8.11.09

ΟΙ...ΑΤΣΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΙ "ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ.



Αίαντας Ευόσμου - Πιερικός Αρχέλαος 53-49

Την πρώτη ήττα γνώρισε στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Έχασε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από τον Αίαντα με 53-49, σε ένα παιγνίδι που θα το θυμούνται όλοι για πολύ καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 12-5, 33-18, 40-37, 53-49.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Μιχελής και Νικολούλης.

Οι συνθέσεις:

ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ(Χατζούλης): Παρίτσης 9(1), Τριανταφυλλίδης 5, Παπαπέτρου 4(1), Γιούδας 2 , Φιλιούσης 10 (1), Χατζηβρέττας 2, Βουλτσίδης 3(1), Κόγιας 4, Σιώλιος 11, Μπέλλος 3 (1).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Γαλάνης): Μητσάκης 3 , Μόρφης 9(1), Παπαμιχαήλ 4, Ράπτης 5, Γκογκίδης, Θεολόγου, Ροδοστόγλου 11(1) Ψαρόπουλος, Τσουκ 17(1).

(Από την επίσημη ιστοσελίδα του Πιερικού Αρχελάου)

Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός τα οποία χαρακτηρίζουν τον Πιερικό Αρχέλαο από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, ίσως απέτρεψε τους ιθύνοντες της κατερινιώτικης ομάδας να γράψουν στο καθιερωμένο ρεπορτάζ που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ύστερα από κάθε αγώνα, τι πραγματικά συνέβη σήμερα στον Εύοσμο. Η φράση "ένα παιγνίδι που θα το θυμούνται όλοι για πολύ καιρό" πράγματι φαίνεται να ταιριάζει "γάντι" στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Αίαντα και τον Πιερικό Αρχέλαο όπου οι Κατερινιώτες γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα με 53-49. Οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη προετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν δώδεκα αντιπάλους στο παρκέ, όμως, όπως φάνηκε, οι γηπεδούχοι είχαν και...κρυφά όπλα στο οπλοστάσιό τους. Ο λόγος για τους διαιτητές της αναμέτρησης Νικολούλη και Μιχέλη (αυτός μπορεί να παρομοιαστεί με πυρηνικό όπλο!) οι οποίοι σε καίρια σημεία κατάφεραν "θανατηφόρα χτυπήματα" στον Πιερικό Αρχέλαο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο (12-5) οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη είχαν φοβερή αστοχία και βεβιασμένες επιλογές με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους, να βρίσκονται μπροστά με 12-5.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο (33-18), η κατάσταση όχι μόνο δε βελτιώθηκε για τον Πιερικό Αρχέλαο, αλλά η ομάδα έπαιξε ακόμα πιο άσχημα με κύρια χαρακτηριστικά τα πολλά λάθη, την αστοχία ακόμα και σε εύκολα σουτ, την έλλειψη συγκέντρωσης τα οποία σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι του Αίαντα εκνεύρισαν τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας της Κατερίνης, τα ατού της οποίας δεν "τράβηξαν". Το πρώτο ημίχρονο ήταν με διαφορά το χειρότερο ημίχρονο της ομάδας για αυτή τη σεζόν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο (40-37) το σκηνικό άλλαξε. Οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να ξαναμπούν στο παιχνίδι και βασιζόμενοι στη...σκυλίσια άμυνα, με ηγέτη τον πολύπειρο Τσουκ Νεμάνια, τα κατάφεραν με ένα καταπληκτικό σερί 0-14 στα πρώτα 7.50 της περιόδου ξεσηκώνοντας του περίπου 150 φιλάθλους της ομάδας που ακολούθησαν τον Πιερικό Αρχέλαο από την Κατερίνη και δε σταμάτησαν λεπτό να ενισχύουν την προσπάθειά του.

Στην τέταρτη περίοδο (53-49) το ματς έγινε ντέρμπι με τις δυο ομάδες να βαδίζουν κοντά στο σκορ. 5.50 πριν το τέλος του αγώνα ο Ροδοστόγλου με τρίποντη "βόμβα" έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Πιερικό Αρχέλαο (42-43). Τριάντα πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κι ενώ ο Πιερικός Αρχέλαος βρισκόταν μπροστά με 44-45 με καλάθι του Μόρφη, ο διαιτητής Μιχελής "χρέωσε" με αντιαθλητικό φάουλ τον Μητσάκη, παράβαση που σηκώνει πολύ κουβέντα, μιας και σε αντίστοιχες περιπτώσεις παραβάσεων του Αίαντα δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία από τους διαιτητές. Ο Τριανταφυλλίδης ευστόχησε και στις δυο βολές κάνοντας το 46-45. Στην επαναφορά κι ενώ απέμενε μισό λεπτό, οι παίκτες του Πιερικού Αρχελάου έκλεψαν τη μπάλα, όμως ο διαιτητής Μιχελής "ανακάλυψε" βήματα του Ράπτη δίνοντας τη μπάλα ξανά στους γηπεδούχους. Από κει και πέρα, το ματς οδηγήθηκε στη "ρώσική ρουλέτα" των βολών με τους παίκτες του Αίαντα να είναι ψύχραιμοι και να φτάνουν σε μια νίκη που πανηγύρισαν έξαλλα.

Το τελικό σφύριγμα των διαιτητών βρήκε τους αθλητές, το τεχνικό και διοικητικό τιμ και τους φιλάθλους του Πιερικού Αρχελάου να διαμαρτύρονται έντονα, με την πίκρα για την αδικία να είναι εμφανής. Οπωσδήποτε, η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου από πλευράς Πιερικού Αρχελάου πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τη συνέχεια, όμως η "επική" επιστροφή της ομάδας στην επανάληψη μπορεί να αποτελέσει "οδηγό" στα επόμενα παιχνίδια. Κορυφαίος της ομάδας ήταν ο Τσουκ με 17 πόντους, ενώ κρίσιμα καλάθια πέτυχαν οι Παπαμιχαήλ στο πρώτο και Μόρφης στο δεύτερο ημίχρονο. Κακό πρώτο ημίχρονο από τον Ροδοστόγλου που ανέβηκε στην επανάληψη αλλά οι 11 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί.

Τους οργανωμένους, και μη, οπαδούς του Πιερικού Αρχελάου ευχαρίστησε μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας Απόστολος Πόδας (το λεωφορείο αλλά και τα εισιτήρια των εκδρομέων ήταν ευγενική προσφορά του συλλόγου). Επόμενος αγώνας για τον Πιερικό Αρχέλαο είναι την ερχόμενη Κυριακή, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης στις 12.00 το μεσημέρι με το μόνο πρώτο Λαύριο το οποίο, αν οι Κατερινιώτες κερδίσουν θα ξανανεβούν στην κορυφή.

Τα υπόλοιπα σημερινά αποτελέσματα:

Κομοτηνή - Μαντουλίδης 90-84
Λαύριο - Κεραυνός Αιγίου 20-0 (α.α.)
Πανερυθραϊκός - Αναγέννηση/Φλόγα 85-66
Πανελευσινιακός - Αγ. Παρασκευή 84-68
Απόλλων Πάτρων - Μ. Αλέξανδρος 88-66
ΜΕΝΤ -
ΑΕΚ Άργους 64-71
Απόλλων Καλ. - Δούκας 91-78

Η βαθμολογία: Λαύριο 8, Πιερικός / Αρχέλαος 7, Αίας Εύοσμου 7, Απόλλων Καλ. 7, Πανελευσινιακός 7, Πανερυθραϊκός 7, ΑΕΚ Άργους 7, Κομοτηνή 7, ΜΕΝΤ 6, Δούκας 6, Απόλλων Π. 5, Μ. Αλέξανδρος 5, Αί 4, Αναγέννηση / Φλόγα 4, Μαντουλίδης 4, Αγία Παρασκευή 4.

Η επόμενη αγωνιστική (5η): Μαντουλίδης - Αίας Ευόσμου, Πιερικός/Αρχέλαος - Λαύριο, Κεραυνός Αιγίου - Πανερυθραϊκός, Αναγέννηση/Φλόγα - Πανελευσινιακός, Αγ. Παρασκευή - Απόλλων Πάτρας, Μ. Αλέξανδρος - ΜΕΝΤ, ΑΕΚ Αργ.- Απόλλων Καλ., Δούκας - Κομοτηνή.

4 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ! ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! ΑΙΣΧΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΧΑΣΑΜΕ. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΟΜΩς. ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΓΕΡΑ ΑΝΟΔΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ξεχνάτε το όνομα του σφαγέα διαιτητή Μιχελής λέγεται. Όσο για τους παίκτες, τον προπονητή (χατζούλης) νταήδες του γλυκού νερού. Το κλειστό στον β΄γύρο θα γίνει κόλαση έτσι για πάρτι σας. Σήμερα μας έκλεψαν τη νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ήττες είναι για τις μεγάλες ομάδες οδηγός για να γίνουν καλύτερες.
    Εμπρός λοιπόν για τη νίκη με το Λαύριο.
    Εμπρός λοιπόν για την κατάκτηση της κορυφής.

    (ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΦΑΓΗΤέτοια βοήθεια σε γηπεδούχο πρώτη φορά βλέπω. Ούτε και οι του Ευόσμου δεν πίστευαν πως τους έκατσε η νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast