2.9.10

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΣΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Λίγες μέρες πριν το κυριακάτικο ματς Κυπέλλου της ΑΕ Ποντίων με τον Παναιγιάλειο, ο Παναγιώτης Νάσης, προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας μίλησε στο katerinisport τόσο για τη φετινή σεζόν όπου άνοιξε μια νέα σελίδα στην καριέρα του με τον ερχομό του στους "Ποντίους", όσο και για τον Πιερικό.

(Συνέντευξη στο Δημήτρη Πάππα)

Πρεμιέρα για την ΑΕ Ποντίων την Κυριακή κόντρα στον Παναιγιάλειο στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος...Είναι έτοιμη για την πρόκληση η ομάδα;


Η ομάδα προετοιμάστηκε για τα επίσημα παιχνίδια με πολύ καλή δουλειά σε όλο αυτό το διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές περιμένουν με αγωνία την πρεμιέρα για να αποδείξουν ότι κάτι καλό έγινε στην προετοιμασία. Έχουν τη διάθεση να φανερώσουν ότι στην ΑΕ Ποντίων γίνεται αξιόλογη προσπάθεια. Είναι πρόκληση για μας το πρώτο παιχνίδι στην ιστορίαμας για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα σε έναν ιστορικό σύλλογο και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε.

Στην ομάδα, αν και νεοφώτιστη, ήλθαν αρκετοί παίκτες εγνωσμένης αξίας. Πως θα χαρακτήριζες το φετινό ρόστερ;

Στο σύλλογο ήλθαν παίκτες με εμπειρία στο χώρο,ακόμη κι από Α' και Β' Εθνική. Εμείς σαν προπονητικό τιμ προσπαθούμε να δέσουμε τους παίκτες και σε μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει. Σίγουρα τίποτε δεν είναι τέλειο ως προς τη χημεία, αλλά ευελπιστούμε ότι μετην πάροδο του χρόνου όλα θα πηγαίνουν καλύτερα. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά εκτός από καλοί παίκτες, είναι και καλοί χαρακτήρες. Τολμώ να χαρακτηρίσω το ρόστερ μας ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας.

Που στοχεύει η ΑΕ Ποντίων στο φετινό πρωτάθλημα;

Οι στόχοι είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Αν το ταμείο είναι θετικό και κέρδισουμε την άνοδο, θα είναι ευχής έργο. Όμως προτεραιότητα μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να βγουν νέα παιδιά και να έχουν την ευκαιρία να παίξουν και σε ανώτερη κατηγορία, και πάνω από όλα να έχουν υγεία όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Ο φίλαθλος κόσμος της Κατερίνης έχει στρέψει το βλέμμα του στην ΑΕ Ποντίων;

Η ΑΕ Ποντίων προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της την ταμπέλα “ομάδα της γειτονιάς”, να ξεφύγει από αυτό το χαρακτήρα και να γίνει μια κλασική ομάδα Γ' Εθνικής, κοιτώντας, γιατί όχι, ακόμη ψηλότερα. Όλοι όσοι απαρτίζουμε την ομάδα, διοίκηση, προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, για να γίνουμε ομάδα όλης της πόλης. Το ρόστερ μας αποτελείται στην πλειοψηφία από Κατερινιώτες που ενδιαφέρονται για την πόλη και την ομάδα και θα δώσουν τα πάντα.

Στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, η ΑΕ Ποντίων έκανε αίσθηση αποκτώντας έναν ικανότατο γκολκίπερ, τον Λαζαρίδη. Θα είναι η βασική επιλογή για την ομάδα κάτω από τα δοκάρια;

Ο Λαζαρίδης αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον Εθνικό και λόγω των εμφανίσεων του τότε πήρε τη μεταγραφή στην Καβάλα. Λόγω της στρατιωτικής του θητείας αυτή τη στιγμή είναι κάπως πίσω προπονητικά. Αυτό όμως δε σημαίνει κάτι. Προσπαθούμε να τον επαναφέρουμε στην πρότερη κατάσταση και νομίζω ότι με τη συνύπαρξη των άλλων τερματοφυλάκων θα αποτελέσουν μια υποομάδα που θα εγγυάται το καλύτερο για το σύλλογο κάτω από τα δοκάρια. Όλοι οι τερματοφύλακες με τους οποίους δουλεύω είναι αξιόλογοι. Είμαι περήφανος γι' αυτά τα παιδιά.

Με ποιον τρόπο γίνεται η εκγύμναση τερματοφυλάκων;

Οι τερματοφύλακες πρέπει να αποτελούν μια υποομάδα μέσα στην ομάδα. Από την αρχή της προετοιμασίας γυμνάζονται ξεχωριστά, μαζί μου, ακόμη και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, με ασκήσεις που περιέχουν στοιχεία της θέσης του τερματοφύλακα, εκτός βέβαια από τα κομμάτια που χρειάζονται συνεργασία με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Γενικά, η θέση του προπονητή τερματοφυλάκων στην Ελλάδα θεωρείται κάτι έξτρα, εν αντιθέσει με την Ευρώπη που αυτό το πράγμα θεωρείται δεδομένο.

Γιατί έφυγες από τον Πιερικό;

Ήταν συνειδητή απόφαση μου να φύγω από τον Πιερικό γιατί δε μου άρεσε πως λειτουργούσαν κάποια πράγματα. Πάντως, παρότι έχω αλλάξει σελίδα τώρα στην καριέρα μου με την ΑΕ Ποντίων, δε ξεχνώ πως ο Πιερικός είναι η ομάδα που με ανέδειξε και δε θα πάψω να την αγαπώ.

Πώς βλέπεις τον φετινό Πιερικό;

Πέρυσι σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά, κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο. Φέτος έγινε μια μεγάλη αλλαγή στην ομάδα με δραστική μείωση του μπάτζετ και πολλές αλλαγές προσώπων. Ο Γιώργος Χατζάρας είναι ένας αξιόλογος προπονητής, γνωστός στο πανελλήνιο και επέλεξε να δουλέψει τόσο με γνωστούς, όσο και με άγνωστους παίκτες που μπορούν να αναδειχτούν. Εύχομαι στον Πιερικό να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα και να επιτύχει τους στόχους που δεν πραγματοποίησε πέρυσι.

Τι έφταιξε πέρυσι και δεν κατόρθωσε ο Πιερικός να παρει το εισιτήριο της ανόδου;

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τον Πιερικό να πάρει την άνοδο, τόσο από πλευράς απόδοσης, όσο και επειδή έλειψαν κι άλλα στοιχεία, εξωαγωνιστικά, που δυστυχώς είναι απαραίτητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως ήταν μεγάλη επιτυχία που πέρυσι μπήκε στα πλέι οφ, κάτι που εξ' αρχής πίστευα ότι θα το καταφέρει. Παρά το άσχημο ξεκίνημα, στην πορεία η ομάδα βελτιώθηκε με τον ερχομό του Σούλη Παπαδόπουλου. Από την περυσινή περίοδο το κέρδος για τον Πιερικό ήταν ότι κάποιοι παίκτες αποκόμισαν εμπειρίες. Θα πρέπει να πιστέψουν και οι ίδιοι ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα.

Ποιον παίκτη θα έπαιρνες στην ΑΕ Ποντίων, από τον περυσινό Πιερικό, αν είχες τη δυνατότητα;

Πέρυσι υπήρχαν αρκετοί αξιόλογοι παίκτες στον Πιερικό. Δε θα αναφερθώ σε τερματοφύλακες, για ευνόητους λόγους.Θα επέλεγα τον Μαρσέλο Πέντα, έναν παίκτη που με συγκινούσε με την προσφορά του. Νομίζω ότι είναι πολυτέλεια για τον Πιερικό και σύντομα θα παίξει σε ανώτερη κατηγορία.

Ποιον θεωρείς τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα και ποιον γενικά;

Δυστυχώς στην Ελλάδα παίζουν αρκετοί ξένοι τερματοφύλακες. Από τη στιγμή που ο Νικοπολίδης στα 39 του παίζει ακόμη, και υπερασπίζεται τα δοκάρια του Ολυμπιακού αποτελώντας εγγύηση νομίζω ότι είναι ο καλύτερος. Από κει και πέρα θεωρώ ότι ο Σηφάκης έχει βελτιωθεί πολύ και είναι ο επόμενος κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας. Από τους ξένους τερματοφύλακες είμαι θαυμαστής του Κουπέ, από την εποχή που έπαιζε στη Λυών. Τον θαυμάζω ακόμη και τώρα (παίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν) που δεν είναι στα κορυφαία του.

Μια ευχή για το τέλος;

Εύχομαι καλή πορεία στην ομάδα μας τη φετινή σεζόν και να την τελειώσουμε όπως την αρχίσαμε, καλά και υγιείς. Ο κόσμος να χαίρεται να βλέπει να παίζουν παιδιά από την Κατερίνη και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα.


Ο Παναγιώτης Νάσης είναι προπονητής τερματοφυλάκων στην ΑΕ Ποντίων.

Σαν ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από την Ελασσόνα και έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με τη φανέλα του Πιερικού. Ακολούθησαν οι Παναργειακός, Ορφέας Αλεξανδρούπολης, ΑΕΛ, Αγερσανί Νάξου, ΦΣ Κοζάνης, Χανιά, Λεωνίδιο και Λαμία.

Σαν μέλος του τεχνικού επιτελείου εργάστηκε στους Εθνικό Κατερίνης, Αγροτικό Αστέρα, Κέρκυρα, Πιερικό και φέτος ΑΕ Ποντίων.

2 σχόλια:

  1. Νάση....ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον αχάριστο ευργετηθέντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί έτσι είναι...ειδικά άν αναλογιστεί κανείς ότι τον έδιωξαν απο τον Πιερικό, την ημέρα που ζήτησε τα δεδουλεμένα του ο... ευεργετηθέντας. Και μόλις πήγε στους πόντιους τον παρακαλούσαν και πάλι να γυρίσει. Βλέπεις στην ιστορική μας ομάδα, είναι κακό να ζητάει κανείς τα χρήματα που έχει δουλέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast