14.9.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0 ΔΙΑ...ΚΕΦΑΛΗΣ ΘΑΝΟΥ!

Ήταν το 87' του παιχνιδιού ανάμεσα στον Πιερικό και τον Παναιτωλικό, οι δυο ομάδες παρέμεναν στο 0-0 και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο. Ο Τάσος Θάνος όμως φάνηκε πως είχε διαφορετική άποψη και με ένα άλμα ψηλότερα απ' όλους, στην καρδιά της αγρινιώτικης άμυνας, ύστερ από εκτέλεση κόρνερ του επίσης προερχόμενου από τον πάγκο Τσιτλακίδη, έπιασε μια δυνατή κεφαλιά και νίκησε τον αλάνθαστο μέχρι εκείνη τη στιγμή Μπαμπανιώτη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού, κάνοντας το 1-0 για τον Πιερικό. Ο 25χρονος επιθετικός δικαίωσε τον Μάκη Κατσαβάκη που τον πέρασε στο παιχνίδι στο 77', στη θέση του Μακρή και στις καθυστερήσεις του αγώνα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ύστερα από ωραία εναλλαγή με τον Ολγκίν "σφράγισε" τη νίκη του Πιερικού με 2-0 επί του Παναιτωλικού στο παρθενικό παιχνίδι των δυο ομάδων για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας.

Κι όμως, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να "αποδράσει" από την Κατερίνη, είτε με έναν είτε και με τρεις βαθμούς! Φάση "κλειδί" ήταν αυτή του 72' όταν ο Ζουρούδης, δεχόμενος ωραία μπαλιά από τον Θεοδωρίδη προτίμησε να σουτάρει εν κινήσει, παρά να δώσει στον επερχόμενο Λόπεζ. Νωρίτερα, Πιερικός και Παναιτωλικός επιδόθηκαν σε σωρεία χαμένων ευκαιριών με τους δυο τερματοφύλακες, ιδιαίτερα τον Μπαμπανιώτη να "κατεβάζουν τα ρολά" σε ουκ ολίγες φάσεις. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους προσπαθώντας να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψουν η μια το παιχνίδι της άλλης. Στο 16' ο Πέντα έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Ολγκίν πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπαμπανιώτης είπε "όχι" σώζοντας ένα σχεδόν βέβαιο γκολ. Λίγο αργότερα, στο 20' ο Μαρτίνεζ προσπάθησε να βρει τον Ντεμπελέ στην πλάτη της αγρινιώτικης άμυνας, αλλά ο Γάλλος φορ δε πρόλαβε να βρει τη μπάλα και ο Μπαμπανιώτης την απομάκρυνε. Στο 33' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ζουρούδης έγινε κάτοχος της μπάλας, ύστερα από λάθος υπολογισμό του Μαρτίνεζ που προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα αλλά βρήκε...αέρα, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτταρά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναιτωλικός "φλέρταρε" με το 0-1 όταν ο Γκούρμα εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Τασίδη, εφόρμησε στην περιοχή του Πιερικού, "'εβγαλε" τον Χάτζιτς τετ-α-τετ με τον Κοτταρά, όμως ο έμπειρος πορτιέρο του Πιερικού απέκρουσε. Ο Χάτζιτς πήρε το ριμπάουντ, έκανε κεφαλιά όμως ο Εξουζίδης πρόλαβε με το κεφάλι να απομακρύνει τη μπάλα, στη συμβολή των δοκών του Πιερικού. Στο 42' ο Ντεμπελέ άλλαξε όμορφα τη μπάλα με τον Πέντα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" αναγκάζοντας τον Μπαμπανιώτη να εκτιναχθεί και να στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν έπεσε, προς τέρψη των περίπου 2500-3000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο (100 περίπου ήταν οι ενθουσιώδεις οπαδοί του Παναιτωλικού) και οι δυο ομάδες κυνήγησαν το γκολ. Στο 48' ο Καλλιμάνης έκανε μια κούρσα, έδωσε στον Ολγκίν αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον Μπαμπανιώτη. Στο 61' ο Πέντα κατέβασε εκπληκτικά τη μπάλα, μπηκε από αριστερά στην περιοχή του Παναιτωλικού όμως στο διαγώνιο συρτό σουτ του είπε για μια ακόμα φορά "όχι" ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι εκτός από τη φάση του 72' όταν ο Ζουρούδης προτίμησε το σουτ αντί για την πάσα στον Λόπεζ, απείλησαν και με ένα ακόμα σουτ του Ζουρούδη στο 59', ενώ στο 81' ο Ολγκίν μετά από φάση διαρκείας έκανε την κεφαλιά με τον Μπαμπανιώτη να "φωνάζει" ξανά "παρών". Μετά το γκολ του Θάνου στο 87' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με το μακρινό σουτ του Λόπεζ που βρήκε όμως τον Κοτταρά σε ετοιμότητα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Θάνος έκανε το 2-0 που σήμανε αυτόματα το "τρίποντο" για τον Πιερικό.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κύζα βρήκε τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και τους οπαδούς του Πιερικού να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη επί ενός πολύ αξιόλογου αντιπάλου και αυτούς του Παναιτωλικού να αισθάνονται πικρία γιατί έφτασαν πολύ κοντά στο να φύγουν αήττητοι, και γιατί όχι νικητές, από την Κατερίνη. Οι αλλαγές του Μάκη Κατσαβάκη έγειραν την πλάστιγγα στα τελευταία λεπτά υπέρ του Πιερικού κι ενώ ο Παναιτωλικός οπισθοχώρησε μετά το 75' με σκοπό να διαφυλάξει το "0" στην άμυνα και να εξασφαλίσει έναν πολύτιμο πόντο. Είναι χαρακτηριστικό ότι Θάνος και Τσιτλακίδης που ήλθαν από τον πάγκο είχαν ενεργό συμμετοχή και στα δυο γκολ.

Κορυφαίος του Πιερικού, εκτός βέβαια από τον δικαίως πρωταγωνιστή Θάνο, ήταν ο Καλλιμάνης, ενώ πολύ καλά πήγαν και οι Πέντα, Ολγκίν, Εξουζίδης, Κοτταράς και Τσιτλακίδης. Από τον Παναιτωλικό ξεχώρισε ο Μπαμπανιώτης (αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο), ο τεχνίτης Μαρτελότο και οι Λόπεζ, Γκούρμα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο του Πιερικού που έδειξε μεγάλη ωριμότητα, στηρίζοντας καθ' όλη τη διάρκεια την ομάδα, χωρίς γκρίνια.

Διαιτητής ήταν ο κ. Κύζας από τη Δράμα με βοηθούς τους επίσης Δραμινούς Δηλγεράκη και Παρασκευούδη. 4ος διαιτητής ο κ. Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Παντελιάδης και Μανουσαρίδης από τον Πιερικό και οι Αναστασιάδης, Δέντσας και Λόπεζ από τον Παναιτωλικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Εξουζίδης, Τασίδης, Παντελιάδης, Μακρής, (77’ Θάνος), Μαρτίνεζ, Μανουσαρίδης, Πέντα, (73’ Τσιτλακίδης), Ντεμπελέ (62’ Γκουγκουλιάς), Ολγκίν.

Παναιτωλικός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Μπελεβώνης (71' Παλαιολόγος), Μόρετς, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Δέντσας, Λόπεζ, Χάτζιτς (61' Μπαϊκαρά), Μαρτελότο (53' Θεοδωρίδης), Γκούρμα, Ζουρούδης.

6 σχόλια:

  1. "La Bombonera" to gipedo simera! bravo stous MELANOLEYKOYS GIA TIN YPEROXH ATMOSFAIRA KAI STON S.O.P.

    Pierikos "arxontas tou Borra" xana kai xana! A' ethnikh erxomaste (+tha katsoume!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRELA - ARRWSIA - KABLA GIA TH SYEXEIA KAI THN ANODO ME TON PIERIKO!

    "G.5 MELANOLEYKOI club"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε μάγκες ξεκίνησε το τρένο της ανόδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ.
    ΜΑΤΣΑΡΑ ΗΤΑΝ
    olatagoal.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ olatagoal ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pame re pierikara ta gamisame ola simera! odigame tin koursa tis anodou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast