27.8.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 0-0

Συνέχεια στις μέτριες εμφανίσεις των τελευταίων φιλικών παιχνιδιών έδωσαν οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού οι οποίοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τον Πυρσό Γρεβενών, στο τελευταίο τεστ της ομάδας εν όψει του αγώνα με την Αναγέννηση Επανομής για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος που αποτελεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν. Το συγκρότημα του Μάκη Κατσαβάκη δεν έθελξε με την απόδοσή του κόντρα στους Γρεβενιώτες, δεν ικανοποίησε τους περίπου 300 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Α' ΔΑΚ και οπωσδήποτε αν παρουσιαστεί με ανάλογη απόδοση και στον αγώνα κυπέλλου δε θα έχει εύκολο έργο κόντρα στην Επανομή. Υπάρχει ωστόσο το ελαφρυντικό για τους ποδοσφαιριστές του Πιερικού ότι είναι καταπονημένοι από την σκληρή προετοιμασία καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι οι διπλές προπονήσεις αποτελούν παρελθόν εδώ και μόλις λίγες ημέρες. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι που είχαν αρκετό...κατερινιώτικο χρώμα με τους Φυρινίδη, Μπουτογιάννη, Βελώνη και Γεωργίου στη σύνθεσή τους, έδειξαν καλά στοιχεία.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Πυρσό στο 25' όταν ο Βελώνης σούταρε και ο Κοτταράς μπλόκαρε. Λίγο αργότερα, στο 27' ο Φυρινίδης μιμήθηκε τον γκολκίπερ του Πιερικού μπλοκάροντας κεφαλιά του Ντεμπελέ. Στο 30' ο Ολγκίν επιχείρησε το σουτ, η μπάλα όμως κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πυρσού. Στο 44' ο Κοπούνοβιτς εφόρμησε στην περιοχή του Πιερικού όμως το πλασέ του από πλάγια δεν ανησύχησε τον Κοτταρά. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 50' με σουτ του Μαρτίνεζ ύστερα από πάσα του Πέντα ενώ λίγο αργότερα ο Όλγκιν, από σέντρα του Παντελιάδη, έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φυρινίδη στην κορυφαία ευκαιρία του Πιερικού. Οι φιλοξενούμενοι που μετά το 65' ανέβασαν την απόδοσή τους, εκμεταλλευόμενοι και την κούραση του Πιερικού έγιναν απειλητικοί με τα σουτ των Χατζή στο 68' και Κοσμίδη στο 86' ενώ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 82' όταν ο πρώην "μελανόλευκος" Γεωργίου έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από σέντρα του Κοσμίδη αλλά ο Κοτταράς είπε "όχι" μπλοκάροντας τη μπάλα.
Τον αγώνα διήυθυνε ο Καζάς με βοηθούς τους Καραϊσαρίδη και Γιαμούζη, όλοι του Σ.Δ. Πιερίας. Ο Καζάς παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Εξουζίδη και Νάιντο.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Μανουσαρίδης, Εξουζίδης, Παντελιάδης, Καλλιμάνης, Μαρτίνεζ, Λαναρής (46' Τσιτλακίδης), Φρέντερικς (46' Μακρής), Ντεμπελέ (66' Γκουγκουλιάς), Πέντα (61' Θάνος), Όλγκιν.
Πυρσός Γρεβενών (Γιάννης Μιχαλήτσος): Φυρινίδης, Στουρνάρας (82' Κοσμίδης), Νάιντος, Μπουτογιάννης (66' λ.τ. Δουλκερίδης), Κουρδάκης, Μπλιθικιώτης, Σερέτης (73' Ερός Γκαμπόρ), Χατζής, Κοπούνοβιτς (66' Γεωργίου), Βελώνης (76' Κοσμίδης), Μπανούσης (66' Μπουγιώτας).

  • Στο νοσοκομείο διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Γιώργος Μπουτογιάννης που τραυματίστηκε στο μάτι σε μια σύγκρουση με τον Όλγκιν και ένιωθε πόνους στο κεφάλι. Ο πρώην παίκτης του Πιερικού κατά την αποχώρησή του χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους, όπως και ο Χρήστος Βελώνης, την προσφορά του οποίου δεν ξέχασαν οι Κατερινιώτες.
  • Τον Πιερικό "κατασκόπευσε" από τις κερκίδες του Α' ΔΑΚ Κατερίνης ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης.
  • Γεύμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα παρέθεσε η ΠΑΕ Πιερικός απόψε στον "Αχινό".

3 σχόλια:

  1. άνοδο;
    καλά, έτσι θα παλέψουμε για την παραμονή!
    ΞΥΠΝΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν παίζατε με κανένα χωριό. ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ είναι αυτός. Εξάλου είναι νωρίς ακόμα να βγάλετε συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Accuweather Forecast