16.5.09

ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ: ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ-ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΡΕΣΩ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ.


Μπορεί να μην έμεινε πολύ καιρό στην Κατερίνη αλλά ο φίλαθλος κόσμος του Πιερικού τον θυμάται με συμπάθεια καθώς ήταν από τα "αγαπημένα" παιδιά της εξέδρας. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τσιφλίδη που ήλθε στον Πιερικό ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στα μέσα της σεζόν 2007-08 όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ένα χρόνο μετά, ο "ΤΣΙΦ" μιλάει στο "katerinisport" για το πέρασμα του από τον Πιερικό αλλά και τις φετινές εμπειρίες του με Φωκικό και Απόλλωνα Αθηνών.

"Περήφανος που έπαιξα στον Πιερικό, θα ήταν τιμή μου να φορέσω ξανά τη φανέλα του"

katerinisport: Δεν έπαιξες πολύ όσο ήσουν στον Πιερικό, όσες φορές ομως χρησιμοποιήθηκες έδειξες καλά στοιχεία και διάθεση να προσφέρεις. Γιατί δε συνεχίστηκε η συνεργασία με την ομάδα το καλοκαιρι;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Όντως, δεν είχα πολλές ευκαιρίες πέρυσι αλλά όσες φορές μου δόθηκε η δυνατότητα να μπω στο γήπδο πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Μάλιστα είχα σκοπό στην καλοκαιρινή προετοιμασία και στα φιλικά να δείξω τις δυνατότητές μου και να πάρω περισσότερες ευκαιρίες την ερχόμενη σεζόν. Ο κ. Παπαδόπουλος όμως δε με είχε στα πλάνα του επειδή είπε ότι ήμουν δανεικός από τον Παναθηναϊκό και ότι είχε σαν αρχή να μη δουλεύει με δανεικούς παίκτες.

katerinisport: Οι Τρωίρης και Χατζόπουλος όμως αγωνίζονταν επίσης σαν δανεικοί στον Πιερικό, από τον Αστέρα Τρίπολης...

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Ακριβώς. Ίσως τελικά έφταιγε το ότι ανήκα στον Παναθηναϊκό. Δε ξέρω...

katerinisport: Τον είδες φέτος τον Πιερικό;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Τον είδα αρκετές φορές, έχω έρθει και στο γήπεδο μάλιστα. Έχω διατηρήσει πολλές σχέσεις με την Κατερίνη. Ο φετινός Πιερικός ήταν πολύ καλή ομάδα, που ξεχώρισε από την πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας.

katerinisport: Με την προσληψη του Μάκη Κατσαβακη φαινεται ξεκαθαρα οτι για τον Πιερικό στοχος ειναι πλεον η ανοδος. Θεωρεις οτι υπαρχουν οι δυνατοτητες να τα καταφερει ο πιερικος τη νεα χρονια;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Ο κ. Κατσαβάκης είναι πολύ καλός προπονητής και αν γίνουν καλές μεταγραφές νομίζω ότι μπορεί να "χτυπήσει" άνοδο τη νέα χρονιά.

katerinisport: Όσο ήσουν στην Κατερίνη και τον Πιερικό αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Όχι, το παραμικρό. Ίσα ίσα επειδή ήμουν ο μικρότερος με πρόσεχαν όλοι. Όλα ήταν άψογα. Από την εμπειρία μου στην ομάδα, διαπίστωσα ότι ο Πιερικός έιναι ένα οργανωμένο σωματείο που έχει σοβαρή διοίκηση, πληρώνει στην ώρα του, έχει τον κόσμο στο πλευρό του ενώ και το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι καλό.

katerinisport: Αν σου δινόταν η ευκαιρία να ξαναφορέσεις τη φανέλα του Πιερικού θα το ήθελες;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Είμαι περήφανος που "πέρασα" από τον Πιερικό και θα ήταν τιμή μου να φορέσω ξανά τη φανέλα του.

katerinisport: Είναι σίγουρο ότι ο φιλαθλος κοσμος της κατερινης θα χαρεί οταν διαβασει τη συνέντευξή σου γιατι εισαι απο τα πιο αγαπητα παιδια που περασανε απο τον Πιερικο τα τελευταία χρόνια. Ποια ήταν η ωραιότερη στιγμή στην περυσινή σεζόν;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Όταν γύρισε η ομάδα με το "διπλό" της παραμονής μέσα στον Ιωνικό και ήλθαν οι οπαδοί στην πλατεία και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί σα μια οικογένεια.

katerinisport: Ήταν δραματική η περυσινή σεζον. Ύπηρξε στιγμή που πίστεψες ότι δε θα τα καταφέρει η ομάδα;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Πιστεύω πως ήμουν ο μοναδικός που έλεγα ότι η ομάδα θα παραμείνει σίγουρα στη Β' Εθνική! Κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά δεν το πολυπίστευαν. Στο τέλος όμως δικαιωθήκαμε και μείναμε στην κατηγορία.

katerinisport: Τι σου έρχεται στο μυαλό σκεπτόμενος τον πρώτο προπονητή σου στον Πιερικό, Τόμας Κοστ;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και γνώστης του ποδοσφαιρού. Νομίζω ότι ήταν πολύ καλός προπονητής και ήταν καθαρά θέμα ατυχίας που δεν κέρδιζε η ομάδα. Παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά δεν έμπαινε με τίποτε το γκολ! Ο κόσμος γούσταρε τη μπάλα που παίζαμε, μας συμπαραστεκόταν, μας έδινε δύναμη και έφευγε από το γήπεδο ευχαριστημένος. Ωραίες στιγμές...

Περί Απόλλωνα και Φωκικού...

katerinisport: Δεν τα καταφέρατε τελικά με τον Απόλλωνα Αθηνών να ανεβείτε κατηγορία. τι έφταιξε;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Πιστεύω ότι ήμασταν καλοί σε όλο το πρωτάθλημα αλλά σε κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και γκελάραμε. Έπρεπε να παρουμε τότε τις νίκες για να είμαστε στην κορυφή. τελικά δεν καταφέραμε να ανεβούμε για έναν βαθμό.

katerinisport: Ποιο ήταν το κίνητρο να αγωνιστείς στον Απόλλωνα, να πας δηλαδή από τη 3η, στην 4η εθνική;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Ο Απολλων είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κι αυτό ακριβώς ήταν το κίνητρο για να αγωνιστώ, παρότι βρίσκεται στην 4η εθνική. Νιώθαμε ότι βρισκόμασταν σε ένα μεγάλο σύλλογο. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ξανά την ομάδα στον επαγγελματικό ποδοσφαιρικό "χάρτη".

katerinisport: Στον πρωτο γυρο αγωνιστηκες με το Φωκικο. Πώς ήταν η εμπειρία σου στην Άμφισσα;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Ήταν καλά, έπαιξα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου γιατί βοήθησα όσο μπορούσα. ωστόσο στην πορεία προκύψανε κάποια προβλήματα στα οποία δε θα θελα να αναφερθώ και έφυγα.

katerinisport: Δίκαια πιστεύεις ότι η Δόξα Δράμας ανέβηκε στη Β' Εθνική;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Νομίζω ότι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος ήταν ο Παναιτωλικός, αλλά δε ξέρω γιατι δεν έπαιρνε τα παιχνίδια. Πολύ καλή ομάδα και η Δόξα αλλά νομίζω πως είχε και την τύχη μαζί της, αλλιώς θα έβγαινε πρώτος ο Παναιτωλικός. Οπωσδήποτε πάντως, νομίζω πως οι Αγρινιώτες έχουν τον πρώτο λόγο για το μπαράζ ανόδου με τη Ρόδο. Τα διαθέτουν όλα: καλή ομάδα, σοβαρή διοίκηση, πρότυπες εγκαταστάσεις, μεγάλη στήριξη και "δίψα" από τον κόσμο.

katerinisport: Ο πρώην προπονητης σου στο Φωκικο, ο Απόστολος Χαραλαμπιδης "ακούστηκε" για τη θέση του τεχνικού στον Πιερικό προτού η ομάδα της πόλης μας συμφωνήσει με το Μάκη Κατσαβάκη. Ποια η άποψή σου για τον Χαραλαμπίδη σαν προπονητή; Μπορεί να σταθεί στη Β' Εθνική;

Παναγιώτης Τσιφλίδης: Πιστεύω ότι ο Χαραλαμπίδης είναι πολύ καλός προπονητής, νέος σε ηλικία με όρεξη για δουλειά και μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ο Παναγιώτης Τσιφλίδης ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα "Ακαδημία Άρτας" όπου τον εντόπισαν υπεύθυνοι της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Μετά την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τους "πρασίνους" δόθηκε δανεικός στον Πιερικό για ενάμισι χρόνο, ωστόσο στο τέλος της πρώτης σεζόν, λύθηκε η συνεργασία του με την ομάδα. Επόμενος σταθμός για τον Τσιφλίδη ήταν ο Φωκικός στη Γ' Εθνική όπου αγωνίστηκε στο φετινό πρώτο γύρο και εν συνεχεία ο νεαρός επιθετικός φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών (Περιφερειακό Πρωτάθλημα).

7 σχόλια:

  1. DEN PIRE POLLES EFKERIES APO TO SOULI.TON EDIOKSAN GIATI ITAN VAZELOS.TELOSPANTON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katerinisport:
    Τι σου έρχεται στο μυαλό σκεπτόμενος τον πρώτο προπονητή σου στον Πιερικό, Τόμας Κοστ;

    Παναγιώτης Τσιφλίδης:
    Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και γνώστης του ποδοσφαιρού. Νομίζω ότι ήταν πολύ καλός προπονητής και ήταν καθαρά θέμα ατυχίας που δεν κέρδιζε η ομάδα. Παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά δεν έμπαινε με τίποτε το γκολ! Ο κόσμος γούσταρε τη μπάλα που παίζαμε, μας συμπαραστεκόταν, μας έδινε δύναμη και έφευγε από το γήπεδο ευχαριστημένος. Ωραίες στιγμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ferte piso ton tsif..to paidi aksizei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NOMIZO MPOREI NA PEKSEI SAN ALLAGI TO PAIDI, AKSIZEI GIA ENISXYSI APO TON PAGKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o pierikos xreiazetai k mikrouss paiktes grigorous k kalous..oxi tous 30arides mono

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast