29.8.10

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-0.

Κάτι από τον Πιερικό του...Τόμας Κοστ θύμισε (και) σήμερα η ομάδα της Κατερίνης η οποία γνώρισε την ήττα στη Βέροια από την ομώνυμη ομάδα με 0-2 στο τελευταίο φιλικό των "μελανολεύκων" πριν την έναρξη των επισήμων υποχρεώσεων, σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί "μαγική εικόνα". Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα, ειδικά στο πρώτο τριαντάλεπτο ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων του και κατά διαστήματα έθελξαν με την απόδοσή του, αναγκάζοντας μάλιστα να τους χειροκροτήσουν όχι μόνο οι Κατερινιώτες φίλαθλοι αλλά και φίλαθλοι των γηπεδούχων. Έλειψε όμως η ουσία, δηλαδή το γκολ, όπως άλλωστε συνέβη και στα προηγούμενα φιλικά (όπως συνέβαινε και κατά τη θητεία του Γερμανού προπονητή στον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2007-08). Ο Πιερικός και σήμερα είχε καλή ανάπτυξη αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Στον αντίποδα, Βέροια ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 29' από στημένη φάση με τον Μπλαζέφσκι, στη μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία της μέχρι τότε. Μετά το τέρμα της Βέροιας, το παιχνίδι ισορρόπησε με τους Κατερινιώτες πάντως να συνεχίζουν να έχουν ελαφρά υπεροχή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Γιώργος Χατζάρας χρησιμοποίησε κι άλλους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα σταδιακά η ομάδα να χάσει τη συνοχή της. Η Βέροια, όπως και στο φιλικό της Κατερίνης ανέβασε την απόδοσή της και μάλιστα στο 87' σημείωσε με τον Καλτσά το 2-0.
Με τον Πιερικό έπαιξε για ένα ημίχρονο ο νεοαποκτηθείς Λόπεζ που ικανοποίησε εκ νέου, ενώ στο τελευταίο τέταρτο αγωνίστηκε και ο Αντάντο που πιθανότατα θα αποκτηθεί, σαν αμυντικός μέσος.
Οι Βεροιώτες πάντως αγωνίστηκαν αρκετά σκληρά και σίγουρα αν το παιχνίδι δεν ήταν φιλικό θα είχαν...εισπράξει ουκ ολίγες κίτρινες κάρτες.

Το "φιλμ" του αγώνα:

17΄ Μακρινό σουτ του Χατζή, δεν προβλημάτισε τον Καντιμοίρη που μπλόκαρε τη μπάλα.
22' Σε αντεπίθεση του Πιερικού, ύστερα από σέντρα του Μήτρου από αριστερά, ο Μιλόσκοβιτς στόπαρε όμορφα τη μπάλα αλλά το σουτ του από το ύψος του πέναλτι ήταν απελπιστικά άστοχο.
24' Σουτ του Χατζή λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
25' Μακρινό σουτ του Γουσούλη, μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.
27' Ο Σαϊτιώτης νικιέται κατά κράτος στο "σπριντ" από τον Πουρτουλίδη και εν συνεχεία...σταματάει το παιχνίδι πιάνοντας τη μπάλα με τα χέρια, ισχυριζόμενος ότι του έγινε φάουλ. Ο διαιτητής φυσικά έδωσε φάουλ υπέρ του Πιερικού τιμωρώντας αυτή την κίνηση...αλάνας του έμπειρου φορ.
28' Κεφαλιά Σαϊτιώτη, η μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Πιερικού.
28' Γέμισμα του Πέντα από δεξιά, άφησε έξυπνα ο Γκουγκουλιάς για τον επερχόμενο Μήτρου, αλλά αυτός άργησε.
29' ΓΚΟΛ! 1-0: Απευθείας φάουλ του Μπλαζέφσκι από πολύ μακριά, η μπάλα στα δίχτυα του Πιερικού καθώς η πορεία της αιφνιδίασε τον Γουμάγια.

Β' ΜΕΡΟΣ
48' Κίτρινη κάρτα στον Λόπεζ.
67' Σουτ του Μπλαζέφσκι, δυνατό, από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Καρακούτση.
84' Καλή κίνηση και σουτ του Κωνσταντινίδη μέσα στην περιοχή της Βέροιας, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.
86' ΓΚΟΛ! 2-0: Ατομική ενέργεια του Μπαρκάν ο οποίος "σόλαρε" στη γραμμή του κόρνερ από αριστερά και έδωσε "έτοιμο" γκολ στον Καλτσά ο οποίος δε δυσκολεύτηκε εξ επαφής να κάνει το 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Σαμαράς, Τσιάτσιος, Οικονόμου, Γεωργιάδης, Μπαζέφσκι, Σάντσεζ, Σαϊτιώτης. Στο β' μέρος έπαιξαν και οι Κοτταρίδης, Καλτσάς, Αμαραντίδης, Βέργος, Λαναρής, Πέρεζ (υπό δοκιμήν), Μπαρκάν, Παυλίδης, Παυλίδης, Καπίας, Καλογέρης.

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας (46' Καρακούτσης), Γουσούλης (65' Γ. Λαζαρίδης), Κοντέων (82' Νίκου), Τασίδης (82' Τόσκας), Παπαγεωργίου (85' Συμεωνίδης), Μιλόσκοβιτς (46' Σεχολάρι 73' Αντάντο), Μήτρου (75' Γκόνι), Πουρτουλίδης (46' Σάντσεζ), Πέντα (85' Καραγκούνης), Χατζής (85' Κ. Λαζαρίδης), Γκουγκουλιάς (65' Κωνσταντινίδης).

Στον πάγκο: Μητσέας, Τσιντώτας, Παυλίδης.

Εκτός αποστολής: Γιαζιτζόγλου, Πουλάκος, Δήμου.
  • Στις κερκίδες ήταν και ο Γιάννης Ντούμος με τον Βαγγέλη Λαγδάρη, όπως και περίπου 30 φίλαθλοι του Πιερικού, μεταξύ αυτών και μέλη του ΣΟΠ-Θύρα 5. Στην ανάπαυλα οι περισσότεροι έκατσαν στη θύρα φιλοξενουμένων και ήταν πιο εκδηλωτικοί.
  • Στο 37' ο Γιώργος Χατζάρας ζήτησε από τον Πέντα να ηρεμήσει, καθώς ο βιρτουόζος μέσος είχε εκνευριστεί με το σκληρό παιχνίδι του Τσιάτσιου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές τον "ξάπλωσε" στο χορτάρι. Ακολούθως ο Χατζάρας έκανε δριμύες παρατηρήσεις και στον Τσιάτσιο! Πριν λίγα λεπτά είχαν οξυνθεί τα πνεύματα στο χώρο του κέντρου με πρωταγωνιστές πάλι τους Πέντα και Τσιάτσιο. Καταλαβαίνει κανείς σε τι σημείο έφτασε ο Πέντα για να "εκραγεί".

6 σχόλια:

  1. Ο Πέντα και ο Τσιάτσιος ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του αγώνα.
    Κακώς κατά τη γνώμη μου εκνευρίστηκε ο Αργεντίνος διότι πρέπει να το πάρει απόφαση ότι έτσι θ' αντιμετωπίζεται από τους αντιπάλους του.
    Δίνω το φταίξιμο σ' αυτόν διότι πρώτον έδωσε την αφορμή για να ξεσπάσει κάποιος μικροκαυγάς μεταξύ των παικτών και δευτέρον επιρρεάστηκε αρνητικά η απόδοση του και κατ' επέκταση όλης της ομάδας, μιας και είναι ο κινητήριος μοχλός της.
    Πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του ότι η ομάδα μας περιμένει πολλά απ΄αυτόν.
    Κατά τ' άλλα ο Πιερικός όντως έπαιξε καλύτερα (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, φάνηκε καλύτερος ποιοτικά απ΄την Βέροια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της επιβληθεί. Ο Χατζάρας νομίζω ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τους Μιλόσκοβιτς και Μήτρου οι οποίοι αν και βρέθηκαν σε θέση βολής, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και συγκαταλέγονται στους μη διακριθέντες.
    Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε θα έχουμε πρόβλημα στο γκολ.
    Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΜΩΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ακόμη κόσμος που ασχολείται μ' αυτόν τον Πιερικό, όπως τον κατάντησαν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίκιο έχεις!Που' ναι εκείνες οι ωραίες μέρες της Δ' Εθνικής να γουστάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pame re Pierikara!!!!!!
    den masame.......
    exoume omadara!!!!! ta goal tha erthoun !!!!!
    xthes mono emeis akougomastan sto ghpedo....
    les kai paizame entos edras itan, an kai den eimastan kai para polloi......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετυχώς που υπάρχουν και μερικοί γραφικοί που μπαίνουν διαβάζουν και μετά γράφουν τις παπαριές τους. (Για τον τενεκέ μιλάω που λέει αν ασχολούνται με τον Πιερικό). Τρύπιε αφού εσύ δεν ασχολείσαι τότε γιατί διαβάζεις και μάλιστα μπαίνεις στον κόπο να γράφεις τις μπουρδολογίες σου; Πάρε τα κουβαδάκια σου και μαρσ για την παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ κοίτα πως κατάντησαν τον πισινό σου και άσε τον Πιερικό που βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast