7.2.10

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Η "ΕΙΚΟΝΑ" ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΡΟΔΟΥ)

Διαγόρας (Γιώργος Φοιρός): Δαύκος, Μπριλάκης, Σαλαμαστράκης, Ρούσεφ, Τριανταφύλλου (79' Σπάρταλης), Μπακομήτρος, Γεωργιάδης (65' Παύλου), Κατερίνης, Ταραχούλσκι, Χατζής (58' Γκεσόφσκι), Πουλόπουλος.

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Παπαδόπουλος, Χασιώτης, Μπάρμπας, Κούτσης (66' Τσουκαλίδης), Βαγγελόπουλος, Μπλαζέφσκι, Μπεκιάρης (57' Ίντι), Στεφανίδης (79' Δεινόπαπας), Τσούκλης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουτσόγιαννος, Κουντουρέλης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπριλάκης, Πουλόπουλος - Γ. Παπαδόπουλος, Στεφανίδης, Ίντι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: «Λευκή» ισοπαλία στη Ρόδο ανάμεσα σε Διαγόρα και Αγροτικό Αστέρα, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά να μην καταφέρνουν να τη μετουσιώσουν σε γκολ. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Μάκη Χάβου προσπάθησαν με γρήγορες αντεπιθέσεις να πετύχουν κάτι καλό κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Οι Ροδίτες είχαν την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι με τον Μπριλάκη (33'), ενώ το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη και έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς.

* Ελάχιστοι φίλοι του Διαγόρα (περίπου 100 άτομα) έδωσαν το παρών στο δημοτικό στάδιο της Ρόδου λόγω κακών καιρικών συνθηκών.


ΟΦΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (Α.Σ. Ο.Φ.Η)

(13' Αγρίτης σουτ, 27', 58' Πόποβιτς σουτ)

Στο 89' δοκάρι ο Ζορμπάς

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Ζορμπάς, Πίτσος (74' Καρακατσάνης), Αγρίτης (84' Περογαμβράκης), Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Νατσούρας, Κατσικογιάννης, Πόποβιτς (78' Βλόνταρτσικ), Μπερτίν, Ογκουνσότο.

Καλαμάτα (Βασίλης Μαλαφέκας): Ντουγερογλου, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Α. Κωνσταντόπουλος (46' Ηλιόπουλος), Σκαρλάτος, Σιλά (Χρ. Κωνσταντόπουλος), Τσιμικλής, Τάσιτς, Ντε Βινσέντι (75' Ετέροβιτς), Παπουτσής, Κουτσοσπύρος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσαρνάς (Βοιωτίας), Τζωρτζάκος (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Παράσταση για ένα ρόλο στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα στη φετινή σεζόν και να κερδίζει την Καλαμάτα με το ευρύ 3-0. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τους χώρους στην άμυνα της «Μαύρη θύελλας» και άνοιξαν το σκορ με τον Ζορμπά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Πόποβιτς έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στους γηπεδούχους. Ο τελευταίος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «μελανόλευκων», πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και η βροχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι. Με αυτό τον τρόπο οι παίκτες του Νίκου Γκουλή επέστρεψαν στις επιτυχίες, ενώ από την άλλη πλευρά η Καλαμάτα παρέμεινε σε τροχιά υποβιβασμού.

* Ο Γιώργος Κατσικογιάννης πήρε θέση στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή καθώς ο Χαραλαμπάκης τραυματίστηκε στο ζέσταμα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής. Έτσι θέση στην αποστολή πήρε ο Χρήστος Μπούρμπος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΣΤΑΔΙΟ Γ.Φ.Σ. "ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ")

(20' Μπαϊκαρά σουτ, 65' πεν, 81' Θεοδωρίδης)

Στο 54' οριζόντιο δοκάρι ο Θεοδωρίδης

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Μανιάτης, Μπακάκης, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδωρίδης (83' Πασάς), Δημούτσος (83' Μαρτελότο), Μπαϊκαρά (78' Μπουβάλ), Ζουρούδης.

Ιωνικός (Στράτος Βουτσακέλης): Παγούδης, Μωραΐτης, Κεφαλούκος, Μπέριος, Τσερκέζος, Μακράκης (60' Aπ. Παπαζούδης), Γεωργίου (46' λ.τ Ευαγγελάτος), Γάλας, Σ. Παπαζούδης, Φουρτάδο, Χαλαουάνι (46' Κριστόρι).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τίκας (Καρδίτσας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπετσόγλου, Ψυχογιός (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουμίν - Κεφαλούκος, Μακράκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Ο Παναιτωλικός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Αγρίνιο και επιβλήθηκε 3-0 του Ιωνικού, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο την πρώτη του νίκη για τη νέα χρονιά. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των Νικαιωτών καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με τον Μπαϊκαρά στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο φορμαρισμένος Θεοδωρίδης. Ο 29χρονος μέσος είχε δοκάρι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και διπλασιάσε τα τέρματα της ομάδας του. Το καλύτερο, όμως, το φύλαγε για το τέλος, όταν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μπέριο και με ένα δυνατό σουτ παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Παγούδη και διαμόρφωσε έτσι το τελικό αποτέλεσμα.


ΚΕΡΚΥΡΑ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

(4' Βενέτης σουτ)

Στο 22' οριζόντιο δοκάρι ο Τσίγκας

Στο 25' δοκάρι ο Φλαβίνιο

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Μπερνς, Λουρένσο (63' Σίλβα), Τσίγκας (80' Γιαννιτσανάκης), Βενέτης, Ιωάννου, Γκουστάβο, Παρασκευαϊδης, Λαμπρόπουλος (46' Κολοτούρος), Φλαβίνιο.

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Βίτας, Κόμπο (67' Κλούσενερ), Τσούτσουρας (50' Κατσίκης), Σ. Μίχος, Πιπίνης, Σαπάνης, Ντοριβάλ, Καραμαλίκης, Χατζηπαντελίδης, Βασιλείου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Νικόλαος, Τσολάκης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κολοτούρος, Τσίγκας - Πιπίνης, Κόμπο, Βασιλείου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν Κέρκυρα και Θρασύβουλος, με τη διαφορά ότι οι «Φαίακες» ήταν αυτοί που μετέτρεψαν σε γκολ την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Βενέτη και έτσι παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με τον Σαπάνη για την ισοφάριση στο πρώτο μέρος, καθώς επίσης και με τους Χατζηπαντελίδη, Καραμαλίκη και Ντοριβάλ στο δέυτερο, αλλά ο τερματοφύλακας Αποστολίδης κράτησε το μηδέν στην εστία του. Με αυτό τον τρόπο η πρωτοπόρος Κέρκυρα διατήρησε τη διαφορά των έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ αντίθετα οι «πράσινοι» πλήρωσαν τις πολλές απουσίες και την αστοχία τους και έτσι παρέμειναν στα χαμηλά κλιμάκια της βαθμολογίας.

*Περίπου 600 φίλοι της Κέρκυρας βρέθηκαν στις εξέδρες του ΕΑΚ.


ΑΙΓΑΛΕΩ-ΡΟΔΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)

(45' Πουλάκος κεφ, 53' Μουστόγιαννης κεφ - 90' Κακλαμάνος κεφ)

Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Στεφανάκος, Κοκκίνης, Σκάρος, Μουστόγιαννης, Μπάκοβιτς, Ουμούρι, Φρίμπονγκ (78' Κακαράς), Τσιρογιάννης, Πουλάκος, Τσαμπούρης (64' Παντίδος), Φραντζεσκί (75' Παυλίδης).

Ρόδος (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Στογιάννης, Καλλιμάνης, Σωτήρχος (3' λ.τρ. Σ. Καντιμοίρης), Πρίπου, Μπιμπίρης (60' Κακλαμάνος), Βιγιάρ, Λουτσιάνο, Βεργώνης, Πελέκης, Οξύζογλου (46' Αθανασιάδης), Λάζετιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καμπαξής (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σερεμέτης (Μεσσηνίας), Γιαβάζης (Καρδίτσας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοκκίνης, Μουστογιαννης - Καλλιμάνης, Βεργώνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, που αναπτέρωσε τις ελπίδες παραμονής, πέτυχε το Αιγάλεω το απόγευμα της Κυριακής. Σε ένα γήπεδο που θύμιζε... πισίνα, ελέω της δυνατής βροχόπτωσης, η οποία δεν στάθηκε πάντως ικανή να υπχρεώσει τον διαιτητή τη διακοπή του αγώνα, οι "κυανόλευκοι" πέτυχαν δυο τέρματα σε καθοριστικά σημεία (τέλος α' μέρους και ξεκίνημα του β'), με συνέπεια να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα για την επιτυχία. Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα, που φωνάζουν για μια φάση πέναλτι στο α' μέρος (σπρώξιμο του Οξύζογλου) και ένα ακυρωθέν γκολ του Βεργώνη στο β' (για οφσάιντ), είχαν τον έλεγχο στην επανάληψη, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλό Στεφανάκο και δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, από το να μειώσουν το σκορ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.


ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2-3 ΤΕΛΙΚΟ (ΟΛΥΜΠ. ΕΓΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ)

(10' Φαρινόλα σουτ, 54' Ροντρίγκο σουτ - 30' Βούκοβιτς κεφ, 45+1', 90+3' Μπουντούρης φάουλ & σουτ)

Στο 33' δοκάρι ο Σουμπίνιο

Στο 62' οριζόντιο δοκάρι ο Σύρος

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Γκράιμς (46' Ροντρίγκο), Παγώνης, Καρακώστας (78' Ατίκου), Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Σουμπίνιο, Νικολόπουλος, Ζουαρί (46' Φερέιρα), Φαρινόλα.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος (77' Μόντζο), Κουρτεσιώτης, Γκόγκας, Διγκόζης, Μελαμπιανάκης, Χατζηρίζος (90+3' Ζάγγος), Βούκοβιτς, Μπουντούρης, Τσάγγαρης (65' Σάββας), Βάκουφτσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δροσινός (Χαλκιδικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρυσόπουλος (Αχαϊας), Ζαρακοβίτης (Μεσσηνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σύρος, Σουμπίνιο - Κουτσόπουλος, Διγκόζης, Μπουντούρης, Τσάγγαρης, Βακουφτσής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Ένα «χορταστικό» παιχνίδι που τα είχε όλα (ανατροπές, συγκινήσεις, πολλά γκολ) έλαβε χώρα στο γήπεδο του Ελληνικού, με την Αναγέννηση να παίρνει πολύτιμη νίκη επί του Εθνικού και παράλληλα μια βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Στην αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες γνώρισαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα και παρέμειναν μακριά από τις θέσεις που οδηγούν απευθείας στα «μεγάλα σαλόνια». Ο Φαρινόλα μετά από μακρινή πάσα του Σουμπίνιο έβαλε σχετικά νωρίς μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν σταδιακά τα ηνία του ματς και με τους Βούκοβιτς και Μπουντούρη πέτυχαν την ανατροπή στο τέλος του πρώτου μέρους. Οι αλλαγές του Μιχάλη Γρηγορίου στο ημίχρονο έδωσαν νέα πνοή στον Εθνικό, που κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ροντρίγκο, ενώ ο Σύρος έχασε την ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά, αφού η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο εξαιρετικός Μπουντούρης με μια αντεπίθεση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στο σύλλογο της Καρδίτσας.

ΧΘΕΣ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-3

ΑΥΡΙΟ: ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (18.00 ΕΤ3)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (19.00 CONN-X)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΚΕΡΚΥΡΑ 45
2. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 39
3. ΟΦΗ 33
4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 31 *
5. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΝΗΣ 29
6. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 29
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 28
8. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 28 *
9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 25
10. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 24 *
11. ΡΟΔΟΣ 23
12. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 23
13. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 22
14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 22 *
15. ΙΩΝΙΚΟΣ 22
16. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 21
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 17
18. ΑΙΓΑΛΕΩ 13

* Από 19 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast