12.10.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: 2-3

Κατώτερος των περιστάσεων παρουσιάστηκε ο Πιερικός ο οποίος σε ένα παιχνίδι σημαντικό τόσο από βαθμολογική όσο και από ψυχολογική άποψη γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-3 από τον Ολυμπιακό Βόλου. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Κατερίνης ήταν εκτός τόπου και χρόνου μετατρέποντας τον Ολυμπιακό Βόλου σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Αρκούσαν δυο παδιαριώδη λάθη στη "μελανόλευκη" άμυνα για να δώσουν "αέρα" δυο τερμάτων στους "ερυθρολεύκους". Στο 23' ο Μόνχε επιχείρησε τη συρτή σέντρα σουτ από τα δεξιά, ο Κοτταράς απέκρουσε ασθενώς και ο Ουμπίντεζ, ανενόχλητος δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στο ανυπεράσπιστο τέρμα του Πιερικού (0-1). Η αντίδραση του Πιερικού μετά το 0-1 δεν ήλθε, παρά την αντικατάσταση του Γιαζιτζόγλου από τον Γκουγκουλιά. Οι "μελανόλεκοι", παρότι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα τη μπάλα στην κατοχή τους, αναπτύσσονταν ανορθόδοξα, ψάχνοντας με βαθιές μπαλιές τα κεφάλια των Ολγκίν και Θάνου και δεν έκανα την παρουσία τους ιδιαίτερα αισθητή στα "καρέ" του Ολυμπιακού Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ τους έδωσαν χώρο στον Πιερικό και προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα. Στο 40' σε αντεπίθεση διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ο Ουμπίντεζ από αριστερά βρήκε τον Μόνχε, αυτός άφησε έξυπνα στον Ροτζέριο ο οποίος από κοντά είχε εύκολο έργο να κάνει το 0-2.

Στην επανάληψη, η είσοδος του συγκινητικού Πέντα (έκανε ένεση στο πόδι προκειμένου να αντέξει έστω ένα ημίχρονο) στη θέση του αρνητικού Ολγκίν έδωσε πνοή στον Πιερικό ο οποίος ανέβασε αισθητά την απόδοσή του. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη έβαλαν τη μπάλα κάτω και στο 50' έφτασαν στη μείωση του σκορ ύστερα από ωραίο συνδυασμό Πέντα-Θάνου-Γκουγκουλιά, με τον τελευταίο να πλασάρει όμορφα τον Γλύκο από το ύψος του πέναλτι (1-2). Η "αντεπίθεση" του Πιερικού συνεχίστηκε στο 56' με τον Γλύκο να μπλοκάρει οριακά τη μπάλα, ελάχιστα πριν αυτή περάσει τη νοητή γραμμή του τέρματος ύστερα από σουτ του Μαρτίνεζ και κόντρα της μπάλας στο τείχος μετά από εκτέλεση φάουλ-στρώσιμο του Παστού. Στο 75' ο Γιώργος Γκουγκουλιάς έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή του Βόλου, βρήκε εκτός θέσης τον Γλύκο, στόπαρε και με έξοχο γυριστό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της θεσσαλικής ομάδας (2-2). Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πιερικός με το ψυχολογικό προβάδισμα αλλά και τη στήριξη του κόσμου μπορούσε να πετύχει την ολική ανατροπή, ήλθε ένα ακόμη παιδικό λάθος που έδωσε την ευκαιρία στον Ουμπίντεζ να κλέψει και να τροφοδοτήσει τον Ροτζέριο που έκανε το 2-3 από το ύψος του πέναλτι. Μετά την επίτευξη του τρίτου τέρματος του Ολυμπιακού Βόλου, ο Πιερικός ρίσκαρε ακόμη περισσότερο παίζοντας με τρεις αμυντικούς (βγήκε ο Εξουζίδης και μπήκε ο Τσιτλακίδης) αλλά δε δημιούργησε την παραμικρή αξιόλογη φάση στα αντίπαλα καρέ. Οι "τραυματισμοί" των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου αποτέλεσαν την τελευταία "πινελιά" στο γκρίζο "πίνακα" που είδαν οι φίλοι του Πιερικού τους οποίους το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε να αποχωρούν περίλυποι και προβληματισμένοι από το γήπεδο.

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει σκληρά τα όσα γράφονται, ωστόσο το "katerinisport" δε "χαϊδεύει αυτιά". Ο κόσμος του Πιερικού, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για την ένθερμη στήριξή του στην ομάδα και σε αυτόν τον αγώνα, στηρίζει την προσπάθεια και είναι διατεθειμένος να δώσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου στους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία. Αρκεί να βλέπει βήματα προς τα μπρος και όχι προς τα πίσω. Δυστυχώς στο παιχνίδι με το Βόλο η ομάδα, αν εξαιρεθεί το διάστημα 46'-75' δεν ήταν καλή και με τέτοιες ανεπαρκείς εμφανίσεις, ο μοναδικός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί είναι αυτός της παραμονής στην κατηγορία. Η ομάδα συμπλήρωσε τρία παιχνίδια δίχως νίκη και πλέον το "τρίποντο" στην έδρα των εκ των ουραγών Ιωνικού θεωρείται "μονόδρομος" προκειμένου ο Πιερικός να μη χάσει την επαφή με τις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

6’ Συρτό σουτ του Ροτζέριο, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτταρά.

7’ Ο Ντεμπελέ από κοντά ύστερα από κόντρες με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

11’ Κεφαλιά του Χανιώτη από κοντά, μπλόκαρε ο Κοτταράς.

13’ Συρτό μακρινό σουτ του Ντεμπελέ, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

17’ Απομάκρυνση του Κοτταρά, κάτοχος της μπάλας ο Ροτζέριο, προσπάθησε να τον πλασάρει όμως ο Παντελιάδης με το κεφάλι παραχώρησε κόρνερ στο ύψος της μικρής περιοχής.

20’ Σέντρα του Ουμπίνεζ, δεν πρόλαβαν οι Ροτζέριο και Χανιώτης.

22’ Σέντρα Μακρή, η μπάλα πήρε ύψος, ο Γιαζιτζόγλου έκανε την κεφαλιά, η μπάλα στα χέρια του Γλύκου.

23’ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Μόνχε έκανε τη συρτή σέντρα σουτ, ο Κοτταράς απέκρουσε ασθενώς και από κοντά ο Ουμπίντεζ δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1 στην ανυπεράσπιστη εστία του Πιερικού.

25’ Κόρνερ Γιαζιτζόγλου, κεφαλιά του Μακρή η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

36’ Σέντρα Καλλιμάνη, κεφαλιά του Θάνου κόπηκε από τους αμυντικούς και εν συνεχεία μπλόκαρε ο Γλύκος.

40’ ΓΚΟΛ! 0-2:Σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου από τα αριστερά, ο Ουμπίντες έδωσε στον Μόνχε, αυτός άφησε στον Ροτζέριο ο οποίος μετά από ολιγωρία της άμυνας από κοντά έκανε το 0-2.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

47’ Σουτ του Παντελιάδη, η μπάλα άουτ.

50’ ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Θάνος έγινε κάτοχος της μπάλας από μπαλιά του Πέντα, τροφοδότησε ωραία τον Γκουγκουλιά κι αυτός από το ύψος του πέναλτι «εκτέλεσε» τον Γλύκο κάνοντας το 1-2.

56’ Ο Παστός σε εκτέλεσε φάουλ έστρωσε στον Μαρτίνεζ, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, πήρε ύψος και ο Γλύκος την μπλόκαρε πάνω στη γραμμή.

58’ Ο Μόνχε σε κόντρα επίθεση σούταρε όμως ο Κοτταράς απομάκρυνε σε κόρνερ.

59’ Σουτ του Χανιώτη, η μπάλα άουτ.

62’ Φάουλ Μπουλούτ, μπλόκαρε ο Κοτταράς.

70’ Φάουλ Ουμπίντεζ, μπλόκαρε ο Κοτταράς.

75’ ΓΚΟΛ! 2-2! Φοβερό γυριστό σουτ του Γκουγκουλιά έξω από την περιοχή, ύστερα από πάσα του Θάνου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

76’ ΓΚΟΛ! 2-3! Σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου, από λάθος του Παστού ο Ουμπίντεζ έκλεψε τη μπάλα, σέντραρε και ο Ροτζέριο έγινε κάτοχος της μπάλας και δε δυσκολεύτηκε με συρτό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να κάνει το 2-3.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 3500-4000 φίλαθλοι, 600-650 εκ των οποίων ήταν φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου.

Διαιτητής ήταν ο κ. Δασκαλόπουλος της ΕΠΣ Κορινθίας με βοηθούς τους κ. Μπέτσογλου της ΕΠΣ Κορινθίας, Λιανό της ΕΠΣ Βοιωτίας, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Αρετόπουλος της ΕΠΣ Τρικάλων. Τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα οι Ντεμπελέ, Παστός, Εξουζίδης, Μαρτίνεζ από τον Πιερικό και οι Αλβαρέζ, Κοντέων, Χανιώτης, Ροτζέριο, Αρβανίτης, Λιόλιος από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοταράς, Καλιμάνης, Παντελιάδης, Εξουζίδης (79’ Τσιτλακίδης), Παστός, Μακρής, Μαρτίνεζ, Θάνος, Ντεμπελέ, Ολγκίν (46’ Πέντα), Γιαζιτζόγλου (30’ Γκουγκουλιάς).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Ζαραδούκας (60’ Αρβανίτης), Κοτίτσας, Αλβαρέζ, Μπουλούτ, Χανιώτης (78’ Ψυχογιός), Ροτζέριο, Ούμπιντες (83’ Αμπράμοβιτς), Μόνχε, Κακαράς, Κοντέων.

(Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα του ΣΟΠ-Θύρα 5, sop-pierikos.gr)

14 σχόλια:

  1. epitelous enas dimosiografos pou leei ta pragmata me t onoma tous...kai liga les megale!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eleosss.....oli tin evdoamada oi voliotes mas lene oti 8a r8oun k 8a mas kerdisoun...k pragmati auto ginete!mipws telika eimaste PELATES?? TRAGODIA o pierikos!Poso na anteksei okosmos tou Pierikou??8a ksespasei! gt k.Katsavaki tosa la8i??kanete les k den kserete tin omada sas ..to uliko pou dia8etete!eiste ektos topou k xronou!Epitelous diwkste ton me8uastaka ton Ntempele!!Imarton!!den to vlepete oti den kanei!exw na paw gia pollous paoxtes tis 11adas alla den eimai o armodios..apla o Ntempele me exei vgalei apo ta rouxa m...Den ftaite mono eseis!alla k o k.Ntoumos!!nai....gt an kanw la8os 8elw na m to peite .?..Pote epi proedrias Ntoumou(4 xronia) o Pierikos epaikse mpala????pigame sto gipedo k eidame mpala??stin anodo mas stin B' ? me ton Bazaka??pou ola itan stimena gia na anevoume...tin alli xronia stin B' pou eimastan me to 1 podi na paisoume ksana(Bazakas-Kost)...tin epomeni pou pigame "kala" etsi nomizete dld(an 8ewreitai epityxia na termatizeis 10os...ok!)me ton Souli opou paizame mpam-mpoum...h fetos me Katsavaki opou exoume ginei rompa! k kala pame gia anodo k exoume 1 niki...alla ti perimeneis otan den mporeis na kerdiseis filika me omades D' ethnikis...ENA AKOMA LA8OS! Stamatiste k.Ntoumo na fernete palta apo Argentina( Olgin,,paez.,,Priogio(paliotera)))k eggxrwmous pou to mono pou kseroun einai na poulane CD(Ntempele)..Mporeite na kanete kali omada me ligotera lefta k aksiopistous ellines paixtes pou ksroun tin katigoria...DIWKSTE epitelous autous pou sas sumvouleuoun!opws kanate paliotera me ton Lagdari(lamogio)....Den paei allo auti i katastasi!!!
    Mporei k na kanw La8os...? dior8wste me! h Diapseuste me! Me agapi Giannis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bravo re file!
    pes ta 1000 fores na se akousoun! alla ta autia ta exoun sto mpeo min ton disarestisoun! ntropi gia tin poli mas einai ti dusfimizoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DIWKSTE epitelous autous pou sas sumvouleuoun...

    na doume poso akoma tha antexei o kosmos re!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΡΩΜΑΓΕ.... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΩΜΑΓΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ Η' ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re paidia autoi oi 500-600 pou pame mia zwi tha eimaste kai pali!
    o exouzidis to "paidi" tou mpeou kanei polu megalo kako kai o tempele kai kapioi alloi....as min kruvomaste pisw apo to daktulo mas re!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oti kai na leme edw einai ligo...oi paiktes kai kuriws oi duo amintikoi estisan to mats..to paidi tou mpeou o eksouzidis kai o pastos pou kanei tis teleftaies tous arpaxtes.den noeite na ksanaforesoun fanela vasikou..den fovountai ton kosmo tis katerinis k giafto tolmisane kai estisan to mats...prepei na ksipnisei o kosmos tis katerinis kai oxi na xeirokrotei to tsiraki tou axillea otan vgainei san allagi afou epitelese to kathikon apenanti sto afentiko tou...katsavaki kopstous to podosfairo kai eleos me ton tempele ton mpekri...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bravo sto filo dimosiografo k sugxaritiria gia tin epituxia tis selidas!
    Kateriniwtes filoi,afiste kata merous tis alles omadoules(PAOK,ARI,PAO,OSFP klp)k as asxolithoume me tin pierikara mas! oloi sto gipedo na tous deixoume ti esti pierikos LAOS! melanoleukos Irakliou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. re mporei na mou pei kapoios ti skata paizetai me ton frederiks k den paizei????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διάβασα με προσοχή αυτά που γράφετε όλοι στις παραπάνω τοποθετήσεις σας. Δε σας κρύβω οτι περνάνε κι εμένα πολλά απο το μυαλό μου. Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι μεγαλομετόχοι είναι σακατεμένοι. Μίλησα μετά τον αγώνα μαζί τους και κυριολεκτικά ήταν κι οι δυό τους κομμάτια. Δώσανε και δίνουν τόσα λεφτά και βλέπουν τον κάθε καρακιόζη Μπέο και όπως θέλει να τον λένε να έρχεται μέσα στην Κατερίνη και να βιάζει κι εμάς και αυτούς και την μεγάλη μας ποδοσφαιρική οικογένεια. Τα ερωτηματικά είναι πολλά και οι αποδέκτες τους περισσότεροι. Οι επιλογές των προσώπων στους έντεκα με προβληματίζουν γιατί αν τις έκανα εγω είχα δικαιολογίες για να κάνω λάθος. Τι να πω δεν εχω λόγια για να δικαολογήσω μια απαράδεκτη κατάσταση η οποία ευτηχώς είναι ανστρέψιμη, γιατί είναι ακόμη νωρίς. Ας αφήσουμε να κάτσει η σκόνη για να σκεφτούμε νηφάλια κι εμείς, κι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Περιθώρια υπάρχουν. Εμείς ότι κι αν συμβεί οφείλουμε να μείνουμε στο πλευρό της ομάδας που αγαπάμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να την αφήσουμε τώρα που χρειάζεται τη στήριξή μας. Στα δύσκολα, να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλο και όλοι μαζί στο πλευρό της αγαπημένης ομάδας που δοκιμάζεται.Είναι υποχρεωσή μας αυτή...
    Μπάμπης Πεϊδης
    Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πιερικού
    Αθλητικογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπάμπη, επειδή ξέρεις από ποδόσφαιρο πιστεύω να δικαιολογείς τις αντιδράσεις του κόσμου για τον προπονητή. Τόσο ανίκανοι είναι ο Φρέντερικς (πρώτος σκόρερ στα φιλικά), ο Λαναρής, που ήταν επιλογή του, ο Σουλίδης επίσης, ο Χατζηζήσης, ο Αγγελόπουλος, ακόμη και ο Κόιτς που έχει έφεση στο σκοράρισμα;
    Δεν έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο, ένα σύστημα, και φαίνεται καθαρά.
    Ευελπιστούμε σε σένα και το Δημήτρη με τις θέσεις σας να συνδράμετε στη σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει μετα από τις άσχημες εμφανίσεις και την χθεσινή ήττα.
    Ο κόσμος είναι πικραμένος και κάποιος πρέπει να αποκαταστήσει την πληγωμένη υπερηφάνεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pedia afiste aftes tis vlakies me perou stimenou ke pedia tou mpeou!Giati den ta xerete ta pedia!An itan o exouzidis pedi tou tha epeze ekei!Toulachiston mechri stigmis fenete oti dini tin psichi tou sto gipedo. Paleui ke kerdisi tis monomachies tou an to prosexate. Gia na pexi kalitera i omada prepei na ta vroune i prostini. Gia ton pasto mporei na ekane ena lathos omos ke auto ginete sto podosfero.Mi vazoume amesos to pedi oti itan stimenos. Kitaxte ti ginete stin europi!Simfono itan kakos agonas ke ftei olli i omada! emis imaste filathli ke prepei na dosoume xrono stin omada ke na tin iperaspizomaste ke oxi giati xasame apo ton volo na ta vapsoume ola mavra. i omada exei piotita. Ego aplos vlepo oti akoma den pezoun eleuthera ke den exoun vrei ta patimata tous.prepei na vroume ke mia endekada. afou kathe fora alazoume pechtes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ti les re fele apo panw...mipws pires kai esy tpt apo pouthena na grafeis malakies???esy gipedo den eisoun?oti theleis les twra?me ti noimoisini mas paizeis?fele e fele....tosa lathi se 90 lepta tuxaia ginane...ampale....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast