10.1.10

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, 1-1 ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

«Έκλεισε τα μάτια» ο Δημητρόπουλος μη δίνοντας πέναλτι στον Πιερικό σε κλωτσιά αντιπάλου στο Θάνο. Δεν απέβαλε επίσης, ως όφειλε τον Σιλιγαρδάκη στο 73’ ή στο 76’ με δεύτερη κίτρινη.

Πολύτιμο βαθμό εν όψει της συνέχειας απέσπασε από τη δύσκολη έδρα του Εθνικού ο Πιερικός σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι από το οποίοι οι Κατερινιώτες θα μπορούσαν να φύγουν είτε με τρεις βαθμούς είτε και με άδεια χέρια, καθώς οι δυο ομάδες είχαν από αρκετές καλές στιγμές. Ο Μακρής έδωσε το προβάδισμα στον Πιερικό στο 14' με έξοχο σουτ, για να ισοφαρίσει με εκπληκτικό φάουλ από 35 μέτρα ο Σουμπίνιο. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 18' με τον πρώην "μελανόλευκο" Χαϊκάλη. Ο Πιερικός δικαιούται να φωνάζει για τη μη υπόδειξη πέναλτι σε κλωτσιά που δέχτηκε ο Θάνος στο στομάχι, ενώ ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει και άλλο πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στο Μακρή αλλά και να αποβάλει τον Σιλιγαρδάκη σε δυο περιπτώσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα το ματς έγινε "γκραν κινιόλ" καθώς ο Εθνικός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 90' με τον Καρακούτση να λέει "όχι" δις σε κεφαλιές των Παγώνη και Ροντρίγκο ενώ ο Πιερικός θα μπορούσε να "ξεράνει" τους Πειραιώτες αν ο Φρέντερικς ή ο Γκουγκουλιάς προλάβαιναν να "τσιμπήσουν" τη μπάλα προ του Σουλογάνη.


Διαιτητής: Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Παστρωμάς (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Νάρης (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος διαιτητής: Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)
Γκολ: 27’ Σουμπίνιο-14’ Μακρής.
Κίτρινες κάρτες: Κωστάκης, Χαϊκάλης, Σιλιγαρδάκης, Μοσχογιάννης-Μαρτίνεζ, Ολγκίν, Θάνος, Μακρής, Φρέντερικς.
Κόκκινη κάρτα: 69’ Τσεμπερίδης. 88’ Θάνος (2η κίτρινη)

Εθνικός Πειραιά: Σουλογάνης, Γκράιμς (87’ Ψιάνος), Παγώνης, Μοσχογιάννης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Σουμπίνιο, Τσεμπερίδης, Χαϊκάλης (77’ Γκονζάλβεζ), Κωστάκης, Φαρινόλα.


Πιερικός: Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Θάνος, Πέντα (78’ Φρέντερικς), Ολγκίν (84’ Γκουγκουλιάς).

Το «φιλμ» του αγώνα:
Α’ ημίχρονο:
• 12’ Ο Φαρινόλα από δεξιά έκανε τη σέντρα παράλληλα με την εστία του Πιερικού, ο Καρακούτσης όμως πρόλαβε και βρήκε τη μπάλα αλλάζοντας την πορεία της και μη επιτρέποντας στον Κωστάκη να σουτάρει.
• 14’ ΓΚΟΛ! 0-1: Από φάση διαρκείας, ύστερα από απομάκρυνση του Μοσχογιάννη, η μπάλα έφτασε στον Μακρή ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Πιερικό.
• 18’ Σέντρα Τσεμπερίδη, κεφαλιά Φαρινόλα, ο Καρακούτσης απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια, η μπάλα στη συνέχεια βρήκε στο σώμα του Χαϊκάλη, πήρε πορεία προς την εστία του Πιερικού, προσέκρουσε όμως στο δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.
• 26’ Κόρνερ Φαρινόλα, κεφαλιά Σύρου, απόκρουση Καρακούτση πάνω στη γραμμή, δεύτερη κεφαλιά Μοσχογιάννη και απομάκρυναν οι αμυντικοί.
• 27’ ΓΚΟΛ! 1-1: Απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο από 35 μέτρα, η μπάλα στα δίχτυα του Καρακούτση.
• 39’ Ο Παντελιάδης έδωσε στον Θάνο, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σουλογάνης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε.

Β’ ημίχρονο:
• 48’ Σουτ Μαρτίνεζ έξω από την περιοχή, απόκρουση του Σουλογάνη σε κόρνερ.
• 49’ Σουτ Κωστάκη, η μπάλα κόντραρε στον Τασίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ.
• 60’ Απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρακούτση.
• 66’ Ο διαιτητής δεν καταλογίζει πέναλτι που έγινε πάνω στον Θάνο που δέχτηκε κλωτσιά στο στομάχι από αντίπαλο.
• 69’ Κόκκινη κάρτα στον Τσεμπερίδη για χτύπημα εκτός φάσης στον Μαρτίνεζ.
• 88’ Αποβολή με 2η κίτρινη για τον Θάνο.
• 90’ Φάουλ Σουμπίνιο, κεφαλιά του Παγώνη προς τα πίσω, σε κόρνερ ο Καρακούτσης.
• 90’ Κόρνερ Σουμπίνιο, κεφαλιά του αμαρκάριστου Ροντρίγκο, αποκρούει ο Καρακούτσης.
• 90’+2’ Σε αντεπίθεση του Πιερικού, ο Φρέντερικς σε πρώτη φάση και ο Γκουγκουλιάς στη συνέχεια δεν πρόλαβαν να «τσιμπήσουν τη μπάλα προ του Σουλογάνη και να τη στείλουν στην κενή εστία του Εθνικού.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Παραλειπόμενα:
  • Κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν ο δυνατός αέρας που φυσούσε καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Πριν την έναρξη του αγώνα, έπεσε...χαλάζι (!), ενώ λίγο αργότερα βγήκε ο ήλιος!
  • Η αποστολή του Πιερικού δεν επέστρεψε στην Κατερίνη, αλλά παρέμεινε στην Αθήνα. Θα γυμναστεί αύριο και την Τρίτη (πιθανότατα στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Ατρομήτου), εν όψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη.
  • Πολύ στενοχωρημένος ήταν μετά τη λήξη του αγώνα ο Τάσος Θάνος. "Περίμενα εδώ και ένα μήνα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τώρα θα το δω από την κερκίδα..." έλεγε ο επιθετικός του Πιερικού που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
  • Κανονικά αγωνίστηκε ο Ολγκίν ο οποίος έδειξε πως ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε.
  • Αύριο πιθανότατα θα εκδοθούν τα δελτία των Κοντέονα και Ρέγιες.
  • Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 15-20 οπαδοί του Πιερικού, κάποιοι που ταξίδεψαν από την Κατερίνη και μερικοί άλλοι...συνήθεις ύποπτοι, μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών.
  • Η ομάδα Νέων του Πιερικού παρακολούθησε το παιχνίδι και αναχώρησε για την Κατερίνη αμέσως μετά τη λήξη του.
  • Κόντρα στον Πιερικό που αγωνιζόταν πέρυσι, έπαιξε ο Χαϊκάλης, ενώ στον πάγκο των Πειραιωτών ήταν ο επί σειρά ετών γκολκίπερ του Πιερικού Γιάννης Συμεωνίδης.
  • Ξεσήκωνε με τη βροντερή φωνή του το γήπεδο ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο γνωστός "Εθνικάρας".

2 σχόλια:

  1. GATE 5
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
    ΘΥΡΑ 5 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ CLUB ΜΕΛΛΑΝΟΛΕΥΚΟΙ

    ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 08:00 ΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ .

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΑΙΡΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΝΑΧΩΡΙΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατσιτζόγλου, Μακρής, Τασίδης, Χατζηζήσης, Μαρτίνεζ, Παντελιάδης, Θάνος, Φρέντερικς, Καρακούτσης, ποδοσφαιριστές που είναι οι πιο παλιοί στην ομάδα, παίζουν βασικοί και φέρνουν αποτελέσματα. Χαίρομαι που τους εμπιστεύεται ο προπονητής και τον δικαιώνουν με τις εμφανίσεις τους. Αυτά είναι πλεόν τα δικά μας παιδιά, τους έχουμε αγαπήσει και αποτελούν τον κορμό του Πιερικού. Μακάρι να τους ακολουθήσουν και οι Τόσκας, Τσιτλακίδης, Κόιτς, Νίκου, Τσιντώτας, Σεχολάρι και όλα τα παιδιά από την σπουδαία ομάδα των νέων. Σίγουρα και η παρουσία των Πέντα, Ολγκίν, Γκουγκουλιά, Εξουζίδη είναι ικανοποιητική, αλλά χρειάζεται και διάρκεια χρόνου για να μας δώσουν περισσότερα. Περιμένουμε και τη βοήθεια των Κωνσταντινίδη, Ρέγιες, Κοντέων, Γουμάγια. Υπάρχει πιστεύω σπουδαία ''μαγιά'' και πρέπει να δουλευτεί. Εκτός έδρας ηττηθήκαμε μόνο στη Δράμα και πιστεύω ότι με τον Σούλη δεν θα χάναμε ούτε με τη Δόξα, ούτε με το βόλο, ούτε με το Θρασύβουλο. Ο κατσαβάκης κατέστρεψε ότι χτίστηκε πέρυσι και τώρα είμαστε στη φάση της αναστήλωσης.
    Έχουμε καλή ομάδα. Μπορούμε να φτιάξουμε μια σπουδαία ομάδα και γι αυτό χρειάζεται υπομονή και σοβαρότητα από όλους. Ας χαιρόμαστε τον Πιερικό, ας βλέπουμε όμορφο ποδόσφαιρο και η άνοδος ας καθυστερήσει. Είμαστε παρόντες σε ότι λέγεται ΠΙΕΡΙΚΟΣ και στηρίζουμε δυναμικά.
    Ας χαλαρώσουμε όλοι κι ας χαρούμε το παιχνΊδι κυπέλου με τον ΠΑΟ.
    ΟΛΟΙ Ο.Α.Κ.Α.!


    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast