28.2.10

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

ΣΗΜΕΡΑ:

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-3 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ)

(1' Σάλτο σουτ, 4' πεν Φουρτάδο - 12' πεν Ροτζέριο, 83' Καμπάνταης σουτ, 88' Ψυχογιός σουτ)

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Παγούδης, Τσερκέζος, Μωραΐτης, Μπέριος, Απ. Παπαζούδης (78' Ρουσάκης), Χαλουάνι, Φουρτάδο (46' λ.τ Κριστόρι), Μακράκης (62' Γάλας), Λανγκλέ, Σάλτο, Κεφαλούκος.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Κόρμπος (46' Άλβαρεζ), Λιαπάκης, Καπετάνος (66' Καμπάνταης), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Ουμπίντες, Σολάκης, Αμπράμοβιτς (54' Μόνχε), Ροτζέριο, Μπουλούτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βελαώρας (Αιτ/νιας), Χειβόπουλος (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπέριος - Μπουλούτ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσαν μια ανατροπή στο γήπεδο της Νεάπολης και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 έφυγε με «άδεια χέρια». Στο δια ταύτα, οι Νικαιώτες πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα στο ματς, αφού ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο πρώτο λεπτό (38ο δευτερόλεπτο) με τον Σάλτο έπειτα από πάσα του Φουρτάδο και τρία λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματα τους μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του τελευταίου. Από κει και πέρα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν τον αγώνα και αρχικά μείωσαν το σκορ με τον Ροτζέριο από την άσπρη βούλα. Η επανάληψη άνηκε εξ' ολοκλήρου στην ομάδα του Βόλου, η οποία πίεζε ασφυκτικά αλλά είχε να αντιμετωπίσει έναν εκπληκτικό Παγούδη κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, οι Καμπάνταης και Ψυχογιός κατάφεραν να τον νικήσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο και να χαρίσουν ένα πολύτιμο τρίποντο στους φιλοξενούμενους.
* Τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο «ισχυρός άνδρας» των Νικαιωτών, Χρήστος Κανελλάκης, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και έκαναν τα παράπονα τους στον διαιτητή του αγώνα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΡΡΩΝ)

(75' Τάντιτς σουτ)

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κάστρο, Γεωργίαδης, Ν. Ζαπρόπουλος, Τάντιτς (89' Κόντος), Σκάγκλια (68' Ανάκογλου), Παπάζογλου, Αθανασιάδης (57' Τράκις), Μιχαήλ.

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Μπάρμπας, Γ. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Κούτσης, Βαγγελόπουλος (81' Γέβτζοβιτς), Μπλαζέφσκι, Στεφανίδης, Τσούκλης (84' Καθάριος), Δεινόπαπας (46' Μπεκιάρης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κεμεντσετσίδης (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Πεντζερετζής (Κιλκίς), Κουτζιακουτζίδης (Κοζάνης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ - Κούτσης, Τσούκλης, Μπεκιάρης, Γέβτζοβιτς, Χασιώτης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Δυο διαφορετικά σερί «έσπασαν» στο γήπεδο των Σερρών με τους παίκτες του Πανσερραϊκού να κατακτούν έπειτα από τέσσερις μήνες τη νίκη στο γήπεδο τους απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα που είχε καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο για έντεκα συνεχή παιχνίδια. Τα «λιοντάρια» του Ντράγκαν Κοκότοβιτς είχαν την υπεροχή στη μεγαλή διάρκεια της αναμέτρησης, έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τους Κωνσταντινίδη, Σκάγκλια και πέτυχαν το πολυπόθητο τέρμα στο 75'με τον Τάντιτς. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ο τερματοφύλακας Κοτταράς ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Με αυτό τον τρόπο οι Σερραίοι μπήκαν γερά στο «κόλπο» των πλέι οφ, ενώ οι «σταχυοφόροι» έχασαν έδαφος στην προσπάθεια για είσοδο στην εξάδα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

(17' Βακουφτσής κεφ)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Μελαμπιανάκης (90+1' Κουρτεσιώτης), Δούκας, Φέρστερ, Βούκοβιτς, Μόντζο, Διγκόζης (89' Τσάγγαρης), Μπουντούρης, Χατζηρίζος, Βακουφτσής (70' Γκόγκας).

Ηλιούπολη (Γιώργος Βαζάκας): Τακίδης, Νικολόπουλος, Παραράς, Τσιώλης, Ρουσσάκης, Κόλτσης, Σαρμιέντο (71' Ψαρρής), Δημήτρης, Γήτας (85' Μουνιόθ), Κάμπας, Κρητικός (44' λ.τ Νατσέφσκι).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασιληάς (Βοιωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωστάκος, Παπανδριόπουλος (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φέρστερ, Διγκόζης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο η Αναγέννηση πήρε τη νίκη κόντρα στην Ηλιούπολη και έτσι κατάφερε να «ανασάνει» βαθμολογικά. Στον αντίποδα, το ντεμπούτο του Γιώργου Βαζάκα στον πάγκο των «κυανέρυθρων» δεν στέφθηκε με επιτυχία και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για τη «νεοφώτιστη» ομάδα. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και άνοιξαν νωρίς το σκορ με κεφαλιά του Βακουφτσή έπειτα από σέντρα του Διγκόζη. Θα μπορούσαν κάλλιστα με τον τελευταίο να έχουν διπλασιάσει τα τέρματα τους στο 40', αλλά το σουτ που πραγματοποίησε δεν βρήκε στόχο. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έλεγχαν το ρυθμό και έτσι το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
* Περισσότεροι από 3.000 φίλοι της Αναγέννησης έδωσαν το παρών στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Καρδίτσας.

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΟΦΗ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΟΛΥΜΠ. ΕΓΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ)

(7' Ζουαρί σουτ, 14', 68' Ροντρίγκο κεφ & σουτ)

Στο 6' οριζόντιο δοκάρι ο Σουμπίνιο

Eθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γκράιμς, Παγώνης, Ψιάνος, Σύρος, Συλιγαρδάκης, Κορακάκης, Σουμπίνιο (75' Στρατάκης), Ροντρίγκο, Ζουαρί (51' Φερέιρα), Φαρινόλα (87' Ατίκου).

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Κιάσσος, Πίτσος (81' Καρακατσάνης), Ακότο, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς (46' Βλόνταρτσικ), Κατσικογιάννης, Ζορμπάς, Αγρίτης, Πόποβιτς, Βλόνταρτσικ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφήκας (Ανατ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Ταρανάς, Νικολάδος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σύρος, Ροντρίγκο - Ζορμπάς, Κιάσσος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Το ντέρμπι στο γήπεδο του Ελληνικού μετατράπηκε σε «περίπατο» για τον Εθνικό που επιβλήθηκε 3-0 του ΟΦΗ και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς σε ότι αφορά την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ονειρεμένο ξεκίνημα και μετά το εκπληκτικό φάουλ του Σουμπίνιο που κατέληξε στο δοκάρι, πήραν τα ηνία του αγώνα με τον Ζουαρί. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ροντρίγκο διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου και έδωσε «καθαρό» προβάδισμα για τη νίκη. Οι Κρητικοί ισορρόπησαν το ματς και με τους Βλόνταρτσικ, Κιάσσο προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά ο Σουλογάνης κράτησε το μηδέν για την εστία του. Το δεύτερο μέρος κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, με τον Ροντρίγκο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα ξεσηκώνοντας τους φίλους του Εθνικού. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της αναμέτρησης και σίγουρα δεν έκαναν και το καλύτερο δώρο στον τεχνικό τους, Νίκο Γκουλή, που είχε τα γενέθλια του σήμερα.

ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)

(2' Μπαϊκαρά κεφ)

Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Στεφανάκος, Ουμούρι, Μπάκοβιτς, Πουλάκος, Τσιρογιάννης (75' Νάστος), Φρίμπονγκ, Τσαμπούρης (58' Χαϊκάλης), Σκάρος, Φραντζεσκί, Παντίδος (46' Κακαράς), Μουστόγιαννης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Πονηρός, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Δέντσας, Δημούτσος (75' Χάντζιτς), Μπαϊκαρά, Στόρμπαεκ, Ζουρούδης (68' Μόρετς), Θεοδωρίδης (20' λ.τρ. Μπουμάλ), Μουμίν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Πλακογιάννης (Δωδ/νησου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκάρος, Κακαράς - Δέντσας, Μουμίν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Παναιτωλικός στο Αιγάλεω, χάρη στο γρήγορο τέρμα που πέτυχε ο κορυφαίος του γηπέδου, Ντενίζ Μπαϊκαρά στο 2ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν στις αντεπιθέσεις, δημιουργώντας μάλιστα ορισμένες εξαιρετικες ευκαιρίες, όπως αυτή του Ζουρούδη στα μισά του α΄μέρους, που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Στεφανάκο, αλλά νικήθηκε από τον νεαρό πορτιέρο. Το Αίγάλεω έφτανε μέχρι την περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά εκεί αναλάμβανε δράση ο απροσπέλαστος Αναστασιάδης. Φωνάζουν οι "κυανόλευκοι" για τη φάση του 64ου λεπτού, καθώς θεωρούν πως η σέντρα του Μουστόγιαννη, βρήκε στο χέρι του Μπαϊκαρά, μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

(20' Γκουστάβο φάουλ)

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Μπουτζίκος (90' Κοντοδήμος), Λαμπρόπουλος (74' Κολοτούρος), Φλαβίνιο, Μπερνς, Ιωάννου, Βενέτης, Ρεπερνέ (58' Λουρένσο), Παρασκευαΐδης, Τσίγκας.

Εθνικός Αστέρας (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Κριπιντίρης (67' Τσάτσος), Καρατζάς, Τραορέ, Προβατίδης, Καγκιούζης, Ουκάρ (60' Φαμπίνιο), Λουάμο, Τζωρμπατζάκης, Πασάς (89' Διαμάντης), Μπενίσκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ζυγούρης, Ροκοπάνος (Αιτ/νιας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιωάννου, Παρασκευαίδης - Καγκιούζης, Τζωρμπατζάκης, Κριπιντίρης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο η Κέρκυρα επανήλθε στις νίκες κόντρα στον Εθνικό Αστέρα και κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν από στημένες φάσεις να πετύχουν κάτι καλό και σε μια τέτοια οι «Φαίακες» με τον Γκουστάβο σημείωσαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να απαντήσουν με τον Πασά στο 30', αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη. Το θέαμα μέχρι το 60ο λεπτο ήταν ανιαρό, αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα άλλαξαν δραστικά. Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» με τους Φαμπίνιο και Λουάμα και εν συνεχεία οι γηπεδούχοι με Τσίγκα και Φλαβίνιο έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, αλλά τελικά το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύρισμα του διαιτητή.


ΧΘΕΣ:

ΔΟΞΑ ΔΡ. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 (Δημ. Στ. Δράμας)

(49' Σαμαράς κεφ, 89' , 90+2' Μαρκόφσκι κεφ - 48' Σιλά σουτ)

Στο 66' δοκάρι ο Σαμαράς

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Μπαξεβανίδης, Γαλακτερός, Πακάλτσης (71' λ.τ Αθανασιάδης), Σαμαράς, Γκίκας, Χ. Μουρατίδης (18' λ.τ Χλωρός), Μαχαιρούδης, Μαρκόφσκι, Πινδώνης (62' Παρμαξίδης), Άγγος.

Καλαμάτα (Νίκος Κακαλέτρης): Μπαλτιμάς, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος Αντ., Σιλά (87' Χρ. Κωνσταντόπουλος), Καμινιώτης, Μανιάτης, Ετέροβιτς (59' λ.τ Ηλιόπουλος), Πουρτουλίδης, Παπουτσής, Σπυριδάκης (61' Τσιμικλής).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαγός (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ρηγόπουλος, Χρυσόπουλος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκίκας, Μαχαιρούδης, Μπαξεβανίδης - Ψυχογιόπουλος, Πουρτουλίδης, Μανιάτης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Ύστερα από ενάμιση μήνα (τελευταία νίκη στις 10/1 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό), η Δόξα Δράμας επέστρεψε στις νίκες. Οι "μαυραετοί" επικράτησαν δύσκολα της Καλαμάτας με 3-1 και κατέκτησαν το τρίποντο που τους δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μαρκόφσκι που σημείωσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα δύο τέρματα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Νίκου Κακαλέτρη ευτύχησαν να προηγηθούν στο 48' με τον Σιλά αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις ένα λεπτό, καθώς ο Σαμαράς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν και κατάφεραν στο 89' να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Μαρκόφσκι και με τον ίδιο παίκτη να... κλειδώσουν τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΥΡΙΟ:

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ (18.00 ΕΤ3)

ΡΟΔΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ (19.00 CONN-X)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (23 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΚΕΡΚΥΡΑ 48
2. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 48
3. ΟΦΗ 39
4. ΕΘΝΙΚΟΣ 36
5. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 34
6. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 32
7. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31
8. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 31
9. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 30 *
10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 29
11. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 29 *
12. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 28
13. ΡΟΔΟΣ 26 *
14. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 25 *
15. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 25
16. ΙΩΝΙΚΟΣ 23
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21
18. ΑΙΓΑΛΕΩ 16

* Από 22 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast