21.2.10

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Η "ΕΙΚΟΝΑ" ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 4-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ)

(6', 8' Αμπράμοβιτς σουτ, 47' Λιαπάκης σουτ, 55' Σολάκης κεφ)

Ολυμπιακός Βολου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Κόρμπος, Μπουλούτ, Καπετάνος, Αμπράμοβιτς (65' Καμπάνταης), Ροτζέριο, Σολάκης (57' Σιαλμάς), Λιαπάκης (74' Κοτίτσας), Ουμπίντες.

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Μπαξεβανίδης, Σαμαράς, Ρομπίνιο (75' Γαλακτερός), Πινδώνης (62' Τρελλόπουλος), Γκονζάλες (40' λ.τ Παρμαξίδης), Μαρκόφσκι, Χλωρός, Μαχαιρούδης, Πακάλτσης, Χ. Μουρατίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραβασίλης (Καβάλας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζαραδούκας, Αμπράμοβιτς - Σαμαράς, Πακάλτσης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Επιβλητική νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου επί της Δόξα Δράμας και πλέον «συγκατοικεί» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την Κέρκυρα. Στο δια ταύτα, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με δυο τέρματα του Αμπράμοβιτς σε διάστημα τριών λεπτών πήραν νωρίς το προβάδισμα στην υπόθεση νίκη. Στο 6ο λεπτό ο Ούμπιντες έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή του Καρατζιοβαλή, ο Κροάτης επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βόλου, ενώ στο 8' ο ίδιος παίκτης έπειτα από σέντρα του Σολάκη διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα. Ο Λιαπάκης μετά από όμορφη ατομική ενέργεια πλάσαρε τον πορτιέρο των «μαυραετών» στο ξεκίνημα της επανάληψης, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 και ο Σολάκης διαμόρφωσε με κεφαλιά στο 55ο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα έπειτα από κόρνερ του Καπετάνου. Πανηγυρικό το κλίμα στις εξέδρες του Εθνικού Σταδίου, αφού περίπου 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το παρών και απόλαυσαν γκολ και θέαμα.

* Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου τραυματίστηκε ο Γκονζάλες και αποχώρησε με ασθενοφόρο. Ο ποδοσφαιριστής χτύπησε στον αυχένα, αλλά όπως διαπιστώθηκε, δεν είναι κάτι σοβαρό.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-2 ΤΕΛΙΚΟ (Π.Μ.Α.Σ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ)

(80' πεν Μπλαζέφσκι, 86' Κούτσης σουτ - 78' Κουτσοσπύρος σουτ, 85' Τσιμικλής σουτ)

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Τσουκαλίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Μπάρμπας, Βαγγελόπουλος (85' Καθάριος), Δεινόπαπας, Τσούκλης (74' Μπεκιάρης), Γ. Παπαδόπουλος, Κούτσης, Γέβτζοβιτς (69' Ίντι), Μπλαζέφσκι.

Καλαμάτα (Γιώργος Βαζάκας): Μπαλτιμάς, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Α. Κωνσταντόπουλος, Σιλά (90+1' Χρ. Κωνσταντόπουλος), Καμινιώτης (88' Ηλιόπουλος), Τάσιτς, Μανιάτης, Πουρτουλίδης (72' Τσιμικλής), Παπουτσής, Κουτσοσπύρος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Τσιαμπάζης (Κοζάνης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάρμπας, Μπλαζέφσκι - Μπαλτιμάς, Σιλά, Τάσιττς, Μανιάτης, Κουτσοσπύρος, Τσιμικλής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86' Κουτσοσπύρος

Σχόλιο: Ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο όπου σημειώθηκαν και τα 4 γκολ της αναμέτρησης ήταν όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση στον Εύοσμο όπου Αγροτικός Αστέρας και Καλαμάτα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Οι Μεσσήνιοι άνοιξαν το σκορ στο 78’ με σουτ του Κουτσοσπύρου. Άμεση η απάντηση των γηπεδούχων που στο 80’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μανιάτη. Ο Μπλαζέφσκι ευστόχησε κάνοντας το 1-1. Στο 85’ ο Τσιμικλής με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή πέτυχε το 1-2. Στην φάσή αυτή αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κουτσοσπύρος. Με την σέντρα ο Αστέρας με προβολή του Κούτση έκανε το τελικό 2-2. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 1000 φίλοι του Αγροτικού Αστέρα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (Ο.Α.Κ.Α ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

(38' Μαρτίνεζ σουτ, 51' Φρέντερικς σουτ, 82' Γκουγκουλιάς σουτ)

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Παντελίαδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Πέντα (57' Ρέγες), Φρέντερικς (89' Τσιτλακίδης), Θάνος (76' Γκουγκουλιάς).

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Παγούδης, Κεφαλούκος, Μπέριος, Τσερκέζος, Γάλας (67' Σιδέρης), Φουρτάδο, Απ. Παπαζούδης, Σωτ. Παπαζούδης (32' λ.τ Λανγκλέ), Σάλτο, Μωραίτης, Χαλουάνι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουρομπίλια (Καρδίτσας), Ναλμπάντης (Κιλκίς)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Θάνος, Παντελιάδης, Γιαζιτζόγλου, Μαρτίνεζ - Χαλαουάνι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: «Παράσταση για ένα ρόλο» στην Κατερίνη, με τον Πιερικό να σημειώνει μια σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στον Ιωνικό και να βάζει πλέον «πλώρη» για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι «μελανόλευκοι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μαρτίνεζ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη ο Φρέντερικς έβαλε τις βάσεις για μια «καθαρή» επικράτηση. Ο Νοτιοαφρικανός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου και με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια έφτασε μέχρι τα καρέ του Παγούδη και πλάσαρε τον πορτιέρο των Νικαιωτών, διπλασιάζοντας έτσι το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο ρυθμός στη συνέχεια μειώθηκε αισθητά από τις δυο ομάδες, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Γκουγκουλιάς με γυριστό σουτ από σέντρα του Φρέντερικς «έγραψε» το τελικό 3-0. Να σημειωθεί ότι περίπου 1500 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ Κατερίνης από τους οποίους οι 20 ήταν οπαδοί του Ιωνικού.
* Σημειώνουμε ότι οι παλαίμαχοι Λάκης Παπαιωάννου και Πολυχρόνης Φουλίδης βραβεύτηκαν στην ανάπαυλα του αγώνα για την προσφορά τους στον Πιερικό.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Α' ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)

(3' Κάμπας κεφ, 39' Παραράς κεφ - 8' Καραμαλίκης κεφ, 79' Αλεξάντροβιτς σουτ)

Στο 32' οριζόντιο δοκάρι ο Ντοριβάλ

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Τακίδης, Παραράς, Νικολόπουλος, Κόλτσης, Ρουσάκης, Δημήτρης, Γήτας (57' Μουνιόθ), Κάμπας, Στεφανίδης (85' Νατσέφσκι), Τσιώλης, Κρητικός (70' Αλημπάς).

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Χ. Μίχος, Ζώνας, Πιπίνης, Κονέζνι, Παληγεώργος (52' Κλούσενερ), Κόμπο, Καραμαλίκης (77' Τσούτσουρας), Ντοριβάλ, Χατζηπαντελίδης, Κατσίκης (60' Αλεξάντροβιτς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Διαμαντέας (Δωδ/νησου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τακίδης, Γήτας, Τσιώλης - Κωστάκης, Ζώνας, Παληγεώργος, Ντοριβάλ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι στην Ηλιούπολη, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Θρασύβουλο και έτσι αμφότεροι παρέμειναν στη ζώνη των πλέι άουτ. Ο Κάμπας άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς μετά από σέντρα του Κρητικού, αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν άμεσα με τον Καραμαλίκη από κόρνερ του Ντοριβάλ. Ο τελευταίος μάλιστα θα μπορούσε να βάλει μπροστά στο σκορ τους «πράσινους» αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 22' κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τακίδη. Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τον Παραρά έπειτα από σέντρα του Γήττα. Στην επανάληψη το θέαμα ήταν σχετικά «φτωχό», αλλά σε μια σύγχυση της άμυνας ο Αλεξάντροβιτς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πάσα του Κλούσενερ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Θρασύβουλος με τους Αλεξάντροβιτς, Χατζηπαντελίδη και η Ηλιούπολη με τον Κάμπα έχασαν ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για τη νίκη και έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς.

ΟΦΗ-ΡΟΔΟΣ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΑΣ ΟΦΗ "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ")

(28', 50' Αγρίτης σουτ, 43' Κιάσσος φάουλ)

Στο 9' οριζόντιο δοκάρι ο Πόποβιτς

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Κιάσσος, Πίτσος, Ακότο, Νατσούρας, Κάλαϊτζιτς, Κατσικογιάννης, Ζορμπάς (85' Καρακατσάνης), Αγρίτης (66' Μπούρμπος), Πόποβιτς (71' Βλόνταρτσικ), Ογκουνσότο.

Ρόδος (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Παναγιωτόπουλος, Στ. Καντιμοίρης, Πρίπου, Δάνας, Πελέκης, Βεργώνης, Γ. Καντιμοίρης (46' Βιλάρ), Ιράλα, Μουράο, Λάζετιτς (60' Κόντης), Κακλαμάνος (76' Αθανασιάδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντάλλας, Νάρης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μπροστά σε 6000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Γεντί Κουλέ» οι παίκτες του ΟΦΗ έπαιξαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο για περίπου 60 λεπτά και κατέκτησαν μια πολύτιμη νίκη κόντρα στη Ρόδο. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν δυνατά και έκλεισαν τους Ροδίτες στα καρέ τους, χάνοντας μάλιστα μια σημαντική ευκαιρία με τον Πόποβιτς στο 9', αφού το σουτ που πραγματοποίησε προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαλτιμά. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Αγρίτης έπειτα από σέντρα του Ογκουνσότο και ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενος άψογη πάσα 40 μέτρων του Κατσικογιάννη. Ο Κιάσσος είχε διπλασιάσει τα τέρματα για τους «μελανόλευκους» δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με μια πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ. Με αυτή τη νίκη ο ΟΦΗ απομακρύθηκε από την τέταρτη θέση και βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου. Αντίθετα, τα "ελάφια" του Παναγιώτη Τζαναβάρα παρέμειναν κοντά στη ζώνη των πλέι άουτ.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΙΓΑΛΕΩ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

(13' Σκάρος σουτ)

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Κοντοδήμος (70' Σμαρτ), Βενέτης, Μπερνς, Τσίγκας, Ιωάννου (46' Λαμπρόπουλος), Παρασκευαΐδης, Ρεπερνέ, Σίλβα, Λουρένσο (60' Μακρυδημήτρης).

Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Στεφανάκος, Παυλίδης, Κοκκίνης, Παντίδος, Μουστόγιαννης, Κακκαράς (90' Φραντζεσκί), Μπάκοβιτς, Ουμουρί, Σκάρος, Νάστος (89' Βελέτης), Πουλάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραγκούνιας (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξανδρόπουλος (Αχαϊας), Κομήτης (Ανατ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παρασκευαίδης - Μπάκοβιτς, Σκάρος, Παυλίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77' Παυλίδης

Σχόλιο: Επόμενη στάση η Κέρκυρα για το «Σίτι-εξπρές» που με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Σκάρο έβαλε τέλος στο αήττητο εντός έδρας σερί των πρωτοπόρων και πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη στον αγώνα που κάνει φέτος για παραμονή. Αυτή είναι η τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες για το Αιγάλεω και βρίσκεται πλέον επτά βαθμούς από τη ζώνη των πλέι άουτ. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση έγινε στο 13', όταν ο Μπάκοβιτς βρήκε με μακρινή πάσα τον Σκάρο κι εκείνος πλάσαρε ψύχραιμα τον Αποστολίδη και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Οι «Φαίακες» προσπάθησαν να συνέλθουν μετά την «ψυχρολουσία» αλλά έφτασαν λίγες φορές με αξιώσεις στην εστία του Στεφανάκου, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, ενώ έπαιξε ρόλο η απουσία του τιμωρημένου Φλαβίνιο στο οργανωτικό παιχνίδι. Αντίθετα, όμως, οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 77' (αποβολή του Παυλίδη) και είχαν συνολικά επτά απουσίες, γεγονός που δίνει διαστάσεις θριάμβου σε αυτή τους την επιτυχία.

πηγή: mikriliga.com

ΧΘΕΣ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1-0

ΑΥΡΙΟ: ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (18.00)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΕΘΝΙΚΟΣ (19.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΚΕΡΚΥΡΑ 45
2. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 45
3. ΟΦΗ 39
4. ΕΘΝΙΚΟΣ 32 *
5. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 31 *
6. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31
7. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 30
8. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 29
9. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 29 *
10. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 28
11. ΡΟΔΟΣ 26
12. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 25
13. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 25
14. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 25
15. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 25 *
16. ΙΩΝΙΚΟΣ 23
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21
18. ΑΙΓΑΛΕΩ 16

* Από 21 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast