18.4.10

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Η "ΕΙΚΟΝΑ" ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 0-0 TEΛIKO (ΔΗΜ. ΣΤΑΔ. ΑΙΓΑΛΕΩ)

Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Στεφανάκος, Βελέτης (84' Φρίμπονγκ), Κωνσταντόπουλος, Παντίδος, Ουμούρι, Τεγούσης, Μουστόγιαννης, Κακαράς (67' Μπερνιδάκης), Πουλάκος, Νάστος, Φραντζεσκί.

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Καρατζιοβαλής, Πακάλτσης, Σαμαράς, Χ. Μουρατίδης (46' Τσιμπλίδης), Γκονζάλες, Άγγος, Τσουκαλάς (70' Βαν Ες), Μαρκόφσκι, Μπαξεβανίδης, Παρμαξίδης, Χλωρός (83' Μουρατίδης Λ.).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαγός (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κανδύλης, Γούργουρας (Ηλείας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βελέτης, Κωνσταντόπουλος - 'Αγγος, Μπαξεβανίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αιγάλεω και Δόξα στο "Σ. Μαυροθαλασσίτης", με τους Μακεδόνες πάντως να είναι περισσότερο χαμένοι από τους γηπεδούχους, καθώς έχασαν έδαφος στη "μάχη" που δίνουν για τα play off. Το "Σίτι" μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερο ενθουσιασμό, απόρροια του νεαρού των ποδοσφαιριστών του και απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις με τον Μουστόγιαννη και τον Πουλάκο. Βελτιωμένη η Δόξα στην επανάληψη, χάρη και στην είσοδο του Τσιμπλίδη, έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 65' όταν η κεφαλιά του Μαρκόφσκι σε κενή εστία, αποκρούστηκε από τον Ουμούρι. Μεγαλύτερη κατοχή μπάλας από τους "μαυραετούς", η οποία ήταν ανούσια, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο.


ΕΘΝΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡA 1-0 TΕΛΙΚΟ (ΟΛΥΜΠ. ΕΓΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ)

(62' Φαρινόλα σουτ)

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Γκράιμς, Σύρος, Μοσχογιάννης, Κορακάκης, Τσεμπερίδης (81' Βιδάλης), Φερέιρα, Ροντρίγκο (67' Στρατάκης), Φαρινόλα, Κωστάκης (46' Νικολόπουλος).

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Μπουτζίκος, Ρεπερνέ, Γιαννιτσανάκης, Κολοτούρος, Παρασκευαΐδης, Τσίγκας, Πελαγίας (47' λ.τ Κοντοδήμος), Μακρυδημήτρης (68' Βιτουλαδίτης), Λουρένσο, Σίλβα (61' Ιωάννου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανιάτης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φερέιρα - Λουρένσο, Ιωάννου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Με πρωταγωνιστή τον Πάολο Φαρινόλα ο Εθνικός επικράτησε σε ένα μέτριο παιχνίδι της Κέρκυρας και έκανε ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Λιγοστές οι ευκαιρίες για τις δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσεμπερίδη να απειλεί την εστία του Αποστολίδη, ενώ από την άλλη πλευρά οι Σίλβα και Λουρένσο είχαν από μια καλή στιγμή. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πιο δυνατά στην επανάληψη και η πίεση που άσκησαν στα καρέ των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 62' όταν ο Φαρινόλα με σουτ παραβίασε την εστία του Αποστολίδη και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, είχε δυο ακόμα καλές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το τρίποντο, αλλά τόσο στο 79', όσο και στο 80' δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα για τους γηπεδούχους.


ΡΟΔΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΡΟΔΟΥ)

(85' Βιγιάρ σουτ)

Στο 12' δοκάρι ο Δανάς

Ρόδος (Ράινερ Μάουρερ): Παναγιωτόπουλος, Δανάς, Στ. Καντιμοίρης, Πρίπου (80' Βιγιάρ), Πελέκης, Στεργαλλάς (45' Κόντης), Βεργώνης, Λουτσιάνο (73' Ζιλβάν), Κακλαμάνος, Μπιμπίρης, Αθανασιάδης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Μπαμπανιώτης, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μόρετς, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Μπαϊκαρά, Ζουρούδης, Πασάς (77' Μανίκας), Στόρμπαεκ (89' Μαρτελότο).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκλομένος (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καπουτζής, Χαδήμογλου (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πρίπου, Ζιλβάν, Βιγιάρ - Μπαμπανιώτης, Θεοδωρίδης, Μουμίν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+2' Ζιλβάν

Σχόλιο: Μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη σημείωσε η Ρόδος κόντρα στον Παναιτωλικό και κατάφερε με αυτό τον τρόπο να πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα σε ότι αφορά την αποφυγή του υποβιβασμού. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 85' η «χρυσή» αλλαγή του Μάουρερ, Ρικάρντο Βιγιάρ, ο οποίος μετά από συνεργασία με τον Κακλαμάνο νίκησε τον Μπαμπανιώτη και χάρισε το τρίποντο στα «ελάφια». Στο δια ταύτα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με τον Ζουρούδη στο 2ο λεπτό, αλλά έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν μοναδική ευκαιρία στο 13' όταν το σουτ του Δανά προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Οι Ροδίτες ήταν πιο δραστήριοι στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησαν με στημένες φάσεις να απειλήσουν τον πορτιέρο των «καναρινιών», ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικός στηρίχθηκε στις ατομικές ενέργειες των Θεοδωρίδη και Μπαϊκαρά. Σημειώνουμε ότι ο Ζιλβάν αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο.


ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΟΦΗ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΥΛΗΣ)

(38' Ογκουνσότο σουτ)

Στο 16' οριζόντιο δοκάρι ο Σαπάνης

Στο 57' δοκάρι ο Ντελγκάδο

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Μπαρτζώκας, Χ. Μίχος, Πιπίνης, Κονέσνι, Σαπάνης, Βασίλειου (76' Κατσίκης), Κόμπο, Χατζηπαντελίδης, Ντοριβάλ (52' Καραμαλίκης), Κόζλεϊ (63' Παληγεώργος), Ντελγκάδο.

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Νατσούρας, Σταυρακάκης, Πίτσος, Πόποβιτς (90' Καρακατσάνης), Ογκουνσότο (78' Βλόνταρτσικ), Ζορμπάς (70' Μανούσος), Καλαϊτζιτς, Μπερτίν, Κοκκινάκης, Μπούρμπος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέγκος (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πλακογιάννης (Δωδ/νήσου), Βελαώρας (Αιτ/νίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηπαντελίδης, Μίχος, Ντοριβάλ, Κονέσνι - Σταυρακάκης, Ζορμπάς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 64' Χατζηπαντελίδης

Σχόλιο: Με τον Ογκουνσότο να βρίσκει δίχτυα για έκτη φορά σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα στον Θρασύβουλο, ο ΟΦΗ «απέδρασε» από τη Φυλή με τους τρεις βαθμούς και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από την τέταρτη θέση. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν δυο δοκάρια, έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά μετά την αποβολή του Χατζηπαντελίδη τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα γι' αυτούς. Η ομάδα της Φυλής ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 16', όταν μετά από σέντρα του Ντοριβάλ ο Σαπάνης «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη. Οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα στο 38ο λεπτό, σε μια φάση όπου ο Ζορμπάς έκανε το σουτ, ο Μπαρτζώκας δεν μπλοκαρε τη μπάλα και έτσι ο Νιγηριανός επιθετικός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε στην επανάληψη, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αμυνθούν με διπλή «ζώνη». Ο Ντελγκάδο δοκίμασε το σουτ στο 47' και ο Βεζυρίδης απέκρουσε με δυσκολία, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα το φάουλ του Βραζιλιάνου προσέκρουσε στο δοκάρι των «μελανόλευκων». Η φάση που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι έγινε στο 64', όταν ο διαιτητής Σέγκος έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χατζηπαντελίδη και έτσι οι «πράσινοι» συνέχισαν με παίκτη λιγότερο και μοιραία γνώρισαν την ήττα.


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΡΡΩΝ)

(87' Τράκις κεφ)

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Μιχαήλ, Κάστρο, Γεωργιάδης (84' Τράκις), Βοσκόπουλος, Τάντιτς (90+2' Καλί), Σκάγκλια (60' Κωνσταντινίδης), Παπάζογλου, Λεοζίνιο, Μπανγκουρά.

Ηλιούπολη (Γιώργος Βαζάκας): Τακίδης, Παραράς, Ρουσάκης, Δημήτρης, Τσιώλης, Κρητικός, Κόλτσης, Στεφανίδης (80' Σαρμιέντο), Νατσέφσκι (86' Νικολόπουλος), Κάμπας, Μουνιόθ (52' Γήτας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πρέντζας, Πασχάλης (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάστρο, Σκάγκλια - Κόλτσης, Κάμπας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Το «παρθενικό» τέρμα του Βάλντας Τράκις τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με την Ηλιούπολη ίσως αποδειχτεί ένα από τα πιο σημαντικά στο πρωτάθλημα για τον Πανσερραϊκό, αφού έφερε τα «λιοντάρια» στην πέμπτη θέση του πίνακα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα και απώλεσαν σωρεία ευκαιριών με τους Μπανγκουρά, Γεωργιάδη και Τάντιτς στο πρώτο ημίχρονο. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι «έψαξαν» με αντεπιθέσεις το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα και είχαν δυο καλές στιγμές με τον Κάμπα. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, καθώς οι Σερραίοι διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά το άγχος επηρέαζε τις κινήσεις τους κι αυτό ακριβώς επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι «κυανέρυθροι». Ο Παραράς με κεφαλιά και ο Σαρμιέντο με σουτ απείλησαν την εστία του Κοτταρά, αλλά δεν κατάφεραν να τον νικήσουν. Ο Κοκότοβιτς άλλαξε τις ισορροπίες με την είσοδο του Τράκις στο 85', αφού δυο λεπτά αργότερα ο Λιθουανός φορ με κεφαλιά πέτυχε το πολυπόθητο γκολ έπειτα από σέντρα του Τάντιτς και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

* Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε τον τεχνικό της Ηλιούπολης, Γιώργο Βαζάκα και τον Γενικό Αρχηγό του Πανσερραικού, Λάκη Υφαντή λόγω διαμαρτυριών. Ο Έλληνας τεχνικός παρακολούθησε από την εξέδρα το παιχνίδι.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 4-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ)

(31' Ούμπιντες σουτ, 45', 68' πεν Σολάκης κεφ, 55' Λιαπάκης κεφ - 17' Τσουκαλίδης κεφ)

Στο 22' οριζόντιο δοκάρι ο Σιαλμάς

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ψυχογιός (79' Κοτίτσας), Ζαραδούκας, Αρβανίτης, Λιαπάκης, Άλβαρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε (67' Πλιάγκας), Ροτζέριο, Σιαλμάς (46' Καπετάνος), Σολάκης.

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Μπάρμπας, Γ. Παπαδόπουλος (61' Ίντι), Βαγγελόπουλος, Χασιώτης, Ν. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Τσουκαλίδης, Καθάριος, Τσούκλης (72' Δεινόπαπας), Στεφανίδης (79' Μπεκιάρης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόλιας (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζωρτζάκος (Δυτ. Αττικής), Απτόσογλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιακουμής, Μπάρμπας, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Παπαδόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει ακάθεκτος σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την απευθείας άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», επικρατώντας με το ευρύ 4-1 του Αγροτικού Αστέρα που έκανε το... «σφάλμα» να προηγηθεί στην έδρα των «ερυθρολεύκων». Ήταν το 17ο λεπτό όταν ο Τσούκλης επιχείρησε τη σέντρα από δεξιά και ο Τσουκαλίδης με μια όμορφη κεφαλιά - «ψαράκι» άνοιξε το σκορ για τους «σταχυοφόρους». Παρά το άγχος και τον σχετικά ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση στο πρώτο κιόλας μέρος χάρη σε τέρματα των Ουμπίντες και Σολάκη, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Σιαλμά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για το τέρμα της ισοφάρισης από πλευράς φιλοξενουμένων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έγινε φάουλ από τον Σολάκη στον Γιακουμή. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά στην επανάληψη για τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, αφού αρχικά ο Λιαπάκης και στη συνέχεια ο Σολάκης ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1 και έδωσαν το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους φίλους του Ολυμπιακού που γέμισαν το γήπεδο.

πηγή: mikriliga.com

ΧΘΕΣ:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

ΑΥΡΙΟ:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (18.00 ΕΤ3)

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ (19.00 CONN-X)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (30 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 62
2. ΚΕΡΚΥΡΑ 58
3. ΟΦΗ 52
4. ΕΘΝΙΚΟΣ 46
5. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 45
6. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 42
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 42
8. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 40
9. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 40
10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 39
11. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 38 *
12. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 36 *
13. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 34
14. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 33 *
15. ΡΟΔΟΣ 33
16. ΙΩΝΙΚΟΣ 33 *
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 28
18. ΑΙΓΑΛΕΩ 16

* Από 29 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast