27.5.10

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ.

Η συνέντευξη Τύπου

Μιχάλης Γρηγορίου (προπονητής Εθνικού): Ήταν μονόδρομος η νίκη για εμάς, είχαμε πάθος και δύναμη, στοιχεία που δείχνει συνήθως ο Πιερικός. Ανοίξαμε νωρίς το σκορ, κάναμε γρήγορα το 2-0. Εκεί πιστέψαμε πως το ματς τελείωσε. Ήρθε το πέναλτι του Πιερικού που τον ξαναέβαλε στο παιχνίδι και αγχωθήκαμε. Επειδή φέτος έχουμε δεχτεί αρκετά γκολ στα τελευταία λεπτά, ήταν λογικό να κοιτάξουμε τα νώτα μας. Αφιερώνω τη νίκη σε έναν φίλαθλο του Εθνικού που δεν έχει χάσει ματς φέτος, τον Μάνο Παγώνη που έχασε τη μητέρα του. Θα γίνει μάχη για την άνοδο, μέχρι το τέλος.

Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Πιερικού): Έγινε μια ματσάρα, σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε, ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες. Ήμασταν καλοί και κρατήσαμε τον Εθνικό μακριά από την περιοχή μας. Ο διαιτητής έδωσε πολλά φάουλ για τον Εθνικό έξω από τη περιοχή μας, εκεί που όλοι γνωρίζουμε την ικανότητα του Σουμπίνιο, ο οποίος είναι πολυτέλεια για την κατηγορία. Δεν τα παρατάμε. Στο πέναλτι, έπρεπε να αποβληθεί ο Σιλιγαρδάκης με δεύτερη κίτρινη. Μετά, είχαμε δυο καλές στιγμές για να ισοφαρίσουμε.Τα δυο ματς με τον Πανσερραϊκό είναι κρίσιμα, δύσκολα αλλά μπορούμε να τα πάρουμε. Όλι είχαν τον ΟΦΗ για φαβορί, αλλά τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Μικρά από το Αιγάλεω

* Οι Τόνι Σαβέφσκι (έχει δει κι άλλα ματς του Εθνικού), Άκης Μάντζιος ήταν στο γήπεδο του Αιγάλεω.
** Ο γνωστός Μητσάρας βρέθηκε στο Αιγάλεω και είχε γράψει σε χαρτόνι: «Πηρούνια ζούμε στην Α’ Εθνική να σε δούμε».
*** Στα κάγκελα κατέβηκε ο Νίκος Πηρούνιας για να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο του Εθνικού το γκολ του Σουμπίνιο. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά παρακολούθησε το ματς από τη φυσούνα (αρχικά) και στην συνέχεια από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου,
**** Ένταση δημιουργήθηκε στο 58’ με τους Σιλιγαρδάκη, Ολγκίν, αλλά τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν.
***** Στο φινάλε δημιουργήθηκε ένταση όταν ο φροντιστής του Πιερικού κάτι φάνηκε να λέει στους παίκτες του Εθνικού που εκείνη την ώρα
πανηγύριζαν αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

πηγή: mikriliga.com

9 σχόλια:

  1. Η προσπάθεια της ομάδας, των φορέων και του κόσμου της Κατερίνης, στο ξεκίνημα των play off, αρχίζει να φαίνεται ότι πάει χαμένη.
    Ο παλμός άρχισε να αδυνατίζει, από τον πρώτο κιόλας αγώνα.
    Αρχίζω ν' αναρωτιέμαι τι θ' απομείνει φέτος, από μια χρονιά, που σήμερα μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
    Είναι κρίμα που το έργο της διοίκησης, δεν απέδωσε καρπούς.
    Την Κυριακή η ομάδα παίζει τα ρέστα της, για να κερδίσει έστω τις εντυπώσεις.
    Μια νίκη στα play off, έχει κι αυτή την αξία της.
    Δικαιολογεί την συμμετοχή μας.
    Ικανοποιεί τον κόσμο μας.
    Σούλη εσύ τι λες για όλα αυτά;
    Ότι ο διαιτητής στο χθεσινό ματς, έδωσε σε βάρος της ομάδας μας, πολλά φάουλ έξω απ΄την περιοχή μας κι ότι έπρεπε ν' αποβληθεί ο Σιλιγαρδάκης για το πέναλτι στο Θάνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τη γνώμη μου με το υπάρχων υλικό είναι πετυχημένη η πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Εάν υπήρχαν οι λύσεις στο κέντρο και στην επίθεση τότε θα είχαμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από την ομάδα. Και μόνο που φτάσαμε ως εδώ ένα μπράβο στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TOSO MPOROUN TOSO PEZOUNE TA PALIKARIA AN THIMOMASTE STIS PROTES 5 AGONISTIKES IMASTAN GIA MEGALO FOUNTO(H OMADA DEN BLEPOTANE ME TIPOTA).OSO GIA TA PLEY OFF HTANE TA EISITIRIA GIA AYTO SKILIASANE NA MPOUNE.AS AFISOUNE TON SOULI NA KANI MIA XRONIA OLOKLIRI AYTOS NA TON KRINOYME ME TOUS PEXTES POY THA FEREI AYTOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ PLAY OFF.ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΗ ΕΔΩ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΚΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΑΝ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΑ PLAY OFF.ΕΓΩ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΤΕΣΙΝΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΓΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑ,ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ,ΕΙΠΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΝΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΤΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολουθούσα χθες το ματς σε ένα καφέ παρουσία περίπου 100 Κατερινιωτών. Αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας, στην επαρχία μας, δεν έχει προηγούμενο. Από τους 100 οι 80, από την έναρξη έως τη λήξη του αγώνα έβγαζαν έχθρα και πάθος κατα του Πιερικού, σαν να ήταν η αντίπαλη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας, την αμυντική τακτική, τη γενική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο,ακόμη και από το 20ευρω που φάνηκε αλμυρό και προκάλεσε αρνητικά σχόλια. Δεν διανοούμαι όμως ως Κατερινιώτης επί 90 λεπτά, στο χθεσινό ματς, οι "φίλοι" της ομάδας να βρίζουν παίκτες, προπονητή, διοίκηση δυσφημίζοντας αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία από όλα, το όνομα ΠΙΕΡΙΚΟΣ. Οι αντίπαλοι σέβονται περισσότερο τον Πιερικό απ' ότι εμείς τελικά. Τον Πιερικό τον θέλουμε όλοι ψηλά, αλλά είναι άδικο να τον "θάβουμε" μόνοι μας και να τον υποβιβάζουμε σε κάθε επίπεδο. Ναι στην καλοπροαίρετη κριτική, ναι στις προτάσεις και στα σχέδια για κάτι καλύτερο. Οχι στην ανούσια γκρίνια,στα ειρωνικά σχόλια, στην υποβάθμιση ενός συλλόγου που μπορεί να αναδείξει και πάλι κάτι θετικό για την περιοχή μας. Όσοι Κατερινιώτες αγαπούν τις "μεγάλες" ομάδες και έχουν τον Πιερικό για πασατέμπο, καλύτερα να μείνουν διακριτικά μακριά από το σύλλογο γιατί δεν εκφράζουν αυτό που αισθανόμαστε εμείς οι ρομαντικοί για το ποδόσφαιρο και την ομάδα μας. Επίσης λυπούμαι και για τη συμπεριφορά ανθρώπων που τους ανέδειξε ο Πιερικός και τον ποδοπατούν ανελέητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θυμυθούμε πως ξεκινήσαμε τότε μπορούμε να μιλάμε για μια καλή χρονιά. Τώρα ως προς την κριτική σε επί μέρους ζητήματα ας τελειώσουν με το καλό τα play off και μπορούμε τότε να τοποθετηθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά πράγματα δεν μου άρεσαν στα play off και επισημαίνω τα εξής: 1)Το γεγονός ότι παραμύθιασαν τον κόσμο με άνοδο κλπ για να πουλήσουν εισιτήρια κάνοντας πανπιερικά συλλαλητήρια κλπ. Αυτά δεν γίνονται στο τέλος της χρονιάς, δύο ημέρες πρις τα play off, αλλά στην αρχή της χρονιάς. 2)Το γεγονός ότι ο Μακρής στην αλλαγή του στο πρώτο παιχνίδι με ΟΦΗ πήγαινετόσο αργά στον πάγκο, που θα έλεγε κάποιος δικαίως ότι κερδίζαμε ή δεν θέλαμε να κερδίσουμε....3) Το γεγονός ότι η αλλαγή στον Γκουγκουλιά γίνεται στο 88. Αυτό γίνεται λόγω του μεγάλου συμβολαίου του που θέλει η διοίκηση να ξεφορτωθεί, απ' όσα γνωρίζω, όμως είναι άδικο και για τον παίκτη πάνω απ' όλα, αλλά δείχνει και νοοτροπία μικρής ομάδας. Δεν κερδίζεις, βιάζεσαι και κάνεις αλλαγή στο 88. 4) Δεν μου άρεσαν οι δηλώσεις του Σούλη μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Όποιος τις διαβάσει προσεχτικά θα πει εύλογα χάπια ληγμένα παίρνει ; Μεταξύ άλλων έλεγε πάλι ότι θα είμαι πρώτο ή δεύτερος, με τον ΟΦΗ θα παλέψω κλπ, λες και δεν είναι προπονητής ομάδας αυτής της κατηγορίας. Εγώ λέω λοιπόν ότι δεν παίρνει ληγμένα, αλλά κάνει το παιχνίδι της διοίκης και πουλά όμορφα το παραμύθι, συνεπώς για τη νέα χρονιά είναι ανεπιθύμητος. Άσε που μετά το ματς με Εθνικό πάλι ματσάρα έβλεπε...Μήπως είναι θεατής και όχι προπονητής στα play off;;;Επισημάνω ότι μ' αυτή τη νοοτροπία η ομάδα δεν πρόκειται να δει άσπρη ημέρα και ο κόσμος δικαίως θα είναι στα καφανεία της Κατερίνης ή της Τούμπας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τα παραπάνω εκτεθέντα, πιστεύω ότι ενισχύεται η απόψη ότι ο κόσμος του Περικού και της Κατερίνης, έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης, σ' αυτή την ιστορία.
    Συντάσσομαι ακόμη και με τους αδερφούς Κατερινιώτες, που πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν έχει καμμιά ευθύνη, για την φετινή πορεία του Πιερικού μας.
    Πιστεύω ότι η γκρίνια και η απαξίωση του Κατερινιώτη, προς την ομάδα του Πιερικού, είναι ενέργεια θεμιτή και δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.
    Ο κόσμος αντιδρά μ' αυτόν τον τρόπο γιατί αγαπάει και ενδιαφέρεται για τον Πιερικό μας.
    Υπάρχει όμως έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε ομάδα και κόσμο.
    Πάντα και ιστορικά αν το τοποθετήσει κανείς, την ευθύνη την έχουν πρώτα οι ηγεσίες.
    Ο κόσμος έχει ευθύνη όταν δημιουργεί σοβαρά επεισόδια, αλλά στην περίπτωση του Πιερικού μας κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.
    Είναι επίσης πολύ κρίμα, η προσπάθειες της ομάδας μας για την υπέρβαση να φαίνεται ότι δεν έχουν τύχη.
    Έτσι κι αλλιώς η επιτυχία έχει πολλούς κηδεμόνες, ένω η αποτυχία είναι ορφανή.
    Απαιτούνται έννοιες όπως αναθεώρηση, ανανέωση, επικοινωνία, έξωθεν καλή μαρτυρία, σωστή αντίληψη των πραγμάτων, σύγχρονα πρότυπα, εξωστρέφεια.
    ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ν' ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΓΝΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΑΣ.
    ΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ.

    Προσωπικά αυτά τα πιστεύω παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν χάθηκε από μπροστά το τρένο της ανόδου.
    Είναι καλό ν' ανέβουμε στο τρένο αυτό ή να χαράξουμε μια νέα πορεία στο μετερίζι της Β'εθνικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πιερικός για όλους εμάς, ειδικά οι παλιότεροι που έχουμε δεί και κάτι παραπάνω, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ξέραμε το πρόγραμμά μας όταν πηγαίναμε σχολείο όλη την εβδομάδα, της οποίας η ολοκλήρωση ερχόταν την Κυριακή στο γήπεδο. Εντός και εκτός. Έτσι αργότερα και με τις εργασίες μας. Η Κυριακή ήταν ημέρα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ στην Α1 τότε, και σημείο αναφοράς στο πλευρό της ομάδας. Και δεν είχε ή έχει καμία πολύτως σχέση αν πρόεδρος είναι ο σημερινός ή ο οποιοσδήποτε. Ούτε αν προπονητής είναι ο Παπαδόπουλος ή ο φούφουτος. Η αγάπη προς την ομάδα δεν προσωποποιείται. Ο σεβασμός και η εκτίμηση στα πρόσωπα δεν εξαγοράζεται αλλά με τον καιρο, κερδίζεται. Με τη δεδομένη κατάσταση και με τη γενική εικόνα των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια, μέσα και έξω απο το γήπεδο και στις κερκίδες, η Β΄Εθνική είναι μια πολύ καλή κατηγορία για την ομάδα μας. Θέλω πολύ την Σούπερ Λίνκ, αλλά με προοπτικές και όχι σαν πυροτέχνημα που θα γίνουμε άν βγούμε τώρα.
    Και το σπουδαιότερο: δε με ενδιαφέρουν καθόλου, ειλικρινά, όλα αυτά τα σενάρια που κυκλοφοράνε. Θέλω να πηγαίνω να βλέπω την ομάδα μου και τίποτα άλλο. Και με πονάει πολύ, που παίζουμε χειρότερο ποδόσφαιρο απο την Καλαμάτα και τον Αγροτικό Αστέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast