25.5.10

Η αγάπη για τον Πιερικό, οι στόχοι και τα όνειρα δεν τελειώνουν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Η αγάπη για τον Πιερικό, οι στόχοι και τα όνειρα δεν τελειώνουν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η είσοδος του Πιερικού στα play off για την άνοδο στην Super League χαρακτηρίστηκε ως η πιο μεγάλη πρόκληση τα τελευταία χρόνια. Η κινητοποίηση μεγάλη. Η ΠΑΕ απηύθυνε Πανπιερικό κάλεσμα. Οι φίλαθλοι και οι τοπικοί φορείς ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο. Γεννήθηκε η ελπίδα. Ζωντάνεψε το όνειρο.

Τα όνειρα όμως για τον Πιερικό δεν θα πρέπει να σταματάνε σε ένα παιχνίδι, όπως αυτό με τον ΟΦΗ. Η συνάθροιση της προηγούμενης Κυριακής δεν θα πρέπει να είναι στιγμιαία και να έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα. Σίγουρα όλοι επιζητούν το αποτέλεσμα. Και το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η νίκη, η άνοδος. H νίκη δεν ήρθε όμως. Ήρθε η ισοπαλία, αν και η απόσταση της από την ήττα φάνταζε μικρή. Και σε πολλούς, αυτόματα, μέσα σε δύο ώρες, η απογοήτευση αντικατέστησε την αισιοδοξία.

Ένας αθλητικός σύλλογος, ένα ιστορικό σωματείο που αντιπροσωπεύει τους χιλιάδες κατοίκους της Πιερικής γης δεν σταματά το χρόνο σε ένα ματς. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ο Πιερικός είναι μια ολόκληρη ζωή. Όσο και αν μια σημαντική μερίδα φιλάθλων χαρακτηρίζει την παραπάνω θέση ουτοπία και ρομαντισμό, εμείς θα επιμένουμε. Παραμένουμε σταθεροί στην ανιδιοτελή μας αγάπη για τον σύλλογο που διαχρονικά κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Η χρονική συγκυρία για την υπέρβαση είναι σημαδιακή. Οποιαδήποτε όμως κι αν είναι η κατάληξη του δύσκολου αυτού εγχειρήματος, όλοι εμείς που αποτελούμε τα μέλη, τα παιδιά του Πιερικού, αν αληθινά νοιαζόμαστε για το ιστορικό σωματείο της Κατερίνης, οφείλουμε να δώσουμε ένα όρκο τιμής για να επενδύσουμε επιτέλους και σε ανθρώπινες αξίες. Θα πρέπει να «υπογράψουμε» μια συμφωνίας ενότητας, να υποσχεθούμε ομόνοια και προσήλωση σ’ αυτό που αγαπάμε, κάνοντας μια νέα αρχή, με όραμα, με φιλοδοξίες. Οποιεσδήποτε διαφορές, μικροεγωισμοί και ιδιοτελή συμφέροντα δεν έχουν θέση στην πορεία μιας ομάδας που χρειάζεται διάρκεια για να κερδίσει και πάλι τον σεβασμό και την αναγνώριση.

Η συμμετοχή της ομάδα στα play off είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να μεγαλώσουμε και να ενισχύσουμε την οικογένεια που θέλουμε να λέγεται Πιερικός. Αυτό ίσως έχει μεγαλύτερη βαρύτητα ακόμη και από τον αυτοσκοπό της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία. Γιατί δεν θα έχει καμιά αξία η άνοδος στη Super League, ούτε η αθρόα προσέλευση του κόσμου σε ένα και μόνο αγώνα, όπως αυτός με τον ΟΦΗ, ούτε ο αριθμός των εισιτηρίων, αν η προσπάθεια δεν έχει συνέχεια και προοπτική, κι αν η αγάπη μας για την ομάδα δεν είναι αγάπη διαρκείας. Κι αν αγαπάμε τον Πιερικό αληθινά και ειλικρινά οφείλουμε να είμαστε δίπλα του, στις ευχάριστες και στις δυσάρεστες στιγμές.

3 σχόλια:

  1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΘΥΡΑ 526 Μαΐου 2010 στις 7:00 μ.μ.

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
    ΘΥΡΑ 5
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 5(sop-pierikos)ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ SIDE KAI FOROUM ΤΗΣ GATE 5 ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΗΤΕ ΣΤΟ pierikosfans.gr,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΙΚΗΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ KΑΙ ΤΩΝ PLAY OFF.TA MHNHMATA TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.

    Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ SIDE ΤΗΣ GATE 5(sop-pierikos.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να διορθωσω, το pierikosfans δεν λειτουργει λογω τεχνικων προβληματων εδω και καιρο, το μονο φορουμ που λειτουργει και ανανεωνεται καθημερινα ειναι το: www.pierikosfc.forumgreek.com

    Oποιος επιθυμει να κανει εγγραφη εκει (μαζι κι εγω-καιρος ηταν)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ,ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΧΙ ΕΚΕΙ,ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΕΠΑΦΗ ΚΛΠ.ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast