29.10.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.









ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος του μπάσκετ

στο κλειστό γυμναστήριο

Την Κυριακή στις 5 μ.μ. στην Κατερίνη

● Ακόμη ένα παιγνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι αυτό της Κυριακής. Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει στις 5 το απόγευμα την ομάδα της Κομοτηνής, που και αυτή σε δύο αγώνες, έχει δύο νίκες. Πάντως, οι φίλαθλοι ετοιμάζονται από τώρα ώστε να έχουν πιο οργανωμένη κερκίδα και να απολαύσουν βέβαια ένα ακόμη ποιοτικό παιγνίδι.

Για την αναμέτρηση της Κυριακής, ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης δήλωσε: «Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ και απέναντι σε έναν πολύ καλό προπονητή, τον Τάκη Φωτεινάκη, που είχε ανεβάσει την ομάδα από τη Γ΄ εθνική στη Β΄ εθνική. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, καθώς η Κομοτηνή έχει και αυτή δύο νίκες και μείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι και πάλι στο πλευρό μας και ευχόμαστε να γίνει ένα πολύ καλό και ποιοτικό παιγνίδι».

● Τον παραπάνω αγώνα θα διαιτητεύσουν οι κ.κ. Τάτσικας και Κασαπίδης. Παρατηρητής ορίσθηκε ο συμπολίτης μας Γιώργος Σαμαλής, ένας από τους δραστήριους παράγοντες του αθλήματος.

● Τις περιζήτητες κάρτες διαρκείας οι φίλαθλοι μπορούν να τις προμηθευτούν και στο γυμναστήριο από τα μέλη του δ.σ. της ομάδας.

● Και μια ηλεκτρονική επιστολή που δημοσιεύθηκε στο www.lefteria.blogspot.com και αφορά τον καλαθοσφαιριστή Χρήστο Γκογκίδη.

«Φίλε Χρήστο Γκογκίδη. Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια που αποφάσισες να ενταχθείς στη δύναμη του ΠΙΕΡΙΚΟΥ BASKET και να υπηρετήσεις τη γενέτειρά σου. Εύχομαι ολόψυχα η μακρόχρονη πείρα σου στα γήπεδα, ο χαρακτήρας των οικογενειακών σου καταβολών και το πάθος για το στόχο που θυμίζει την Αιγινιώτικη καταγωγή, να γίνουν συντελεστές για συνεχείς ομαδικές και προσωπικές επιτυχίες. Με εκτίμηση, Άγγελος Αγγελίδης».

● Αμείωτο είναι για τον Πιερικό Αρχέλαο και το ενδιαφέρον εκλεκτών συμπολιτών μας που ζουν στην Αυστραλία. Πρόσφατα στάλθηκε στην ομάδα η παρακάτω επιστολή: «Προς τον πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ Πιερικού Αρχελάου, τον προπονητή και τους παίκτες. Μαθαίνοντας τα νέα σας μέσω του Κώστα Σαρησταύρου για τη μεγάλη νίκη στην Καλαμαριά, πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες που θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Σύντομα θα οργανωθούμε και θα τα λέμε πιο συχνά και θα είμαστε πάντα ΟΜΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ. Πολλούς χαιρετισμούς από Μελβούρνη, Σύδνευ, Αδελαΐδα, Περθ, Μπρίσμπαν, Νταργκογίν και Τασμανία».

Επίσης, ένα ακόμη μήνυμα αναφέρει: «Μπάσκετ Πιερικός, ο δέκατος τρίτος μας Ολύμπιος θεός».

Πάντως, είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας από την Μελβούρνη, όπου ζουν εκεί πάνω από 350.000 έλληνες. Συμπατριώτες μας επικοινωνούν, ηλεκτρονικά, με το σύλλογο και δηλώνουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους προς τον Πιερικό Αρχέλαο.

● Συνεχίζονται κανονικά οι προπονήσεις της εφηβικής ομάδας μπάσκετ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ. Οι αθλητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και είναι έτοιμοι για το πρωτάθλημα που αρχίζει την Κυριακή με την αναμέτρηση στο γυμναστήριο Κολινδρού, όπου τη φιλοξενεί η ομάδα του Κορινού στις 2 μ.μ.

Την ίδια μέρα η ανδρική ομάδα Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ θα φιλοξενήσει την ομάδα της Μελίκης σε φιλικό αγώνα που θα γίνει και αυτό στο γυμναστήριο του Κολινδρού.

● Για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ την Κυριακή στις 10 π.μ., στο γυμναστήριο της Κατερίνης, ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει τον Βατανιακό Σάρισα και στις 11 π.μ. η Κατερίνη 2008 αντιμετωπίζει στο Λιτόχωρο την Αναγέννηση.

● Για το πρωτάθλημα παμπαίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι τον Βατανιακό Σάρισα και η Κατερίνη 2008 αγωνίζεται στις 10 π.μ. στον Κολινδρό με το γηπεδούχο ΓΑΣ Κορινός.

● Η αθλήτρια του Πιερικού Αρχελάου Βαρβάρα Παπαδοπούλου συμμετέχει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα κορασίδων που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚΕΜ.

● Άρχισαν οι προπονήσεις την μικτής ομάδας αγοριών της ΕΚΑΣΚΕΜ και από τον Πιερικό Αρχέλαο συμμετέχουν οι: Γιώργος Φακοπουλίδης, Κώστας Χερβατίδης, Αθανάσιος Κοντσές, Αναστάσιος Πρισκομάτης και Γιώργος Τσαλμπούρης, ενώ από την Κατερίνη 2008 ο Αθανάσιος Νατσιάβας.

Το πρώτο φιλικό παιγνίδι της ομάδας της ΕΚΑΣΚΕΜ ορίσθηκε για τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου με το Φίλιππο Βεροίας στο γυμναστήριο «Δ. Βικέλας».

● Παράλειψη θα ήταν να μην ευχαριστήσουμε του δημοσιογράφους του Ράδιο Ενημέρωση 922 Ανδρέα Γαλανό και Θοδωρή Λιακόπουλο, οι οποίοι αν και έχουν εκπομπές χωρίς αθλητικές ειδήσεις, λόγω της αγάπης τους όμως για το μπάσκετ, παρουσιάζουν εμβόλιμα και τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου.

● Γλαφυρότατο το κείμενο του Χρήστου Κοτζαμανίδη, παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του Πιερικού και νυν καθηγητή του ΤΕΦΦΑ του ΑΠΘ. Δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο και αναφέρεται στο «ΜΑΡΚΟΦΛΕΡ» και τον Αλέκο, τον «πατριάρχη» του πιερικού μπάσκετ και σίγουρα έφερε στο μυαλό μας τόσο τις αγνές και καλές μέρες του αθλήματος, όσο και τις ανιδιοτελείς, τότε, ανθρώπινες σχέσεις.

● Ολόθερμες ευχές για γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στον πάγκο του Πιερικού Αρχελάου εκφράζει και δημόσια η μεγάλη οικογένεια του πιερικού μπάσκετ στο γενικό αρχηγό της ομάδας Μιχάλη Σαπίδη, που πέρασε μια μικρή δοκιμασία. Σιδερένιος αγαπητέ μας Μιχάλη.

● Τέλος, την Κατερίνη επισκέφθηκε πρόσφατα ο παλιός και γνωστός διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Γκάλης, στον οποίο το ελληνικό μπάσκετ …χρωστάει ακόμη πολλά. Προσωπικός φίλος και προσκαλεσμένος του συμπολίτη μας Θανάση Κακοσούλη, διευθυντή της ALPHA BANK στο Κατάστημα Σοφούλη Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Γκάλης που ήταν με την οικογένειά του, είχε την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσει τα νόστιμα εδέσματα ταβέρνας της Κατερίνης, αλλά και να συζητήσει - αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή του σε εκδήλωση του Πιερικού Αρχελάου.

Και όσο για τον οικοδεσπότη Θανάση Κακοσούλη που είναι και ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας, πρόκειται για ένα πετυχημένο τραπεζικό στέλεχος που χαίρει εκτιμήσεως τόσο στην Πιερία, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

ΦΩΤΟ:

  1. Ο Νίκος Γκάλης με την οικογένειά του και τον οικοδεσπότη Θανάση Κακοσούλη.
  2. Έτσι και την Κυριακή, ο Πιερικός Αρχέλαος, «Ομάδα ενωμένη, ποτέ νικημένη», όπως λένε και οι φίλοι του συλλόγου από την Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast