15.4.10

Νάσης: «Κρυφό» όνειρο όλων η άνοδος!

Υπήρξε βασικό στέλεχος του Πιερικού την περίοδο 1990-91, όταν η ομάδα έκανε την επική ανατροπή και κέρδισε την άνοδο στην Α' Εθνική για τελευταία φορά. 19 χρόνια αργότερα, ο προπονητής τερματοφυλάκωνΠαναγιώτης Νάσης φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο με τους «μελανόλευκους» μέσω των μπαράζ και μιλά στη mikriliga.com για την απόκρουση τουΓουμάγια, το στοιχείο που άλλαξε με την έλευση του Παπαδόπουλου και το στόχο στα μπαράζ. (15/4/2010)

Ερ.: Ας ξεκινήσουμε με τη φάση που έκρινε τον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα. Ο Μπεκιάρης κατευθύνεται στο σημείο του πέναλτι κι εσείς μετά από μια σύντομη συνομιλία με τον Παπαδόπουλο, λέτε στον Γουμάγια να προσέξει την αριστερή του πλευρά. Τι ακριβώς συνέβη σε εκείνο το χρονικό σημείο;

Απ.: Πριν από κάθε παιχνίδι έχουμε ενημερωθεί σχετικά με τις στημένες φάσεις των αντιπάλων και με τη σειρά μας δίνουμε τις αντίστοιχες οδηγίες στον τερματοφύλακα που αγωνίζεται. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο παιχνίδι του Ευόσμου, με αποτέλεσμα ο Γιώργος να γνωρίζει πώς εκτελεί τα στημένα ο Μπεκιάρης κι έτσι δε χρειάστηκε να του πούμε τίποτα παραπάνω από τον πάγκο. Πέραν τούτου, όμως, είχαμε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και γι’ αυτό το λόγο πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερ.: Διαθέτετε μεγάλη «προϋπηρεσία» στις αποκρούσεις πέναλτι, επομένως θεωρείτε ότι είναι θέμα ψυχολογίας, εμπειρίας ή μήπως υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό;

Απ.: Είναι σίγουρα θέμα ψυχολογίας, αλλά από κει και πέρα ο τερματοφύλακας θα πρέπει να είναι σε θέση να «διαβάσει» σωστά τον ποδοσφαιριστή που πρόκειται να εκτελέσει το πέναλτι. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου είχα ως αρχή να κρατάω πάντα σημειώσεις για αντιπάλους παίκτες και ομάδες, κάτι το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργώ και τώρα από τη θέση του προπονητή.

Ερ.: Είστε ο μοναδικός από το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου που παρέμεινε στο πόστο του μετά την αποχώρηση Κατσαβάκη. Τι θα λέγατε ότι άλλαξε στην ομάδα με τον ερχομό του Σούλη Παπαδόπουλου και ποιοί είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για τη συνέχεια;

Απ.: Η ομάδα βρίσκεται αναμφίβολα σε ανοδική πορεία από τη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Παπαδόπουλος και πιστεύω ότι το κυριότερο στοιχείο που μετέδωσε στους παίκτες ήταν ο «τσαμπουκάς»! Ο κ. Παπαδόπουλος προσέδωσε στην ομάδα το πάθος που της ελειπε και χρειαζόταν για να μπορέσει να σταθεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και τα αποτελέσματα είναι ορατά από τη βαθμολογική συγκομιδή. Ο στόχος είναι φυσικά η είσοδος στα πλέι οφ και στη συνέχεια η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Αποτελεί κρυφό όνειρο όλων μας και γι’ αυτό «παλεύουμε» καθημερινά!

Ερ.: Έχετε αγωνιστεί με τα χρώματα του Πιερικού και μάλιστα ήσασταν μέλος της ιστορικής ομάδας που κέρδισε για τελευταία φορά την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» την περίοδο 1990-91. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για εκείνη τη σεζόν και από κει και έπειτα, κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει κάτι ανάλογο φέτος;

Απ.: Ήταν μια χρονιά, της οποίας ο πρώτος γύρος μας βρήκε στην προτελευταία θέση και παρόλα αυτά καταφέραμε να τερματίσουμε τρίτοι και να κερδίσουμε την άνοδο στην Ά Εθνική. Όπως τότε προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος, έτσι και τώρα θέλουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και θεωρώ ότι διαθέτουμε τα εχέγγυα ώστε να επαναλάβουμε το επίτευγμα εκείνης της περιόδου.

Ερ.: Τα πλέι οφ αποτελούν καινοτομία για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και έχουν προσδώσει έντονο ενδιαφέρον στο θεσμό. Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει μια ομάδα ώστε να τερματίσει πρώτη στα μπαράζ;

Απ.: Πρόκειται για μια ψυχοφθόρα διαδικασία, στην οποία πιστεύω ότι θα διακριθεί η ομάδα που έχει δουλέψει σωστά καθόλη τη διάρκεια της περιόδου, ξεκινώντας από το καλοκαίρι και παράλληλα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο θα παίξει η οικονομική στήριξη της διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές και αυτός ο παράγοντας θεωρώ ότι θα κάνει τη διαφορά.

Ερ.: Τέλος, ποιοί είναι οι προσωπικοί στόχοι και τα μελλοντικά σας σχέδια στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Απ.: Όπως κάθε νέος προπονητής που φιλοδοξεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός, έτσι και εγώ σκοπεύω να εργαστώ κάποια στιγμή στη Σούπερ Λίγκα και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Ο Παναγιώτης Νάσης είναι προπονητής τερματοφυλάκων και εργάζεται στον Πιερικό από το καλοκαίρι του 2009. Γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 3/2/1970 και αγωνίστηκε κατά σειρά σε ΠΟ Ελασσόνας, Πιερικό, Παναργειακό, Ορφέα Αλεξανδρούπολης, Λάρισα, Αγερσανί Νάξου, Κοζάνη, ΑΕ Χανίων και Λεωνίδιο. Ο Νάσης υπήρξε ο πρώτος πορτιέρο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που σημείωσε τρία γκολ σε μια περίοδο (2001-02) με τη φανέλα της ΑΕ Χανίων.

ΜΑΡΙΟ ΠΑΛΟΥΜΠΟ

πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast