9.5.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 1-0: Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.

Μιχάλης Γρηγορίου (τεχνικός Εθνικού): Ήλθαμε σήμερα προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος να παίξουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αναζητώντας ένα βαθμό για να μπούμε στα πλέι οφ. Θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται από την αρχή της χρονιάς θα έχει αντίκρυσμα και κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε στα πλέι οφ, κάτι που είναι και ο στόχος μας. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με το πρώτο μέρος να ανήκει στον Πιερικό και το δεύτερο σε μας. Και οι δυο τερματοφύλακες ήταν σε πάρα πολύ καλή μέρα, νομίζω όμως ότι σε καλύτερη μέρα βρέθηκε ο Γουμάγιας που ειδικά στο β’ μέρος έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις στερώντας μας κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον κ. Παπαδόπουλο γιατί όπως είχα πει και από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου, άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας του και την έφερε να διεκδικεί προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος την είσοδο στην εξάδα με ιδιαίτερες αξιώσεις. Συγχαρητήρια και στους δικούς μου παίκτες που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και σήμερα. Έχω τονίσει πως δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Σήμερα έλειπαν πάρα πολλά παιδιά αλλά για μένα είναι σα να μην έλειπε κανένας. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια κάτω από αυτές τις συνθήκες και όπως είδατε δε φάνηκε καμία έλλειψη σε καμία γραμμή.

Σούλης Παπαδόπουλος (τεχνικός Πιερικού): Αν ο Πιερικός καταφέρει να μπει στα πλέι οφ θα πρόκειται για κατόρθωμα. Θα πω περισσότερα την Πέμπτη σε μια σύνεντευξη τύπου για να μπουν ορισμένοι στην Κατερίνη στη θέση τους. Ο πρώτος μου στόχος όταν ήλθα ήταν να ξεφύγει η ομάδα από τις τελευταίες θέσεις και σιγά σιγά, με τα παιδιά βάζαμε στόχο το επόμενο παιχνίδι. Έτσι και τώρα, θα πάμε μέσα στην Κέρκυρα που είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία έχει ήδη ανεβεί, για να κερδίσουμε. Αν τα καταφέρουμε θα πάρουμε μέρος στα πλέι οφ, όπου όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να κερδίσουν την άνοδο. Όσο για το παιχνίδι, ήταν μοιρασμένο, μόνο που εμείς θέλαμε περισσότερο τη νίκη και την πήραμε στις καθυστερήσεις. Θα μπορούσαμε να δεχτούμε όμως γκολ νωρίτερα αλλά μας έσωσε ο Γουμάγιας. Σήμερα παίζανε δυο από τις καλύτερες ομάδες που πρέπει να συμμετάσχουν στα πλέι οφ γιατί δεν παίζανε 4-5 πολύ καλοί παίκτες από τον Εθνικό και οι Μακρής, Πέντα, Ολγκίν από μας, όπως και ο Γκουγκουλιάς που έπαιξε με 41 πυρετό και μας βοήθησε πάρα πολύ στο τέλος. Ας ευχηθούμε να μην έχει τίποτε (σ.σ. μετά το τέλος του αγώνα ο Γκουγκουλιάς λιποθύμησε και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης). Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Πιερικό με αυτή τη διοίκηση, αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αυτό τον κόσμο. Την Πέμπτη θα τα βάλουμε κάτω. Με τα χρήματα που έχει δαπανήσει ο Πιερικός ήταν κρίμα να είναι προτελευταίος μέχρι τα Χριστούγεννα. Εύχομαι στον Εθνικό να βρει το βαθμό και σε μας να βρούμε τη δύναμη να προετοιμαστούμε για την επόμενη βδομάδα. Όσο για τον αντίπαλο προπονητή, κι αυτό δεν το λέω γιατί είμαστε φίλοι και γείτονες, ο Εθνικός πέρυσι με μεγαλύτερο μπάτζετ σώθηκε την τελευταία αγωνιστική και φέτος διεκδικεί την άνοδο μέσα από τα μπαράζ. Αυτό είναι έργο του προπονητή και όλης της οικογένειας του Εθνικού. Αν βρεθούμε εμείς στα πλέι οφ, εύχομαι να μην τα καταφέρει. Αν δε μπούμε εμείς, εύχομαι να ανεβεί ο Εθνικός κι ας τον κέρδισα στο τελευταίο λεπτό σήμερα.

Νίκος Στρατάκης (ποδοσφαιριστής Εθνικού): Παίξαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα που είχε μεγάλη πίεση για να κερδίσει τον αγώνα. Φαινομενικά είχαμε κάποιες απουσίες αλλά δε φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Κάναμε αυτό που μαθαίνουμε να κάνουμε κάθε μέρα κάτω από οποιαδήποτε βαθμολογική ανάγκη ή πίεση. Θεωρώ ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά ήμασταν άτυχοι. Ο Πιερικός έκανε κι αυτός ευκαιρίες, κυρίως από στημένες φάσεις, εξαιτίας της ανάγκης του για τους βαθμούς. Εμείς συνεχίζουμε και θεωρώ ότι θα είμαστε στα μπαράζ γιατί διαθέτουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Καλή συνέχεια και στον Πιερικό, κι ακόμη καλύτερη για την ομάδα μου.

Νίκος Πλάτανος (ποδοσφαιριστής Πιερικού): Πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, τον προπονητή και το τιμ, στον κόσμο, γιατί παίξαμε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες. Θέλω να τονίσω ότι τίποτε δε γίνεται στην τύχη, όλα γίνονται με δουλειά. Ο προπονητής μας είχε μιλήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας για το παιχνίδι, και είδαμε το αποτέλεσμα. Τώρα χαρήκαμε, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πιστεύω ότι θα είμαστε στα πλέι οφ. Το παιχνίδι που απομένει θα το μελετήσει ο προπονητής μας, θα μας το «περάσει» και πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε ό, τι μας αξίζει. Συγχαρητήρια στον Εθνικό που πιστεύω πως είναι κοντά στα μπαράζ.

1 σχόλιο:

Accuweather Forecast