17.9.09

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ.

Το katerinisport σας παρουσιάζει μέσα από το εκπληκτικό αρχείο του Pierman λίγα στοιχεία για τον προσεχή αντίπαλο των "μελανολεύκων", την Ηλιούπολη, καθώς και την προϊστορία του ζευγαριού Ηλιούπολη-Πιερικός.

Η Ηλιούπολη ιδρύθηκε το 1953 και εκτός από ποδόσφαιρο ο σύλλογος ασχολείται με άλλα 8 αθλήματα (στίβο, μπάσκετ, βόλεϊ, τζούντο, πόλο, κολύμβηση, ρυθμική και τέννις). Τα χρωματά της Ηλιούπολης είναι το μπλε και κόκκινο. Η ομάδα παίζει στο Δημοτικό Γήπεδο Ηλιούπολης και χωράει 2.000 θεατές καθισμένους με μία νότια κερκίδα και βρίσκεται δίπλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης ανάμεσα σε Αγ. Δημήτριο και Αργυρούπολη.
Πολλά χρόνια η ομάδα της Ηλιούπολης αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα των Αθηνών. Στην Β' Εθνική παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ 4 φορές βρέθηκε στην Γ' Εθνική. Η πρώτη το 1985-86 όπου τερμάτισε τελευταία και μάλιστα με αφαίρεση πολλών βαθμών, ενώ δέχτηκε και βαριά ήττα με 10-0 από την ΑΕΚ στο κύπελλο. Η δεύτερη πρόσφατα το 2006-07 όπου τερμάτισε έκτη, ενώ την σεζόν 2007-08 τερμάτισε δεύτερη και πήγε σε μπαράζ με την Αναγέννηση Καρδίτσας αλλά έχασε με 2-0 και έμεινε στην Γ' Εθνική. Μάλιστα η χρονιά συνοδεύτηκε από απαράδεκτα γεγονότα, όπως η τρομοκρατία με πυροβολισμούς(!!!) σε βάρος του πούλμαν του Παναιτωλικού. Η επόμενη χρονιά (2008-09) πάντως ήταν η τυχερή καθώς ήρθε η πολυπόθητη άνοδος στην Β' Εθνική, αφήνοντας πίσω τα φαβορί (Παναχαϊκή, Ρόδος, Φωστήρας). Στο κύπελλο δεν έχει καμιά διάκριση.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δεν υπάρχει καμία αναμέτρηση ανάμεσα σε Ηλιούπολη και Πιερικό για οποιοδήποτε πρωτάθλημα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μία και μοναδική συνάντηση έχουν οι δύο ομάδες για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος αγώνας είναι και ο μοναδικός που βρέθηκαν αντιμέτωποι Ηλιούπολη και Πιερικός. Συγκεκριμένα την σεζόν 2007-08 η Ηλιούπολη της Γ' Εθνικής, νίκησε και απέκλεισε τον Πιερικό της Β΄Εθνικής σε αγώνα νοκ άουτ με 1-0.

9-9-07 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0 (1-0) Β' ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με το καλημέρα μόλις στο 3ο λεπτό η Ηλιούπολη κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μάλιστα με σκόρερ τον ηγέτη του Πιερικού και πρώτο σκόρερ της ομάδας (με 19 γκολ) την προηγούμενη σεζόν Παναγιώτη Κυπαρίσση. Ο Περίγιο έχασε 2 μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά τελικά το σκορ έμεινε ως το τέλος. Τον αγώνα παρακολούθησαν 700 θεατές.

Pierman

3 σχόλια:

  1. ωραία στοιχεία! μπράβο φιλε πιερμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν θα γραφεί η ιστορία του Πιερικού το αρχείο του Πίερμαν πρέπει να αξιοποιηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kairos na arxisei o PIERIKOS mas na grafei kainouries selides gia tin istoria tou...pio endoxes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast