9.5.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ: 1-0 ΤΕΛΙΚΟ, LIVE ΑΠΟ ΤΟ KATERINISPORT.GR

Την τύχη στα...πόδια του εξακολουθεί να κρατάει ο Πιερικός ο οποίος μετά τη σημερινή του νίκη επί του Εθνικού με 1-0, αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Κέρκυρα, θα "σφραγίσει" το "εισιτήριο" για τα πλέι οφ. Ο Γιώργος Τασίδης, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, από το δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του ανίκητου ως τότε Συμεωνίδη, ύστερα από κόρνερ του Μαρτίνεζ και κεφαλιά-πάσα του Γκουγκουλιά. Το γκολ του Εβρίτη αμυντικού πανηγυρίστηκε έξαλλα και το τελικό σφύριγμα του Ζαχαριάδη βρήκε τον Πιερικό να παραμένει στην εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έφτασαν αρκετές στιγμές κοντά στο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Συμεωνίδης είπε "όχι". Ο Ζαχαριάδης στο 22' φρόντισε να...σιγοντάρει τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων όταν ο Ρέγιες εμφανώς τραβήχτηκε μέσα στη μικρή περιοχή του Εθνικού, αλλά ο Θεσσαλονικιός ρέφερι είπε "παίζετε", σε μια φάση που αν το παιχνίδι έληγε ισόπαλο, θα στοιχειοθετούσε αλλοίωση αποτελέσματος. Στην επανάληψη ο Εθνικός ανέβασε την απόδοσή του και σε τέσσερις περιπτώσεις θα μπορούσε να σκοράρει, αν ο Γουμάγιας δεν αποφάσιζε να...μιμηθεί τον αντίπαλο γκολκίπερ και να "νικήσει" τους παίκτες του Εθνικού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πιερικός πίεσε τον Εθνικό και "έψαξε" το γκολ, χωρίς όμως καθαρό μυαλό. Η επιμονή των "μελανολεύκων" όμως καρποφόρησε στο φινάλε και σε μια δουλεμένη, "στημένη" για άλλη μια φορά, φάση μπήκε το πολυπόθητο τέρμα. Πλέον οι Κατερινιώτες θα τα παίξουν όλα για όλα στην Κέρκυρα κόντρα στους αδιάφορους "Φαίακες" την ερχόμενη Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2010
Β' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
33Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καπουτζής (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης (ΕΠΣ Λάρισας)
ΓΚΟΛ: Τασίδης 90'
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηζήσης-Κορακάκης, Καρακώστας.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

5' Σέντρα του Φρέντερικς από δεξιά, κάτοχος της μπάλας ο Μαρτίνεζ που έκανε το σουτ, απόκρουση του αμυντικού, νέο σουτ του Πλάτανου, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συμεωνίδη.
6' Σουτ του Παντελιάδη, απόκρουση του Συμεωνίδη.
22' Ο Ψιάνος τράβηξε εμφανώς τον Ρέγιες μέσα στη μικρή περιοχή στην προσπάθεια του Ισπανού για προβολή, ο διαιτητής όμως δεν υπέδειξε παράβαση.
24' Φάουλ του Θάνου, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συμεωνίδη.
28' Σουτ δυνατό Τσεμπερίδη, απόκρουση Γουμάγια με τις γροθιές, η μπάλα στον Ροντρίγκο, τακουνάκι του τελευταίου προς τα πίσω, και απόκρουση του Εξουζίδη μακριά.
40' Κόρνερ Μαρτίνεζ από δεξιά, κεφαλιά του Θάνου, η μπάλα πάνω από την εστία του Συμεωνίδη.

Β' ημίχρονο:

47' Φάουλ του Στρατάκη, ο Γουμάγιας απέκρουσε με τις γροθιές.
52' Ο Ρέγιες έκανε μια κούρσα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε στην κλειστή γωνία του Συμεωνίδη, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων όμως απέκρουσε σε κόρνερ.
62' Εκπληκτικό σουτ του Στρατάκη από 30 μέτρα, ο Γουμάγιας "απογειώθηκε" στην αριστερή γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ.
72' Ωραία μπαλιά του Μαρτίνεζ στον Φρέντερικς, αυτός πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία.
72' Σουτ του Κοντέονα υπό καλές προυποθέσεις από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ...
75' Φάουλ Θάνου, μπλόκαρε ο Συμεωνίδης.
82' Σουτ Σουμπίνιο, απόκρουση του Γουμάγια σε κόρνερ.
82' Εξ επαφής ο Γουμάγιας απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ροντρίγκο.
90' ΓΚΟΛ! 1-0: Κόρνερ Μαρτίνεζ από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Γκουγκουλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι, ο Τασίδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Κωνσταντινίδης (51' Χατζηζήσης), Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Πλάτανος (63' Κοντέων), Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Ρέγιες (78' Γκουγκουλιάς), Φρέντερικς, Θάνος.
Στον πάγκο: Καρακούτσης, Παστός, Τόσκας, Γκουγκουλιάς, Κοντέων, Χατζηζήσης, Κόιτς.

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Γκράιμς, Παγώνης, Ψιάνος, Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Στρατάκης (73' Σουμπινιο), Ροντρίγκο, Βιδάλης (63' Ατίκου), Κωστάκης (79' Νικολόπουλος Νίκος-19).
Στον πάγκο: Λεμονής, Νικολόπουλος Νίκος-19, Νικολόπουλος Νίκος-20, Βουρνάζος, Τερλελής, Σουμπίνιο, Ατίκου.

Σχόλια-παραλειπόμενα:
  • Λιποθύμησε κατά την αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιώργος Γκουγκουλιάς. Ο δεινός στράικερ, καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, μιας και αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό λόγω της ίωσης που τον κράτησε εκτός προπονήσεων καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έπεσε στο έδαφος. Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κατερίνης για τις πρώτες βοήθειες.
  • Δεν ήταν πολύς ο κόσμος στις κερκίδες του γηπέδου. Λιγότερο από 1500 άτομα ενίσχυσαν την προσπάθεια του Πιερικού, ενώ βρέθηκαν και περίπου 10-15 φίλοι του Εθνικού. Ο φίλαθλοι του Πιερικού πάντως ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά όπου "έσπρωξαν" την ομάδα στη νίκη.
  • Στην ανάπαυλα του αγώνα, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού αντάλλαξε λάβαρα με το σήμα του συλλόγου, με φιλάθλους του Εθνικού.
  • Δε θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό της αγαπημένης του ομάδας ο Γιάννης Ματζουράνης. Ο "Εθνικάρας" ήταν παρών στο γήπεδο, ενισχύοντας με τη γνωστή του ιαχή τους Πειραιώτες. Στο ημίχρονο παρέλαβε κι αυτός λάβαρο από τα μέλη του ΣΦΙΠ.
  • Ο ΣΦΙΠ είχε μεριμνήσει ώστε να μοιραστεί στους φιλάθλους φωτοτυπία-ντοκουμέντο από το νικηφόρο 1-0 του Πιερικού επί του Εθνικού στον αγώνα της 24ης Ιανουαρίου 1965. Το γκολ για τον Πιερικό είχε πετύχει τότε ο Φελεκίδης.
  • Λαχειοφόρο αγορά διοργάνωσε ο ΣΟΠ-Θύρα 5, με μέρος των εσόδων να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό.
  • Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκφωνητή από τα δημοσιογραφικά θεωρεία καθώς και η απουσία του match program στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου.
  • Λίγο πριν την επίτευξη του τέρματος του Τασίδη, από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα μπάσκετ που έδωσε τον εισιτήριο της ανόδου στον Πιερικό Αρχέλαο. Ίσως το χαρμόσυνο αυτό νέο έδωσε "φτερά στα πόδια" των "μελανολεύκων" που σκόραραν αμέσως μετά!

1 σχόλιο:

Accuweather Forecast