7.6.10

Ο ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ.

Αναλυτικά τι είπε ο Σούλης Παπαδόπουλος στην εκπομπή "Στα γήπεδα" του Κυριάκου Καλπακίδη, στη Δίον Τηλεόραση.
Για τον αγώνα με τον Εθνικό: "Ο Εθνικός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά και να έχει έτσι και ο κόσμος τη δυνατότητα να τους δει να αγωνίζονται".
Για τα προηγούμενα παιχνίδια: "Είμασταν πάρα πολύ καλοί με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας κι αν δεν υπήρχαν οι επόπτες θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, παρότι προερχόμασταν από μια βαριά εντός έδρας ήττα. Με τον ΟΦΗ επίσης ήμασταν καλοί, προηγηθήκαμε, χάσαμε και ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια υπήρχε μεγάλη πίεση. Η αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε αλλά υπήρχε "τρομοκρατία". Δε ξέρω τι θα γινόταν αν βάζαμε 2ο γκολ".
Για τον αγώνα Πανσερραϊκός-ΟΦΗ: "Ο Πανσερραϊκός θα έχει το άγχος του φαβορί κόντρα στον ΟΦΗ καθώς είχε την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση άνοδο αλλά την κλώτσησε".
Για την πορεία στα πλέι οφ: "Είναι διαφορετικό να παίζεις στα πλέι οφ και διαφορετικό στα πλέι άουτ. Στην πρώτη περίπτωση έχεις την ευκαιρία να διεκδικίσεις την άνοδο. Αν όμως βαδίζεις σκαλί-σκαλί είναι βέβαια ότι κάποια στιγμή θα πιεις και νερό. Οπωσδήποτε η συμμετοχή μας στα πλέι οφ ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για μας. Δεν πήραμε όμως αυτό που θέλαμε από άποψη βαθμών. Όσο για τις εμφανίσεις μας, πιστεύω ότι εκτός από τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό εντός έδρας, θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα στα άλλα παιχνίδια. Αν κερδίζαμε τον ΟΦΗ θα άλλαζαν τα δεδομένα. Πάντως, δεν περιμένανε να κερδίσει ο Πανσερραϊκός μέσα στην Κρήτη. Εκεί πιστεύω ότι για μας "χάθηκε το παιχνίδι"...
Για το αν η χρονιά είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη: "Αν λάβουμε υπ' όψιν μας τα χρήματα που δαπανήθηκαν, και ό,τι ειπώθηκε το καλοκαίρι περί ανόδου, χωρίς μάλιστα τα πλέι οφ, θα έλεγε κανείς ότι η χρονιά δεν είναι πετυχημένη. Όταν μίλησα με τον Γιάννη Ντούμη, μου είπε να κάνουμε μια νέα αρχή, να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις, να πάμε καλύτερα έτσι ώστε να γυρίσει και ο κόσμος. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν μπορεί κανείς να νιώθει ευχαριστημένος, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δε θέλαμε να πάρουμε την άνοδο".
Για την παρουσία του στον Πιερικό πέρυσι και την επιστροφή του φέτος: "Πέρυσι έφυγα 8 αγώνες πριν το τέλος, έχοντας αφήσει την ομάδα 4η. Δε νομίζω ότι όταν αποχώρησα τότε έβγαλα πικρία για την πόλη, ή για την ομάδα, αλλά για συγκεκριμένο πρόσωπο (Σατσίδης). Αυτά όμως είναι περασμένα ξεχασμένα. Παρότι όμως έφυγα, δεν διέκοψα την επικοινωνία μου με τον Πιερικό. Πέρυσι σώσαμε την ομάδα από το Δεκέμβριο, φτάσαμε να διεκδικούμε και την άνοδο, αλλά εγώ είχα διαφορετικά σχέδια στο μυαλό μου από αυτά που είχε ο Γενικός Διευθυντής. Δεν ήθελα να γίνουν ορισμένα πράγματα που συνέβησαν το καλοκαίρι. Χωρίσαμε σχεδόν κοινή συναινέσει. Κράτησα όμως φίλους εδώ και όταν με ξαναφώναξαν αν και ήμουν στο Αιγάλεω, πάνω από όλα έβαλα τον Πιερικό. Το ήθελα και το έκανα, άσχετα αν το πληρώνω μιας και η διοίκηση του Αιγάλεω με έχει καταγγείλει. Παρεπιπτόντως πιστεύω ότι αν είχα μείνει στο Αιγάλεω, δε θα υποβιβαζόταν".
Για τη μείωση του μπάτζετ, τους συνεργάτες του και το κοινό "διαζύγιο": "Το μπάτζετ ήταν πάρα πολύ υψηλό. Δε θα ήθελα να μιλήσω για τον προηγούμενο τεχνικό, όμως ο προυπολογισμός έπρεπε να μειωθεί. Κάναμε μια πολύ καλή δουλειά με όλους τους συνεργάτες μου και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου, τον Γιώργο Γκοτζαμανίδη (αντιπρόεδρος ΠΑΕ), τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη (γενικός αρχηγός), τον Αχιλλέα Ιωακειμίδη (έφορος), τον Γιώργο Μαυρομουστακίδη (γυμναστής), τους φροντιστές, το Χρήστο Παυλίδη (γραμματέα), την Ελίνα Διαμαντοπούλου (γραφείο τύπου), όλους τους δημοσιογράφους ανεξάρτητα από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες. Τον κόσμο τον βλέπω στον κόσμο. Όταν φεύγει κάποιος τον εκτιμάς περισσότερο. Αποχωρώ επιτυχημένος, και παρέμεινα για τους δυο αγώνες παρότι ήξερα ότι θα φύγω. Δε θα διεκδικήσω χρήματα για τη νέα χρονιά. Θα λύσουμε το συμβόλαιό μας και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα. Αν ήμουν πάντως από το καλοκαίρι, με αυτό το μπάτζετ, και δεν ανεβαίναμε, θα έλεγα ότι απέτυχα".
Για τον Γιαζιτζόγλου: "Δεν τον πήρα τηλέφωνο, για ένα και μόνο λόγο. Όλοι τον παίρνουν και τον παρηγορούν. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Έχω να του δώσω ένα μήνυμα. Μπορεί να ξαναπαίξει, όχι μόνο στον Πιερικό αλλά και σε πολύ μεγάλη ομάδα. Αν λες σε έναν παίκτη με αυτόν τον τραυματισμό περαστικά, είναι σα να ρίχνεις αλάτι στην πκηγή του. Εύχομαι να περάσει γρήγορα ο καιρός της αποθεραπείας και να είμαστε μαζί του χρόνο (σ.σ. μαζί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα)".
Για τα θετικά της φετινής χρονιάς: "Στα θετικά θα έβαζα τη γρήγορη παραμονή, την είσοδο στα πλέι οφ, τη διάκριση στο κύπελλο, ειδικά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Από αυτά τα παιχνίδια κερδίζεις φιλάθλους. Όταν σε βλέπει ο νεαρός να παίζεις κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, να προσπαθείς, να σκοράρεις, να πανηγυρίζεις, να έχεις τον κόσμο σου στην κερκίδα, να εισπράττεις την αναγνώριση από μουντιαλικούς παίκτες τότεο μπορεί να γίνει οπαδός σου και όχι οπαδός του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή. Μόνο έτσι μια ομάδα μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη".
Για τα αρνητικά της σεζόν: "Ως μόνο αρνητικό θα έβαζα τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό εντός έδρας που δεχτήκαμε 4 γκολ. Θα προτιμούσα την αποδοκιμασία από τον κόσμο εκείνη τη στιγμή. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που δέχτηκα 4 γκολ εντός έδρας, παρότι το σκορ δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Φάνηκε άλλωστε στο εκτός έδρας παιχνίδι, ότι δε μας άξιζε τέτοια ήττα. Γενικά, εκτός έδρας δείξαμε,και στο ΟΑΚΑ, και σε άλλα παιχνίδια ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο".
Για το σύστημα της ομάδας φέτος και πέρυσι: "Σκοράραμε σε πολλά παιχνίδια με στημένες φάσεις. Κατηγορήθηκα για το σύστημα της ομάδας, αλλά με το ίδιο σύστημα ο Ρεχάγκελ πήρε το Ευρωπαϊκό, και εγώ ανέβηκα 2 φορές με την Προοδευτική στην Α' Εθνική. Πέρυσι παίξαμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε όμως ταχύτητα στο παιχνίδι μας με Ντεμπελέ, Σερζίνιο, Γκαρόζη, Ζαΐμη και Βέρμπη. Φέτος, τον Ιανουάριο έφυγαν κάποια παιδιά που ήταν αργοί (Αγγελόπουλος, Καλλιμάνης, Λαναρής, Μανουσαρίδης). Ίσως ο κ. Κατσαβάκης ήθελε να στήσει διαφορετικά την ομάδα. Προσπαθήσαμε να δώσουμε ταχύτητα κυρίως με τον Ντεμπελέ. Όσο αυτός ήταν καλά, η ομάδα άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Όσο για τα πολλά γκολ από τις στημένες φάσεις, το 75-80% των τερμάτων, έτσι επιτυγχάνονται. Όποιος δουλεύει στις στημένες φάσεις, έχει μεγάλες πιθανότητες να παίρνει τα παιχνίδια. Πάντως παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο, όπως με τον Εθνικό εκτός έδρας που προηγηθήκαμε αλλά μετά ισοφαριστήκαμε. Κάποια στιγμή μίλησα με τα παιδιά και τους είπα ότι καταλαβαίνω πως μπορεί να μην αρέσει στον κόσμο, αλλά θα πρέπει να αφήσουμε την άκρη το θέαμα και να κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς. Έπρεπε να το κοιτάξουμε και δικαιωθήκαμε. Θέλαμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Με τον ΟΦΗ την Κυριακή ήμασταν πολύ καλοί. Θα προτιμούσα να ήμασταν χειρότεροι και να κερδίζαμε. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να τρέχεις, να έχεις δύναμη, να δίνεις βάση στις στημένες φάσεις. Πάντως θα ήθελα να αναφέρω ότι στερηθήκαμε και την παρουσία του Πέντα στα πλέι οφ που είναι ένας ποιοτικότατος παίκτης".
Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, και τις δηλώσεις του Κ. Τόσκα: "Δε σχολιάζω δηλώσεις συγγενών των παικτών. Καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Είναι τιμή για τους νέους παίκτες να βρίσκονται στον Πιερικό. Είναι τιμή για έναν νεαρό να βρίσκεται στον πάγκο του Πιερικού μέσα στο γήπεδο του ΟΦΗ. Όταν βγαίνουν παίκτες όπως οι Μόρας (Ιταλία), Πάντος (Ολυμπιακός), Κουλουχέρης ('Αρης) που λένε όσα λένε για μένα, δε με ενδιαφέρει τι λένε οι υπόλοιποι. Πιστεύω πολύ στους νέους παίκτες αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σιγά σιγά. Είναι διαφορετικο πράγμα να πεις ότι θα έχεις 8 επαγγελματίες και 17 νεαρούς στο ρόστερ. Αν μου το λέγανε αυτό, θα συμφωνούσα ευχαρίστως. Μακάρι να μείνει ο Παντελιάδης που πιστεύω ότι σύντομα θα παίζει σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες. Εγώ τον έκανα παίκτη. Όταν είχα έλθει θέλανε να τον δώσουνε δανεικό. Πιστεύω πολύ και στους Τόσκα, Τσιτλακίδη, Κόιτς, Κωτσιόπουλο. Τι να έκανα όμως; Να τους έβαζα στην Κρήτη; Τι θα έλεγαν οι άλλες ομάδες; (σ.σ. θέμα αξιοπιστίας). Θα τους βάλω να παίξουν στο γήπεδό μας, με τον Εθνικό. Δε μπορούσαν να τους βάλουν πέρυσι, όταν η ομάδα ήταν αδιάφορη; Για μένα Κόιτς και Τόσκας εξαιτίας αυτής της μη συμμετοχής τους πέρυσι είναι σα να έχασαν ένα χρόνο. Αν δεν κερδίζαμε τον Πανσερραϊκό, ίσως θα παίζαμε στα πλέι άουτ. Θα ήθελα να μιλήσω και για την ΑΕ Ποντίων που ανέβηκε στη Γ' Εθνική. Συγχαρητήρια στον κ. Καμπερίδη, τον πρόεδρο και τους παράγοντες. Τώρα ακούω όμως ότι συζητάνε να έλθουν κοινοτικοί ποδοσφαιριστές. Όταν είσαι 17-18 ετών θα πρέπει να βλέπεις κι εσύ και οι γονείς σου το ποδόσφαιρο με ρεαλισμό και να μη ζητάς τον "ουρανό με τ' άστρα". Ο παίκτης θα πρέπει πρώτα από όλα να παίξει ποδόσφαιρο. Να δείξει τι αξίζει. Ο καλός δε χάνεται. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στον Πιερικό στην ομάδα νέων, όπως οι Παπαδόπουλος, Τσικαδέρης, Καμπερίδης που έχουν προοπτικές. Πρέπει όμως να πάρουν παιχνίδια, είτε σε άλλες ομάδας, είτε και στην ομάδα Νέων. Αυτό δεν είναι υποβάθμιση. Ο Τσιτλακίδης ήταν τραυματίας 2 μήνες και ο Κόιτς 2μισι. Όσο για αυτό που είπα στον Τόσκα για τη φανέλα της Εθνικής, παρερμηνεύτηκε. Εγώ του είπα να προσέξει γιατί είναι καλό να παίζεις στην Εθνική Νέων, πρέπει όμως κυρίως να αγωνιστείς στην ομάδα σου. Φανέλες της εθνικής μπορεί να αγοράσει και να φορέσει ο οποιοσδήποτε. Αν δεν τον πίστευα τον Τόσκα σαν παίκτη, δε θα τον πίεζα".
Για το λόγο της αποχώρησής του: "Μπορεί να θέλει κάτι άλλο ο Πιερικός, μπορεί να θέλει κάτι άλλο ο Σούλης. Μπορεί η διοίκηση να πιστεύει ότι έκλέισε ο κύκός μου στην ομάδα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Ο χρόνος θα δείξει... Η διοίκηση με στήριξε και ποτέ δεν επενέβη στη δουλειά μου. Συγχαρητήρια σε όλους. Κι εγώ ήμουν συνεργάσιμος. Μπορεί να παρεξηγούμαι αλλά νομίζω έχει σημασία τι λέγεται για κάποιον όταν αυτός φεύγει. Είμαι προετοιμασμένος όταν πηγαίνω σε μια ομάδα να κάτσω 10 χρόνια αλλά και να φύγω την επόμενη μέρα. Σίγουρα μου άρεσε όταν επέστρεψαν που φώναζαν το όνομά μου. Πάντως, δεν έχω πρόβλημα με την απόφαση της διοίκησης. Δεν αισθάνομαι μειωμένος που φεύγω. Θα αισθανόμουν έτσι αν παίζαμε στα πλέι άουτ. Σε 2μισι περίπου χρόνια από τα 5 που βρίσκεται αυτή η διοίκηση στον Πιερικό ήμουν εγώ προπονητής. Μακάρι ο επόμενος να πετύχει ένα σκαλί παραπάνω από μένα και να κάτσει περισσότερο. Θα συνεχίσω να έχω επαφές με την Κατερίνη, έχω κάνει φίλους εδώ, είμαι μάλιστα στα πρόθυρα να κάνω και κουμπαριές, αλλά στη δουλειά μου είμαι πολύ σκληρός. Θεωρώ πάντως ότι έχω συνδέσει το όνομά μου προπονητικά με την Προοδευτική και τον Πιερικό".
Για τον Γκουγκουλιά: "Ο Γιώργος είναι πάρα πολύ καλό παιδί και εξαιρετικός οικογενειάρχης, δε δίνει ποτέ δικαιώματα αλλά το στυλ παιχνιδιού που παίζω εγώ ταίριαζε περισσότερο στον Θάνο. Αν είχαμε ένα άλλο γήπεδο, όπως αυτά του ΟΦΗ και του Αγροτικού, ίσως θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής".
Για τους Ντούμο-Ελευθεριάδη και για την επόμενη μέρα: "Χωρίς να θέλω να μειώσω τους άλλους παράγοντες, Ντούμος και Ελευθεριάδης μπορεί να έχουν κάνει κάποια λάθη αλλά νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετική η συνολική παρουσία τους. Αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει μια αβεβαιότητα. Εγώ έχω έτοιμη τη δική μου έκθεση για τον επόμενο προπονητή. Θα περιμένω βέβαια να με πάρει τηλέφωνο ο νέος προπονητής που αν είναι ο Χαντζάρας, είναι πολύ φίλος μου και πιστεύω ότι θα τα πούμε. Αν ήταν ο Αναστόπουλος επίσης θα με έπαιρνε γιατί είναι επαγγελματίας και πολύ καλός προπονητής. Ο Αμανατίδης π.χ. δε θα με έπαιρνε. Είδα ότι πάνε να βγάλουν μια κακία στο πρόσωπό που αλλά είναι λάθος, γιατί έτσι χτυπάς τον Πιερικό. Το 80% των φιλάθλων με έχουν σε εκτίμηση. Ο πρώην προπονητής θα μπορούσε το καλοκαίρι να αλλάξει κάποιες σκέψεις της διοίκησης. Όταν παίρνεις έναν τέτοιο προπονητή με λεφτά, θα πρέπει να έχει στις μεταγραφές τον πρώτο λόγο, πάντα όμως σε συνεργασία με τη διοίκηση. Τον Ιανουάριο αν δεν ήταν ο Σούλης, δε θα έρχονταν κάποιοι παίκτες, όπως ο Γουμάγιας, ο Πλάτανος. Ο Πιερικός είναι "μαγαζί γωνία".
Για τους ποδοσφαιριστές: "Ευχαριστώ τους παίκτες μου τους οποίους πίεσα πάρα πολύ. Αν πήγαινα σε άλλη ομάδα θα τους έπαιρνα σχεδόν όλους μαζί μου. Δε θέλω να μειώσω άλλες ομάδες και παίκτες αλλά δέθηκα πολύ με αυτά τα παιδιά. Είχαμε δυσκολίες, θα τις κρατήσουμε για μας. Να είναι σίγουροι ότι θα τους βοηθήσω όπου μπορέσω. Σε λίγο θα είναι πάλι κοντά τους και ο Γιαζιτζόγλου γιατί είναι παλικάρι. Υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή".
Τι θα έκανε του χρόνου αν έμενε: "Για τη νέα χρονιά είχα στο μυαλό μου να γίνει μια μείωση στα συμβόλαια. Θα έλεγα στον πρόεδρο να φύγουν όσα παιδιά δε δέχονταν να μείνουν με τα νέα δεδομένα και να έρχονταν νέοι παίκτες, από την Πιερία. Θα έπρεπε να κάνουμε δουλειά με ορίζοντα τριετίας για να μπορέσει αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Αν πάντως οι τωρινοί παίκτες θα δέχονταν να μείνουν με μειωμένες αποδοχές, πιστεύω ότι με 3 προσθήκες ο Πιερικός θα μπορούσε να είναι του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα".

2 σχόλια:

  1. Και αυτην την ωρα (13:00) η εκπομπη ξανα σε επαναληψη. Μπορειτε να την δειτε (αν δεν την ειδατε χθες βραδυ) και απο εδω: http://diontv.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βάση τα αποτελέσματα ο πιο πετυχημένος προπονητής από τότε που είμαστε στη Β΄εθνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast