11.4.10

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0. "ΔΩΡΟ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ" ΑΠΟ ΓΟΥΜΑΓΙΑ.

Όταν ένα παιχνίδι δε μπορείς να το κερδίσεις, τότε πρέπει να φροντίσεις να μην το χάσεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Σούλη Παπαδόπουλου που φρόντισε να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του Πιερικού, οι οποίοι μπορεί να μην έφυγαν από τον Εύοσμο με το "τρίποντο", πήραν όμως το βαθμό της ισοπαλίας με το "λευκό" 0-0, βαθμός που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στη "μάχη" των μπαράζ της ανόδου.
Οι Κατερινιώτες, την ημέρα των 49ων γενεθλίων του Πιερικού, ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Γουμάγια ο οποίος στο 66' "είπε όχι" σε εκτέλεση πέναλτι του Μπεκιάρη, σε μια αυστηρή απόφαση του Τοπούζη όταν η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του Κωνσταντινίδη. Ο πορτιέρο των Κατερινιωτών φώναξε "παρών" και σε όποια άλλη στιγμή η εστία της ομάδας απειλήθηκε, "καθαρίζοντας" όσα σουτ των γηπεδούχων δεν πέρασαν άουτ.
Ο Πιερικός, μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, φάνηκε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας "ορθόδοξους" τρόπους για να βρει διόδους προς τα καρέ του Αστέρα. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να βρουν τους επιθετικούς τους, οι περισσότερες εύκολη λεία για τους υψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς της κατερινιώτικης ομάδας. Στην κορυφαία στιγμή του Πιερικού στο παιχνίδι, ο Φρέντερικς στο 25' έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα όμως λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του πολύ σταθερού Γιακουμή.
Στην επανάληψη, ο Αγροτικός Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και είχε την υπεροχή για 20 περίπου λεπτά, χωρίς ωστόσο να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο 66' όμως ο διαιτητής Τοπούζης έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν, όμως ο Γουμάγιας "νίκησε" τον Μπεκιάρη από τα 11 βήματα. Η απώλεια του πέναλτι έδωσε ψυχολογική ώθηση στον Πιερικό που προσπάθησε να απειλήσει τα καρέ των Ευοσμιωτών, χωρίς επιτυχία. Στο 80' ο Παστός βρέθηκε πεσμένος στην μεγάλη περιοχή του Αγροτικού Αστέρα, σε μια φάση που δια γυμνού οφθαλμού φάνηκε να ανατρέπεται. Ο μη καταλογισμός πέναλτι προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των "μελανολεύκων" ενώ δεν έλειψαν και οι αντεγκλίσεις ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι δυο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία και το τελικό σφύριγμα του Τοπούζη έδωσε και στους δυο από έναν βαθμό. Ο Πιερικός με το βαθμό "έπιασε" στην 5η θέση τον Πανσερραϊκό (αγωνίζεται αύριο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό) και μείωσε τη διαφορά από τον Εθνικό (έχασε στη Δράμα) στον ένα βαθμό.
Ο διαιτητής Τοπούζης (ΕΠΣ Θράκης) ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, στο β' μέρος όμως έδινε με ευκολία το φάουλ υπέρ των γηπεδούχων ενώ ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι στον Παστό. Ο πρώτος βοηθός Κουρδούκλας (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) ανέκοψε δυο φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ τους παίκτες του Πιερικού (Ολγκίν και Μαρτίνεζ) σε φάσεις που εφορμούσαν απειλητικά προς την εστία του Γιακουμή.
Δυναμικό παρών έδωσαν στον Εύοσμο οι οπαδοί του Πιερικού που δε σταμάτησαν να φωνάζουν ενισχύοντας την προσπάθεια των "μελανολεύκων". Τουλάχιστο 200-250 άτομα βρέθηκαν στη θύρα των φιλοξενουμένων του γηπέδου, ενώ αρκετοί Κατερινιώτες παρακολούθησαν τον αγώνα από τα επίσημα.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ:

7’ Ο Ολγκίν έδωσε στον Γκουγκουλιά, αυτός σούταρε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γιακουμής απομάκρυνε.
22' Σουτ του Γκουγκουλιά έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Γιακουμής
24’ Σουτ του Φρέντερικς από τη ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.
25’ Ο Μπλαζέφσκι από καλή θέση, σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Γουμάγια.
45' Ο Μπλαζέφσκι σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γουμάγια.
64’ Σε προσπάθεια του Μπλαζέφσκι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κωνσταντινίδη. Ο Γουμάγιας "νίκησε" τον Μπεκιάρη και με τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την απόκρουσε του πορτιέρο του Πιερικού και εν συνεχεία μπλόκαρε.
80' Ο Παστός στο έδαφος, μέσα στην περιοχή του Αγροτικού Αστέρα, από μαρκάρισμα αντιπάλου, "παίζετε" λέει ο Τοπούζης ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους Κατερινιώτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Βαγγελόπουλος, Μπλαζέφσκι (80' Ίντι), Χασιώτης, Μπάρμπας, Στεφανίδης, Τσουκαλίδης, Δεινόπαπας (66' Τσούκλης), Μπεκιάρης.
Προπονητής: Μάκης Χάβος

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Κωνσταντινίδης, Παστός, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Πέντα, Ολγκίν (84' Τσιτλακίδης, 90+' Μακρής), Γκουγκουλιάς (71' Ρέγες).
Προπονητής: Σούλης Παπαδόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τοπούζης (ΕΠΣ Θράκης)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουρδούκλας, Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιακουμής, Τσούκλης - Κωνσταντινίδης, Παντελιάδης, Πέντα, Ολγκίν, Πλάτανος.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast