4.6.10

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Όταν η βία αμαυρώνει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό θα την καταδικάζουμε. Όταν παρεκτροπές, επεισόδια και ύβρεις θα πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, θα μας βρίσκουν αντίθετους και η κριτική μας θα είναι καυστική. Όταν απίθανοι παράγοντες θα διοικούν ιστορικά σωματεία χωρίς σεβασμό και ίχνος αξιοπρέπειας για την αθλητική ιδέα και το ποδόσφαιρο, τότε σύσσωμα θα πρέπει να απαξιώνονται στην συνείδηση των υγιών φιλάθλων. Όταν ακόμη δεν έχει κατοχυρωθεί η βαθμολογία στην μεγάλη κατηγορία και δεν έχει καθοριστεί επακριβώς ποια ομάδα υποβιβάζεται και ποια προβιβάζεται, τότε μιλάμε για μια κωμικοτραγική κατάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία απέχει κατά πολύ από τις αγνές σκέψεις και τα οράματα των υγιών φιλάθλων.
Όταν όμως μια ομάδα ηττάται στην έδρα της με το βαρύ 1-4 και οι φίλαθλοι της εκδηλώνουν τη συμπαράσταση και τη στήριξη τους με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, τότε μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι στην Ελλάδα, που λέγεται ποδόσφαιρο, μπορεί να ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες.
Στο αγώνα της περασμένης Κυριακής στην Κατερίνη ανάμεσα στον Πιερικό και τον Πανσερραικό, οι φίλοι του Πιερικού αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου, δέχτηκαν την ήττα της ομάδας τους και όντας πικραμένοι από την άσχημη απόδοση των παικτών και το «βαρύ» αποτέλεσμα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, χειροκροτώντας νικητές και ηττημένους. Τα νέα παιδιά που τώρα γνωρίζουν και αγαπούν τον Πιερικό και δεν έχουν ζήσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, έδωσαν μια ελπίδα, μια θετική αύρα για την Πιερική οικογένεια.
Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από τη συμμετοχή της ομάδας μας στα play off, ίσως να είναι το τελευταίο εικοσάλεπτο αυτού του αγώνα, όπου η ομάδα του Πιερικού χειροκροτήθηκε με πάθος στη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, στη μεγαλύτερη ήττα. Μπορεί οι 2500 και 3000 Κατερινιώτες που προσήλθαν στο γήπεδο, στους δυο εντός έδρας αγώνες για τα play off, να μην είναι ο αριθμός που ανέμεναν οι διοικούντες, θα πρέπει όμως να αναγνωριστεί η συμμετοχή τους σε μια εποχή όπου οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες για όλους. Θα ήταν αδιανόητο και άδικο να αγνοήσουμε τους σταθερούς φίλους της ομάδας που από την έναρξη της προετοιμασίας τον Ιούνιο, έως και τώρα, παραμένουν πάντα κοντά στην ομάδα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τα εξηντάχρονα και εβδομηντάχρονα παλικάρια της σκεπαστής εξέδρας που χρόνια τώρα αγωνιούν, χαίρονται, λυπούνται, κρίνουν αυστηρά, αλλά δηλώνουν πάντα παρών στο γήπεδο.
Η ενότητα, η συσπείρωση και η εμπιστοσύνη είναι στοιχεία απαραίτητα σε μια οικογένεια. Για το λόγο αυτό μια από τις βασικές προτεραιότητες των διοικούντων πρέπει να είναι η αμεσότερη προσέγγιση των φιλάθλων του Πιερικού. Τώρα δεν θα κάνουμε λόγο ούτε για λάθη, ούτε για συστήματα και τακτικές, ούτε για άμυνα και επίθεση, ούτε για ξένα και δικά μας παιδιά.
Χρέος όλων μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να μείνει κοντά στο σύλλογο, να προσελκύσουμε όσους αδιαφορούν και έχουν τις αντιρρήσεις σε θέματα τόσο οργάνωσης, όσο και καθαρά ποδοσφαιρικά.
Προς το παρόν επιβάλλεται, για μια ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που κράτησαν ένα σοβαρό επίπεδο, έδειξαν χαρακτήρα και υγιή στάση και ας ευχηθούμε να γίνει η απαρχή για καλύτερες μέρες.

*Θερμές ευχές στον Γιώτη Γιαζιτζόγλου για ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα γήπεδα, στο ποδόσφαιρο και στον Πιερικό μας.



Γιάννης Τσαπουρνιώτης

2 σχόλια:

  1. gianni mpravo kai pali kai gia ayto to arthro sou !!! para poly kaloooo!!!

    thn tetarth ston teleytaio agona oloi osoi agapoun ton Pieriko prepei na einai sto ghpedo kai na vgaloun thn foni toys gia thn idea toy Pierikou. na mhn stamathsoume oyte lepto, opos egeine me tiw serres.na xeirokrotisoume ta paidia, oti egeine egeine, prospathisan alla den peirazei...mia nea selida anoigei pleon...kai meta to telow tou agona oloi ekso apo ta apodithria na perimenoume toys paiktes na bgoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΑ ΕΝΟΙΣΧΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ . [ΜΕΣΟ ΗΡΑΚΛΗ]

    ΕΥΧΑΡΙΣΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast