11.4.10

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ)

(26' Μαρκόφσκι σουτ, 57' Χλωρός σουτ - 90+4 Σουμπίνιο φάουλ)

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Καρατζιοβαλής, Αγγος, Μπαξεβανίδης, Πακάλτσης, Σαμαράς, Γκίκας (31' λ.τ Χ. Μουρατίδης), Παρμαξίδης, Παπαθανασίου (56' λ.τ Τσουκαλάς), Γκονζάλες (78' Πινδώνης), Χλωρός, Μαρκόφσκι.

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Γκράιμς, Παγώνης, Σύρος, Καρακώστας, Σιλιγαρδάκης, Σουμπίνιο, Τσεμπερίδης (46' Κωστάκης), Ροντρίγκο (61' Στρατάκης), Φερέϊρα (46' Νικολόπουλος), Φαρινόλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασιληάς (Βοιωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσαρνάς (Βοιωτίας), Σαββόγλου (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσουκαλάς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη πέτυχε η Δόξα Δράμας στο ντέρμπι με τον Εθνικό και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πλησιάσει και πάλι τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο και αξιοποίησαν αυτή την υπεροχή στο 26', όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των Γκίκα και Χλωρού, ο τελευταίος έδωσε την πάσα στον Μαρκόφσκι που άνοιξε το σκορ για τους «μαυραετούς». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γκίκας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Δράμας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπέστη κάκωση στον αγκώνα. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά στην επανάληψη και έχασαν από μια καλή ευκαιρία με τον Χλωρό και τον Σουμπίνιο. Ο Χλωρός ήταν ο παίκτης που διπλασίασε τα τέρματα για τους Δραμινούς στο 57' όταν μετά από κόρνερ του Γκονζάλες και σουτ του Πακάλτση κατάφερε από το ύψος του πέναλτι να «παραβιάσει» για δεύτερη φορά την εστία του Συμεωνίδη. Οι Πειραιώτες πίεσαν στη συνέχεια αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ)

(73' Πουλάκος σουτ, 88' Μπερνιδάκης σουτ)

Στο 8' οριζόντιο δοκάρι ο Μουστόγιαννης (Αιγάλεω)

Στο 35' ο Στεφανάκος απέκρουσε πέναλτι του Μπουντούρη

Στο 77' οριζόντιο δοκάρι ο Μπερνιδάκης

Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Στεφανάκος, Βελέτης, Κωνσταντόπουλος, Παντίδος, Ουμουρί, Τεγούσης (71' Μπερνιδάκης), Μουστόγιαννης, Κακαράς (75' Φρίμπονγκ), Πουλάκος, Νάστος (85' Μακρόπουλος), Φραντζεσκί.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος (77' Βακουφτσής), Δούκας, Κουρτέσιωτης (77' Ουέλινγκτον), Μπουντούρης, Διγκόζης, Μελαμπιανάκης, Μπιτέλης, Βούκοβιτς, Χατζηρίζος (73' Τσάγγαρης), Γκόγκας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάμπαξης (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνος (Εύβοιας), Τζαρίμας (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στεφάνακος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μπορεί το Αιγάλεω να έχει ουσιαστικά «αποχαιρετήσει» την κατηγορία και να κάνει σχέδια για τη νέα περίοδο, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να κάνει «ζημιές» στους αντιπάλους του. Μετά, λοιπόν, την ισοπαλία στη Φυλή, οι ποδοσφαιριστές του Σούλη Παππά επικράτησαν δίκαια της Αναγέννησης που είχε ανάγκη τη νίκη ώστε να απομακρυνθεί από τα πλέι άουτ. Στο δια ταύτα, είχαμε δυο καλές ευκαιρίες για τις ομάδες με τον Γκόγκα να επιχειρεί σουτ στο 3' αλλά τον Στεφανάκο να αποκρούει και τον Μουστογιάννη να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου στο 8ο λεπτό. Η φάση που έμελλε να αποβεί καθοριστική για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 35', καθώς ο Μπουντούρης δεν μπόρεσε να νικήσει από τα έντεκα βήματα τον Στεφανάκο. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν στην επανάληψη για να πετύχουν το «χρυσό» γκολ, αλλά στο 73' και μετά από απομάκρυνση του Νάστου, η μπάλα έφτασε στον Πουλάκο που άνοιξε το σκορ για το «Σίτι». Ο Μπερνιδάκης ήταν ο πρωταγωνιστής στα τελευταία λεπτά, αφού έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Θεσσαλών στο 77' και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του λίγο πριν ολοκληρωθεί το ματς.
*** Παράπονα από τη διαιτησία του Κάμπαξη είχαν οι γηπεδούχοι, τόσο για το πέναλτι που καταλόγισε σε βάρος τους, όσο και γι' αυτό που ζήτησαν και δεν τους δόθηκε στο β' μέρος, σε χέρι αμυντικού της Αναγέννησης μέσα στην περιοχή της ομάδας του.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΡΟΔΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

(29' Τσίγκας κεφ)

Στο 16' οριζόντιο δοκάρι ο Γκουστάβο

Στο 27' οριζόντιο δοκάρι ο Γκουστάβο

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Βενέτης, Παρασκευαϊδης, Ρεπερνέ, Φλαβίνιο, Γιαννιτσανάκης (71' Σίλβα), Λουρένσο (83' λ.τ Σμαρτ), Τσίγκας, Μπερνς (56' Ιωάννου).

Ρόδος (Ράινερ Μάουρερ): Παναγιωτόπουλος, Βεργώνης, Πρίπου, Δανάς, Στ. Καντιμοίρης, Μπιμπίρης, Παπαδημήτρης, Λουτσιάνο, Στεργαλλάς (66' Γ. Καντιμοίρης), Αθανασιάδης (70' Κόντη), Κακλαμάνος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοζένης (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσολάκης, Νάρης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιωάννου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Η Κέρκυρα παρουσιάστηκε καλύτερη κυρίως στο πρώτο μέρος και μπόρεσε να φτάσει στη νίκη χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Τσίγκας στο 29'. Στον αντίποδα, οι Ροδίτες έχασαν κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια να αποφύγουν τα πλέι άουτ, ενώ οι απουσίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τα «ελάφια». Οι «Φαίακες» ξεκίνησαν δυνατά και έκλεισαν τη Ρόδο στα καρέ της, ενώ ο Γκουστάβο είχε «ραντεβού» με τα δοκάρια στο 16ο και 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Δοκάρι είχαμε και στη φάση του τέρματος, αφού μετά την κεφαλιά του Τσίγκα η μπάλα «έγλειψε» την οριζόντια δοκό του Παναγιωτόπουλου και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους στο 51' να σημειώνουν το δεύτερο τέρμα με τον Γιαννιτσανάκη, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Μάουρερ απώλεσαν μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 55' όταν μετά από σέντρα του Βεργώνη, ο Αθανασιάδης από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη. Οι Ροδίτες είχαν μια ακόμα καλή στιγμή με το σουτ του Λουτσιάνο, ενώ η Κέρκυρα απάντησε λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Λουρένσο έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ.

* Ενός λεπτού στιγμή κρατήθηκε για τον Διονύση Νικολούζο. Ο 31χρονος κωπηλάτης του ΝΑΟ Κέρκυρας έχασε προχθές το απόγευμα τη ζωή του κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο Σχοινιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ)

(23' Καγκιούζης φάουλ)

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Παριανός, Τραορέ, Κριπιντίρης (63' Πασάς), Χωριανόπουλος, Μπενίσκος (69' Τζωρμπατζάκης), Διαμάντης, Τζημόπουλος, Κολόκας, Λουάμο (84' Φαμπίνιο), Καγκιούζης.

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Σ. Μίχος (46' Ντελγκάδο), Πιπίνης, Κονέσνι, Βασιλείου (82' Παληγεώργος), Κόμπο (67' Κατσίκης), Χ. Μίχος, Χατζηπαντελίδης, Ντοριβάλ, Καραμαλίκης, Κόζλει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Παπανικολάου (Κορίνθου), Δρανδάκης (Λασιθίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπενίσκος, Παριανός, Φαμπίνιο, Γκίτκος - Βασιλείου, Χ. Μίχος, Κόμπο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 43' Κολόκας

Σχόλιο: Σε ένα παιχνίδι όπου κάθε σύλλογος ήθελε τη νίκη για να «αναπνεύσει», ο Εθνικός Αστέρας με την εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Καγκιούζη πήρε το τρίποντο και προσπέρασε τον Θρασύβουλο στη βαθμολογία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στην αναμέτρηση έλαβε χώρα στο 23', όταν ο Καγκιούζης έστειλε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Κωστάκη, ο Τζημόπουλος δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και έτσι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ξεγελάστηκε με συνέπεια η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στο 30' με τον Κονέσνι, αλλά ο Γκίτκος ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τα δεδομένα άλλαξαν στο 43', όταν ο διαιτητής μετά από εισήγηση του πρώτου βοηθού απέβαλλε τον Κολόκα και έτσι οι γηπεδούχοι συνέχισαν το ματς με δέκα παίκτες. Αυτό, όμως, δε φάνηκε να τους πτοεί, αφού ξεκίνησαν καλύτερα στην επανάληψη και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Διαμάντη και Λουάμο. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και με κύριο εκφραστή τον Ντελγκάδο βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές σε θέση να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά δεν τα κατάφεραν. Μοιραια, λοιπόν, οι παίκτες του Γιάννη Σερέπα γνώρισαν την ήττα ενώ από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» γεύτηκαν έπειτα από καιρό τη νίκη.

* Στο 43' ο Κολόκας ήρθε στα χέρια με τον Πιπίνη κάτι που έπεσε στην αντίληψη του επόπτη κύριου Παπανικολάου, ο οποίος υπέδειξε στον διαιτητή να αποβάλει μόνο τον παίκτη του Εθνικού Αστέρα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των παραγόντων της ομάδας της Καισαριανής, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι επεσαν πάνω στον βοηθό διαμαρτυρόμενοι για την υπόδειξή του.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔ. ΡΟΔΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ)

(24' Τριανταφύλλου σουτ, 47' Σαλαμαστράκης κεφ - 36' Σολάκης σουτ)

Στο 22' δοκάρι ο Καπετάνος

Στο 68' δοκάρι ο Ρούσεφ

Στο 73' δοκάρι ο Ρούσεφ

Διαγόρας (Γιώργος Φοιρός): Βελλίδης, Μπριλάκης, Σαλαμαστράκης, Κωνσταντινίδης (32' λ.τ Μπακομήτρος), Ρούσεφ, Τριαντάφύλλου (52' λ.τ Σπάρταλης), Κατερίνης, Τσιάτσιος, Ταραχούλσκι, Χατζής (85' Ακόστα), Πουλόπουλος.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Άλβαρεζ, Σολάκης, Ούμπιντες, Κοτίτσας, Κόρμπος, Καπετάνος, Ροτζέριο (67' Καμπάνταης), Ιακωβάκης (56' Πλιάγκας), Λιαπάκης, Αμπράμοβιτς (46' Σιαλμάς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βελλίδης, Τσιάτσιος, Χατζής - Κοτίτσας, Ροτζέριο, Λιαπάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Ένα ανιαρό ματς μέχρι το 20' έδωσε τη θέση του σε μια συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους Ροδίτες να σημειώνουν μια υπερπολύτιμη νίκη. Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 22' όταν το σουτ του Καπετάνου κατέληξε στο δοκάρι του Βελλίδη και στη συνέχεια ο Αμπράμοβιτς δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ από πλεονεκτική θέση. Ότι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν οι «κυανέρυθροι» δυο λεπτά αργότερα με το γυριστό σουτ του Τριανταφύλλου έπειτα από την όμορφη ενέργεια και σέντρα του Κωνσταντινίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 36' με έναν παλιό γνώριμο του Διαγόρα (Σολάκη) μετά από σέντρα του Ιακωβάκη και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Η ισορροπία αυτή διαταράχθηκε εκ νέου στο 47' όταν ο Ρούσεφ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σαλαμαστράκης με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι δεν ευτύχησαν να απαντήσουν για δεύτερη φορά στο 50' καθώς το σουτ του Ιακωβάκη δε βρήκε στόχο. Ο Ρούσεφ θα μπορούσε σε δυο περιπτώσεις να «καθαρίσει» το ματς, αλλά «σημάδεψε» το αριστερό και το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού στο 68ο και το 72ο λεπτό αντίστοιχα. Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στον Ολυμπιακό (74'), αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το αριστοτεχνικό φάουλ του Ουμπίντες.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ)

Στο 64' ο Γουμάγιας απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπεκιάρης

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Βαγγελόπουλος, Μπλαζέφσκι (80' Ίντι), Χασιώτης, Μπάρμπας, Στεφανίδης, Τσουκαλίδης, Δεινόπαπας (66' Τσούκλης), Μπεκιάρης.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Κωνσταντινίδης, Παστός, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Πέντα, Ολγκίν (84' Τσιτλακίδης, 90+3' Μακρής), Γκουγκουλιάς (71' Ρέγες).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τοπούζης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουρδούκλας, Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιακουμής, Τσούκλης - Κωνσταντινίδης, Παντελιάδης, Πέντα, Ολγκίν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΧΘΕΣ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1

ΑΥΡΙΟ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΟΦΗ-ΙΩΝΙΚΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (29 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 59
2. ΚΕΡΚΥΡΑ 58
3. ΟΦΗ 46 *
4. ΕΘΝΙΚΟΣ 43
5. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 42
6. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 42 *
7. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 40
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 39 *
9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 39
10. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 39
11. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 38
12. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 36
13. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 34
14. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 33
15. ΙΩΝΙΚΟΣ 33 *
16. ΡΟΔΟΣ 30
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25
18. ΑΙΓΑΛΕΩ 16

* Από 28 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast