28.12.09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (ΣΦΙΠ).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 13/12/2009 έγινε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού (ΣΦΙΠ). Εγκρίθηκε το Καταστατικό και διορίσθηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, που την αποτελούν οι: Γ. Γιαμαλής, Ν. Γκιμπής, Σ. Καραγεώργης, Γ. Κατσαβός, Γ. Λάλας, Δ. Πάππας, Κ. Σαρρής, Κ. Σταλίκας και Ι. Τσαπουρνιώτης.
Η επιτροπή στα πλαίσια των πρώτων καθηκόντων της κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Κατερίνης αίτηση για αναγνώριση, συνοδευόμενη από το Καταστατικό και το Πρακτικό Ίδρυσης το οποίο υπογράφθηκε από τα 55 ιδρυτικά μέλη του ΣΦΙΠ. Ορίσθηκε δικάσιμος και ελπίζουμε το αργότερο σε ένα δίμηνο να έχει βγει η απόφαση και να υφίσταται πλέον ο ΣΦΙΠ και επίσημα.
Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του ΣΦΙΠ είναι η συλλογή αρχειακού υλικού της πενηντάχρονης (σε λίγους μήνες) Ιστορίας του Πιερικού, η αρχειοθέτησή του και η προβολή του με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο (πχ Ημερίδες, Ιστορικό Λεύκωμα, Ιστότοπος με ιστορικά στατιστικά, Μουσείο).
Εκτός των άλλων πιστεύουμε ότι μέσα από τις δραστηριότητες του ΣΦΙΠ, θα κερδίσουμε την νεολαία μας που χάθηκε λόγω άγνοιας, που χάθηκε λόγω της έλλειψης προβολής της ένδοξης Ιστορίας μας...

(Πλήρης αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του ΣΦΙΠ http://sfipierikou.blogspot.com)

Το katerinisport χαιρετίζει τη νέα προσπάθεια και στέκεται με τις μικρές του δυνάμεις στο πλευρό του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού

2 σχόλια:

  1. Αυτός ο σύλλογος έλειπε από την πόλη μας.
    Τέτοιος σύλλογος φίλων ιστορίας, δεν υπάρχει σε καμμιά άλλη πόλη.
    Μπράβο, συγχαρητήρια.
    Καλή αρχή!!!

    (ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast