22.10.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Την Κυριακή στις 6 μ.μ ο αγώνας στην Καλαμαριά.

Την Κυριακή στις 6 μ.μ ο αγώνας στην Καλαμαριά

Όλα έτοιμα για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα

Αγιασμός στην ομάδα - Η καταγωγή του Γκογκίδη

Για ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα ετοιμάζεται η αποστολή του Πιερικού Αρχελάου που την Κυριακή στις 6 μ.μ. αντιμετωπίζει στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Πολλοί κατερινιώτες φίλαθλοι θα παραβρεθούν στο παιγνίδι αυτό, αφού η κοντινή απόσταση επιτρέπει κάτι τέτοιο. Όλοι είναι αισιόδοξοι και σ΄ αυτό συντελεί η καλή εμφάνιση της περασμένης Κυριακής.

Για τον κυριακάτικο αγώνα ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα παιγνίδι δύσκολο, απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που προέρχεται από μία εκτός έδρας νίκη. Έχει έναν αξιόλογο προπονητή που ξέχωρα από καλός προπονητής είναι και εξαίρετος άνθρωπος και φίλος, τον Τζων Κόρφα. Ευελπιστούμε να γίνει ένας πάρα πολύ καλός αγώνας και να το χαρεί όλος ο φίλαθλος κόσμος».

● Διαιτητές στον αγώνα με την Καλαμαριά ορίσθηκαν οι κ.κ. Τατούδης και Θωμόπουλος Β.

Και μια επιστολή που έστειλε σε έγκριτη εφημερίδα το δ.σ. του Πιερικού Αρχελάου με αφορμή μία δημοσίευση για τον παραπάνω αγώνα:

Σχετικά με το δημοσίευμά σας της 20ης Οκτωβρίου που αναφέρεται στους ανθρώπους του Απόλλωνα Καλαμαριάς που υποστηρίζουν ότι θα ζητήσουν αξιολογημένους διαιτητές για να σφυρίξουν την μεταξύ μας αναμέτρηση λόγω προϊστορίας που υπάρχει, σας γνωρίζουμε το εξής:

«Εμείς ως διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος πληροφορούμε το φίλαθλο κοινό -και κύρια του Απόλλωνα Καλαμαριάς- ότι δεν υπάρχει και δεν θυμόμαστε καμιά αρνητική προϊστορία στις σχέσεις μας. Απεναντίας διακατεχόμαστε από φιλικά αισθήματα για τους παράγοντες, τους αθλητές και τους φιλάθλους του Απόλλωνα και μάλιστα αυτό το εννοούμε.

Όσο για τις προθέσεις των παραγόντων του Απόλλωνα για επιλεκτική διαιτησία, είναι βέβαια δικαίωμά τους, αλλά όχι όμως με ανυπόστατους ισχυρισμούς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμά σας.

Τουλάχιστον, η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της περιόδου 2008-2009 πιστεύουμε ότι δεν άφησε περιθώρια σε καμιά ομάδα να μας κρίνει αρνητικά για τη συμπεριφορά μας, μέσα και έξω από το γήπεδο. Και αυτό το γεγονός το θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή για μας».

● Σε μια προπόνηση της αντρικής ομάδας και λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον εφημέριο της ενορίας του Ι Ν. Παντάνασσας π. Πέτρο Ζώη, ο οποίος

μετέφερε και τις ευχές του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ.κ. Αγαθόνικου. Ο ίδιος ευχήθηκε στην ομάδα υγεία, νίκες και συνοχή και μάλιστα αναφέρθηκε και στη δική του αθλητική ιδιότητα όταν, νεαρός τότε, έκανε προπόνηση στο γήπεδο που γυμνάζονταν και οι Boston Celtics στην Αμερική, γεγονός το οποίο δημιούργησε ένα ακόμη πιο ευχάριστο κλίμα στην τελετή.

● Ανάμεσα στις φετινές μεταγραφές είναι και ο φόργουορντ Χρήστος Γκογκίδης. Είναι 32 ετών και έχει ύψος 1,98 μ. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η κατάγεται από το Αιγίνιο Πιερίας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κολοσσό Ρόδου, όπου και διαμένει εκεί μόνιμα. Σύμφωνα με το βιογραφικό του αγωνίστηκε στις ομάδες: 1994-96 Α.Ο. Παλαιό Φάληρο ( Γ’ εθνική), 1996-98 Α.Σ. Παπάγου ( Α1),1998-99 Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας (Α2), 1999-00 Α.Ο. Παλαιό Φάληρό (Α2), 2000-1 Απόλλων Πατρών (Α2), 2001-7 Κολοσσός Ρόδου (Γ’, Β’, Α2, Α1), 2007-8 Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς (Γ’) και 2008-9 Α.Σ. Ξάνθη (Α2). Συμμετείχε σε 5 ανόδους, 2 χρονιές στο Korac Cup (1996-98), στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα - Mallorca, Spain (1999) και στην Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα - Mullhouse, France (2004).

Για την ένταξή του στο δυναμικό του Πιερικού Αρχελάου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι στον Πιερικό Αρχέλαο, ομάδα που μου έδειξε από την αρχή του καλοκαιριού ότι με θέλει τόσο πολύ. Δεν είμαι ξένος στην πόλη, αφού η γενέτειρα του πατέρα μου είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο Αιγίνιο Πιερίας. Η ομάδα λειτουργεί χάρη σε ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να προσφέρουν πολλά σε αυτό. Τον κόουτς Δημήτρη Γαλάνη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, ξέρω τον τρόπο που δουλεύει και τι ζητά μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την ομάδα για την εμπιστοσύνη τους και εύχομαι η χρονιά να είναι πετυχημένη».

● Για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ την Κυριακή στις 1 μ.μ. ο Αιγινιακός αντιμετωπίζει τον Πιερικό Αρχέλαο, ενώ στις 10 π.μ. η Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ φιλοξενεί το Μ. Αλέξανδρο Λεπτοκαρυάς.

● Για το πρωτάθλημα παμπαίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ το Σάββατο στις 2 μ.μ. ο Πιερικός Αρχέλαος αγωνίζεται στο Λιτόχωρο με την Αναγέννηση.

● Την Κυριακή ξεκινάει και το πρωτάθλημα των παγκορασίδων για το οποίο στις 2 μ.μ. ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει στην Κατερίνη τον ΑΟΚ Βεροίας.

● Και τα νέα των διαιτητών που φιλοξενεί η στήλη μας.

- Μετά το πέρας του ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου που διεξήχθη στο Βόλο, υπό την αιγίδα της ΟΔΚΕ σε συνεργασία με τον τοπικό σύνδεσμο, ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι ετήσιες αξιολογήσεις των διαιτητών εθνικών κατηγοριών. Ο τοπικός μας σύνδεσμος έχει τη χαρά να δει ακόμη δύο από τα μέλη να αξιολογούνται σε ανώτερη κατηγορία και συγκεκριμένα τον γενικό γραμματέα Σταύρο Ευφραιμίδη στην Α’ εθνική κατηγορία και τον ειδικό γραμματέα Κώστα Ταρενίδη στη Β’ εθνική κατηγορία.

-Η πράξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών και της αξίας τόσο των ιδίων των διαιτητών, όσο και σύσσωμου του Δ.Σ. του συνδέσμου καθώς και του επιτίμου προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ κ. Δημήτρη Πόδα, ο οποίος αενάως προσφέρει τις υπηρεσίες του στην διαιτητική οικογένεια της πόλης μας.

-Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 αγωνιστικής περιόδου 2009-10. Από το σύνδεσμο μας κλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι διαιτητές κ.κ. Τανατζής Γ., Παπαπέτρου Π. και Ταρενίδης Στ.

-Ανακοινώθηκε από την ΕΚΑΣΚΕΜ. η σύνθεση της νέας ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΜ για την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Στην τριμελή αυτή επιτροπή συμμετέχει και το μέλος του συνδέσμου μας και μέχρι πρότινος διαιτητής εθνικών κατηγοριών κ. Βάτσιος Νικόλαος, με αυξημένες αρμοδιότητες μία εκ των οποίων θα είναι και η εκδίκαση των τυχόν ενστάσεων που θα κατατίθενται από τις ομάδες.

-Το περασμένο σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ είχαν την ευκαιρία όλα τα νέα μέλη του συνδέσμου, τα οποία αναδείχτηκαν από τις δυο τελευταίες σχολές να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στον αγωνιστικό χώρο. Τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, καθώς όλα τα παιδιά δείχνουν ζήλο και ενδιαφέρον. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλά σφυρίγματα.

-Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι ορισμοί των διαιτητών για το σαββατοκύριακο. Αναλυτικά από τον σύνδεσμο συμμετέχουν: Α1 ΑΝΔΡΩΝ, Μαρούσι-Καβάλα Τανατζής, Άρης-Ολυμπιακός Παπαπέτρου. Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Ολυμπιάδα Λάρ.- ΔΑΣ Άνω Λιοσίων Ταρενίδης Στ-Γιαμούζης, Απόλλων Καλ.- Εσπερίδες Ευφραιμίδης και Γ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ Ιωνικός Ιων.-Ορφέας Ν.Σκοπού Ταρενίδης Κ.-

(Δελτίο τύπου του Πιερικού Αρχελάου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast