12.9.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ Ο ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο Βασίλης Πανουτσακόπουλος

γυμναστής στον Πιερικό Αρχέλαο

Στη δύναμη της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου εντάχθηκε και ο γυμναστής Βασίλης Πανουτσακόπουλος.

Ο νέος συνεργάτης της κατερινιώτικης ομάδας είναι πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ., 1998). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Προπονητική Ομαδικών Αθλημάτων (Δ.Π.Μ.Σ. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ., 2002) και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο ερευνητικό πεδίο της Βιοκινητικής (Π.Μ.Σ. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ.). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ.

Υπήρξε αθλητής δρόμων ημιαντοχής στον Α.Σ. «Κόροιβος» Αμαλιάδας (1987-1995) και στον Α.Σ. «Άρης» Θεσσαλονίκης (1995-2000), με 3η πανελλήνια νίκη το 1993. Ήταν ακόμη μέλος της Πανεπιστημιακής Ομάδας Κλασικού Αθλητισμού του Α.Π.Θ. (1996-1998).

Τη χρονική περίοδο 2002-2003 ήταν υπεύθυνος προπονητής στα προγράμματα Αναπτυξιακού Αθλητισμού Ν. Θεσσαλονίκης για την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Σόφτμπολ. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνος φυσικής κατάστασης σε αθλητές συλλόγων αντισφαίρισης της Θεσσαλονίκης.

Το 2004 διορίσθηκε Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και διδάσκει ως αποσπασμένος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής το μάθημα της Διδακτικής του Κλασικού Αθλητισμού 1 & 2 στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. από τον Οκτώβριο του 2005. Επίσης διδάσκει την ελεύθερη επιλογή Μπέιζμπολ-Σόφτμπολ, καθώς και τις Εργαστηριακές Ασκήσεις στα πλαίσια των μαθημάτων Βιοκινητική και Βιοκινητική Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης. Έχει ακόμα διδάξει σε Σχολές Προπονητών Β’ και Γ’ κατηγορίας της Γ.Γ.Α. Έχει συγγράψει πέντε μονογραφίες και ένα βιβλίο.

Για τις ακαδημαϊκές και επιστημονικές του επιδόσεις έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα «Ι. Λάτσης» (1994), το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (1996, 1997, 1998) και την Παγκόσμια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (I.T.F.C.A., 2004). Ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και σε διεθνή περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast