16.9.10

ΣΦΙΠ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ιστορική πρόκριση του Πιερικού μας στον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αίας Σαλαμίνας - Πιερικός 0-0 (0-3 πεν.)
Ο ιστορικός Πιερικός πέτυχε μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στον Αίαντα Σαλαμίνας, επικρατώντας του αντιπάλου του στην διαδικασία των πέναλτι.
Ο κανονικός αγώνας όσο και η παράταση έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα μας επικράτησε με 3-0.
Το αξιοσημείωτο στοιχείο που καθιστά τον αγώνα ιστορικό, είναι το γεγονός, ότι ο τερματοφύλακας του Πιερικού Γιώργος Γουμάγιας απέκρουσε τέσσερα πέναλτι. Ένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα και τρία στην διαδιακασία των πέναλτι.
Ανάλογο επίτευγμα κατόρθωσε στο παρελθόν και ο αείμνηστος τερματοφύλακας του Πιερικού μας Αλέκος Κωστίκος, απέναντι στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη στις 24 Φεβρουαρίου 1974.
Το ρεπορτάζ εκείνου του αγώνα το παρουσιάζουμε όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μακεδονία της 27ης Φεβρουαρίου 1974.
Ο Σ.Φ.Ι.Π. αφιερώνει την παρούσα ιστορική αναδρομή, στη μνήμη του αδικοχαμένου τερματοφύλακα του Πιερικού μας Αλέκου Κωστίκου.
Καλή σου ώρα εκεί που βρίσκεσαι Αλέκο...

πηγή: sfipierikou.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ,Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ,ΠΑΡ΄ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ.ΥΠΗΡΞΕ ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ,ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ Ο ΟΣΦΠ,ΑΡΑ Ο ΦΙΝΑΛΙΣΤ "ΕΒΓΑΙΝΕ" ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟΥΧΩΝ.ΤΕΛΙΚΑ,Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ.
    ΕΤΣΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΚΩΣΤΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπληρώνουμε ότι εκείνη την χρονιά, δηλαδή περίοδος 1973/1974, ο Πιερικός μας αγωνίσθηκε στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής!
    Ερώτημα:
    Ήταν ποτέ δυνατόν στην Ελλάδα, ομάδα της Β' Εθνικής, ν' αγωνίζεται την νέα περίοδο στο Κύπελλο Κυπελλούχων;
    Απάντηση:
    Ο κόσμος που ήταν στο Καυτατζόγλειο εκείνη τη μέρα κατάλαβε ότι αγωνιστικά ο Πιερικός διακαιούταν τη νίκη, αλλά εξωαγωνιστικοί παράγοντες επέβαλαν τη νίκη του Πάοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιερικάρα μου, η ιστορία σου τελειωμό δεν έχει!
    Μπράβο στον αστείρευτο ΦΡΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bravo re paidia kai na enimerwnmete sunexws me teoia istorika toixeia na mathainoume kai emeis oi mikroteroi filathloi'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast