28.10.09

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1 ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, 2-2 ΣΤΗΝ ΗΜΙΩΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ.

Αυτός ήταν Πιερικός! "Μελανόλευκοι" για...φίλημα απέκλεισαν τον Εργοτέλη στα πέναλτι και προκρίθηκαν στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος στο ιδανικό ντεπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της ομάδας. Η παρουσία του Κορυδαλλιώτη τεχνικού εκτόξευσε στα ύψη την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που αποφορτίστηκαν από το άγχος που βάρυνε τα πόδια τους και όντας "μεταμορφωμένοι" προς το καλύτερο, έπαιξαν στα ίσια τον Εργοτέλη της Super League και κατάφεραν να αποκλείσουν την κρητική ομάδα στη...ρωσική ρουλέτα των πέναλτι σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού στους 1200 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Α' ΔΑΚ Κατερίνης.

Κλασσικός Σούλης με 4-5-1, 4-3-3 για Καραγεωργίου.

Προβλέψιμη ομάδα Σούλη Παπαδόπουλου θα χαρακτήριζε κανείς τον Πιερικό που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ένας Πιερικός ψυχωμένος, με τους παίκτες να "μασάνε σίδερα", να βγαίνουν με δύναμη στη μπάλα, να προσέχουν τα νώτα τους και να ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία για να μετουσιώσουν σε γκολ. Ο Κορυδαλλιώτης τεχνικός παρέταξε την ομάδα με το αγαπημένο του 4-5-1, έχοντας τους Καρακούτση κάτω από τα δοκάρια, Καλλιμάνη δεξιά, Παντελιάδη αριστερά, Εξουζίδη και Τασίδη στο κέντρο της άμυνας, Μαρτίνεζ και Μακρή δίδυμο ανασταλτικών μέσων, Πέντα στο αριστερό άκρο του κέντρου, Ντεμπελέ στο δεξί, Θάνο στην κορυφή της επίθεσης και Φρέντερικς πίσω του (εναλλασσόταν με τον Ντεμπελέ). Στην αντίπερο όχθη, ο Νίκος Καραγεωργίου έπαιξε με 4-3-3, έχοντας τους Δασκαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, Ρουμπάκη δεξιά, Μπερτόσα αριστερά, Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι στο κέντρο της άμυνας, Μπέτο αμυντικό χαφ, Σιάκα και Φραγκουλάκη δίδυμο μέσων, αριστερό εξτρέμ τον Δ. Κοιλιάρα και δεξί εξτρέμ τον Τσεσνάουσκις με τον Λεάλ στην κορυφή της κρητικής επίθεσης.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ με τους Λεάλ (12') και Φρέντερικς (15') πρωταγωνιστές. Ο Πιερικός ανέβασε την απόδοσή του απειλώντας με τους Ντεμπελέ και Μακρή σε ένα δίλεπτο (27'-28') ενώ στο 40' ο Γάλλος νικήθηκε από τον Δασκαλάκη. Η υπεροχή του Πιερικού δεν απέφερε καρπούς και ο Εργοτέλης εκμεταλλευόμενος και την αναγκαστική αλλαγή του Φρέντερικς (πέρασε στο 33' ο Γκουγκουλιάς) που έφερε διαφοροποίηση στα πλάνα του Παπαδόπουλου "άγγιξε" το γκολ με τον Λεάλ στο 45'.

"Μήνυμα" Τασίδη, στα "χασομέρια" ο Εργοτέλης.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Φραγκουλάκη σχεδόν με την έναρξη, για να "απαντήσει" ο Πιερικός με τον Ντεμπελέ που δεν πρόλαβε να βρει με το κεφάλι τη μπάλα από σέντρα "μισό γκολ" του Πέντα στο 50'. Ο Αργεντινός μέσος όμως δε...στέρεψε από εμπνεύσεις καθώς στο 53' εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Τασίδης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στο τέρμα του Εργοτέλη δίνοντας τη δική του απάντηση στον προηγούμενο προπονητή Μάκη Κατσαβάκη που δεν τον υπολόγιζε (1-0). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά οι παίκτες του Πιερικού είχαν καλά κλεισμένους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Καρακούτση και αν εξαιρεθούν το ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσεσνάουσκις και η κεφαλιά του Ρομάνο δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα. Ενδιαμέσα αυτών μάλιστα, ο Πιερικός θα μπορούσε να ζευγαρώσει τα τέρματά του αν ο Γκουγκουλιάς δεν έστελνε τη μπάλα με προβολή λίγα εκατοστά άουτ ύστερ από εκπληκτική σέντρα του Πέντα στην καρδιά της άμυνας των Κρητικών. Όσο περνούσε η ώρα, ο Πιερικός έδινε περισσότερο χώρο στον Εργοτέλη με σκοπό να "χτυπήσει" στην κόντρα αλλά οι Ηρακλειώτες δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την πρωτοβουλία τους. Ο Σούλης Παπαδόπουλος ενίσχυσε την άμυνα βγάζοντας τον φιλότιμο αλλά κουρασμένο Θάνο και βάζοντας τον Γιαζιτζόγλου. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ τίποτε δεν έδειχνε ικανό να στερήσει την πρόκριση από τον Πιερικό ο Σέρτζιο Λεάλ με ένα εκπληκτικό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής του Πιερικού έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Καρακούτση παγώνοντας τους "μελανόλευκους" (1-1).

Συγκινήσεων συνέχεια στην παράταση.

Στην παράταση, οι δυο ομάδες καταβεβλημένες από τη μεγάλη προσπάθεια έδειχναν να συμβιβάζονται με το "χ" και το ενδεχόμενο των πέναλτι φάνταζε πολύ πιθανό, με τον Εργοτέλη πάντως να έχει το ψυχολογικό αβαντάζ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Η εμπειρία των Κρητικών φάνηκε στο 103' όταν ο Σασιασβίλι εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Καρακούτση και από κοντά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (1-2). Ελάχιστοι θα στοιχημάτιζαν ότι ο Πιερικός θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα δεδομένης της κόπωσης και της ψυχολογικής κατάπτωσης. Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς όμως είχε διαφορετική άποψη και στο 108' πετάχτηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από φάουλ του Πέντα "κάρφωσε" τον Δασκαλάκη ισοφαρίζοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (2-2). Τίποτε δεν άλλαξε και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήρωας ο Καρακούτσης στα πέναλτι, ο Γιαζιτζόγλου σφράγισε την πρόκριση:

Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς σημάδεψε το δοκάρι στο πρώτο πέναλτι με κίνδυνο να αποβεί από "ήρωας", "μοιραίος" για την ομάδα του, όμως ο Καρακούτσης "διόρθωσε" το λάθος του συμπαίκτη του "ψωνίζοντας" τον Μπέτο. Ο Πέντα στη συνέχεια δε θα μπορούσε να αστοχήσει μιας και το μόνο που έλειπε από την εμφάνισή του ήταν ένα γκολ, ενώ τον μιμήθηκε ο τεράστιας ποδοσφαιρικής αξίας Λεάλ. Στη συνέχεια "ανέλαβαν δράση" οι αρχηγοί του Πιερικού Μαρτίνεζ και Μακρής που δεν αστόχησαν ενώ εύστοχος ήταν ενδιάμεσά τους ο Φραγκουλάκης. Το πέναλτι του Ρομάνο στη συνέχεια απέκρουσε ο Καρακούτσης και μετά ο τρίτος αρχηγός Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου "νίκησε" τον Δασκαλάκη στέλνοντας τον Πιερικό στην επόμενη φάση.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

1' Σουτ του Καλλιμάνη, η μπάλα πέρασε άουτ.

2’ Σουτ του Φραγκουλάκη, η μπάλα πέρασε άουτ.

3’ Συρτό σούτ του Ντεμπελέ, μπλόκαρε ο Δασκαλάκης.

12’ Ωραία ατομική ενέργεια του Λεάλ από τα δεξιά, πέρασε τον Παντελιάδη, αλλά το πλασέ του Ουρουγουανού πέρασε παράλληλα από τη γραμμή της εστίας του Καρακούτση.

15’ Ωραία ενέργεια του Φρέντερικς που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, το σουτ του Νοτιοαφρικανού όμως μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Δασκαλάκης.

24’ Σέντρα του Μπερτόσα από δεξιά, ο Λεάλ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρακούτση.

27’ Ωραία έπαιξαν το 1-2 Θάνος και Ντεμπελέ, βγήκε τετ α τετ ο Γάλλος με τον Δασκαλάκη αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ.

28’ Εκτέλεσε το κόρνερ ο Πέντα, ο Μακρής βγήκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε τη δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη.

40’ Αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Ντεμπελέ έσπασε δεξιά για τον Θάνο, αυτός έδωσε εκ νέου στον Ντεμπελέ κι αυτός από κοντά με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δασκαλάκη ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.

41’ Δεν πρόλαβε ο Εξουζίδης να κάνει την προβολή από κοντά σε εκτέλεση κόρνερ του Πέντα.

42’ Σουτ του Πέντα έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.

45’+ Ο Τσεσνάουσκις από τα δεξιά κέρδισε τις κόντρες, γύρισε στον Λεάλ ο οποίος προ κενής εστίας από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιερικού.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

46’ Ο Λεάλ γύρισε τη μπάλα στον Φραγκουλάκη, αυτός σούταρε, ο Καρακούτσης απέκρουσε, το ριμπάουντ πήρε και πάλι ο Φραγκουλάκης που επιχείρησε νέο σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και εν συνεχεία κατέληξε στον Τσεσνάουσκις ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

50’ Αντεπίθεση του Πιερικού με τον Πέντα από αριστερά, σέντρα στην περιοχή του Εργοτέλη αλλά ο Ντεμπελέ δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα με κεφαλιά ψαράκι κι αυτή κατέληξε άουτ.

53’ ΓΚΟΛ 1-0! Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με τον Πέντα, η μπάλα έφτασε στον Τασίδη ο οποίος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-0!

63’ Ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσεσνάουσκις, απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρακούτσης

65’ Σέντρα του Πέντα από τα αριστερά, πετάχτηκε με προβολή ο Γκουγκουλιάς αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.

66’ Σέντρα από τα δεξιά του Τσεσνάουσκις, κεφαλιά του Ρομάνο από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα άουτ.

90’ +2’ ΓΚΟΛ 1-1! Εκπληκτικό σουτ του Λεάλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Καρακούτση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

93’ Ο Γιαζιτζόγλου επέμεινε και κέρδισε τη μπάλα, έκανε το συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής του Εργοτέλη αλλά ο Δασκαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

100’ Σουτ του Ρουμπάκη συρτό μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Καρακούτσης.

103’ ΓΚΟΛ 1-2! Συρτό σουτ του Φραγκουλάκη από τα δεξιά, απέκρουσε ο Καρακούτσης, και από κοντά ο Σακιασβίλι με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Πιερικού.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

108’ ΓΚΟΛ 2-2! Φάουλ του Πέντα από τα δεξιά, κεφαλιά του Γκουγκουλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα στα δίχτυα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Γκουγκουλιάς, δοκάρι 0-0

Μπέτο, μπλόκαρε ο Καρακούτσης 0-0

Πέντα, ΓΚΟΛ 1-0

Λεάλ, ΓΚΟΛ 1-1

Μαρτίνεζ, ΓΚΟΛ 2-1

Φραγκουλάκης, ΓΚΟΛ 2-2

Μακρής, ΓΚΟΛ 3-2

Ρομάνο, απέκρουσε ο Καρακούτσης 3-2

Γιαζιτζόγλου, ΓΚΟΛ 4-2

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσινιάρης (Αθήνας) με βοηθούς τους Γενναίο (Αθήνας) και Κωνσταντινίδη (Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Τίκας (Καρδίτσας). Ο Αθηναίος ρέφερι τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τους Καρακούτση, Μαρτίνεζ και Ντεμπελέ από τον Πιερικό και τον Ρουμπάκη από τον Εργοτέλη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Σούλης Παπαδόπουλος):

Καρακούτσης, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Τασίδης, Εξουζίδης (63’ Αγγελόπουλος), Μακρής, 14 Μαρτίνεζ, Ντεμπελέ, Φρέντερικς (33’ λ.τ. Γκουγκουλιάς), Πέντα, Θάνος (79’ Γιαζιτζόγλου).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου):

Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ (43’ λ.τ. Κορδονούρης), Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Σιάκκας (55’ Ορφανός), Λεάλ, Κοιλιάρας Δ. (59’ Ρομάνο), Φραγκουλάκης, Μπερτόσα.

Στη φωτογραφία ο Γκουγκουλιάς πηδά ψηλότερα απ' όλους και σκοράρει με κεφαλιά. Κάτω αριστερά διακρίνεται ο...ασσίστμαν Πέντα.

5 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΑΝ ΧΑΝΑΜΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ.

    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΡΑ...

    (ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε.Μπραβο σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. etsi mwrh pierikara!! ferte mas twra tous megalous edw mesa!! opoiondipote omws!! oxi apla tha gemisei... tha thimisei palies epoxes pou den ezisa me 10000 kosmo!! sta xwrtaria tha eimaste mwrh pierikara gia sena kai mono!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bravo se osous prospathisan gia ti niki! bravo SOYLH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast