7.7.09

ΠΕΝΤΑ: ΗΛΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ SUPER LEAGUE.

"Ξέρω ότι στόχος του Πιερικού είναι η άνοδος. Αυτός ακριβός είναι ο σημαντικότερος λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ" ήταν τα πρώτα λόγια του Μαρσέλο Αλεχάντρο Πέντα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου διάρκειας δύο ετών με τον Πιερικό παρουσιάστηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Πιερικός Παναγιώτη Σατσίδη και τον υπεύθυνο τύπου Χρήστο Τσικούρα και φάνηκε ευθύς εξαρχής αποφασισμένος να βοηθήσει τους "μελανολεύκους" να πάρουν το "εισιτήριο" της ανόδου στη "μεγάλη κατηγορία". "Δε γνωρίζω πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατηγορία, αλλά θα τα μάθω στη συνέχεια. Γνωρίζω μόνο ότι αγωνίζονται πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αρκετοί εκ των οποίων είναι συμπατριώτες μου (στον Πιερικό θα συναντήσει τους Ντιέγκο Ερνάν Μαρτίνεζ και Σέρτζιο Αριέλ Παέζ). Μου αρκεί που έχουν τεθεί πρωταγωνιστικοί στόχοι από το νέο μου σύλλογο και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να επιτευχθούν" δήλωσε ο 24χρονος ποδοσφαιριστής που όταν ρωτήθηκε αν βλέπει την κατερινιώτικη ομάδα σαν ένα "σκαλοπάτι" για την καριέρα του ήταν κατηγορηματικός: "Αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου μόνο τον Πιερικό. Φιλοδοξία μου είναι να κάνω καλά παιχνίδια και να βοηθήσω την ομάδα. Μόνο έτσι θα βγω κι εγώ ωφελημένος. Το μέλλον είναι μακριά".
Ο Πέντα που πήρε μια "γεύση" από την Κατερίνη και την παραλία (δήλωσε μάλιστα ότι του άρεσε τόσο η πόλη όσο και η θάλασσα), δεν πέρασε ακόμη από εργομετρικές εξετάσεις (καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες συμμετείχε στις υποχρεώσεις της Β' ομάδας της Νιούέλς Ολντ Μπόις), πράγμα που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, ή και αύριο. Σίγουρα χρειάζεται λίγη ξεκούραση, όμως όπως δήλωσε ο ίδιος προτιμά να ξεκουραστεί ευρισκόμενος στα Τρία-Πέντε Πηγάδια μαζί με τους νέους του συμπαίκτες, προκειμένου να εγκλιματιστεί καλύτερα στην "οικογένεια" του Πιερικού. Αύριο, ο λατινοαμερικανός άσος θα συζητήσει με τον τεχνικό των "μελανολεύκων" Μάκη Κατσαβάκη για να αποφασίσουν από κοινού το πρόγραμμα των προσεχών ημερών.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ:
Οι αναγνώστες του "katerinisport" είχαν την ευκαιρία εδώ και αρκετές ημέρες να γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα για τον Μαρσέλο Πέντα. Ο Αργεντινός παίκτη, ύψους 1,75 και βάρους 71 κιλών (ο οποίος διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, συνεπώς δε λογίζεται ως ξένος) γεννήθηκε στο Ροζάριο στις 26 Αυγούστου 1985. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του από τη Νιούελς Όλντ Μπόις (Α' Εθνική Αργεντινής) το 2004-5 αγωνιζόμενος σε 18 παιχνίδια, σημειώοντας παράλληλα 1 τέρμα. Το 2005-06 είχε 6 συμμετοχές ενώ το 2006-07 δόθηκε δανεικός στην Τίρο Φεδεράλ, ομάδα Β' Κατηγορίας με την οποία έπαιξε 28 αγώνες σκοράρωντας 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός στην Τσακαρίτα Τζούνιορς (Β' Κατηγορίας) όπου έπαιξε 25 φορές. Από τον Ιανουάριο του 2009 επέστρεψε στη Νιούελς και εντάχθηκε στη Β' ομάδα, όπου και αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. Επίσης, "μετράει" 11 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής κάτω των 21 ετών το 2003-04 ενώ συμμετείχε στην προεπιλογή της "μπιανκοσελέστε" για έξι μήνες υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Μαρσέλο Μπιέλσα. Έχει να επιδείξει, τέλος, και τρεις συμμετοχές στο Κόπα Λιμπερταδόρες (Κύπελλο Πρωταθλητριών Νοτίου Αμερικής) με τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast