11.5.09

Ήττα του Πιερικού από τη Βέροια (0-2), μοναδικό κέρδος οι νέοι παίκτες.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για την τρέχουσα σεζόν ο Πιερικός ο οποίος ηττήθηκε με 0-2 από τη Βέροια, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι παίκτες του Κατερινιώτη Γιώργου Κωστίκου έπαιξαν για την επιβίωση τους και κατάφεραν να επιβληθούν του Πιερικού ο οποίος αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπηρεσιακός τεχνικός του Πιερικού Γιώργος Μαυρομουστακίδης επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά φέτος τους νεαρούς Κόιτς, Ουζούνη και τον Τόσκα (είχε ξεκινήσει και με το Διαγόρα εκτός έδρας) ενώ έπαιξαν και άλλοι παίκτες με λίγο, μέχρι τώρα, χρόνο συμμετοχής.
Η Βέροια άνοιξε το σκορ στο 49' με σουτ του Ράνιτς ύστερα από πάσα του Καλτσά ενώ στο 75' ο Καλτσάς δέχτηκε τη μπάλα από τον Χαλαουάνι στο ύψος του πέναλτι και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό Πιερικός-Βέροια 0-2. Η Βέροια θα μπορούσε να είχε σκοράρε και σε άλλες περιπτώσεις όμως στο 43' ο Ράνιτς που δέχτηκε τη μπάλα από τον Χαλαουάνι "νικήθηκε" σε σουτ που επιχείρησε από τον Καρακούτση ενώ στο 74' ο Χαλαουάνι κάνοντας ένα εκπληκτικό "σόλο" μπήκε στην περιοχή του Πιερικού και σούταρε, με τη μπάλα όμως να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.
Από την πλευρά του Πιερικού, την κορυφαία ευκαιρία απώλεσε ο Βέρμπης ο οποίος στο 11' έγινε κάτοχος της μπάλας ύστερα από μπαλιά του Λουτσιάνο, το σουτ του όμως, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία έσκασε στο έδαφος και απομακρύνθηκε. Σε άλλη καλή στιγμή, ο Κόιτς έπιασε διαγώνιο σουτ ύστερα από μπαλιά του Λουτσιάνο, αναγκάζοντας τον Κοταρίδη να διώξει σε κόρνερ. Στο 88' ο Θάνος προσπάθησε με κεφαλιά να σκοράρει ύστερα από σέντρα του Ματζουράκη αλλά ο Κοταρίδης ευρισκόμενος σε σωστή θέση μπλόκαρε.
Διαιτητής του αγώνα, τον οποίον παρακολούθησαν περίπου 500 φίλαθλοι, αρκετοί από τυς οποίους ήταν εκδρομείς από τη Βέροια, ήταν ο Βοιωτός κ. Βασιλιάς με βοηθούς τους επίσης Βοιωτούς Λιανό και Τσάρνα. 4ος διαιτητής ο κ. Βαλιώτης από τη Λάρισα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Μαυρομουστακίδης)
Καρακούτσης, Γιαζιτζόγλου (52' Παέζ), Ματζουράκης, Παστός, Χατζόπουλος, Τόσκας, Ουζούνης, Κόιτς, Λουτσιάνο, Βέρμπης (65' Θάνος ), Μακρής (76' Μάγγος).
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Κωστίκος)
Κοταρίδης, Παπαδόπουλος, Τριάντος, Βέρτζος, Καπίας, Παυλίδης, Κόλτσης, Ράνιτς (87' Δρούγας), Τοπούζης, Χαλαουάνι (77' Κέρι), Καλτσάς.


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Α' ΗΜ:

11' Σουτ του Βέρμπη, από το ύψος του πέναλτι ύστερα από σέντρα του Λουτσιάνο από τα δεξιά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.
32' Μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών της Βέροιας, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά, αυτός, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Πιερικού έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια του Καρακούτση.
38' Καλτσάς και Τοπούζης συγκρούστηκαν μεταξύ τους και δε μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα μετά από σέντρα από τα αριστερά του Χαλαουάνι.
42' Από μπαλιά του Λουτσιάνο μακρινή, ο Κόιτς έκανε το διαγώνιο σούτ αλλά ο Κοταρίδης απομάκρυνε σε κορνερ.
43' Χαλαουάνι βρήκε το Ράνιτς με ωραία μπαλιά αλλά το διαγώνιο σουτ του τελευταίου από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρακούτσης.

Β' ΗΜ:
48' Σουτ του Καλτσά από τα αριστερά, απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρακούτσης.
49' ΓΚΟΛ! 0-1 Σουτ του Ράνιτς, ύστερα από πάσα του Καλτσά, η μπάλα στα δίχτυα του Καρακούτση.
60' Σουτ του Χαλαουάνι από αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.
70' Ο Τριάντος έδωσε στον Χαλαουάνι ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα με δυνατό σουτ ψηλά, άουτ.
74' Ατομική προσπάθεια του Χαλαουάνι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε από αριστερά όμως η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.
75' ΓΚΟΛ! Ο Χαλαουάνι πάσαρε στον Καλτσά κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Καρακούτση κάνοντας το 0-2.
89' Σέντρα Ματζουράκη από τα δεξιά, πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Βέροιας ο Θάνος, έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κοταρίδης ευρισκόμενος σε σωστή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.

Στη συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Κωστίκος δήλωσε: "Με τη νίκη μας σήμερα αποκτήσαμε τη δυνατότητα να σωθούμε και με ισοπαλία στον τελευταίο αγώνα με την Καρδίτσα. Εύχομαι στον Πιερικό να πετύχει τους στόχους του για τη νέα σεζόν καθώς έχει αποδείξει ότι το αξίζει και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές και με τη σοβαρότητα που τους διακρίνει πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν".
Από την πλευρά του Πιερικού ο Γιώργος Μαυρομουστακίδης είπε: "Σήμερα αγωνίστηκαν κάποια νέα παιδιά, από τα οποία έμεινα ικανοποιημένος. Κέρδος για τον Πιερικό σήμερα ήταν αυτοί οι νέοι ποδοσφαιριστές. Θα κυνηγήσουμε την ουσία στο τελευταίο παιχνίδι, μιας και σημερα ήταν αυτό που μας έλειπε, ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Από φέτος ήδη, μπαίνουν οι βάσεις για το ερχόμενο πρωτάθλημα όπου ο Πιερικός θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις κι αυτό γίνεται αντιληπτό από τη συμφωνία με το Μάκη Κατσαβάκη.

2 σχόλια:

  1. Ξεφτίλα, από κει που κάποτε πολλοί πιστέψαμε ακόμη και στην 3η θέση, φτάσαμε να είμαστε 6 βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού, δηλαδή μόλις 2 νίκες μακριά από την Γ' Εθνική. Ευτυχώς που μένει μόνο μια αγωνιστική γιατί θα ανησυχούσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mou aresan simera oi pitsirikades ouzounis, toskas kai koic! elpizo na tous valei kai me agrotiko astera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast