13.12.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1. ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

Το γκολ του ευρισκόμενου οφσάιντ Ετέροβιτς στο 90'+2' ήταν αυτό που στέρησε από τον Πιερικό τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με την Καλαμάτα το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Η "χρυσή" αλλαγή για τους Πελοποννησίους δε δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Πιερικού αφού αυτή πρώτα προσέκρουσε στη ρίζα της αριστερής δοκού έχοντας πάει εκεί αργά και βασανιστικά ύστερα από την απέλπιδα παρέμβαση του Εξουζίδη να της αλλάξει πορεία. Είχε προηγηθεί λάθος εκτίμηση του Κοτταρά ο οποίος σε αντεπίθεση της Καλαμάτας ύστερα από λάθος του Πέντα, στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τη μπάλα, αυτή του γλίστρησε, κατέληξε στον Ντεκίδη που έκανε το σουτ προς το τέρμα του Πιερικού. Τα πράγματα ήταν αδύνατον να αλλάξουν στη χρονική στιγμή που επιτεύχθηκε το τέρμα της Καλαμάτας κι έτσι το τελικό σφύριγμα του Κιοτζένη βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα τον βαθμό της ισοπαλίας και τους Κατερινιώτες να μη μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε ένα σχεδόν βέβαια "τρίποντο". Όλα είχαν αρχίσει ιδανικά με τον Ολγκίν να επιβεβαιώνει την περίοδο φόρμας που διανύει και να εκμεταλλεύεται την ωραία σέντρα του Παντελιάδη από τα αριστερά, σκοράροντας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο 11'. Σιγά σιγά όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν μπροστά. Μάλιστα στο β' μέρος η Καλαμάτα ήταν καλύτερη για 30 λεπτά, είχε δυο δοκάρια (στο πρώτο ο Σκαρλάτος ήταν οφσάιντ) και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει νωρίτερα. Ο Πιερικός που στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησε αναίτια, "ξύπνησε" στο τελευταίο τέταρτο και θα μπορούσε να "καθαρίσει στο 81' αν ο Παντελιάδης δε σημάδευε το αριστερό δοκάρι του Μπαλτιμά. Η Καλαμάτα φάνταζει να έχει...παραδώσει πνεύμα μετά το 70 και όλα έδειχναν ότι η αποβολή του Τάσιτς στο 87' με δεύτερη κίτρινη θα αποτελούσε "ταφόπλακα" στα όνειρα της πελοποννησιακής ομάδας για θετικό αποτέλεσμα. Ο Ετέροβιτς όμως, με τους Κιοτζένη (διαιτητής) και Λαζρή (2ος βοηθός) είχαν διαφορετική άποψη...

Η διαιτησία ασφαλώς και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Αν ο διαιτητής και ο βοηθός ενεργούσαν ως όφειλαν, θα έπρεπε να ακυρώσουν το γκολ του Ετέροβιτς. Οι εμφανείς αδυναμίες ωστόσο του Πιερικού για ένα ακόμη παιχνίδι στην ανασταλτική του λειτουργία καθώς και η αναίτια οπισθοχώρηση της ομάδας στο β' ημίχρονο έδωσαν την ευκαιρία στην Καλαμάτα να απειλήσει και να τιμωρήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλαθλοι, αυτή τη φορά, δεν τα έβαλαν τόσο με τους διαιτητές αλλά με την επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει το αμυντικό κομμάτι του πιερικού παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Τόσκας που θα μπορούσε να δώσει μια επιπλέον λύση σαν ανασταλτικός μέσος, στην αρχή συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, εν συνεχεία όμως αντικαταστάθηκε από τον Τσιτλακίδη.

Ο Πιερικός "κλώτσησε" μια ακόμη ευκαιρία εντός έδρας, τη δεύτερη διαδοχικά, να πάρει τη νίκη και να πλησιάσει στις προνομιούχες θέσεις του πίνακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν οι "μελανόλευκοι" είχαν κερδίσει σήμερα και την προηγούμενη βδομάδα την Καλαμάτα και τον Αγροτικό Αστέρα αντίστοιχα, θα βρίσκονταν τώρα στην 6η θέση της βαθμολογίας, δηλαδή μέσα στα μπαράζ. Για άλλη μια φορά ο Πιερικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, η συγκομιδή στην οποία αποτελεί "κλειδί" για να έχει μια ομάδα πρωταγωνιστικές βλέψεις στην κατηγορία.

Την επόμενη αγωνιστική ο Πιερικός ταξιδεύει στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον ισόβαθμό του Πανσερραϊκό.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Διαιτητής: Κιοτζένης (ΕΠΣ Καβάλας).

Βοηθοί: Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Λαζρής (ΕΠΣ Καβάλας)

4ος διαιτητής: Κουκλομένος (ΕΠΣ Λάρισας)

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Τασίδης (57’ Παστός), Εξουζίδης, Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Πέντα, Θάνος (52’ Γιαζιτζόγλου), Ολγκίν (71’ Γκουγκουλιάς).

Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος (69’ Ντεκίδης), Νικητόπουλος (57’ Ηλιόπουλος), Σκαρλάτος (82’ Ετέροβιτς), Καμινιώτης, Τσιμικλής, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Πουρτουλίδης, Παπουτσής.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

  • 11’ ΓΚΟΛ! 1-0: Σέντρα του Παντελιάδη από τα αριστερά, ο Ολγκίν πήδηξε στην καρδιά της άμυνας της Καλαμάτας και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Μπαλτιμά ανοίγοντας στο σκορ για τον Πιερικό.
  • 23’ Σουτ του Καμινιώτη έξω από την περιοχή, η μπάλα αρκετά μέτρα δίπλα από την εστία του Κοτταρά.
  • 27’ Παράλληλη σέντρα του Πουρτουλίδη από τα αριστερά, μπλόκαρε ο Κοτταράς.
  • 28’ Σουτ του Μαρτίνεζ από πολύ μακριά, καλό, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • 34’ Κάθετη πάσα του Κωνσταντόπουλου στον Καλαγκάνη, τον βρήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Πιερικού, προχώρησε αυτός προς το τέρμα αλλά ο Κοτταράς πέφτοντας στα πόδια του απομάκρυνε τη μπάλα.
  • 36’ Κόρνερ Πέντα, ο Ολγκίν με προβολή προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Μπαλτιμάς πάνω στη γραμμή απέκρουσε.
  • 37’ Κίτρινη κάρτα στον Μαρτίνεζ.
  • 39’ Σέντρα Θάνου από τα δεξιά, πρώτη κεφαλιά-πάσα του Φρέντερικς, δεύτερη κεφαλιά του Ολγκίν, η μπάλα πέρασε άουτ.
  • 41’ Κίτρινη κάρτα στον Τάσιτς.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

  • 50’ ΔΟΚΑΡΙ: Ο Σκαρλάτος έφυγε πίσω από τη σέντρα, έκανε την κούρσα, απέφυγε τον εξερχόμενο Κοτταρά και πιεζόμενος από τον Εξουζίδη ευρισκόμενος μέσα στη μεγάλη περιοχή και δεξιά στο ύψος του πέναλτι σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος και έφυγε μακριά.
  • 56’ Κόρνερ Πέντα, κεφαλιά Εξουζίδη, απόκρουση του Μπαλτιμά πάνω στη γραμμή, σουτ του Ολγκίν η μπάλα άουτ.
  • 58’ Κούρσα και σέντρα του Πέντα από δεξιά, κεφαλιά του Ολγκίν, η μπάλα άουτ.
  • 60’ Κίτρινη στον Εξουζίδη (αντί για Παστό!).
  • 64’ Κίτρινη στον Σκαρλάτο.
  • 65’ Παραλίγο αυτογκόλ από κεφαλιά του Ολγκίν, η μπάλα κόρνερ.
  • 66’ Αντεπίθεση του Πιερικού με Πέντα και Μακρή, ο τελευταίος προσπάθησε να αποφύγει τον Μπαλτιμά, κλείστηκε, έκανε την μπαλιά προς το τέρμα αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί.
  • 68’ ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτταρά.
  • 78’ Μακρινό σουτ του Παπουτσή, συρτό, μπλόκαρε ο Κοτταράς.
  • 80’ Σουτ του Φρέντερικς, απόκρουση του Μπαλτιμά σε κόρνερ.
  • 81’ ΔΟΚΑΡΙ: Πάσα του Φρέντερικς σε Παντελιάδη, σουτ του τελευταίου η μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού του Μπαλτιμά.
  • 86’ Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για Τάσιτς.
  • 87’ Κίτρινη κάρτα στον Παστό.
  • 90’+2’ ΓΚΟΛ! 1-1: Οι φιλοξενούμενοι μετά από λάθος του Πέντα κλέβουν, επιτίθενται, ο Κοτταράς χάνει τη μπάλα στην προσπάθειά του να τη μπλοκάρει, αυτή καταλήγει στον Ντεκίδη που επιχειρεί το σουτ, ο Εξουζίδης αλλάζει την πορεία της και τη στέλνει αργά και βασανιστικά στη ρίζα της αριστερής δοκού του αφύλακτου τέρματος και ο ευρισκόμενος οφσάιντ Ετέροβιτς κάνει το 1-1.

1 σχόλιο:

  1. Η ομάδα μας δεν προετοιμάστηκε σωστά φέτος για να κάνει μεγάλα πράγματα. Έτσι όπως σχεδιάστηκε το ρόστερ της φέτος δείχνει αδύνατη στο κέντρο της.
    Ο Μάκης να δώσει εξηγήσεις για την κατάστασή της.
    Παίκτες όπως ο Ολγκίν δεν αξιοποιήθηκαν από την αρχή σωστά ώστε ν' ανεβάσουν την ψυχολογία όλης της ομάδας.
    Δίκαια η ομάδα μας βαδίζει στη μετριότητα, γιατί θέλει το χρόνο της να δουλέψει σωστά η μηχανή της.
    Μακάρι μετά τις γιορτές να δούμε καλύερο τον Πιερικό μας, πράγμα που το θεωρώ αρκετά πιθανό.
    Θέλουμε βέβαια και παίκτες στο κέντρο και στην άμυνα. Τα 18 γκολ που φάγαμε μέχρι σήμερα είναι πολλά για μια ομάδα που θέλει να διακριθεί.
    Τέλος κάνω αναφορά και στην διαιτησία, που κάνει ότι είναι δυνατόν να μας θυμίζει ότι ο Πιερικός για τους διαιτητές είναι μικρή ομάδα.
    Ας το 'χει υπόψη της αυτό η Διοίκηση.

    (ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast