14.12.09

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παρέθεσε ο μεγαλομέτοχος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, Δημήτρης Ελευθεριάδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΟΝ της Κεντρικής Μακεδονίας και το δημοσιογράφο Μπάμπη Πεΐδη. Ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, τόσο στους στόχους της ομάδας που παραμένουν υψηλοί, όσο και στον κόσμο τον οποίο περιμένει πιο μαζικά στο γήπεδο, προκειμένου να αποκτήσει ο Πιερικός τη δυναμική έδρα που χρειάζεται για να διεκδικήσει με περισσότερο πάθος την άνοδο στη Super League.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

«Η ανάμειξή μας με τον Πιερικό είναι μία μεγάλη ιστορία. Καταρχάς ο Γιάννης ο Ντούμος ξέρετε ότι την πόλη αυτή την αγαπάει και τη σέβεται. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μεγάλωσε σε αυτή την πόλη, και εγώ φυσικά αλλά ο Γιάννης πολύ περισσότερο από μένα. Επειδή τον θεωρώ πάνω απ’ όλα αδερφό μου, ούτε συνέταιρό μου, ούτε κουμπάρο μου , με ώθησε να είμαι σ’ αυτά τα δρώμενα αυτής της ομάδας Συγκεκριμένα ο Γιάννης μου είπε μια μέρα: «Κουμπάρε θέλω να πάμε να πάρουμε τον Πιερικό. Εγώ δεν το αρνήθηκα φυσικά γιατί αυτός ο άνθρωπος αγαπάει πάρα-πάρα πολύ αυτήν πόλη και έτσι «μπλέχτηκα» κι εγώ στην ομάδα την οποία την αγαπάμε όλοι μας φυσικά και είναι η αγαπημένη ομάδα της πόλης, του Νομού και είναι ασφαλώς μια ιστορική ομάδα. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι βαρύ το φορτίο αυτό το οποίο έχουμε αναλάβει. Λίγο πολύ όλοι ξέρετε, αυτή η ομάδα από πού ξεκίνησε, που ήτανε πριν έρθουμε εμείς εδώ. Και δεν το λέω αλαζονικά. Προσπαθούμε για το καλύτερο πάρα πολύ. Εμείς θέλουμε τον Πιερικό να τον φτάσουμε πολύ ψηλά. Βέβαια ο Πιερικός θα πρέπει να δημιουργήσει καταρχήν υποδομές. Κάτι το οποίο λείπει από αυτή την ομάδα. Υποδομές είναι οι δημόσιες σχέσεις, είναι οι υποδομές ποδοσφαιριστών, να κάνει γήπεδα, να κάνει αθλητικά κέντρα, πράγματα τα οποία χρειάζεται κάθε μεγάλη ομάδα, όπως ονειρευόμαστε τον Πιερικό».

«Σήμερα έχουμε 450 παιδιά στον Ερασιτέχνη. Εγώ με μεγάλη μου χαρά ακούω έναν άνθρωπο που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και φέρνει τα παιδιά του και άλλα δύο παιδιά στις Ακαδημίες του Πιερικού. Έτυχε να γνωριστούμε στη Θεσσαλονίκη χωρίς να ξέρει ποιος είμαι εγώ. «Πρόεδρε, μου λέει, δεν μπορείς να φανταστείς τι τμήμα υποδομών έχετε». Πολύ με χαροποιεί αυτό το πράγμα. Αυτό θέλω να συνεχιστεί και στους Ερασιτέχνες και στη μεγάλη ομάδα, να έχουμε παιδιά μέσα από τα σπλάχνα του Πιερικού. Αυτό το οποίο πρέπει να έχει κάθε ομάδα. Αυτό δηλαδή που κάνει και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο Εργοτέλης που έχει μια φοβερή υποδομή. Εγώ δεν θέλω να φεύγουν παιδιά από εδώ και πηγαίνουν είτε στον Ολυμπιακό, είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στην Ξάνθη. Αλλά πρέπει να καταλάβουν και τα σωματεία ότι εδώ υπάρχει μία μάνα. Η μάνα αυτή λέγεται Πιερικός».

«Εμείς κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν χτίζονται οι ομάδες, οι μεγάλες που ονειρευόμαστε, όπως ο Πιερικός των μεγάλων εποχών που τον θυμούνται οι παλιοί, από τη μία μέρα στην άλλη».

«Ενώ χαροποιήθηκα την Κυριακή που είδα ενωμένους του οπαδούς, το ΣΟΠ και τους «Μελανόλευκους», τους είδα και χάρηκα παρά πολύ που ενώ πριν δύο Κυριακές ήταν απέναντι τώρα ήταν μαζί, άκουσα ξαφνικά να βρίζουν τους ποδοσφαιριστές. Δε μ’ άρεσε καθόλου. Εντάξει η ομάδα μπορεί να είχε κακές εμφανίσεις αλλά δε σημαίνει επειδή πήγαμε στη Ρόδο και φέραμε ένα διπλό ότι όλα στρώνουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει αγώνα και προσπάθεια και κυρίως πρέπει να δημιουργήσουμε δυνατή έδρα. Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για παράδειγμα που έχει κάνει και αυτή τα λάθη της, ο κόσμος τη στηρίζει. Και δε θέλω ν’ ακούω τη δικαιολογία, είναι Σαββάτο, είναι Κυριακή, είναι Παρασκευή. Πήγαμε στη Δράμα Παρασκευή και είχε πέντε χιλιάδες κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο πόσο αγαπάει την ομάδα. Δεν θέλω ν’ αγαπήσει ούτε τον Ντούμο, ούτε τον Ελευθεριάδη. Εγώ θέλω να σεβαστεί αυτή την ιστορική ομάδα. Εγώ και ο Γιάννης παρατάμε τις δουλειές μας, βάζουμε τα χρήματά μας, παρατάμε τις οικογένειές μας. Και πρέπει να πω σε αυτό το σημείο ότι έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προίκα για την ομάδα. Όλες οι ομάδες της Β’ Εθνικής, της Α’ Εθνικής γνωρίζουν ποιοι είμαστε και εκτιμούν την προσπάθειά μας».

«Ο μέσος όρος εισιτηρίων στο γήπεδό είναι 200 εισιτήρια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εμείς στα εντός έδρας παιχνίδια, βάζουμε και 1000-2000 ευρώ από την τσέπη για τα έξοδα των διαιτητών κλπ. Αυτό είναι κρίμα. Δηλαδή άμα δεν είχαμε χρήματα δεν θα γινόταν το παιχνίδι; Άμα δεν στηρίξει ο κόσμος την ομάδα σ’ αυτή τη ανάκαμψη που κάνει, ο πρωταθλητισμός θα είναι πολύ δύσκολος αν δεν υπάρχει έδρα».

«Δεν πιστεύω ότι λειτούργησε μπούμερανγκ επειδή είπαμε ότι πάμε για πρωταθλητισμό. Όταν πιστεύεις κάτι και έχεις έναν στόχο στη ζωή σου πρέπει να τον εκδηλώνεις. Τώρα δε σημαίνει ότι επειδή εκδηλώνεις το στόχο σου πρέπει κατ’ ανάγκη να βγει. Πάντα όταν διεκδικείς κάτι το καλύτερο, κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν να σε εμποδίσουν. Εμείς ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς. Φέραμε τον κ. Κατσαβάκη που όταν τον προσελάβαμε όλοι είπαν ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή, έχουμε το καλύτερο υλικό στη Β΄ Εθνική και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, αλλά δε μας βγήκε. Στη συνέχεια πήραμε έναν άνθρωπο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ομάδα μας με τον οποίο μπορεί να είχαμε κάποιες διαφωνίες, που αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Με το που ήρθε προκριθήκαμε στο Κύπελλο. Δεν μπορεί δηλαδή ο Πιερικός να απέκλεισε τον Εργοτέλη στο Κύπελλο, μία από τις τουλάχιστον 5 καλύτερες ομάδες της Α΄ Εθνικής, να παίζουμε μπάλα, να χειροκρότησε ο κόσμος και έρχεται με τον Αγροτικό Αστέρα και να βρίζει. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Η ομάδα θέλει στήριξη όταν δεν πάει καλά. Ο φίλος φαίνεται στα δύσκολα και φίλαθλος σημαίνει φίλος. Στα δύσκολα άμα δε σου συμπαρασταθώ τι φίλος είμαι. Και ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος. Και στόχος είναι αυτός: ο πρωταθλητισμός. Νομίζουμε ότι φέτος είμαστε μια από τις πολύ καλές ομάδες αν και φέτος το πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί είναι και τα play out και τα play off”.

«Πριν δύο χρόνια όταν κινδυνεύαμε να πέσουμε με το Χαϊδάρι το γήπεδο ήτανε γεμάτο. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι θέλει να κάνουμε τον Πιερικό Μπαρτσελόνα; Αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Αυτά χτίζονται. Με τη βοήθεια και του Δήμου και της Νομαρχίας, κάναμε τα βοηθητικά, κάναμε το γήπεδο, συνεισφέραμε και εμείς και καταφέραμε και κάναμε όλα αυτά τα πράγματα. Και πλέον όλοι σέβονται όχι μόνο τη μεγάλη ομάδα, σέβονται και τη δεύτερη ομάδα».

«Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό υλικό, ένα πολύ καλό ρόστερ και αυτό που θα πω είναι ότι όλα κρίνονται στο τέλος. Τώρα ότι και να λέμε, «αυτός παίζει, αυτός δεν παίζει», όλα αυτά θα κριθούν στο τέλος».

«Ο Πιερικός έχει ένα πλούσιο ρόστερ. Έχει δύο ισάξιες εντεκάδες. Ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Θέλει υπομονή, θέλει πολύ υπομονή. Η κατηγορία αυτή είναι η κατηγορία της υπομονής».

«Ο Σούλης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος για μας, ο οποίος δουλεύει και αγαπάει την ομάδα και μάλιστα είχε πει κάποτε «εγώ θα ξαναγυρίσω στο Πιερικό. Γνωρίζει καταρχήν τους ποδοσφαιριστές γιατί το 50% του ρόστερ είναι το παλιό».

«Και εγώ και ο Γιάννης (σ.σ Ντούμος) είμαστε άνθρωποι που δεν μας αρέσει ο τζόγος. Δεν μας ενδιαφέρει το τι λέει ο κόσμος και το τι λέει ο καθένας. Καταρχάς στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν λεφτά. Υπάρχουν μόνο δημόσιες σχέσεις. Δεν υπάρχει σε πληρώνω, μου το δίνεις. Εγώ αυτό θεωρώ. Όσον αφορά το στοίχημα μπορεί να μας ψάξει όποιος θέλει. Δεν υπάρχει για μας τζόγος. Τι είναι οι ποδοσφαιριστές, κουρδισμένοι; Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Να κερδίζεις τον καλύτερο και να χάνεις από τον χειρότερο, όσο οξύμωρο κι αν φαίνεται αυτό σε κάποιους. Δεν κερδίζει πάντα ο καλός κερδίζει πολλές φορές και ο πιο τυχερός. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Αναλάβαμε αυτή την ομάδα γιατί αγαπάμε αυτή την πόλη».

«Έχουμε 6-7 παιδιά από την ομάδα νέων στη μεγάλη ομάδα. Το αν είναι έτοιμα να αγωνιστούνε ή δεν είναι βέβαια και θέμα προπονητή και είναι και θέμα δικό τους. Το αν έχουν μέσα το πείσμα τους, τη θέλησή τους για να αγωνιστούν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στη μεγάλη ομάδα. Όποιος αξίζει να παίξει σ’ αυτή την ομάδα θα παίξει, δεν υπάρχουν χάρες. Και κάνω μία εύλογη ερώτηση; Από αυτούς που έχουν φύγει από την ομάδα, ποιοι παίζουν σε ομάδα Β’ εθνικής; Μόνο ο Γιαννούλης που ήταν δανεικός στον Πιερικό. Επομένως δεν μπορεί να λέει ο κόσμος ότι διώχνουμε τα δικά μας τα παιδιά. Και είναι άλλο να τα πηγαίνει ένας παίκτης καλά στις προπονήσεις ή και στην ομάδα νέων ή ακόμη και στην Εθνική, όπως ο Τόσκας και άλλο να κάνεις πρωταθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Αυτά όλα τα παιδιά πρέπει να αποδείξουν κάτι, όχι βέβαια ότι δεν αποδεικνύουν καθημερινά αλλά θα έρθει και η σειρά τους, θα έρθει η ώρα τους. Τώρα ο στόχος της ομάδας είναι πολύ υψηλός και οι συγκυρίες δεν ευνοούν».

«Η ομάδα θα ενισχυθεί. Κάποιοι θα έρθουν και κάποιοι θα φύγουν».

«Δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά αυτό που θα δείτε τα επόμενα χρόνια δεν θα το πιστεύετε. Ποιος είναι ο στόχος μας, ποιο είναι το όραμά μας, επειδή σχεδιάζουμε πάρα πολλά πράγματα, δεν θα το πιστεύετε».

(Δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Πιερικός).


Σημείωση katerinisport: Η συνέντευξη πάρθηκε πριν τον αγώνα Πιερικός-Καλαμάτα αλλά μόλις τώρα έφτασε στο blog οπότε και δημοσιεύτηκε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast