27.7.10

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Η ανανέωση απαιτεί διάρκεια, υπομονή και θυσίεςαπό όλους.

Πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή, ο προπονητής της ομάδας του Πιερικούυπόσχονταν ποδοσφαιρική επανάσταση στην Κατερίνη. Η διοίκηση κάνονταςτην καλύτερη δυνατή επιλογή επένδυσε μεγάλα ποσά προκειμένου η ομάδα νααλλάξει σελίδα και κατηγορία.Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό μετά από ένα χρόνο διαπιστώνουμε ότι ηεπανάσταση δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το ρόστερ τηςομάδας έχει αλλάξει ριζικά.Με την πρόσληψη του νέου τεχνικού η διοίκηση υποσχέθηκε στελέχωσητου έμψυχου δυναμικού με νέους και κυρίους γηγενείς ποδοσφαιριστές,μειώνοντας το μπάτζετ για την νέα περίοδο. Στο άκουσμα αυτής της είδησης,σε γενικές γραμμές, τα σχόλια του φίλαθλου κόσμου ήταν θετικά. Μεταγραφέςέγιναν και φέτος, με χαμηλότερο οικονομικό ρίσκο και στην προετοιμασίασυμμετέχουν και ποδοσφαιριστές από την ομάδα των νέων που στην περίοδοπου διανύσαμε είχε αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα.Οι φίλαθλοι αναμένουν τα πλάνα της νέας εποχής για το σύλλογο ναεκφραστούν μέσα στο γήπεδο. Σε ποιο ποσοστό το αγωνιστικό σχήμα τηςομάδας θα απαρτίζεται από ντόπιους, νέους ποδοσφαιριστές θα φανεί στοπρωτάθλημα που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.Τα βέβαιο είναι πως για να στηθεί και να χτιστεί μια ομάδα από την αρχή γιανα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του δύσκολου πρωταθλήματος της Β’εθνικής, απαιτείται πίστη στο όραμα, διάρκεια στο στόχο, υπομονή και θυσίεςαπό όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και στήριξη από τους φιλάθλους. Πάντωςτα πρώτα δείγματα της δουλειάς που γίνεται στο Ελατοχώρι είναι θετικότατακαι αυτή ίσως είναι η συστηματικότερη, πληρέστερη, σύγχρονη και καλύτερηπροετοιμασία του Πιερικού από τότε που συμμετέχει ξανά στα επαγγελματικάπρωταθλήματα.Το κομβικό σημείο της όλης προσπάθειας βρίσκεται, κατά την ταπεινή μουάποψη, στο πως θα περάσει στον κόσμο το πλάνο που θέλει να χαράξειη διοίκηση για τα επόμενα χρόνια. Ο απαιτητικός φίλαθλος κόσμος τηςΚατερίνης πρέπει να πειστεί ότι γίνεται δουλειά σε βάθος. Η επικοινωνιακήπροσέγγιση του όλου εγχειρήματος έχει βαρύνουσα σημασία για να κατακτηθείη εμπιστοσύνη και η στήριξη των φιλάθλων. Κι αν θέλουμε να μιλάμε για νέαπαιδιά στον Πιερικό, για παιδιά από τα γεννοφάσκια του συλλόγου, τότε θαπρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα τμήματα υποδομής. Η συνεργασία ΠΑΕκαι ερασιτέχνη είναι αναγκαία σ’ αυτό τον τομέα.Η προβολή και η διαφήμιση του συλλόγου θα πρέπει να παρουσιάζει τηνεικόνα που είδαμε για μια εβδομάδα πριν το αγώνα play off με τον ΟΦΗ, γιατίτο όνομα Πιερικός δεν σταματάει σε ένα και μόνο ποδοσφαιρικό αγώνα.Ως αγνοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, ως πιστοί φίλοι ενός μεγάλουκαι ιστορικού σωματείου, που πονάμε και αγαπάμε, αναμένουμε η νέαπροσπάθεια να αποφέρει καρπούς γιατί το αξίζει τόσοκόσμος του, όσο και αυτοί που μοχθούν και ξοδεύουν χρόνο και χρήματα.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

2 σχόλια:

  1. Για να είναι ο Πιερικός μας καλύτερα από ποτέ, η επικοινωνιακή προσέγγιση του εγχειρήματος όντως έχει βαρύνουσα σημασία.
    Εμπρός αδερφέ Γιάννη για τον νέο μεγάλο Πιερικό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠ' ΑΥΞΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ! ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΣΥΝΕΣΗ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΑΦΟΣΙΩΣΗ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
    ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ << ΙΔΕΑΣ >> ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ << ΔΙΠΛΑ >> ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ!
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast