18.6.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ=ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ.

Πιερικός - Αρχέλαος = Δύο χρόνια από τη συνένωση
Δύο χρόνια επιτυχιών
Μια Ομάδα - Ένα Όραμα - Μια Πόλη Ενωμένη
«Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν». Έτσι έγινε και με τις δύο μεγάλες ομάδες μπάσκετ της Κατερίνης, τον Πιερικό και τον Αρχέλαο, που το 2008, χρονιά - ορόσημο, ένωσαν με αποφασιστικότητα τις δυνάμεις τους. Από τη μια, η κίνηση ένθερμων φίλων του πιερικού μπάσκετ που αποφάσισε το 2004 να οργανώσει από την αρχή τον Πιερικό και από την άλλη, οι δραστήριοι και αποτελεσματικοί παράγοντες του Αρχελάου, προχώρησαν στο σημαντικό αυτό εγχείρημα της συνένωσης. Αναμφισβήτητα, στην ιστορία του αθλητισμού, η συνένωση των δύο αυτών μεγάλων -και όχι μόνο- για την Πιερία ομάδων, θα γραφτεί με ανεξίτηλο μελάνι.
Σήμερα, εκτός από την ανδρική ομάδα που από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται –μετά από είκοσι επτά χρόνια – στην Α2 εθνική κατηγορία, λειτουργούν τμήματα όλων των κατηγοριών με τετρακόσιους και πλέον αθλητές και αθλήτριες που με τις ανάλογες ομάδες συμμετέχουν και στα πρωταθλήματα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ). Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι δεκάδες χορηγοί με την οικονομική τους συμπαράσταση, πλαισιώνουν σε σημαντικό βαθμό τις δραστηριότητες του συλλόγου, οι οποίες συστηματικά υποστηρίζονται και από μία επιστημονική ομάδα που καλύπτει όλο το αναγκαίο λειτουργικό φάσμα..
Το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων της Κατερίνης για το μπάσκετ, δημιούργησε την αναγκαιότητα σωστής οργάνωσης και προσφοράς και όλοι, συμβούλιο, προπονητές, αθλητές, γονείς και φίλοι ανεξαίρετα, θωρακισμένοι με πίστη και αγάπη για το άθλημα, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο αθλητικό ήθος, την αγωνιστική πειθαρχία και κύρια, στο ήρεμο κλίμα που υπάρχει στις ομάδες.
Είναι γενικά παραδεκτό ότι οι υπάρχοντες χώροι του κλειστού γυμναστηρίου δεν επαρκούν, γι΄ αυτό και οι προπονήσεις γίνονται ακόμη και σε σχολικά συγκροτήματα. Η διακαής επιθυμία όλων για τη δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου που θα καλύπτει τις αυξημένες, πλέον, ανάγκες της Κατερίνης, φαίνεται σιγά - σιγά να υλοποιείται. Θα πρέπει να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι η άμεση δημιουργία ενός τέτοιου χώρου θα λύσει πάρα πολλά καθημερινά προβλήματα. Με την ολοκλήρωσή του η ανάπτυξη του μπάσκετ θα είναι και η ανάλογη. Πρόκειται για μια αυτονόητη λύση σ΄ αυτό το θέμα και η επιμονή θα πρέπει να είναι δυναμική, για να δοθεί επιτέλους μια πραγματική, ουσιαστική και όχι χρονοβόρα ρύθμιση του προβλήματος.
Η δυναμική παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων, του υπέροχου αυτού κόσμου, στους αγώνες που γίνονται στην Κατερίνη, είναι εκπληκτική. Είναι αυτή που δίνει την ώθηση και την υποχρέωση στους καλαθοσφαιριστές, τους προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο, να συνεχίσουν με ενθουσιασμό την προσπάθεια. Το περιβάλλον που δημιουργείται σε όλη τη διάρκεια των παιγνιδιών είναι πανηγυρικό και την εικόνα αυτή τη ζηλεύουν, πραγματικά, ομάδες της Α1 και Α2.

Με δεδομένη αυτή την παρουσία, η υπόσχεση του συλλόγου ότι η ομάδα θα σταθεί με ήθος και πολιτισμό μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους και θα χαρίσει σημαντικές στιγμές στο φίλαθλο κοινό, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει τηρηθεί. Η κοινή συνισταμένη για την αγάπη προς τη νεολαία της περιοχής και το Ενωμένο Πιερικό Μπάσκετ, δημιούργησαν μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που τα αποτελέσματά της έχουν ήδη γίνει ορατά. Αξιοσημείωτο είναι και το ενδιαφέρον των γονέων που πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου.
«Αξιοποιήσαμε την εμπειρία των παραγόντων και όλο το αξιόλογο δυναμικό των δύο ομάδων και έτσι φθάσαμε στη μεγάλη επιτυχία. Για μια ακόμη φορά η συλλογικότητα έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με την ίδια συνταγή θα συνεχίσουμε …», τόνισε ο πρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι.
«Σήμερα ζούμε και πάλι τις ένδοξες ημέρες του πιερικού μπάσκετ», είπε ο «πατριάρχης» του Αλέκος Τσιώτσιος κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας από το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής στην Κατερίνη.
Γι΄ αυτή τη συνέχεια και γι΄ αυτές τις μέρες αγωνίζονται όλοι, χωρίς εξαίρεση, στο σύλλογο ώστε να γίνουν πλέον καθημερινότητα. Και το μέλλον από ότι φαίνεται, είναι ευοίωνο. Στα χέρια όλων είναι το πιερικό μπάσκετ να πάει ακόμη ψηλότερα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Aυτα ειναι !!!
    Μεσα σε 2 χρονια ''φαγαμε'' 2 ολοκληρες κατηγοριες...
    Ειμαστε στην Α2 και πολυ συντομα θα ειμαστε και στην Α1 !!!
    ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ζουμε ΕΥΡΩΠΗ να σε δουμε.
    Γηπεδο κλειστο στον Πιερικο!
    Χρονια Πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast