25.4.09

ΜΠΑΛΑ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ...ΤΡΙΧΕΣ

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε σε προ ημερών συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis» o πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρος Θεοδωρίδης, ο οποίος αφού πρώτα αναφέρθηκε στην πορεία της σερραϊκής ομάδας, εν συνεχεία κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μερικές χαρακτηριστικές ατάκες του πολύπειρου παράγοντα σχετικά με τις...ομορφιές του "βασιλιά των σπορ" στην πατρίδα μας ήταν: "Οι διαιτητές δε μας υπολόγιζαν φέτος, ακόμα και στα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Ας μας άφηναν να παίξουμε ποδόσφαιρο, κι αν αξίζαμε να πέσουμε, ας πέφταμε. Άρεσε στον κόσμο η ομάδα μας, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο όταν μας άφησαν. Αισθάνομαι μία αηδία για αυτά που βλέπω. Στη Σούπερ Λίγκα τους ενδιαφέρει πως θα μοιράσουν τα λεφτά για τα τηλεοπτικά του χρόνου. Για το ποδόσφαιρο και αυτό που παρακολουθεί ο κόσμος δεν ενδιαφέρονται; Σ΄ αυτή την κοινωνία έχουν πέραση τα λαμόγια και όχι οι τίμιοι. Γιατί δε με καλεί κανένας να μου πει, πως έκανα μία δήλωση, τι εννοώ για αυτό που είπα".

Πραγματικά, η συντριπτική πλειοψηφία των υγιών φίλαθλοι συμπάσχουν με τον Πέτρο Θεοδωρίδη και το δράμα που ζει βλέποντας την ομάδα του να είναι πάρα πολύ κοντά στην επιστροφή της στη Β' Εθνική, ένα μόλις χρόνο μετά τον προβιβασμό της. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι ότι κανείς από αυτούς δε διαφωνεί με τα περισσότερα (αν όχι όλα) όσων είπε ο πρόεδρος των "Λιονταριών".

Διαβάζοντας όμως κάποιος φίλος του Πιερικού τις παραπάνω δηλώσεις, εύλογα θα αναφωνήσει: "ΤΡΙΧΕΣ". Που ήταν πέρυσι ο κ. Θεοδωρίδης να μιλήσει για κακούς διαιτητές και για λαμόγια; Που ήταν όταν ο διαιτητής ακύρωνε καθαρό γκολ του Περίγιο στο παιχνίδι Πιερικός-Πανσερραϊκός και "έπνιγε" την κόκκινη κάρτα του Τάντιτς; Που ήταν όταν οι διαιτητές υπεδείκνυαν με ευκολία την άσπρη βούλα υπέρ της ομάδας του; Που ήταν, ως πρόεδρος της ένωσης Β'-Γ' Εθνικής (άρα είχε και θεσμικό ρόλο, επομένως ένα λόγο περισσότερο), να σταθεί στο πλευρό του Πιερικού στο αλήστου μνήμης παιχνίδι Σιδηρόπουλος-Πιερικός; Μάλλον τότε ο κ. Θεοδωρίδης είχε πολλές ασχολίες καθώς σχεδίαζε το φετινό ρόστερ και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τα παράπονα του Πιερικού (αλλά και άλλων ομάδων). Φέτος, που φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως πέρυσι για τη συμπαθή ομάδα των Σερρών, ο κ. Θεοδωρίδης ξεσπάθωσε.

Ο φίλαθλος κόσμος της Κατερίνης, δυστυχώς για τον Πέτρο Θεοδωρίδη, είναι σχεδόν απίθανο να του δώσει τον ώμο του για να "κλάψει" κι αυτό γιατί ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Β'-Γ Εθνικής δε μπορεί να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Τέτοιες δηλώσεις, σαν του Πέτρου Θεοδωρίδη, υποτιμούν τη νοημοσύνη του Έλληνα, και δη του Κατερινιώτη φιλάθλου. Κάποιος φίλος μάλιστα, σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις είπε: "με το που άκουσα αυτές τις δηλώσεις μου πέσαν τα μαλλιά". Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι για τέτοια...ατυχήματα, υπάρχει και η λύση της...περούκας!

Υ.Γ: Αν αναζητά ώμο να θρηνήσει για την ύπαρξη "λαμογιών" και για τον υποβιβασμό της "ομάδας-μοντέλο" που έφτιαξε ο κ. Θεοδωρίδης, ας αποταθεί σε παλαίμαχο Δωδεκανήσιο ποδοσφαιριστή που φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα του Ηρακλή και εκτελούσε...σκάρτα πέναλτι!


Το παραπάνω άρθρο του Δημήτρη Πάππα που δημοσιεύεται σήμερα στο "katerinisport" πρωτοδημοσιεύτηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009, στην εφημερίδα "Πιερικοί Αντίλαλοι".

1 σχόλιο:

Accuweather Forecast