29.7.10

Αλλάζει πρόσωπο και τακτική η ΕΕΠ!

Καταρχήν, ο πρόεδρος της ΕΕΠ Σπύρος Καλογιάννης εξήγησε ότι η Β’ Εθνική θα ονομάζεται από φέτος Football League και η Γ’ ΕθνικήFootball League 2. Από κει και πέρα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο πλαίσιο της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα, ο Καλογιάννης ξεκαθάρισε ότι έχει συσταθεί επιτροπή δεοντολογίας για τα ύποπτα παιχνίδια.

Αναλυτικά, η τετραμελής επιτροπή θα απαρτίζεται από τουςΚαλογιάννη, Κωστούλα, Χριστοβασίλη, Χρυσοχοΐδη και θα ασχολείται με τους φακέλους των ομάδων που έχουν εμπλακεί σε ανάλογους αγώνες. Επιπλέον, θα καλεί τον πρόεδρο του συλλόγου προκειμένου να βρεθεί μια λύση και αυτόματα θα «παγώνουν» οι επιχορηγήσεις εώς ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Ο Καλογιάννης τόνισε μάλιστα ότι το θέμα θα είναι αυστηρά εσωτερικό και θα αφορά μόνο την εκάστοτε ομάδα και την Ένωση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΕΠ επισήμανε ότι δημιουργείται μια ανεξάρτητη Αρχή που θα παρέχει νομική υποστήριξη στις υποθέσεις που αφορούν παιχνίδια μεγάλου στοιχηματισμού. Την εν λόγω Αρχή θα στηρίζουν από κοινού ο ΟΠΑΠ, η ΕΕΠ, η Σούπερ Λίγκα, ο ΠΣΑΤ και φυσικά η ΕΠΟ.

Σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές που θα υφίστανται από φέτος στις δυο κατηγορίες, έγινε γνωστό ότι παύει να ισχύει ο αγώνας μπαράζ στη Γ’ Εθνική, ενώ διατηρούνται τα πλέι οφ και πλέι αόυτ στη Β’. Αντίστοιχα, θα δημιουργείται ένας όμιλος μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση κάθε ομίλου (σε Βορρά και Νότο) όπου οι δυο δεύτεροι θα ξεκινούν με δυο βαθμούς, ενώ οι δυο τρίτοι με μηδέν. Παράλληλα, σε κάθε όμιλο της Γ’ θα υποβιβάζονται πέντε σύλλογοι.

Αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το CONN-X ανανέωσε τη συνεργασία, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι μέλλει γενέσθαι μεΝΕΤ και ΕΤ3 για τα παιχνίδια της Β’ Εθνικής. Κατά τ’ άλλα, η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου (κατά πάσα πιθανότητα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας) και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου. Θα προηγηθεί νέα Γενική Συνέλευση λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης.

Σε ότι αφορά το θέμα των μετακινήσεων, η Ένωση ήταν υπέυθυνη κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν αλλά από τη στιγμή που δεν έχει λάβει το απαιτούμενο ποσό από τη Σούπερ Λίγκα, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το τι θα γίνει. Πέραν τούτου, έγινε γνωστό ότι εφόσον κάποιο γήπεδο δεν πληροί τις προυποθέσεις ασφαλείας για τους διαιτητές και τις ομάδες, ο αγώνας δεν θα ξεκινά!

Το θέμα των απολαβών για τους ποδοσφαιριστές δεν ήταν δυνατόν να παραληφθεί και έτσι αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στον ΠΣΑΤ ώστε να παίρνουν οι παίκτες τα δεδουλευμένα από τους συλλόγους που αγωνίζονται. Τέλος, δημιουργείται ένα ταμείο αλληλοβοήθειας, όπου κάθε ομάδα της Γ’ Εθνικής θα δίνει 500 ευρώ και κάθε ομάδα της Β’ 1000 ευρώ ενώ θα συνεισφέρει και η ΕΕΠ προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα εκτάκτου ανάγκης οικονομικής φύσεως κάποιας ομάδας.

πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast