1.4.10

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Η "ΕΙΚΟΝΑ" ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

ΡΟΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΡΟΔΟΥ)

(10' Μπιμπίρης σουτ - 37' αυτ Πρίπου)

Ρόδος (Ράινερ Μάουρερ): Παναγιώτοπουλος, Καλλιμάνης, Δανάς, Πρίπου, Ιράλα, Βεργώνης, Λουτσιάνο, Κακλαμάνος, Βιλάρ (71' Κόντη), Μπιμπίρης, Αθανασιάδης (78' Τριχιάς).

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Γκράιμς, Βιδάλης, Μοσχογιάννης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης (63' Στρατάκης), Σουμπίνιο, Σεβερίνο (50' λ.τ Ζουαρί), Φερέιρα (86' Κωστάκης), Φαρινόλα, Τσεμπερίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαρίτος, Κουντουρέλης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πρίπου, Μπιμπίρης - Συμεωνίδης, Σεβερίνο, Φαρινόλα, Ζουαρί
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+4' Ιραλά

Σχόλιο: Μια ισοπαλία που άφησε ανικανοποίητες και τις δυο ομάδες σημειώθηκε στη Ρόδο ανάμεσα στα «ελάφια» και τον Εθνικό, με τους Ροδίτες να παραμένουν στα χαμηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα και τους Πειραιώτες να μην μπορούν να πλησιάσουν τον ΟΦΗ. Οι Ροδίτες -όπως και την Κυριακή στη Δράμα- κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ, αφού στο 10' ο Μπιμπίρης από το ύψος της μικρής περιοχής εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας των αντιπάλων και πλάσαρε τον Συμεωνίδη. Ο Κακλαμάνος θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, αλλά το τέρμα που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 35' νικήθηκε από τον Συμεωνίδη. Οι «κυανόλευκοι» ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν ο Φερέιρα πλάσαρε και ο Πρίπου στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Το δέυτερο μέρος ήταν εξίσου ενδιαφέρον όσο το πρώτο με τη Ρόδο να είναι καλύτερη και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Ο Αθανασιάδης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 52' όταν πλάσαρε τον Συμεωνίδη αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών σταμάτησε τη μπάλα με τα πόδια, ενώ Ζουαρί και Ιράλα είχαν από μια καλή στιγμή στην επανάληψη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από το διαιτητικό τρίο.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ)

(58' Κόζλεϊ κεφ - 67' Πουλάκος σουτ)

Στο 27' δοκάρι ο Σαπάνης

Στο 52' δοκάρι ο Πουλάκος

Στο 70' δοκάρι ο Σαπάνης

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Πιπίνης, Σ. Μίχος, Κονέσνι, Βασιλείου, Σαπάνης, Κόμπο, Παληγεώργος (46' Κόζλεϊ), Κατσίκης (59' Ντελγκάδο), Χατζηπαντελίδης (69' Τσούτσουρας), Καραμαλίκης.

Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Στεφανάκος, Ουμούρι, Παντίδος, Παυλίδης, Κωνσταντόπουλος (62' Μπερνιδάκης), Κακαράς, Νάστος, Βελέτης (32' λ.τ Τεγούσης, 87' Μακρόπουλος), Μουστόγιαννης, Φραντζεσκί, Πουλάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κυριακόπουλος, Σερεμέτης (Μεσσηνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νάστος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πλέι άουτ απώλεσαν οι παίκτες του Θρασύβουλου, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι για όγδοη φορά φέτος στην έδρα τους, αυτή τη φορά κόντρα στο Αιγάλεω. Η ομάδα της Φυλής έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με κύριο εκφραστή τον Σαπάνη που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά και τον Καραμαλίκη. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι που πραγματοποίησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 43' με ένα δεξί σουτ του Φραντζεσκί ισοφάρισαν τα δοκάρια με τον Πουλάκο στο 52' μετά από πάσα του Τεγούση. Οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν και άσκησαν ασφυκτική πίεση στη συνέχεια με συνέπεια να ανοίξουν το σκορ με τον Κόζλεϊ και να χάσουν μοναδικές ευκαιρίες με τους Κόμπο και Καραμαλίκη για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Πουλάκος, όμως, βάλθηκε να χαλάσει τα σχέδια τους και αφού προειδοποίησε με ένα μακρινό σουτ στο 63', έφερε το ματς στα ίσια τέσσερα λεπτά αργότερα με μια πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για κάτι καλό, αλλά με εξαίρεση την κεφαλιά του Σαπάνη που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι στο 70' δεν κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ.

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ)

(76' Κριστόρι σουτ)

Στο 11' δοκάρι ο Φουρτάδο

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Ρουσάκης, Μωραΐτης (34' λ.τ Μακράκης), Τσερκέζος, Σ. Παπαζούδης (73' Πεδάνο), Λανγκλέ, Φουρτάδο, Μπάγιτς (46' λ.τ Απ. Παπαζούδης), Κριστόρι, Σάλτο, Κεφαλούκος.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Παριανός, Καρατζάς (79' Καγκιούζης), Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Μπενίσκος, Διαμάντης (69' Πασάς), Τζημόπουλος, Λουάμο, Φαμπίνιο (46' Τσάτσος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ασημάκης, Ζυγούρης (Αιτ/νίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τραορέ, Χωριανόπουλος, Παριανός, Λουάμο - Κεφαλούκος, Πεδάνο, Φουρτάδο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Πολύτιμη νίκη για τον Ιωνικό που διπλασίασε τα τρίποντα με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα έπειτα από την εκτός έδρας επικράτηση στο Αιγάλεω και πλέον είναι σε θέση να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την παραμονή στην κατηγορία. Στην αντίπερα όχθη, το ντεμπούτο του Νίκου Παντέλη στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» δε στέφθηκε με επιτυχία και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για το σύλλογο της Καισαριανής. Στο δια ταύτα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Διαμάντη στο πρώτο λεπτό, αλλά οι Νικαιώτες απάντησαν με το οριζόντιο δοκάρι του Φουρτάδο, ενώ υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για πέναλτι του Γκίτκου στον Κριστόρι στην ίδια φάση. Από κει και πέρα, το θέαμα ήταν «φτωχό» στο πρώτο μέρος καθώς το άγχος και η κρισιμότητα της αναμέτρησης επηρέαζε τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Οι «κυναόλευκοι» είχαν την υπεροχή στην επανάληψη και άσκησαν πίεση στα καρέ του Γκίτκου, η οποία καρποφόρησε στο 74' όταν ο Φουρτάδο έκανε ένα γύρισμα στον Κριστόρι κι εκείνος με πλασέ σημείωσε το νικητήριο τέρμα του αγώνα.

* Αποκλείστηκε από την αποστολή του Ιωνικού ο Χαλαουάνι, διότι το πρωί της Μ. Τετάρτης πληροφορήθηκε ότι έφυγε από την ζωή ο πατέρας του. Από την άλλη εκτός 18αδας έμεινε ο Μπέριος, καθώς νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

(43' Ντε Βινσέντι φάουλ, 63' Κουτσοσπύρος κεφ - 77' Βούκοβιτς κεφ)

Καλαμάτα (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος, Σιλά (15' λ.τ Σπυριδάκης, 80' Χατζής), Τσιμικλής (48' Τσιμικλής), Τάσιτς, Ντε Βινσέντι, Μανιάτης, Καλαγκάνης, Πουρτουλίδης, Παπουτσής, Κουτσοσπύρος.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Πονηρός, Γκόλιας (46' Ζουρούδης), Παλαιολόγος (15' λ.τ Βούκοβιτς), Αναστασιάδης, Μόρετς, Δημούτσος, Μπαϊκαρά, Στόρμπαεκ, Θεοδωρίδης, Μουμίν, Πασάς (54' Μπουμάλ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαγός (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρυσόπουλος (Αχαϊας), Χειβιδόπουλος (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουτσουσπύρος, Μανιάτης - Μουμίν, Μπαϊκάρα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 70' Πουρτουλίδης - 70' Δημούτσος

Σχόλιο: Νίκη-οξυγόνο σημείωσε η Καλαμάτα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό κι έτσι μείωσε τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη των πλέι άουτ στους πέντε βαθμούς. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στη «Μαύρη θύελλα», όταν ο Ντε Βινσέτι έπειτα από σέντρα του Σιλά ολιγώρησε στη μεγάλη περιοχή και έτσι οι αμυντικοί του Παναιτωλικού πρόλαβαν και απομάκρυναν. Ο Δημούτσος στο 23' έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Κουτσοσπύρος σε τετ α τετ με τον Πονηρό δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δυο καλές ευκαιρίες των Βούκοβιτς και Δημούτσου στο 28', αλλά η Καλαμάτα ήταν αυτή που τελικά πήρε το προβάδισμα στο σκορ έπειτα από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέτι λίγο πρίν εκπνέυσει το πρώτο ημίχρονο. Ο Κουτσοσπύρος με κεφαλιά έδωσε αέρα δυο τερμάτων στους γηπεδούχους και ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα, ένα περιστατικό ανάμεσα σε Πουρτουλίδη και Δημούτσο έβαλε «φωτιά» στην αναμέτρηση. Ο διαιτητής Λαγός απέβαλλε αμφότερους, ενώ ακολούθησαν ο βοηθός του Νταλακούρα, Παπαχρήστου και ο Κολιτσιδάκης. Αυτή η αναταραχή αφύπνισε τους «νεοφώτιστους», οι οποίοι μείωσαν με τον Βούκοβιτς και πίεσαν για να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΟΦΗ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ)

(10' Σολάκης κεφ, 22' αυτ Νατσούρας, 88' Καμπάνταης σουτ)

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Άλβαρεζ, Κόρμπος, Κοτίτσας, Ουμπίντες, Μόνχε, Καπετάνος (55' Πλιάγκας), Ροτζέριο (71' Σιαλμάς), Σολάκης (62' Καμπάνταης).

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Κιάσσος, Κωνσταντινίδης, Μπερτίν, Νατσούρας (46' Χαραλαμπάκης), Κοκκινάκης, Κατσικογιάννης, Κάλαϊτζιτς (46' Μπούρμπος), Πόποβιτς, Αγρίτης, Ογκουνσότο (56' Πίτσος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφήκας (Ανατ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Κομήτης, Γκώνιας (Ανατ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πλιάγκας, Κοτίτσας, Ψυχογιός - Κωνσταντινίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 51' Κωνσταντινίδης, 52' Κατσικογιάννης

Σχόλιο: Ντέρμπι για λιγότερο από ένα ημίχρονο είχαμε στο ΕΑΚ του Βόλου, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ και διατήρησε τα «σκήπτρα» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στον αντίποδα, οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν απείθαρχοι και νευρικοί στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να γνωρίσουν την ήττα με το ευρύ 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά και μόλις στο 3ο και το 4ο λεπτό είχαν δυο καλές στιγμές με τον Ροτζέριο, αλλά ο Βεζυρίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο πορτιέρο των «μελανόλευκων» δεν κατέφερε να κάνει το ίδιο στο 10', όταν ο Σολάκης με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ουμπίντες άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Παρά το γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη συνέχιζαν να πιέζουν και αφού έχασαν μια ευκαιρία με τον Μόνχε, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 22ο λεπτό, όταν και πάλι από σέντρα του Ουμπίντες, ο Νατσούρας με κεφαλιά σημείωσε αυτογκόλ. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και είχαμε λίγες καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες, ενώ στην επανάληψη όλα τέλειωσαν στο 51', όταν ο Κοκκινάκης βρέθηκε πεσμένος στη μεγάλη περιοχή του Κηπουρού. Ο διαιτητής Σφήκας δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, με συνέπεια να αποβληθούν οι Κωνσταντινίδης και Κατσικογιάννης κι έτσι ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες. Ο Καμπάνταης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 88' και αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη νίκη που πετυχαίνουν οι Βολιώτες στην έδρα τους.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (Π.Μ.Α.Σ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ)

(15' Βαγγελόπουλος σουτ, 17' Μπεκιάρης σουτ, 18' Στεφανίδης σουτ)

Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Βαγγελόπουλος, Μπλαζέφσκι (84' Αβραμόπουλος), Χασιώτης, Μπάρμπας, Στεφανίδης, Τσουκαλίδης, Τσούκλης (59' Καθάριος), Μπεκιάρης (73' Δεινόπαπας).

Ηλιούπολη (Γιώργος Βαζάκας): Τακίδης, Κόλτσης, Νικολόπουλος (46' Σαρμιέντο), Κρητικός, Παραράς, Δημήτρης, Στεφανίδης (74' Δωροβίνης), Γήτας, Ρουσάκης, Κάμπας, Μουνιόθ (69' Ψαρρής).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σίπκας (Πέλλας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χασιώτης - Γήτας, Σαρμιέντο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Πέντε λεπτά από το διάστημα 15-20’ ήταν αρκετά για τον Αγροτικό Αστέρα να πετύχει τρία τέρματα και να πάρει μια άνετη νίκη με 3-0 κόντρα στην Ηλιούπολη η οποία φάνηκε να είναι απειλητική μόνο στο β’ ημίχρονο. Ο Βαγγελόπουλος με σουτ στο 15΄ ο Μπεκιάρης στο 17’ και ο Στεφανίδης στο 18’ με τον ίδιο τρόπο ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Μάκη Χάβου που έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Τον αγώνα παρακολούθησαν 600 φίλοι του Αγροτικού Αστέρα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (Ο.Α.Κ.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

(21' Θάνος σουτ, 60' Φρέντερικς σουτ)

Στο 17' δοκάρι ο Ρούσεφ

Στο 55' δοκάρι ο Δήμου

Στο 83' οριζόντιο δοκάρι ο Δήμου

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Παστός (46' Κοντέων), Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Πέντα, Φρέντερικς, Θάνος (85' Γκουγκουλίας), Ολγκίν (38' Εξουζίδης).

Διαγόρας (Γιώργος Φοιρός): Βελλίδης, Δήμου, Σαλαμαστράκης, Κωνσταντινίδης (69' Ράγιοβιτς), Σπάρταλης, Ρούσεφ, Κατερίνης, Ακόστα (63' Τριανταφύλλου), Ταραχούλσκι, Τσιάτσιος, Χατζής (77' Παύλου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης, Στυλιάδης (Καστοριάς)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τασίδης, Χατζηζήσης, Φρέντερικς, Ολγκίν - Κωνσταντινίδης, Σπάρταλης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37' Τασίδης

Σχόλιο: Επιστροφή στις νίκες και στην εξάδα των πλέι οφ για τον Πιερικό σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να καταβάλλουν την αντίσταση του Διαγόρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ξεκίνημα και θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 17', όταν από κόρνερ του Ρούσεφ η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Γουμάγια και στη συνέχεια ο τερματαοφύλακας των «μελανόλευκων» μπλόκαρε το σουτ του Σπάρταλη. Κι ενώ οι Ροδίτες είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα, ο Πιερικός ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ, όταν ο Ολγκίν έβγαλε μια έξυπνη μπαλιά στον Θάνο κι εκείνος πλάσαρε τον Βελλίδη για να σημειώσει το 1-0. Δήμου και Ρούσεφ είχαν δυο καλές στιγμές στο 28ο και 33ο λεπτό, δείγμα της πίεσης που ασκούσαν οι «κυανέρυθροι», ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους όταν ο Τασίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, καθώς οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση με τους Ρούσεφ και Σπάρταλη, αλλά είχαν απέναντι τους έναν πολύ καλό Γουμάγια. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φρέντερικς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασυνενοησία Βελλίδη και αμυντικών και με διπλή προσπάθεια έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στον Πιερικό. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν η κεφαλιά του Δήμου στο 83', η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γουμάγια.

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ),17:30

(52' Μπουντούρης σουτ - 38' Μαρκόφσκι σουτ)

Στο 33' οριζόντιο δοκάρι ο Χλωρός

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος (81' Γκόγκας), Μελαμπιανάκης, Δούκας, Βούκοβιτς, Κουρτεσιώτης, Διγκόζης, Βακουφτσής, Χατζηρίζος (64' Ουέλινγκτον), Μπουντούρης, Μόντζο (46' Μπιτέλης).

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Καρατζιοβαλής, Πακάλτσης, Σαμαράς, Ρομπίνιο (51' Μπαξεβανίδης), Χ. Μουρατίδης (78' Πινδώνης), Άγγος, Γκίκας, Μαρκόφσκι, Παπαθανασίου, Παρμαξίδης, Χλωρός (62' Λ. Μουρατίδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτση (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Σγάντσος, Φώσκολου (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκικάς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Αναγέννηση Καρδίτσας και Δόξα Δράμας μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και τελικά τους βαθμούς σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Μαρκόφσκι, ενώ πιο πριν ο Χλωρός είχε «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου. Τα δεδομένα άλλαξαν στην επανάληψη και οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοση τους, με συνέπεια να φέρουν το ματς στα ίσια μόλις στο 52' με τον Μπουντούρη. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν την ανατροπή, ενώ η φάση του 74' προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς Αναγέννησης, καθώς στο γύρισμα του Ουέλινγκτον η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπαξεβανίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά τόσο η διαιτητής Μήτση, όσο και ο πρώτος βοηθός δεν είδαν κάτι. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους στις καθυστερήσεις, όταν ο Καρατζιοβαλής έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Γκόγκας και διατήρησε το σκορ ως έχει.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΡΡΩΝ), 19:00

(83' Μπανγκουρά κεφ)

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Μιχαήλ, Κάστρο, Γεωργιάδης, Ν. Ζαπρόπουλος, Τάντιτς (90+2' Κόντος), Σκάγκλια (72' Κωνσταντινίδης), Παπάζογλου, Λεοζίνιο, Μπανγκουρά (90+1' Τράκις).

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Ιωάννου, Βενέτης, Κοντοδήμος (74' Πελαγίας), Ρεπερνέ (49' Λουρένσο), Γιαννιτσανάκης (60' Μπουτζίκος), Φλαβίνιο, Μπερνς, Παρασκευαίδης, Τσίγκας, Γκουστάβο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πασχάλης (Ηπείρου), Πολυμενίδης (Δράμας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπάζογλου, Κάστρο, Ν. Ζαπρόπουλος - Ιωάννου, Τσίγκας, Μπερνς, Παρασκευαίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Με το πέμπτο τέρμα του Σαμπέκου Μπανγκουρά σε εννιά παιχνίδια, ο Πανσερραϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της Κέρκυρας στο γήπεδο των Σερρών και «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθούν, ενώ οι «Φαίακες» ισορρόπησαν το ματς στις αρχές της επανάληψης με τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Τεννές και προσπάθησαν -κυρίως- με αντεπιθέσεις να πετύχουν κάποιο τέρμα. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση έλαβε χώρα στο 83', όταν έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Τάντιτς, ο Μπανγκουρά πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της μεγάλης περιοχής και χάρισε το τρίποντο στα «λιοντάρια» του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Οι Σερραίοι που δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έμειναν τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου.

πηγή: mikriliga.com

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (28 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 59
2. ΚΕΡΚΥΡΑ 55
3. ΟΦΗ 46
4. ΕΘΝΙΚΟΣ 43
5. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 42
6. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 41
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 39
8. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 38
9. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 37
10. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 36
11. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 35
12. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 34
13. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 33
14. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 33
15. ΙΩΝΙΚΟΣ 33
16. ΡΟΔΟΣ 30
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25
18. ΑΙΓΑΛΕΩ 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Accuweather Forecast