5.9.10

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-2.

Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός όμως το ιδανικό ξεκίνημα που έκαναν οι Πόντιοι στον πρώτο αγώνα τους στις επαγγελματικές κατηγορίες με το γκολ του Σταφίδα στο 3' δεν είχε συνέχεια αφού ο Παναιγιάλειος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και έφτασε στη νίκη πρόκριση με 2-1 χάρη στα γκολ των Πελέκη στο 20' και Κοζανίδη στο 70' με πέναλτι. Οι Πόντιοι θα μπορούσαν να διεκδικίσουν την πρόκριση στην παράταση αν ο Τρικαλινός ρέφερι έδινε πέναλτι σε χέρι του Κοροβέση μέσα στην περιοχή σε προσπάθεια του Βελώνη.
Σε γενικές γραμμές ο Παναιγιάλειος έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο (χωρίς όμως να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης) και αντέδρασε γρήγορα μετά το γκολ-κόρνερ του Σταφίδα. Οι Πελοποννήσιοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι και το 25', διάστημα στο οποίο και ισοφάρισαν, ενώ στη συνέχεια οι Πόντιοι ισορρόπησαν τον αγώνα, χωρίς όμως να κάνουν την παρουσία τους αισθητή στα καρέ των φιλοξενουμένων, δείχνοντας ότι μόνο από κάποια στημένη φάση θα μπορούσαν να σκοράρουν.
Στην επανάληψη η εικόνα δε διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, με τον Παναιγιάλειο να είναι πιο κινητικός και να φτάνει στο "χρυσό" γκολ στο 70'. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕ Ποντίων τα έπαιξε "όλα για όλα" αλλά η πίεσή της δεν είχε αποτέλεσμα. Ίσως, αν στη φάση του 89' ο διαιτητής υπεδείκνυε πέναλτι, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά...
Στα θετικά για τη νεοφώτιστη ΑΕ Ποντίων συγκαταλέγεται η πολύ καλή εμφάνιση του Σταφίδα, όχι μόνο για το τέρμα του αλλά και για τη συνολική παρουσία του στον αγώνα.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Γρατσάνης από την ΕΠΣ Τρικάλων με βοηθούς τους Μανάση (Τρικάλων) και Τίκα (Καρδίτσας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Μανούρας (Τρικάλων).

Το "φιλμ" του αγώνα:

3' ΓΚΟΛ! 1-0: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σταφίδα από δεξιά, η μπάλα μετά από λάθος υπολογισμό του γκολκίπερ Ανδρούτσου κατέληξε στα δίχτυα του Παναιγιαλείου, για να σημειωθεί το πρώτο γκολ της ιστορίας της ΑΕ Ποντίων στις επαγγελματικές κατηγορίες.
6' Σουτ του Λιόση, απόκρουση του Ίτσιου, το ριμπάουντ ο Γκάτσης που έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ίτσιος απέκρουσε και πάλι.
13' Ο Κοζανίδης μπήκε από πλάγια στην περιοχή των Ποντίων, έκανε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από την εστία του Ίτσιου.
20' ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Πελέκης πήρε τη μπάλα από τον Στάικο ύστερα από βαθιά μπαλιά προς την εστία των Ποντίων, έκανε το δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ίτσιο ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Παναιγιάλειο.
27' Κούρσα του Μποταΐτη από δεξιά και σουτ του, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανδρούτσος.
35' Μακρινό σουτ του Λίτσου, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ίτσιου.
36' Κίτρινη κάρτα στον Τσιτλακίδη.
39' Κίτρινη κάρτα στον Κοζανίδη.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ.
46' Στη θέση του Γκάτση ο Σκαρτσίλας για τον Παναιγιάλειο.
49' Σέντρα του Σκαρτσίλα από αριστερά, ο Βίκμαε προσπάθησε να κρεμάσει τον Ίτσιο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
54' Ο Στάικος αν και πεσμένος έκανε τη σέντρα μέσα από την περιοχή αλλά ο Παπαγιαννόπουλος απέκρουσε με το κεφάλι πριν βρεθεί κάποιος παίκτης του Παναιγιαλείου και τη σπρώξει στα δίχτυα.
56' Ο Σαββίδης πέρασε στον αγώνα στη θέση του Τσιτλακίδη.
60' Κίτρινη κάρτα στον Νάιντο.
66' Από σέντρα του Τροΐρη, ο Μάξιμος Μιχαηλίδης έκανε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.
67' Κίτρινη κάρτα στον Πελέκη.
70' ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Τροΐρης ανέτρεψε τον Κοροβέση μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Γρατσάνης υπέδειξε το πέναλτι δίνοντας και κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕ Ποντίων. Ο Κοζανίδης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε κάνοντας το ΑΕ Ποντίων-Παναιγιάλειος 1-2.
76' Διπλή αλλαγή για την ΑΕ Ποντίων με τους Διαμάντη και Γιόβτσεφ να αντικαθιστούν τους Κεστελίδη και Τροΐρη αντίστοιχα.
84' Στη θέση του Στάικου ο Τρούλλης για τον Παναιγιάλειο.
89' Από προσπάθεια του Βελώνη η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κοροβέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναιγιαλείου αλλά ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι.
90'+2' Ο Σιώκος στη θέση του Κοζανίδη.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕ Ποντίων (Γιώργος Καμπερίδης): Ίτσιος, Τροΐρης (76' Γιόβτσεφ), Νάιντος, Παπαγιαννόπουλος, Κεστελίδης (76' Διαμάντης), Λιόλιος, Μποταΐτης, Μιχαηλίδης Μάξιμος, Σταφίδας, Τσιτλακίδης (56' Σαββίδης), Βελώνης.
Στον πάγκο: Βεϊδαμενίδης, Παπατολίκας, Τζιμόπουλος, Φωτιάς.
Παναιγιάλειος (Δημήτρης Σπανός): Ανδρούτσος, Λιόσης, Λίτσος, Στάικος (84' Τρούλλης), Πελέκης, Μαλλιάκας, Κοροβέσης, Γκάτσης (46' Σκαρτσίλας), Βικμάε, Γκοτσούλιας, Κοζανίδης (90'+ 2' Σιώκος).
Στον πάγκο: Νούσος, Σανδραβέλης, Αργυρός, Παπουτσής.

  • Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν 500 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών και 50 οπαδοί του Παναιγιαλείου.
  • Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών λόγω της απόφασης του ΠΣΑΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία στα γήπεδα.
  • Πριν την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτός σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast