8.5.09

Ο Κυβελίδης στο katerinisport: "Πρώτος μου στόχος το εξωτερικό".

Πέρασε μια ομολογουμένως πάρα πολύ δύσκολη σεζόν. Ωστόσο παρέμεινε στην ομάδα του μέχρι τέλους, τιμώντας την υπογραφή του, σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής παρότι για ένα εικοσιτετράωρο βρέθηκε στη...Μπόρνμουθ. Ο λόγος για τον... "γαλλοθρεμμένο" συμπατριώτη μας Λεωνίδα Κυβελίδη ο οποίος μίλησε στο katerinisport για τη φετινή εφιαλτική χρονιά στο Αιγάλεω, την ομάδα της πόλης του, τον Πιερικο, μια...πρωταπριλιάτικη φάρσα  αλλά το...fooball manager. 

Το φετινό "κεφάλαιο-Αιγάλεω" που προσπαθεί να ξεχάσει:

katerinisport: Ψάχνεις τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα;
Λεωνίδας Κυβελίδης: Ναι!
k.s.: Πώς θα χαρακτήριζες τη φετινή σεζόν; Όλοι σας θεωρούν ήρωες και μόνο που βγάλατε τη χρονιά!
Λ.Κ.: Πιστεύω ότι σαν τη φετινή χρονιά δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει ποτέ στην καριέρα μου. Η λέξη τραγική είναι το λιγότερο που μπορώ να πω!
k.s.: Είχατε στήριξη από κανέναν; Ή παλεύατε μόνοι σας;
Λ.Κ.: Από κανέναν! Ούτε διοίκηση υπήρχε, ούτε τίποτε! Μόνοι μας, εμείς και ο προπονητής, όλοι μας ήμασταν ήρωες.
k.s.: Οικονομικά πώς ήταν τα πράγματα;
Λ.Κ.: Χάλια, είμαστε απλήρωτοι από τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε πληρωνόμασταν με καθυστέρηση, τουλάχιστο όμως τα παίρναμε.
k.s.: Τελείωσε ο εφιάλτης!
Λ.Κ.: Δε μπορώ να το πιστέψω ακόμα ότι τελείωσε!
k.s.: Τώρα έχεις στα χέρια σου προτάσεις;
Λ.Κ.: Υπάρχουν και προτάσεις από ομάδες, αλλά και ενδιαφέρον από άλλες. Πάντως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλήξω σε κάποια απόφαση.
k.s.: Μιας και είδες τις ομάδες, θεωρείς ότι η Ηλιούπολη δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα και η Ρόδος τη θέση στο μπαράζ; Κάνε μας και μια πρόβλεψη για το Ρόδος-Παναιτωλικός που θα κρίνει ποια ομάδα θα ακολουθήσει Ηλιούπολη και Δόξα Δράμας στη Β' Εθνική.
Λ.Κ.: Κατά τη γνώμη μου, οι καλύτερες ομάδες ήταν η Ρόδος και ο Φωστήρας, ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν πετυχαίνει πάντα ο καλύτερος. Παίζουν ρόλο κι άλλες παράμετροι. Όσο για το Ρόδος-Παναιτωλικός, θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός έχει ένα μικρό προβάδισμα, όχι επειδη είναι καλύτερη ομάδα, μιας και τις θεωρώ το ίδιο καλές, αλλά λόγω του πολυπληθούς κοινού του. Πάντως οι πιθανότητες είναι 50-50!

Πιερικός...

k.s: Τον Πιερικό τον παρακολούθησες καθόλου φέτος;
Λ.Κ.: Ναι, τον είδα στα τηλεοπτικά παιχνίδια, δεν είχα την ευκαιρία να τον δω από κοντά λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων μου. Έχει πολύ καλή ομάδα.
k.s.: Πιστεύεις ότι του χρόνου με τις κατάλληλες κινήσεις ο Πιερικός θα μπορέσει να διεκδικήσει άνοδο στη Σούπερ Λίγκα;
Λ.Κ.: Το εύχομαι, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, όσο πιστεύουν ορισμένοι.
k.s. Αν δΈντοναεχόσουν πρόταση από τον Πιερικό, θα το εξέταζες να γυρίσεις;
Λ.Κ.: Τίποτε δεν αποκλείεται. Αν υπήρχαν οι κατάλληλες προυποθέσεις, φυσικά και θα το συζητούσα. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Είμαι επαγγελματίας και οφείλω να εξετάζω κάθε πρόταση για να βρω την καλύτερη. 
k.s.: Από τη θητεία σου στον Πιερικό ποια είναι η πιο ωραία στιγμή που θυμάσαι;
Λ.Κ.: Γενικά πέρασα πολύ ωραία όσο ήμουν στον Πιερικό. Η ομορφότερη στιγμή ήταν η στιγμή της ανόδου από τη Δ' στη Γ' Εθνική.
k.s.: Είχες βάλει και πολλά γκολ τότε...
Λ.Κ.: Ναι. 21. Αλλά μεγάλο ρόλο είχε παίξει τότε και ο προπονητής, ο Λεωνίδας Μπίλης. 
k.s.: Κάποια άσχημη στιγμή που θυμάσαι;
Λ.Κ.: Δε μπορώ να πω ότι είχα κακές στιγμές στον Πιερικό. Όσο ήμουν εκεί, ένιωθα καλά.

Στη Μπόρνμουθ στα ψέματα. Στο εξωτερικό στ' αλήθεια;

k.s.: Ήσουν πρωταγωνιστής μιας πρωταπριλιάτικης φάρσας (σ.σ. έμπνευσης του www.mikriliga.com) , σύμφωνα με την οποία πήρες μετεγγραφή στην αγγλική Μπόρνμουθ. Ήσουν ενήμερος για το σκηνικό; Ή το διάβασες κι εσύ, ανυποψίαστος;
Λ.Κ.: Ναι ήμουν (σ.σ. γέλια)! Ήταν επιτυχημένο νομίζω! Την "πάτησε" αρκετός κόσμος!
k.s.: Τώρα που το έφερε η κουβέντα, θα ήθελες να πας στο εξωτερικό; Έχεις άλλωστε εμπειρία από το γαλλικό ποδόσφαιρο (σ.σ. αγωνίστηκε για τρία χρόνια στις ακαδημίες της γαλλικής Στρασμπούργκ). Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο στο μυαλό σου;
Λ.Κ.: Πρώτος μου στόχος είναι να βρω ομάδα στο εξωτερικό. Νομίζω ότι οι συνθήκες που επικρατούν έξω είναι πολύ καλύτερες από ότι εδώ για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
k.s.: Τελικά, αν γύριζες το χρόνο πίσω, θα επέστρεφες από τη Γαλλία τότε;
Λ.Κ.: Όχι. Υπάρχει τεράστια διαφορά, σίγουρα θα προσπαθούσα να συνεχίσω έξω την καριέρα μου.
k.s.: Στη Στρασμπούργκ έτυχε να βρεθείς συμπαίκτης ή αντίπαλος με κάποιον που τώρα κάνει σπουδαία καριέρα; Κάποιον που σου είχε κάνει εντύπωση;
Λ.Κ.: Αρκετούς. Είχα συμπαίκτες που κάνουν τώρα αξιόλογη καριέρα αλλά και αντιμετώπισα ποδοσφαιριστές που πλέον είναι μεγάλα ονόματα. Με μερικούς επικοινωνούμε και τώρα. Όπως τον Amaury Bischoff που αγωνίζεται στην Άρσεναλ και τον Matmour Karim που παίζει στην Γκλάντμπαχ.

Κυβελίδης και football manager.

k.s.: Αλήθεια, στον ελεύθερο χρόνο σου παίζεις football manager;
Λ.Κ.: Έπαιζα παλία. Τώρα έχω καιρό να ασχοληθώ.
k.s.: Γιατί;
Λ.Κ.: Είναι κάψιμο!
k.s.: Κάνεις αποτοξίνωση λοιπόν (γέλια)! Τι ομάδες έπαιρνες συνήθως;
Λ.Κ. Μικρομεσαίες.
k.s.: Έπαιρνες τον Κυβελίδη μεταγραφή στην ομάδα σου;
Λ.Κ.: Όχι πάντα, αλλά τον είχα πάρει μερικές φορές!
k.s.: Έβαζε κανένα γκολ;
Λ.Κ.: Καλός ήταν...
k.s.: Θυμάσαι κάποιον παίκτη από το fm που στη συνέχεια τον είδες να κάνει καριέρα στο πραγματικό ποδόσφαιρο;
Λ.Κ. Τον Φρανσίσκο Μερίδα, της Άρσεναλ, τον Τζάντσον της Σαχτάρ Ντονέτσκ, τον . Συνήθιζα να αγοράζω νεαρούς σε ηλικία.
k.s.: Είχες επιτυχίες; Έπαιρνες τίτλους;
Λ.Κ: "Παπάδες" έκαναν! Κάθε χρόνο!
k.s.: Ποια έκδοση έπαιζες περισσότερο;
Λ.Κ.: To 2005-06.
k.s: Κυκλοφορούν ιστορίες ότι παράγοντες ποδοσφαιρικοί επιλέγουν ξένους παίκτες με "οδηγό" τη database του football manager. Έχεις ακούσει κάτι τέτοιο;
Λ.Κ.: Ναι, το πιστεύω!
k.s.: Έχεις να προτείνεις κάποια τακτική στους παίκτες του fm; Εσύ ποια χρησιμοποιούσες;
Λ.Κ.: Έπαιζα συνήθως με 4-3-3
k.s.: Γενικά για το football manager τι γνώμη έχεις;
Λ.Κ.: Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, αρκετά ρεαλιστικό, που σε κάνει να "κολλάς". Από ότι έχω ακούσει μάλιστα, τώρα, με την πιο πρόσφατη έκδοση, είναι ακόμη πιο κοντά στην πραγματικότητα!

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης εντοπίστηκε σε ηλικία 15 ετών, κι ενώ ανήκε στο δυναμικό της ΑΕ Ποντίων, σε αγώνα της Εθνικής Παίδων από ανιχνευτή ταλέντων της Στρασμπούργκ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και από την αγγλική Φούλαμ. Παρέμεινε στις ακαδημίες της Στρασμπούργκ για τρία χρόνια και όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του επέστρεψε στην Κατερίνη και τον Πιερικό με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα και στην πρώτη χρονιά πανηγύρισε την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορία σημειώνοντας μάλιστα 21 τέρματα. Την επόμενη σεζόν, πέτυχε 3 γκολ σε 14 εμφανίσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2005-06 και στη συνέχεια πωλήθηκε στο Αιγάλεω που τότε αγωνιζόταν στην Α' Εθνική. Εκεί έμεινα το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2005-06 και το πρώτο της σεζόν 2006-7, αγωνίστηκε συνολικά σε τρία παιχνίδια σκοράροντας μια φορά. Ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στο Χαϊδάρι (Β' Εθνική) οπού και παρέμεινε για ένα χρόνο. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2006-07 είχε πέντε γκολ σε δεκατρείς αγώνες ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν 2007-08 πέτυχε δυο γκολ σε επτά αγώνες. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2007-08 επέστρεψε στο Αιγάλεω όπου σε εικοσιτέσσερα παιχνίδια "βρήκε δίχτυα" πέντε φορές. Στη φετινή σεζόν έπαιξε σε εικοσιδύο παιχνίδια του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής με τη φανέλα του Αιγάλεω σκοράροντας επτά τέρματα.

1 σχόλιο:

Accuweather Forecast