29.3.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 60-56: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ.

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Απόλλωνα Πατρών στην Κατερίνη, οι προπονητές των δύο ομάδων, δήλωσαν τα εξής:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Ο σημερινός αγώνας ήταν ένα μεγάλο παιγνίδι δεδομένου και του ότι με τον Απόλλωνα είχαν συναντηθεί εδώ στην Κατερίνη πριν είκοσι οκτώ χρόνια. Κάποιοι μετά από καιρό για τον σημερινό αγώνα, θα λένε ήμουνα σε εκείνο το παιγνίδι. Ήταν με πολύ καλή ποιότητα, με εναλλαγές στο σκορ και θεωρώ ότι σε κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσαμε το παιγνίδι να το είχαμε καθαρίσει πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και η ομάδα μας έδειξε μεγάλη αυταπάρνηση. Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο και η προσπάθεια συνεχίζεται».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ - προπονητής Απόλλωνα Πατρών: «Ήταν ένα πολύ καλό και δύσκολο παιγνίδι. Ο Πιερικός Αρχέλαος είναι μία πολύ καλή ομάδα που φέτος έχει δείξει συνέπεια σε όλο το πρωτάθλημα. Αντίθετα με μας που ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και τώρα βρήκαμε τα πατήματά μας. Θεωρώ ότι όποια ομάδα και να κέρδιζε, θα κέρδιζε δίκαια. Κατά τη γνώμη μου το παιγνίδι κρίθηκε όταν κερδίζαμε με ένα πόντο και χάσαμε τη μπάλα από παιδαριώδη λάθος και κάναμε εσκεμμένο. Ήταν ένα παιγνίδι για γερά νεύρα, με κανένα παράπονο από τη διαιτησία και όποιοι παίκτες ήταν πιο ψύχραιμοι στις τελευταίες φάσεις, συνέβαλαν στη νίκη. Ο Απόλλωνας είναι μία μεγάλη ομάδα, προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε παιγνίδι, το βλέπουμε ξεχωριστά και προσπαθούμε να αποβάλλουμε το άγχος. Η γνώμη μου και το πιστεύω μου είναι ότι κάτι που έχει ακμή και παρακμή, είναι θέμα χρόνου για να βρεθεί εκεί που του αξίζει. Και ο Πιερικός Αρχέλαος είναι μια ομάδα πολύ σοβαρή, πολύ συγκροτημένη και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Από την αρχή της χρονιάς έκανε μία «κοιλιά» στα εκτός έδρας παιγνίδια, αλλά το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής είναι ένας μαραθώνιος και είναι δικαιολογημένη. Οι παίκτες και ο προπονητής δεν είναι ρομπότ και δοκιμάζονται και αυτοί. Πιστεύω ότι με τη σημερινή νίκη έχει ανέβει και καλή του επιτυχία στη συνέχεια».

*

Επιστολή του Γιάννη Τσαπουρνιώτη στον Πιερικό Αρχέλαο

Μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης - αθρογράφος σε τοπικές εφημερίδες, έστειλε στον Πιερικό Αρχέλαο την παρακάτω επιστολή:

«Eυχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας προσφέρετε τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί πολυτέλεια για την αθλητική Ελλάδα να πηγαίνει κάποιος με ασφάλεια τα μικρά του παιδιά στα γήπεδα, κι αυτό είναι επίτευγμα στην εποχή που ζούμε. Αποτελεί πρωτοτυπία για κάθε σύλλογο, ειδικά της Κατερίνης, να φέρνει τόσο κοντά τους φιλάθλους με τον αθλητισμό. Ξαναβρήκαμε παλιούς μας φίλους, μιλάμε για μπάσκετ, για τρίποντα, για καρφώματα. Η μεγάλη οικογένεια που γεννήθηκε στο μπάσκετ της πόλης, πρέπει να γίνει μεγαλύτερη και αξίζει την αρωγή όλων. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά οι βάσεις είναι υγιείς. Εύχομαι όλοι οι αρμόδιοι φορείς αυτού του τόπου να έχουν αναλογιστεί το μέγεθος της προσπάθειας σας και να δράσουν έγκαιρα.

Κάθε Κυριακή και μια γιορτή. Σε κάθε ήττα μαθαίνουμε. Σε κάθε νίκη γιορτάζουμε κι ονειρευόμαστε.

Καλή συνέχεια».

Γιάννης Τσαπουρνιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast