13.5.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο προπονητής του Πιερικού Σούλης Παπαδόπουλος. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας να μπει στα play off, στα όσα γράφτηκαν σχετικά με ενδεχόμενη αποχώρησή του, στην παραφιλολογία που υπάρχει σχετικά με τα οικονομικά στο σύλλογο, στις συμμετοχές των νέων στη μεγάλη ομάδα και πολλά άλλα.

Για οποιονδήποτε προπονητή είναι τιμή να δουλεύει στον Πιερικό με την ιστορία που έχει και για μένα ήταν τιμή που ανέλαβα και πάλι την ομάδα αν και ομολογουμένως κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όταν ανέλαβα έγινε και μία αναδιάρθρωση στο διοικητικό σχήμα, ανέλαβε τα ηνία ως πρόεδρος ο κ. Ελευθεριάδης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ PLAY OFF

Ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια από την ημέρα που ήρθα με τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση αλλά και τον κόσμο αν και θα θέλαμε πολύ περισσότερο κόσμο κοντά μας. Αλλά νομίζω ότι σ' αυτό δε φταίει ο κόσμος.

Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα που άξια κατέκτησαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αλλά και

τον ΟΦΗ , όλες οι υπόλοιπες ομάδες επιδίωκαν όλη τη χρονιά να μπούνε στα play off και να αποφύγουν τα play out.

Εμείς όταν παίζαμε εδώ πριν δύο Κυριακές με τις Σέρρες, αν δεν καταφέρναμε να την κερδίσουμε ίσως να ήμασταν στα play out όπως είναι η Δόξα Δράμας.

Εμένα στόχος μου ήταν ν' αποφύγουμε τα play out όσο γίνεται πιο γρήγορα και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στα play off , όχι απλώς για να πούμε ότι μπήκαμε στα play off και ότι απλά κάναμε δυο τρία παιχνίδια παραπάνω αλλά για να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα Για μένα, για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος. Και έτοιμος από πολλές πλευρές, όχι μόνο ο προπονητής, οι παικτές και η διοίκηση αλλά και ο κόσμος, η νοοτροπία του κόσμου.

Να σας πω ένα παράδειγμα: όταν άρχισαν τα play off στη Σούπερ Λίγκα όλοι λέγανε ότι δεύτερος θα βγει ο Ολυμπιακός, κι όμως δεύτερος βγήκε ο ΠΑΟΚ γιατί έδειξε ότι είναι έτοιμος. Δεν ήταν έτοιμος μόνο ως ομάδα αλλά ήταν “έτοιμη” και η νοοτροπία του κόσμου.

Ξέρετε ότι το καλοκαίρι βάλανε πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν ήταν όμως αυτό το ρόστερ της διοίκησης, ούτε και το τεχνικό τιμ. Και ίσως εκεί να έγινε κάποιο λάθος. Νομίζω ότι από το Δεκέμβριο και μετά η διοίκηση ήταν πάρα πολύ κοντά στην ομάδα, προστάτευε και προστατεύει την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αυτό οφείλεται πάρα πολύ στον κ. Ελευθεριάδη που άφησε ακόμη και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και ασχολήθηκε 24 ώρες το 24ωρο με τον Πιερικό και ήταν δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως ήταν και είναι δίπλα και οι υπόλοιποι συνεργάτες μου. Και καταφέραμε, αν μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα, να διεκδικήσουμε άνοδο μέσω τον play off. Αλλά για μένα και να μην μπούμε, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ-τον εαυτό μου τον αφήνω απέξω-είναι άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί όπως σας είπα θα μπορούσαμε να ζούσαμε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, λόγω του ότι ήταν πολύ άσχημο το ξεκίνημα.

Τώρα αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα. Αν καταφέρουμε να μπούμε στα play off θα τα ξαναπούμε για να οριοθετήσουμε τους στόχους. Τώρα τελειώνει το πρωτάθλημα. Τα play off και τα play out είναι μία άλλη διοργάνωση. Γι' αυτό γίνεται και η κλήρωση, παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων, παίζουν ρόλο πάρα πολλά πράγματα.

Ο Πιερικός νομίζω ότι έχει βάλει τις βάσεις για να είναι ο επόμενος χρόνος ακόμη πιο καλός. Ξέρετε ότι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου φύγανε 10 ποδοσφαιριστές και ήρθανε 5. Καταφέραμε και κατεβάσαμε το ρόστερ γύρω στα 60-700 χιλιάρικα. Το ρόστερ ήταν πάρα πολύ υψηλό για τη Β' εθνική και για την πορεία που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήταν αδιανόητο να δίνουν αυτά τα χρήματα οι άνθρωποι. Νομίζω ότι αποδείξαμε ότι και με λιγότερα χρήματα και καλύτερη διαχείριση η ομάδα αντί να αποδυναμωθεί, όπως λέγανε πολλοί, έδειξε ότι δυνάμωσε και άλλωστε αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα και η βαθμολογική θέση. Εκεί ήταν και η διαφωνία μου πέρυσι, γιατί πολλά είχαν ακουστεί και γι' αυτό , όταν είχα αποχωρήσει από την ομάδα. Για μένα αποκλειστικά υπεύθυνος για το ρόστερ της ομάδας είναι ο προπονητής, πάντα όμως σε συνεργασία με τη διοίκηση. Μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να προχωρήσει, αν εμπιστευθεί τον προπονητή της και με καλή συνεργασία. Και δόξα τω θεώ οι συνεργάτες του Σούλή του Παπαδόπουλου είναι όλοι από Κατερίνη”.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί, αυτό που με έχει πειράξει και θα ήθελα να το πω είναι ότι έχουν γραφτεί ορισμένα πράγματα που δεν ήτανε αλήθειες αλλά δεν μπορούσα να βγω να τα διαψεύσω τότε, γιατί θα έκανα κακό στην ομάδα μου πολύ μεγαλύτερο .Τον τελευταίο καιρό σε κάθε παιχνίδι που παίζαμε κρίσιμο, ειδικά στα τρία τελευταία στην έδρα μας, μετά από ένα συμβάν που έγινε στην προπόνηση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και διοίκησης και εγώ έδωσα ρεπό στους ποδοσφαιριστές, έγινε πολύ μεγάλο θέμα και μάλιστα την άλλη μέρα γράφτηκε ότι εγώ θα αποχωρήσω και ότι είμαι απογοητευμένος από τη στάση της διοίκησης και συγκεκριμένα ήταν πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Διαγόρα πριν. Μέσα όμως από αυτά δείξαμε ότι είμαστε μια πολύ μεγάλη οικογένεια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαιναν τέτοια πράγματα και γιατί κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην οικογένεια του Πιερικού.

Εγώ δεν είμαι ούτε πρόεδρος του δικαστηρίου, ούτε αστυνομικός να κάθομαι να ψάχνω ποιος μιλάει και ποιος δε μιλάει. Αυτή είναι δουλειά δικιά σας (σσ. Των δημοσιογράφων) και ξέρετε καλύτερα ποιοι θέλουν το καλό του Πιερικού και ποιοι όχι. Τώρα αν κάποιος έχει πρόβλημα με τον Σούλη ή με τον Ελευθεριάδη ή με τον Ντούμο, καλό είναι να έχει το πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο και να μη δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα. Πάνω απ' όλα είναι ο Πιερικός και αν αυτά τα παιχνίδια δεν κατάφερνε να τα κερδίσει, αυτά που έζησε η ο Δόξα Δράμας που δεν έφευγε κανένας από το γήπεδο, θα τα ζούσαμε κι εμείς. Και είναι κρίμα για μία ομάδα και για μία διοίκηση που έχει ξοδέψει τόσα λεφτά τα τελευταία χρόνια να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ δεν είμαι από τους προπονητές που αποτινάσσω τις ευθύνες από πάνω μου, να βγαίνω και να λέω ότι δεν έχτισα εγώ το ρόστερ. Και γράφτηκαν και κάποια πράγματα που δεν είπα ποτέ για τον προηγούμενο προπονητή. Τον συγκεκριμένο προπονητή τον σέβομαι και τον εκτιμώ γιατί είναι ένας πολύ έμπειρος και καλός προπονητής. Το ότι δεν ταίριαξε στη φιλοσοφία του Πιερικού, αυτό είναι άλλη δουλειά. Και εγώ έχω πάει σε ομάδα και δεν έχω ταιριάξει...Τα λάθη εμείς τα κάνουμε. Δεν κοιτάμε τι έκαναν οι προηγούμενοι, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς.

Το να γεμίσει το γήπεδο στο τελευταίο παιχνίδι , όταν θα έχουμε κερδίσει την άνοδο, για μένα αυτό δε λέει τίποτα, το να είμαστε στις χαρές και τα πανηγύρια όλοι μαζί. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια όταν είναι δύσκολα τα πράγματα. Είχα ενθουσιαστεί όταν είχα πρωτοέρθει, ήταν το πρώτο παιχνίδι με το Χαϊδάρι και είχε μέσα 3.500 κόσμο. Λέω αυτό είναι γήπεδο, αυτό είναι κόσμος, αυτό είναι έδρα. Και ενώ η ομάδα είχε ανοδική πορεία ο κόσμος απομακρύνθηκε. Και φέρουμε κι εμείς ευθύνη.

Είχα την τύχη ως προπονητής να ζήσω πολλές χαρές με τον Πιερικό αλλά παρ' όλα αυτά, αυτά που βγαίναν προς τα έξω ειδικά πριν από τα παιχνίδια με τον Διαγότα και τις Σέρρες δημιουργούσαν μία ανασφάλεια στους ποδοσφαιριστές. Αυτό που με πείραξε πάρα πολύ είναι που γράφτηκε ότι ο Σούλης έχει κλείσει σε άλλη ομάδα , πριν από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Θα πω κάτι κι ας ακουστεί παράξενα: εμένα δεν με ενδιαφέρει αν η ομάδα μπει στα play off. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο Πιερικός αν μπορέσει, να ανέβει κατηγορία. Εγώ έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Αν θα γίνουν αυτά που πρέπει, πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό ο Πιερικός θα είναι στη Σούπερ Λιγκα. Το ίδιο είχα πει και πέρυσι. Και νομίζω ότι τουλάχιστον τα αποτελέσματα με δικαίωσαν. Έχει τα εφόδια ο Πιερικός για να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Όταν έχει αυτό το γήπεδο, αυτές τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όταν έχει πρόεδρο τον κ. Ελευθεριάδη με συνεργάτη και από κοινού μεγαλομέτοχο τον κ. Ντούμο, όταν έχει αυτή τη διοίκηση και τον κόσμο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Σε άλλα γήπεδα παίζουμε και γίνεται το “έλα να δεις” και εδώ πέρα εμείς είμαστε “εκκλησία”. Κι όλοι ζηλεύουν τους χώρους που βλέπουν. Αυτά είναι έργα της διοίκησης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και είναι άδικο να πάνε χαμένα. Θα πρέπει να προστατευθούν ο κ. Ντούμος και ο κ. Ελευθεριάδης γιατί αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει για το Πιερικό ποδόσφαιρο και δεν το λέω εγώ το λένε τα έργα τους. Κι άμα απογοητευθούν κι εκείνοι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα. Εγώ δε λέω ότι είμαι Πιερικός αλλά πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στις ομάδες για να δουλεύουμε εμείς οι προπονητές πιο ευχάριστα. Γιατί έχουν ακουστεί πάρα πολλά και σ' αυτό το κομμάτι. Δεν νομίζω να υπάρχει ποδοσφαιριστής του Πιερικού που να τελειώνει το συμβόλαιό του και να μη το ανανεώνει. Αυτό νομίζω τα λέει όλα και διαψεύδει όλα τα άλλα και αναφέρομαι σε κάποιες φήμες που είχαν βγάλει ορισμένοι. Πώς γίνεται να είναι στενοχωρημένοι ορισμένοι και κάθε καλοκαίρι να ανανεώνουν; Πώς είναι δυνατόν να φεύγει ο Σούλης ο Παπαδόπουλος από τον Πιερικό και να ξαναέρχεται; Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικές παροχές τηρούνται. Δεν νομίζω ότι θα πήγαινε να δουλεύει απλήρωτος ή δεν θα έλυνε το συμβόλαιό του”.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τι να κάνουμε, να παίξουμε στα play out για να ευχαριστήσουμε ορισμένους που βγαίνουν και λένε τι να τα κάνουμε τα play off αφού θα βγει ο ΟΦΗ; Να χρεωθούμε επιλογές άλλων; Κάνεις λάθος, δεν πετυχαίνεις, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις.

Για να μπούμε στο όνειρο θα πρέπει να κερδίσουμε μια ομάδα η οποία είναι ήδη πρωταθλήτρια.

Όταν έγιναν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου κάποιοι λέγανε τι τους μάζεψε εδώ και ο Γουμάγιας για παράδειγμα ψηφίστηκε καλύτερος τερματοφύλακας της κατηγορίας. Πρέπει δηλαδή να παίρνει 100 χιλιάρικα για να ψηφιστεί; Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο Γουμάγιας ήταν εισήγηση του κ. Ελευθεριάδη, εγώ δεν το ήξερα και μου τον είχε προτείνει από την πρώτη μέρα που ήρθα και μάλιστα είχα και κάποιες αντιρρήσεις.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν οι άμεσοι συνεργάτες μου, ο γενικός ο κ. Κωνσταντινίδης που έχει παίξει και μπάλα, ο κ. Γκοτζαμανίδης που είναι κοντά μου, ο κ. Ιωακειμίδης που παρεξηγούμαι όταν τον αναφέρω ο οποίος και 4 η ώρα να χρειαστώ κάτι είναι πρόθυμος να με εξυπηρετήσει”.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Πιερικός έχει καλά παιδιά σε σχέση με άλλες ομάδες και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Μακάρι να είχα παιδιά σαν τον Παντελιάδη και τον Γιαζιτζόγλου, μακάρι να είχα 15 τέτοιους. Για να μπουν οι νέοι στην ομάδα πρέπει να έρθουν με σωστές βάσεις και όχι επειδή είναι ο γιος του τάδε. Ο Κόιτς, ο Τόσκας, ο Τσιτλακίδης, δε σημαίνει ότι επειδή έχουν συμβόλαια επαγγελματικά πρέπει να παίξουνε. Πρέπει να παραδειγματιστούν από παιδιά σαν τον Παντελιάδη και τον Γιαζιτζόγλου και να κάνουν θυσίες. Τους έχω πιέσει παρά πολύ ειδικά αυτούς τους δύο για να γίνουν αυτό που γίνανε. Επειδή για παράδειγμα έκαναν κάποιοι τον Τόσκα επαγγελματία από 15 χρονών σημαίνει ότι είναι έτοιμος να παίξει; Το παιδί είναι ακόμη 18 χρονών. Αυτά είναι εγκλήματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast