25.4.10

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Η "ΕΙΚΟΝΑ" ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

Β' ΕΘΝΙΚΗ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΓΣ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ)

(46' Μαρκόφσκι σουτ - 27' Σίλβα σουτ, 48' Γκουστάβο φάουλ)

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Καρατζιοβαλής, Πακάλτσης, Σαμαράς, Χ. Μουρατίδης (63' Ρομπίνιο), Γκονζάλες, Άγγος, Γκίκας, Μαρκόφσκι, Μπαξεβανίδης, Παρμαξίδης (57' Λ. Μουρατίδης), Χλωρός (71' Τσιμπλίδης).

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Μπουτζίκος (69' Γιαννιτσανάκης), Ιωάννου, Κοντοδήμος, Ρεπερνέ, Φλαβίνιο (81' Κολοτούρος), Μπερνς (88' Μακρυδημήτρης), Παρασκευαΐδης, Τσιγκας, Γκουστάβο, Σίλβα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Γκώνιας, Κομήτης (Ανάτ. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκίκας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μια «ανάσα» από την απευθείας άνοδο βρίσκεται η Κέρκυρα μετά τη νίκη επί της Δόξα Δράμας σε ένα παιχνίδι όπου οι «Φαίακες» εκμεταλλεύτηκαν το κακό πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων, ενώ απάντησαν άμεσα στην ισοφάριση του 46ου λεπτού από τον Μαρκόφσκι. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά με τους Σίλβα (11') και Φλαβίνιο (14') να χάνουν τις πρώτες ευκαιρίες. Ο Μαρκόσφκι με κεφαλιά απείλησε την εστία του Αποστολίδη στο 18', αλλά οι νησιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν τελικά το σκορ όταν ο Σίλβα με ανάποδο «ψαλιδάκι» έπειτα από σέντρα του Φλαβίνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρατζιοβαλή. Οι «μαυραετοί» παρουσιάστηκαν αρκετά καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 46' κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια όταν από πάσα του Άγγου, ο Μαρκόφσκι πλάσαρε εύστοχα τον Αποστολίδη. Η χαρά των Δραμινών, όμως, διήρκησε μόνο δυο λεπτά, αφού στο 48' ο Γκουστάβο με φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Καρατζιοβαλή και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, ενώ οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ «οπισθοχώρησαν» σταδιακά αλλά τελικά πήραν το τρίποντο και είναι πλέον ένα βαθμό μακριά από τη Σούπερ Λίγκα.

* Στο 63' υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή για ρίψη αντικειμένου στον πρώτο βοηθό της αναμέτρησης κ. Γκώνια.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ)

(2' Φαμπίνιο κεφ, 49' Ουκάρ σουτ, 55' πεν Καγκιούζης)

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Καρατζάς, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Ουκάρ (57' Πασάς), Διαμάντης, Τζημόπουλος, Τζωρμπάτζακης, Λουάμο (70' Σικαλόπουλος), Καγκιούζης, Φαμπίνιο (80' Λιόσης).

Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Βενιαμίν, Παυλίδης, Κωνσταντόπουλος, Παντίδος, Ουμούρι (70' Μακρόπουλος), Τεγούσης, Μουστογιάννης, Κακαράς (60' Φρίμπονγκ), Πουλάκος, Νάστος, Μπερνιδάκης (80' Κοκκιναράς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αποστολίδης (Πειραιά)

ΒΟΗΘΟΙ: Παπανδριόπουλος, Κοντιζάς (Πειραιά)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπερνιδάκης, Κωνσταντόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα ώστε να αποφύγουν τα πλέι άουτ έκαναν οι παίκτες του Εθνικού Αστέρα, οι οποίοι επιβλήθηκαν του Αιγάλεω με το ευρύ 3-0 και επέστρεψαν με αυτό τον τρόπο στις νίκες. Το τέρμα του Φαμπίνιο στο 2ο λεπτό έβαλε τις «βάσεις» για μια άνετη επικράτηση, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 15' (Λουάμο) και στο 25' (Τζημόπουλο). Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο πολύ καλές στιγμές με τον Πουλάκο στο πρώτο ημίχρονο (14', 38') αλλά ο επιθετικός του «Σίτι» δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την ομάδα της Καισαριανής στο δεύτερο ημίχρονο όταν στο 48' ο Διαμάντης έβγαλε τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή και εκεί ο Λουάμο «έστρωσε» στον Ουκάρ για το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 55' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καγκιούζη. Στη συγκεκριμένη φάση ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή και ο Παυλίδης βρήκε τη μπάλα με το χέρι, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Αποστολίδη να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

ΟΦΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ)

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Σταυρακάκης (70' Βλόνταρτσικ), Πίτσος (80' Καρακατσάνης), Νατσούρας, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Μπούρμπος, Κιάσσος (55' Ζορμπάς), Αγρίτης, Πόποβιτς, Ογκουνσότο.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Μελαμπιανάκης, Δούκας, Φέρστερ, Βούκοβιτς, Μπιτελής, Μόντζο, Τσάγγαρης (84' Κουρτεσιώτης), Χατζηρίζος (70' Αγγελόπουλος), Ουέλινγκτον (85' Κομβολίδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)

ΒΟΗΘΟΙ: Παρασκευούδης (Δράμας), Φωσκόλου (Πειραιά)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπούρμπος, Καρακατσάνης - Βούκοβιτς, Χατζηρίζος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Παλικαρίσια εμφάνιση από πλευράς Αναγέννησης στο Ηράκλειο, γεγονός το οποίο απέφερε ένα «χρυσό» βαθμό στην ομάδα της Καρδίτσας απέναντι στον ΟΦΗ που απογοήτευσε στην επανάληψη. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν δυνατά και άσκησαν πίεση στην εστία των φιλοξενούμενων από τα πρώτα λεπτά με τους Κιάσσο, Αγρίτη, Ογκουνσότο και Πόποβιτς να μην καταφέρουν να νικήσουν τον εξαιρετικό Κουτσόπουλο. Άξιος συμπαραστάτης του έμπειρου τερματοφύλακα στην άμυνα ήταν ο Δούκας, ο οποίος στη φάση του 22' έδιωξε με αυτοθυσία τη μπάλα μπροστά από τον Ογκουνσότο και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δυο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο με τους Χατζηρίζο (20') και Τσάγγαρη (37'), αλλά οι «μελανόλευκοι» ήταν αυτοί που αδικούνταν από τη «λευκή» ισοπαλία. Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη, καθώς οι «μελανόλευκοι» προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να βρεθούν στα καρέ του Κουτσόπουλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Ο Αγγελόπουλος, συγκεκριμένα, θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην Αναγέννηση στο 78' όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Βεζυρίδη. Όπως γίνεται αντιληπτό, υπήρξε απογοήτευση στις τάξεις του ΟΦΗ μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ αντίθετα οι Καρδιτσιώτες κατέκτησαν δίκαια έναν πολύτιμο βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔ. ΡΟΔΟΥ)

(51' Μπακομήτρος κεφ, 73' Ρούσεφ σουτ - 26' Κλούσενερ κεφ)

Στο 31' οριζόντιο δοκάρι ο Γεωργιάδης

Στο 62' δοκάρι ο Ρούσεφ

Διαγόρας (Γιώργος Φοιρός): Βελλίδης, Μπριλάκης, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ρούσεφ (86' Δήμου), Χρήστου, Μπακομήτρος (63' Τριανταφύλλου), Γεωργιάδης (77' Παύλου), Ταραχούλσκι, Τσιάτσιος, Πουλόπουλος.

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Μπαρτζώκας, Σπ. Μίχος, Πιπίνης, Βασιλείου, Κονέσνι, Κόμπο (79' Καραμαλίκης), Σαπάνης (56' Ζώνας), Παληγεώργος (51' Ντοριβάλ), Τσούτσουρας, Κλούσενερ, Ντελγκάδο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ασημάκης, Ροκοπάνος (Αιτ/νίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονέσνι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90' Τσιάτσιος - 36' Κονέσνι

Σχόλιο: Σε τροχιά πλέι οφ μπήκε και πάλι ο Διαγόρας μετά τη νίκη που σημείωσε κόντρα στον Θρασύβουλο, ενώ αντίθετα οι «πράσινοι» δύσκολα θα αποφύγουν τα πλέι άουτ. Στο δια ταύτα, οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Κλούσενερ, ανέτρεψαν τα δεδομένα στην επανάληψη και έφτασαν στο τρίποντο, εκμεταλλευόμενοι πλήρως το αριθμητικό μειονέκτημα των αντιπάλων τους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Ταραχούλσκι στο 10ο και 11ο λεπτό αντίστοιχα. Ο Ντελγκάδο (18') επιχείρησε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το κόρνερ στο 26' που είχε ως αποτέλεσμα το γκολ του Κλούσενερ με κεφαλιά. Ο Γεωργιάδης είχε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει στο 21' με κεφαλιά, αλλά ο Μπαρτζώκας και το... οριζόντιο δοκάρι είχαν αντίθετη άποψη. Η πλάστιγγα έγυρε υπέρ των γηπεδούχων στο 36' όταν ο Κονέσνι αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι οι «πράσινοι» συνέχισαν με δέκα παίκτες. Η ολική ανατροπή έλαβε χώρα στην επανάληψη χάρη στα τέρματα των Μπακομήτρου έπειτα από κόρνερ του Ρούσεφ και του τελευταίου μετά από σέντρα του Σπάρταλη. Οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν να σημειώσουν κι άλλα γκολ αλλά ο Μπαρτζώκας ήταν σε πολύ καλή μέρα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν, ενώ αντίθετα η εικόνα του Ντοριβάλ να ξεσπά σε κλάματα τα λέει όλα για τους «πράσινους»...

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 3-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΠΜΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ)

(8' Μπλαζέφσκι σουτ, 54' αυτ Σωτ. Παπαζούδης, 71' Δεινόπαπας σουτ - 72' Ευαγγελάτος σουτ)

Στο 5' δοκάρι ο Μπλαζέφσκι

Στο 67' οριζόντιο δοκάρι ο Κούτσης

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Διλμπέρης, Σκλιοπίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Μπλάζεφσκι, Χασιώτης, Μπάρμπας (50' λ.τ Καθάριος), Στεφανίδης (70' Γέβτζοβιτς), Τσουκαλίδης, Κούτσης, Τσούκλης (62' Δεινόπαπας), Βαγγελόπουλος.

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Παγούδης, Απ. Παπαζούδης, Ρουσάκης (60' Ευαγγελάτος), Μπάγιτς, Μπέριος, Μακράκης (66' Σιδέρης), Σωτ. Παπαζούδης, Πεδάνο, Λανγκλέ, Σάλτο (56' Χαλαουάνι), Φουρτάδο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης (Λάρισας)

ΒΟΗΘΟΙ: Νατσιούλας (Λάρισας), Σαπαρδάνης (Σερρών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάρμπας, Στεφανίδης, Τσουκαλίδης - Απ. Παπαζούδης, Ρουσάκης, Μακράκης, Σάλτο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας που επικράτησε με 3-1 του Ιωνικού σπρώχνοντας την ομάδα της Νίκαιας στην διαδικασία των play-out. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν ο Ντέγιαν Μπλαζέφσκι ο οποίος με σουτ στο 8’ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα, ενώ είχε και δοκάρι στο 5’. Τα άλλα δυο γκολ για τον Αγροτικό πέτυχαν οι Σωτήρης Παπαζούδης με αυτογκολ στο 67' μετά από σουτ του Βαγγελόπουλου και Δεινόπαππας στο 71’. Το μοναδικό που κατάφερε να πετύχει ο Ιωνικός ήταν να μειώσει στο 72’ με τον Ευαγγελάτο. Οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι –οριζόντιο αυτή την φορά- με τον Κούτση. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 500 φίλοι των «Σταχυοφόρων».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ)

(29' Καπετάνος φάουλ, 85' πεν Ροτζέριο)

Καλαμάτα (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Μπαλτιμάς, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Αντ. Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος (73' Καμινιώτης), Σιλά, Τσιμικλής (61' Ετέροβιτς), Καλαγκάνης, Πουρτουλίδης (82' Δασκαλάκης), Παπουτσής, Κουτσοσπύρος.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Κόρμπος, Ζαραδούκας, Σολάκης (74' Αμπράμοβιτς), Καπετάνος (59' Καπετάνος), Λιαπάκης, Αρβανίτης, Αλβάρεζ, Ούμπιντες, Ροτζέριο, Κοτίτσας (45' λ.τ Πλιάγκας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Ταρανάς (Αθηνών), Χειβιδόπουλος (Αργολίδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουτσοσπύρος, Ψυχογιόπουλος, Ετέροβιτς, Τσιμικλής, Σιλά, Καλαγκάνης - Κοτίτσας, Αρβανίτης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Το απόλυτο «κοντράστ» συναισθημάτων είχαμε στην Καλαμάτα, αφού από τη μια πλευρά οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου άνοιγε σαμπάνιες για να γιορτάσει την απευθείας άνοδο και από την άλλη η «Μαύρη θύελλα» αντικρύζει κατάματα το φάσμα του υποβιβασμού! Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση του 6' όταν ο Σιλά ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής Δημητρόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν με τη σειρά τους τα ηνία του αγώνα μετά το δεκάλεπτο και με τους Ροτζέριο, Σολάκη απείλησαν τρεις φορές (14', 18' 20') την εστία του Μπαλτιμά. Ότι δεν κατάφεραν οι προαναφερθέντες, το πέτυχε ο Καπετάνος με άψογη εκτέλεση φάουλ στο 29', δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες της «Μαύρης θύελλας» προσπάθησαν να αλλάξουν τα δεδομένα στην επανάληψη και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν σε τρεις περιπτώσεις με τους Παπουτσή, Τσιμικλή και Ηλιόπουλο, αλλά ο Κηπουρός πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Η ισορροπία επανήλθε στο ματς μετά το 70' αφού οι Βολιώτες πήραν εκ νέου τον έλεγχο και είχαν δυο καλές στιγμές με τον Λιαπάκη στο 72' και τον Σολάκη στο 75'. Ο Κουτσοσπύρος απώλεσε μοναδική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 82' και έτσι φτάνουμε στο 84ο λεπτό. Ο Πλιάγκας ανατρέπει τον Καλαγκάνη στη μεγάλη περιοχή και ο Ροτζέριο από την ασπρη βούλα διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, προκαλώντας παράλληλα τις έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους της Καλαμάτας.

πηγή: mikriliga.com


ΧΘΕΣ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 2-2

ΑΥΡΙΟ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΡΟΔΟΣ (16.00 CONN-X)
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (18.00 ET3)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (31 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 65
2. ΚΕΡΚΥΡΑ 61
3. ΟΦΗ 53
4. ΕΘΝΙΚΟΣ 47
5. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 45 *
6. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 44
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 43
8. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 42 *
9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 42
10. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 40 *
11. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 40
12. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 39
13. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 37
14. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 34
15. ΡΟΔΟΣ 33 *
16. ΙΩΝΙΚΟΣ 33
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 28
18. ΑΙΓΑΛΕΩ 16

* Από 30 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast