4.1.10

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, 1-0 ΤΗ ΡΟΔΟ.

Η πρωτοχρονιά μπορεί να πέρασε, όμως ο Γιώργος Γκουγκουλιάς ντύθηκε σήμερα...Άι-Βασίλης και με κεφαλιά στο 59' "έγραψε" το 1-0 κόντρα στη Ρόδο, δίνοντας το καλύτερο δώρο σε συμπαίκτες, τεχνική ηγεσία, διοικούντες αλλά και στους 700 περίπου φιλάθλους που αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου του Πιερικού στον αγώνα που έκλεισε τη 15η αγωνιστική της Β' Εθνικής. Το γκολ του δεινού επιθετικού, 5ο για φέτος, ήταν τελικά αρκετό για να δώσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο "συγκρότημα" του Σούλη Παπαδόπουλου το οποίο έτσι έκανε ιδανικό ποδαρικό για το 2010. Οι Κατερινιώτες ήταν ανώτεροι από τους φιλοξενούμενους καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης, στο πρώτο μέρος όμως δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, μη βρίσκοντας διαδρόμους για τα καρέ της Ρόδου η οποία παρατάχθηκε καθαρά για το "0" στην άμυνα. Στην επανάληψη όμως, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου έπαιξαν για περίπου 20 λεπτά (56'-76') ποδόσφαιρο αξιώσεων, κινούμενοι κυρίως από τα πλάγια, έγιναν απειλητικοί και ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Γκουγκουλιά που είχε περάσει στο 33' στη θέση του τραυματία Ολγκίν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πιερικός φρόντισε να διαφυλάξει περισσότερο τα νώτα του, η Ρόδος ρίσκαρε περισσότερο και στο 88' θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά σε δυο φάσεις με τους Μπιμπίρη και Καφαντάρη, η τύχη όμως αυτή τη φορά δε "γύρισε την πλάτη" στους "μελανόλευκους". Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Σφήκα που εκνεύρισε με τις πολλές κάρτες του την πλευρά του Πιερικού βρήκε την ομάδα της Κατερίνης να πανηγυρίζει μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη που τη φέρνει σε απόσταση τριών βαθμών από την 5η και 6η θέση της βαθμολογίας.

Το "φιλμ" του αγώνα:

Α’ ημίχρονο:

  • 8’ Μακρινό σουτ του Ζιλβάν, η μπάλα άουτ.
  • 9’ Ο Παναγιωτόπουλος μπλόκαρε προ του Φρέντερικς.
  • 26’ Την τελευταία στιγμή ο Μπιμπίρης «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Φρέντερικς που ετοιμαζόταν να «εκτελέσει» τον Παναγιωτόπουλο από πάσα του Ολγκίν.
  • 39’ Σουτ του Παντελιάδη από γύρισμα του Θάνου, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και απομακρύνθηκε.
  • 41’ Κάτοχος της μπάλας έγινε ο Κακλαμάνος ο οποίος από ευνοϊκή θέση σούταρε με τη μπάλα να προσκρούει στα σώματα και να απομακρύνεται.

Β’ ημίχρονο:

  • 56’ Καλό, συρτό σουτ του Παντελιάδη, η μπάλα άουτ.
  • 57’ Σέντρα Πέντα από τα δεξιά, ο Φρέντερικς σούταρε, αλλά αδύναμα και ο Παναγιωτόπουλος μπλόκαρε.
  • 59’ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Πέντα έδωσε εκπληκτικά στον Θάνο, αυτός με την επιμονή του κράτησε τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, και από δεξιά σχεδόν πάνω στη γραμμή, έβγαλε παράλληλη μπαλιά προς το τέρμα όπου ο Γκουγκουλιάς από κοντά με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
  • 61’ Κάθετη πάσα του Χατζηζήση στον Γκουγκουλιά, αυτός έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Παναγιωτόπουλος.
  • 76’ Σέντρα του Πέντα από τα δεξιά, κεφαλιά του Μακρή με ιδανικές προυποθέσεις, μπλοκάρει ο Παναγιωτόπουλος.
  • 86’ Αποβάλλεται ο τεχνικός του Πιερικού Σούλης Παπαδόπουλος για λογομαχία με τον τερματοφύλακα της Ρόδου Παναγιωτόπουλο.
  • 88’ Κεφαλιά του Μπιμπίρη, η μπάλα λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι και κόρνερ.
  • 88’ Στην εκτέλεση του κόρνερ από την προηγούμενη φάση, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Καφαντάρης, σούταρε , αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και έφυγε ψηλά, κόρνερ.
Ο διαιτητής Σφήκας (ΕΠΣ Α. Αττικής) που απέβαλε στο 87' τον Σούλη Παπαδόπουλο, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γκουγκουλιάς, Φρέντερικς, Χατζηζήση, Θάνο, Εξουζίδη και Καρακούτση από τον Πιερικό και στους Σ. Καντιμοίρη, Πρίπου και Γκέσιο από τη Ρόδο. Βοηθούς είχε τους Κομήτη (ΕΠΣ Α. Αττικής) και Σίπκα (ΕΠΣ Πέλλης). 4ος διαιτητής ήταν ο Κεμεντσετσίδης (ΕΠΣ Κιλκίς).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Παντελιάδης, Φρέντερικς 90’ +2’ Κωνσταντινίδης), Θάνος, Πέντα, Ολγκίν (33’ λ.τ. Γκουγκουλιάς).

Ρόδος (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Παναγιωτόπουλος, Ζιλβάν (63’ Καφαντάρης), Καντιμοίρης Γ., Μπιμπίρης, Κακλαμάνος, Δανάς, Πρίπου, Καντιμοίρης Στ., Οξύζογλου (81’ Γκέσιος), Βεργώνης, Πελέκης (77’ Στεργαλάς).

5 σχόλια:

  1. Φτωχό θέαμα, πολύτιμη νίκη, αδικαιολόγητο το ξέσπασμα του Γκουγκουλιά, αργό και προβέψιμο κέντρο, κακή διαιτησία.
    Ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.
    Καλή συνέχεια...

    (ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με το πραπάνω κείμενο. Συμπληρώνω απλά οτι ήταν μια σημαντική για τη συνέχεια νίκη που θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία μας. Έρχεται ένα δύσκολο απόγευμα στο Ελληνικό με τον πολύ δυνατό φέτος Εθνικό και ψυχολογικά αυτή η νίκη ήταν βάλσαμο για όλους. Μη περιμένετε να δείτε κάτι καλύτερο ώς θέαμα φέτος με τα σημερινά δεδομένα. Να είμαστε ρεαλιστές. Ίσως ενδεχόμενη ενίσχυση με κάποιες μεταγραφές να μαζέψουν λίγο τα πράγματα αλλά αυτό που θα μας κρατήσει ψηλά στη βαθμολογία είναι οι βαθμοί. Και ειδικά εντός έδρας που για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο. Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Εγώ είμαι ικανοποιημένος πλέον με βαθμούς. Φανταστείτε να μη κερδίζαμε σήμερα πως θα ήταν τα πράγματα σε γενικές γραμμές. Ενώ τώρα όλα παίζονται. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας οτι οι ομάδες χτίζονται με υπομονή και χρόνο. Αν κάθε μεταγραφική περίοδο φεύγουν 10 και έρχονται 10 δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσουμε κεφάλι ποτέ. Δε χρειάζεται να είσαι επιστήμονας ή παντογνώστης για να το καταλάβεις. Ή τα χώνεις σα τον Βόλο και παίρνεις ότι καλύτερο περπατάει, με ρίσκο να φας τα μούτρα σου (αυτός(ο Μπέος),ξέρει πως να βρεί κι αλλιώς το δρόμο), ή όπως η Κέρκυρα ή ο Εθνικός Αστέρας ή αυτός του Πειραιά ο Εθνικός, κάνεις κάθε χρόνο μια δυό προσθέσεις και αφαιρέσεις και φτάνεις στο ζητούμενο. Όταν βιάζεσαι κάνεις λάθη απο...κεκτημένη ταχύτητα. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά. Πρός το παρόν ας πανηγυρίσουμε τη νίκη. Μετά το ματς με τον Εθνικό, πάλι βλέπουμε.
    Μπάμπης Πείδης
    Αθλητικογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πιερικός από σήμερα, αποκτά το τίτλο του φαβορί για την πιο αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος.
    Δηλαδή ούτε για τα πάνω, αλλά ούτε και για τα κάτω.
    Εχει πάντως μια ευκαιρία στο Ο.Α.Κ.Α. απέναντι στον Παναθηναικό, να ζωντανέψει τις μνήμες της ένδοξης Ιστορίας του.
    Είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 dyskola pexnidia. me ethniko
    panathinaiko
    kerkyra. pame gera ki oti vgei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Volos mas pairnei ton Solaki....toulaxiston ksupniste k parte ton Soultanidi apo Kavala...k 1 paixti sto kentro..gia na min pw...2 kala anuntika xaf..mpas k strosoume omada gia tou xronou...gt fetos,,duskola gia anodo..an k ola ginontai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast