3.6.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: "ΑΣΤΕΙΟΣ" Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΕΣΗ Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ.
ΒΕΒΑΙΗ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.
Την απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης της ΠΑΕ Πιερικός ανακοίνωση η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός της ομάδας Σούλης Παπαδόπουλος δε διαθέτει δίπλωμα προπονητή UEFA-pro, όπως απαιτείται για να κοουτσάρει ομάδες Super League. Ο ισχυρισμός της εν λόγω επιτροπής, με βάση τον οποίο απορρίφθηκε ο φάκελος, γεννά αν μη τι άλλο ερωτηματικά σαν τα παρακάτω:
α) Είναι δεδομένο ότι ο Πιερικός σε περίπτωση που ανεβεί στη Super League, θα έχει στον πάγκο του τον Σούλη Παπαδόπουλο; Τι εμποδίζει τους διοικούντες τον Πιερικό να προσλάβουν έναν τεχνικό που διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα κι έτσι να εκλείπει ο λόγος της απόρριψης; Μάλιστα ο Σούλης Παπαδόπουλος, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, χρησιμοποίησε ακριβώς αυτό το επιχείρημα όταν ρωτήθηκε σχετικά.
β) Οι φάκελοι των ομάδων της Super League που τη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχουν προπονητή (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) πως είναι δυνατόν να είναι πλήρεις; Δεν είναι παράλογο, να απαιτείται ένα προσόν από μια ομάδα, το οποίο όμως, στερούνται και άλλοι σύλλογοι που έχουν λάβει κανονικά τα πιστοποιητικά;
γ) ο Παύλος Δερμιτζάκης που διαθέτει δίπλωμα ίδιας κατηγορίας με τον Σούλη Παπαδόπουλο πως προπονούσε ομάδα Super League (Πανθρακικό) κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;
Ίσως δε χρειάζονται παραπάνω ερωτήματα, για να καταδειχτεί πόσο σαθρό είναι το επιχείρημα με το οποίο δεν έγινε δεκτός ο φάκελος αδειοδότησης της ΠΑΕ Πιερικός. Το katerinisport.gr επικοινώνησε με νομικούς οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι σε δεύτερο βαθμό, μπορεί να ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση.
Από την ΠΑΕ Πιερικός, σε επικοινωνία που είχε με τον κορυφαίο αθλητικό ιστότοπο της Πιερίας, έγινε γνωστό ότι παρακολουθείται το θέμα και εξετάζονται οι επόμενες κινήσεις της. Ωστόσο, το katerinisport.gr δεν είναι ικανοποιημένο από την εν λόγω απάντηση καθώς θεωρεί την κατάθεση έφεσης "μονόδρομο", ο οποίος θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί το επόμενο λεπτό της απόφασης. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη γίνουν δεκτές οι εφέσεις των ΠΑΕ Ηρακλής, ΠΑΕ ΟΦΗ που απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό καθώς και αυτή της ΠΑΕ Εθνικός (υπάρχουν πληροφορίες πως οι Πειραιώτες κατέθεσαν εν τέλει φάκελο, αν και εκπρόθεσμα, και έκαναν ένσταση προκειμένου αυτός να γίνει δεκτός). Η ΠΑΕ Πιερικός έχει την υποχρέωση λοιπόν να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες που της αναλογούν για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου, έστω και "στα χαρτιά". Κι όσοι θα πουν ότι οι άνοδοι και οι υποβιβασμοί πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο, θα πρέπει να έχουν την ίδια άποψη κι όταν ομάδες "σφαγιάζονται" κατ' επανάληψη, με τον Πιερικό να αποτελεί κατά τη φετινή περίοδο, το μεγαλύτερο ίσως θύμα τέτοιων πρακτικών.
Το ενδεχόμενο να μη δικαιωθούν οι ΠΑΕ Ηρακλής, ΠΑΕ ΟΦΗ είναι πιθανό μιας και οι ελλείψεις τους δεν αφορούν σε "αστείο" λόγο, αλλά σε οφειλές σε ποδοσφαιριστές (Μπιλίσκοφ και Ταραλίδη) που εξοφλήθηκαν μεν, εκπρόθεσμα δε. Η Fifa είναι αμείλικτη σε τέτοια θέματα και ίσως δε μπορέσει να περάσει στο "ντούκου" η προσπάθεια για να αδειοδοτηθούν οι δυο ομάδες.
Στη "γωνία" "παραμονεύει" όμως και η ΠΑΕ Λεβαδειακός, η οποία φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του Ηρακλή στη νέα Super League (παράλληλα προσέφυγε και στο CAS ελπίζοντας να αφαιρεθούν από την ΠΑΕ Ηρακλής και 6 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα 2009-10). Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν προβλέπεται γιατί όπως προβλέπει το άρθρο 27, αν μια θέση μείνει κενή λόγο υποβιβασμού κάποιας ομάδας (Ηρακλής από Super League), η ομάδα που θα την καλύψει θα πρέπει να προέρχεται από την αμέσως επόμενη κατηγορία (ήτοι κατά σειρά οι ΟΦΗ, Εθνικός, Πιερικός). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ψηφοφορία για το αν θα επικυρωθεί ή όχι η τελική βαθμολογία της Super League 2009-10, 14 ΠΑΕ ψήφισαν αρνητικά, η ΠΑΕ Ηρακλής ψήφισε θετικά, και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απουσίασε. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υποβιβαστεί ο Ηρακλής για να σωθεί ο Λεβαδειακός (τις πρακτικές αυτές κατήγγειλε, προς τιμήν του, ο Αχιλλέας Μπέος). Η ΠΑΕ Πιερικός λοιπόν οφείλει να καταθέσει την έφεση και να πολεμήσει με όλες τις της δυνάμεις να είναι αυτή που θα πάρει τη θέση στo νέο πρωτάθλημα της Super League.
Ακόμη όμως, και αν δεν υπάρξουν ελπίδες για προβιβασμό της ομάδας, είναι απαραίτητο να διεκδικήσει η ΠΑΕ Πιερικός τη δικαίωση, για ηθικούς λόγους αλλά και λόγους τάξεως.
Στη "μάχη" αυτή που καλείται να δώσει η ΠΑΕ Πιερικός θα είναι απαραίτητο να έχει συμμάχους τους βουλευτές του Νομού, αλλά και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα της Πιερίας, στους οποίους προσφέρεται επιτέλους η ευκαιρία να αποδείξουν εμπράκτως αν, και πόσο, αγαπούν και στηρίζουν τον ιστορικό Πιερικό.

4 σχόλια:

  1. Ότι δεν λύνεται ...κόβεται είπε ο Μέγας Αλέξανδρος κι οι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ "ΧΤΥΠΟΥΝ" και πάλι...
    Κι επειδή πάντα θα βρίσκουν μπροστά τους την ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ και την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ και με δεδομένο πως δέν μπορούν να μας "λύνουν" στον γήπεδο αυτοί θα θέλουν να μας ΚΟΒΟΥΝ, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ! Έ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΑΑΑ ΔΥΝΑΤΑ.
    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ!Αργά ή ΓΡΗΓΟΡΑ...
    ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...
    Δημήτρης Κεραηλίδης
    ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ δημοσιογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exei dikio o kerailidis
    OLOI KONTA STHN OMADARA MAS
    TORA MAS XRIAZETAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti perimenei i pae kai den exei kanei akoma aitisi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast