16.7.10

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ: ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: "ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ".

"Θα δουλέψουμε μεθοδικά για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο της Πιερίας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά της Πιερίας να πετύχουν κάτι καλύτερο ποδοσφαιρικά, να παίξουν δηλαδή στην κορυφαία ομάδα του Νομού, τον Πιερικό" ήταν τα λόγια του Γιώργου Καμπερίδη ο οποίος στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα ΜΜΕ της πόλης έδωσε το "στίγμα" των αγωνιστικών στόχων και φιλοσοφίας της νεοφώτιστης ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των Ποντίων, καθώς και οι Χρήστος Βελώνης (εκπρόσωπος παικτών), Παναγιώτης Νάσης (προπονητής τερματοφυλάκων) και Νίκος Θεοδοσιάδης (τεχνικός διευθυντής).

Γιώργος Καμπερίδης (προπονητής ΑΕ Ποντίων): Σας ευχαριστούμε για τον κόπο που κάνατε να έλθετε μέχρι εδώ για να ενημερωθείτε για τα νέα της ομάδας, τόσο τις μεταγραφές όσο και την προετοιμασία. Ευελπιστούμε να δουλέψουμε όλο το χρόνο άριστα με στόχο την αναβάθμιση του πιερικού ποδοσφαίρου.
Η ΑΕ Ποντίων βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο και έχει μια διοίκηση με φιλοδοξίες και όραμα. Υπάρχουν υποδομές, άρα προσφέρει στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Κλείνουμε τη δεύτερη βδομάδα προετοιμασίας και μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά καθώς δνε υπάρχουν τραυματισμοί ενώ και η διάθεση από τα παιδιά είναι μεγάλη. Ακολουθούμε κατά γράμμα τη φιλοσοφία και το δόγμα της ομάδας που ήταν εξαρχής να δουλέψουμε με δικά μας παιδιά. Προσπαθήσαμε να φέρουμε ό,τι καλύτερο υπήρχε σε έμπειρους Κατερινιώτες και ό,τι αξιόλογο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, εντός και εκτός Νομού. Στο ρόστερ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 14 μικροί 16-21 ετών, πράγμα που είναι πρωτόγνωρο για επαγγελματική ομάδα στο πανελλήνιο. Θα δουλέψουμε μεθοδικά για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο της Πιερίας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά της Πιερίας να πετύχουν κάτι καλύτερο ποδοσφαιρικά, να παίξουν δηλαδή στην κορυφαία ομάδα του Νομού, τον Πιερικό. Πάμε να κάνουμε κάτι καλό, πρώτα να το ευχαριστηθούμε εμείς και μετά να έλθει ο κόσμος δίπλα μας. Αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από το καλό ποδόσφαιρο, την καλή λειτουργία και τη σοβαρότητα.
Μαζί μου έχω δυο πολύ άξια παιδιά, τον Παναγιώτη Νάση, προπονητή τερματοφυλάκων και τον Γιάννη Βαρβούτη γυμναστή. Τα ως τώρα δείγματα είναι πάρα πολύ καλά και θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο. Θέλει όμως υπομονή και εμμονές. Από τον περυσινό κορμό έμειναν πολύ λίγοι. Με σκληρή δουλειά, έχοντας στόχους, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, θα φτάσουμε στα επίπεδα που θέλουμε. Είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε τους μεταγραφικούς μας στόχους. Απομένει μια περίπτωση ακόμη, Κατερινιώτη παίκτη που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Μέσα από τα φιλικά παιχνίδια θα δούμε αν υπάρχει αδυναμία. Χρόνος υπάρχει μέχρι τα τέλη Αυγούστου για να καλυφθούν όποια κενά παρουσιαστούν. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επιτυχία των μεταγραφών. Πλήρη άποψη για όλους τους παίκτες θα έχουμε στο τέλος Αυγούστου. Όσο για τους στόχους, δεν υπάρχει σωτηρία ή άνοδος. Στόχος είναι να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για την κατηγορία με μοναδικό στόχο να κερδίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και μέσα από τη διαδικασία αυτή να προκύψει μόνος του ο στόχος στο τέλος της χρονιάς.
Όσονα φορά στο γηπεδικό, το γήπεδό μας όπως είναι τώρα, προσφέρεται μόνο για προπονήσεις. Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα άλυτο για τα παιδιά (σ.σ. Πόδας-Θεοδοσιάδης).
Τις συνθήκες τις φτιάχνουν οι ποδοσφαιριστές. Όταν οι παίκτες έχουν διάθεση, οι συνθήκες γίνονται τέλειες. Εδώ οι εγκαταστάσεις (σ.σ. Μύθος) είναι σύγχρονες, έχω βρεθεί και σε χειρότερες. Πάντως τις συνθήκες τις διαμορφώνουν οι παίκτες, οι συνοδοί, το τιμ. Κάνουμε τριπλές προπονήσεις μέρα παρά μέρα και τα παιδιά δείχνουν ότι έχουν θέληση για το καλύτερο. Θα βγούμε ωφελημένοι και "θωρακισμένοι" τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και στο τακτικό κομμάτι. Οι έμπειροι βοηθούν τους νεότερους, τους περνάνε τη φιλοσοφία, όλα αυτά μας κάνουν να ξεχνάμε την κούραση και να νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι που μας αρέσει. Αυτό είναι ιδανικές συνθήκες.
Η διοίκηση αποτελείται από άτομα που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο ενώ και στο οικονομικό κομμάτι τα πάντα λύνονται. Έχουμε συνεργάτες όπως ο Γιώργος Μπέζας και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος που μαζί με τους Νίκο Θεοδοσιάδη και Κώστα Πόδα λύνουν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.
Θα δώσουμε το πρώτο μας φιλικό με την Δόξα Κατωκοπιάς που προετοιμάζεται εδώ, μαζί με εμάς και θα ακολουθήσουν κι άλλοι αγώνες, δυνατά φιλικά για να δεχτεί η ομάδα υψηλές πιέσεις, έτσι ώστε να προκύψουν και ανάλογα αποτελέσματα.
Ο όμιλος του Βορρά είναι πιο δυνατός από του Νότου, δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια προβιβάζεται πάντα στο μπαράζ η ομάδα από τον Βορρά. Πάντως ,όλα εξαρτώνται από την απόδοσή σου και τη διάθεσή σου.
Εϊναι ένα εγχείρημα με ρίσκο καθώς έχουμε αρκετά νέα παιδιά. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε φιλοδοξίες, δύναμη θέλησης και ψυχής.

Χρήστος Βελώνης (ποδοσφαιριστής): "Σας καλωσορίζω κι εγώ στο τόπο διαμονής μας. Είναι δύσκολες μέρες για όλους μας, γεμάτες κούραση, ωστόσο έχουμε άριστη συνεργασία με το προπονητικό τιμ. Δουλεύουμε σκληρά για να γίνουμε μια οικογένεια. Η ομάδα έχει πάρα πολλούς νεαρούς που χρειάζονται εμπειρίες και στήριξη. Μέρα με τη μέρα ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις και όλα πάνε καλύτερα. Από την πλευρά των παικτών θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση γιατί μας παρέχει ό,τι χρειάζεται για να δουλέψουμε. Είναι ένα κομμάτι που αν δεν έχει ο αθλητής, επηρρεάζεται ψυχολογικά και αυτό οδηγεί σε αρνητική απόδοση στους αγώνες. Πρέπει να δουλέψουμε μέχρι τέλους για να αποζημιώσουμε τη διοίκηση, τον κόσμο και το πιερικό ποδόσφαιρο γενικά και να βρει η ομάδα το δρόμο της" είπε ο έμπειρος στράικερ ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε την άποψή του για το νέο πρωτάθλημα: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα η Γ' κατηγορία, έχω παίξει 3 χρονιές. Είναι ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ δυνατό, έχει πίεση, ανταγωνισμό. Όσο καλύτερη εικόνα και εμφανίσεις έχουμε, θα μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας και να ανεβούμε ένα ένα τα σκαλοπάτια για να φτάσουμε ψηλά. Οργανωτικά δε μας λείπει τίποτε. Τα περισσότερα παιδιά είναι άπειρα και θα χρειαστεί χρόνος. Το χρόνο που απαιτείται θα μας τον δώσει ο προπονητής με τους βοηθούς του και μέσα από τη δουλειά θα προκύψουν και τα αποτελέσματα" δήλωσε ο Βελώνης ό οποίος θεώρηκε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παικτών είναι από το Νομό Πιερίας καθώς αυτό βοηθά στο να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους.

Παναγιώτης Νάσης (προπονητής τερματοφυλάκων): "Eυχαριστώ τον κ. Καμπερίδη και τη διοίκηση της ομάδας για το ότι με επέλεξαν για τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων. Έφυγα από μια πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Πιερικός και ήλθα σε μια ομάδα που προσπαθεί να γίνει μεγάλη, είναι φιλόδοξη και υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και οι προδιαγραφές. Η συνεργασία αποτελεί το α και το ω και μέχρι στιγμής είναι άψογη" ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Νάση, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τους τερματοφύλακες τους οποίους γυμνάζει: "Έχω ξανασυνεργαστεί με τον Απόστολο Ίτσιο και από τότε ως τώρα έχει τεράστια διαφορά, όχι τόσο αγωνιστικά, όσο σε νοοτροπία. Ο Παπατολίκας είναι αξιόλογος τερματοφύλακας με μεγάλες ικανότητες που δεν τις έχει δείξει ακόμη. Ο Παπανικολάου έχει ταλέντο και διάθεση για δουλειά, διαθέτει προσόντα και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Όσο για τον μικρότερο, το Βασίλη, μπαίνει κάθε μέρα στο κλίμα των επόμενων τριών. Είναι βέβαια ένα βήμα πιο πίσω, κάτι λογικό. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω με αυτά τα παιδιά. Οι προπονητές πρέπει να προσπαθούμε να φτιάχνουμε νέους παίκτες. Οι προυποθέσεις εδώ πιστεύω ότι περισσεύουν. Η ΑΕ Ποντίων είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες όχι μόνο σε αυτή εδώ την κατηγορία αλλά μιλώντας και για μεγαλύτερες".

Νίκος Θεοδοσιάδης (τεχνικός διευθυντής): "Στόχος μας και φιλοσοφία μας όταν ξεκινήσαμε το σχεδιασμό το καλοκαίρι ήταν να ασχοληθούμε με παιδιά από την Κατερίνη και το πετύχαμε σε μεγάλο ποσοστό. Έχουμε στην ομάδα ένα κράμα από έμπειρους και νεαρούς που θα προσπαθήσουμε να "παντρέψουμε" μέσα από την προετοιμασία. Είναι ώρα για δουλειά όχι για λόγια. Θέλουμε να γίνουμε μια οικογένεια και ο χρόνος θα δείξει αν το πετύχουμε".
Σε ερώτηση σχετικά με το που θα αγωνιστεί η ομάδα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να παίξει, τουλάχιστο στην αρχή, στο Α' δημοτικό στάδιο, και εν συνεχεία όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο β' δακ (Κλειστό Γυμναστήριο) να μεταφερθεί εκεί.

1 σχόλιο:

  1. Κατεπειγόντος θα πρέπει να γίνει το γήπεδο στα καταφιώτικα. Γιατί δυο ομάδες στο γήπεδο του Πιερικού αν μάλιστα έχουμε και βροχές τότε θα καταστραφεί ο ήδη ταλαιπωρημένος χλοοτάπητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast