3.6.10

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ Πεντακάθαρη και δίκαιη η άνοδος στην Α2 χωρίς ψίθυρους και αμφιβολίες.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Πεντακάθαρη και δίκαιη η άνοδος στην Α2 χωρίς ψίθυρους και αμφιβολίες.

Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, από την 1η έως και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής κατηγορίας, ήταν αληθινή, γνήσια και αυθόρμητη. Εδώ δεν χωράνε αμφιβολίες, δεν έχουν θέση τα σκοτεινά μονοπάτια και οι σκοπιμότητες που δυσφημούν τον αθλητισμό. Εδώ μίλησε η πορτοκαλί μπάλα μέσα στο παρκέ, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Η διοίκηση, ο προπονητής και οι καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχελάου, με σεβασμό στο άθλημα και στον κόσμο της Κατερίνης, έδωσαν την ψυχή τους, έδειξαν ήθος και χαρακτήρα, και αναδείχτηκαν άξιοι εκπρόσωποι του αθλητισμού της Πιερίας και της Βόρειας Ελλάδας. Αν η καθημερινότητα μας είναι εγκλωβισμένη σε μια παρατεταμένη περίοδο διαφθοράς, ανασφάλειας, κοινωνικής και πολιτιστικής παρακμής, το μπάσκετ της πόλης μας έρχεται να προβάλλει κάτι το καινούργιο, το καθαρό, το έντιμο και αυτό που θα δώσει προοπτική και ελπίδα για το μέλλον των νέων ανθρώπων.
Σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο σύλλογος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν παρασύρθηκε από τις γνωστές «σειρήνες» που ηχούν συχνά στα αθλητικά δρώμενα. Πανάξια και δίκαια κατακτήθηκαν οι βαθμοί σε όλα τα νικηφόρα παιχνίδια, αλλά και στις ήττες αναγνωρίστηκαν τα λάθη, η μέτρια εμφάνιση των παικτών και η ανωτερότητα των αντιπάλων. Ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όπου τα πάντα είχαν κριθεί, καθώς η ομάδα είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Α2, οι παίκτες δεν επηρεάστηκαν από τους ψίθυρους και από τα ύποπτα παρασκήνια που αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Μέσα σε ένα ατελείωτο πανηγύρι, σε μια μεγάλη φιέστα, έπαιξαν καθαρά για τους ίδιους, για τους φιλάθλους, τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου και προσθέσανε μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους, δίνοντας το καλύτερο φινάλε στο φετινό πρωτάθλημα.
Μια ανάλογη συνέχεια αναμένουν οι φίλοι του μπάσκετ και τη νέα χρονιά γιατί πλέον έχει ριζώσει μέσα τους η εμπιστοσύνη και η σιγουριά για τους ανθρώπους που ηγούνται του Πιερικού Αρχελάου. Για να καμαρώσουμε και στη καινούργια σαιζόν τον Πιερικό Αρχέλαο και για να συμμετάσχουμε με ίσες προϋποθέσεις και εφόδια στο δύσκολο μαραθώνιο της Α2, δεν απομένει τίποτε άλλο από την επίσπευση των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Περιμένουμε οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη για να στεγαστεί επιτέλους ο σύλλογος σε ένα χώρο αντάξιο με τους στόχους και τα οράματα των παιδιών που υπηρετούν το μπάσκετ στην Κατερίνη.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Γιάννη για το υψηλό επίπεδο της αρθρογραφίας σου και την αγάπη σου στην ιδέα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast