30.9.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΝΗ.

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών της ομάδας του κόντρα στην Ολυμπιάδα Πατρών, ήταν ο τεχνικός του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης.
"Παίξαμε αρκετά καλά για 30 περίπου λεπτά και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας. Στα τελευταία λεπτά μίλησε η εμπειρία των αντιπάλων μας και σε συνδυασμό με ορισμένα δικά μας λάθη, κάποιες άτυχες στιγμές και μερικά διαιτητικά σφυρίγματα δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Πάντως χαρήκαμε το παιχνίδι, όπως είχα πει πριν τον αγώνα στα παιδιά. Είχαμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο ενώ στη επανάληψη αν και δεν ήμασταν κακοί επιθετικά, όταν πήραμε προβάδισμα 7-8 πόντων νομίσαμε ότι θα έχουμε εύκολη αποστολή. Τέτοιοι αντίπαλοι δεν παρατάνε το παιχνίδι" δήλωσε ο νεαρός τεχνικός και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν πάμε για πρωτάθλημα. Ας πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός! Έχουμε 18 μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με το Δούκα εντός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος". Ο Δημήτρης Γαλάνης που χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή ομάδα την Ολυμπιάδα και προέβλεψε ότι θα βρίσκεται στην πεντάδα της βαθμολογίας της Α2, και με προσθήκη ενός σέντερ και στις προνομιούχες θέσεις ανόδου, έκανε αναφορά και στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής που ξεκινά σύντομα εκτιμώντας ότι είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. "Δεν υπάρχουν κακές ομάδες, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Τα δυο πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα είναι η συνέπεια στη δουλειά και η συνοχή της ομάδας".

(Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα www.superbasket.gr)

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

Για την 4η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Πιερίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:


Αιγινιακός – Αναγέννηση Σφενδάμης 1-1

Απόλλων Λιτοχώρου – Δόξα Μοσχοχωρίου 4-0


Α.Ε. Καρίτσας – Όλυμπος Λεπτοκαρυάς 0-1


Γ. Ολύμπιος Λόφου – Μεθώνη 5-1


Ερμής Εξοχής – Α.Ε. Δρυάνιστα 1-0


Θερμαϊκός Κορινού – Δίας Δίου 1-1

Όλυμπος Βροντούς – Αριστοτέλης Καταχά 0-3


Πίνδος Α. Αγιάννη – Ακαδημία Πλαταμώνα 0-4

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0

Δεν ικανοποίησε τον Μάκη Κατσαβάκη η απόδοση των παικτών του στο σημερινό φιλικό του Πιερικού με τη Βέροια που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο Σερραίος τεχνικός είδε για άλλη μια φορά την ομάδα του να μη δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Η κορυφαία στιγμή για τους "μελανολεύκους" ήταν στο 60' με τον Φρέντερικς όταν το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντεμπελέ δεν κατόρθωσε να πλασάρει εύστοχα καθώς ο Τσακτάνης απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές στιγμές με τον Αστράουσκας.

Τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε με πολλή ζέστη και παρακολούθησαν 100-150 άτομα διήυθυνε ο Βεροιώτης Μαλούτας.

ΒΕΡΟΙΑ: Ανδριόπουλος (71’ Κωνσταντινόπουλος (87’ Καζίλας)), Τσουλφίδης (69’ Ποταμόπουλος), Τριάντος (46’ Βέρτζος), Καπίας (46’ Τζιμογιάννης), Σεφερίδης, Βέργος, Μπαχράμης (86’ Κελεσίδης), Παυλίδης (46’ Τσακτάνης), Καλτσάς (46’ Αστράουσκας), Ράνιτς (46’ Μυροφορίδης), Τοπούζης (74’ Σούρλας).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καρακούτσης (71’ Κουδουνάς), Αγγελόπουλος (82’ Κωτσιόπουλος), Γιατζιτζόγλου, Χατζηζήσης, Παστός, Θάνος (46’ Ντεμπελέ), Λαναρής (67’ Τασίδης), Φρέντερικς, Μακρής, Ολγκίν, Τσιτλακίδης (71’ Κόιτς).

  • Όσοι παίκτες δε συμμετείχαν στο φιλικό προετοιμασίας γυμνάστηκαν στην Κατερίνη, εκτός βέβαια από τον Παέζ που αναρρώνει από την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε.
  • Για το ερχόμενο Σαββάτο έχει προγραμματιστεί φιλικό με τον Εθνικό Κατερίνης.
(Η φωτογραφία προέρχεται από το www.kerkidasport.gr)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 80-87

Το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων, καθώς και η ικανοποίηση για την εμφάνιση κόντρα σε μια έμπειρη ομάδα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α2 ήταν το κέρδος για τον Πιερικό Αρχέλαο από τον αγώνα κυπέλλου με την Ολυμπιάδα Πατρών στον οποίο οι Πελοποννήσιοι νίκησαν με 87-80. Οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη έπαιξαν ωραίο μπάσκετ και με μπροστάρηδες τους Ροδόστογλου και Τσουκ Νεμάνια προηγήθηκαν με 25-15 στην πρώτη περίοδο και 44-35 στην ανάπαυλα. Ο Πιερικός Αρχέλαος διατηρούσε ένα προβάδισμα μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όμως οι Πατρινοί, με αντεπίθεση διαρκείας εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της κατερινιώτικης ομάδας και έφεραν το ματς στα ίσια στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (65-64). Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στο φινάλε όμως η Ολυμπιάδα με σύμμαχο την εμπειρία αλλά και ορισμένα «φαλτσοσφυρίγματα» των διαιτητών (προστάτευσαν υπέρ του δέοντος την Ολυμπιάδα-είναι χαρακτηριστικό ότι σε 19.15’ οι Πατρινοί υπέπεσαν σε μόλις ένα (!) φάουλ) πέρασε μπροστά, εκμεταλλευόμενη και μερικές βεβιασμένες επιλογές των παικτών του Πιερικού Αρχελάου και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 87-80.

Επόμενο ραντεβού για τον Δημήτρη Γαλάνη και τους καλαθοσφαιριστές του με τους φιλάθλους της Κατερίνης είναι το εντός έδρας παιχνίδι με το Δούκα στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής.


ΠΙΕΡΙΚΟΣ / ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. 80-87
Διαιτητές
: Πανταζής, Σιμητόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-35, 65-64, 80-87

ΠΙΕΡΙΚΟΣ / ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Χρυσανθόπουλος 4, Μητσάκης 13 (3), Γκέρος 3, Ράπτης 4, Γκογκίδης 5 (1), Ροδόστογλου 23, Ψαρόπουλος 8 (2), Τσουκ 20, Παπαμιχαήλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. (Τσολάκης): Μουλάκης 5 (1), Τομαράς 9 (3), Θεοδωράκος 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Κοσάνοβιτς 11, Γεωργίτσης 9 (2), Γκαγκαλούδης 22 (2), Κακαρούδης 8.

29.9.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ (16.00) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

Την Βέροια αντιμετωπίζει αύριο το απόγευμα ο Πιερικός σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική πόλη στις 16.00. Ο Μάκης Κατσαβάκης αναμένεται να χρησιμοποιήσει παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα και θα έχει τη δυνατότητα να τεστάρει την αγωνιστική τους ετοιμότητα σε ένα δυνατό τεστ. Οι υπόλοιποι παίκτες θα γυμναστούν στην Κατερίνη στις 14.30. Απών από τις υποχρεώσεις της ομάδας είναι ο Παέζ ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει περίπου σε ένα μήνα μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο μηνίσκο του δεξιού ποδιού στην οποία υποβλήθηκε χτες. Το ευχάριστο για τον Σερραίο τεχνικό είναι ότι εκτός από την απουσία του δυναμικού Αργεντινό μπακ χαφ δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα εν όψει του επόμενου επισήμου παιχνιδιού των "μελανολεύκων" που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου κόντρα στον ΑΣ Ολυμπιακό Βόλου.
Ο Πιερικός, για να παραμείνουν οι παίκτες σε αγωνιστική ετοιμότητα, έχει κλείσει ένα ακόμη φιλικό για το ερχόμενο Σαββάτο με αντίπαλο τον Εθνικό Κατερίνης.

(Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πιερικός.)

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Πιερίας που διεξάγεται αύριο στις 16.30.


Αιγινιακός – Αναγέννηση Σφενδάμης (Νίκολιτς, Βασιλειάδης, Σβάρνας)

Απόλλων Λιτοχώρου – Δόξα Μοσχοχωρίου (Καζάς, Γαρόφλου, Τσαρτσαμπαλίδης)


Α.Ε. Καρίτσας – Όλυμπος Λεπτοκαρυάς (Ντουράκογλου, Γιαμούζης, Τόλιος)


Γ. Ολύμπιος Λόφου – Μεθώνη (Χαραλαμπίδης, Κατανάς, Τουλκερίδης)


Ερμής Εξοχής – Α.Ε. Δρυάνιστα (Λαφατζής, Φωτίου, Αγγελόπουλος)


Θερμαϊκός Κορινού – Δίας Δίου (Γκαραγκάνης, Καραϊσαρίδης, Ασλανίδης)

Όλυμπος Βροντούς – Αριστοτέλης Καταχά (Φωτιάδης, Πάτσας, Κουτσουράς)


Πίνδος Α. Αγιάννη – Ακαδημία Πλαταμώνα (Λέφας, Νταμπώσης, Καριψιάδης)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της περιόδου 2008-2009 στην ΕΚΑΣΚΕΜ και τη συμμετοχή στα ημιτελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων, οι αθλήτριες του Πιερικού Αρχελάου ξεκίνησαν για τη νέα χρονιά την προετοιμασία τους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και κέφι.

Στις προπονήσεις συμμετέχουν 20 και πλέον επίλεκτες αθλήτριες οι οποίες ανταγωνίζονται για μία θέση στη 12άδα των παιχνιδιών. Φέτος το σκεπτικό του προπονητή Μίλτου Μηλιάτη Μίλτου, όσο και της Ράνιας Μυρωτή, υπευθύνου της σχολής μπάσκετ του συλλόγου που έχει στη δύναμή του τετρακόσια περίπου παιδιά, είναι να δημιουργηθεί και για τα επόμενα χρόνια η ηλικιακή διαδοχή, αφού οι αθλήτριες που πλαισιώνουν την ομάδα είναι γεννημένες από το 1994 έως το 1996.

Οι αθλήτριες που συμμετέχουν στις προπονήσεις ενόψει του πρωταθλήματος που αρχίζει στις 7 Νοεμβρίου είναι οι: Αλεξανδρίδου Γλυκερία, Γιανναράκη Δήμητρα, Γρηγοριάδου Αναστασία, Ζαντοπούλου Βασιλεία, Κοϊμτζόγλου Αναστασία, Κυριακίδου Αθηνά, Κυρίτση Χρυσάνθη, Κωνσταντινίδου Ελένη, Λαμπριανίδου Ευτυχία, Λάππα Πολυξένη, Μητσάκου Δέσποινα, Μπατάλα Άννα, Ναχάμου Παναγιώτα, Ξυγωνάκη Λίνα, Ρούστα Παρασκευή, Ρούστα Αγγελική, Σαμαρά Χριστίνα, Σοφιανίδου Μαρκλέλα, Τζήκα Άννα, Φέρο Σάρα, Χαραλαμπίδου Μαρία, Χατζηαγοράκη Όλγα, Χατζηαντωνιάδου Σοφία και Χελιδώνη Μαριαλένα.

Τέλος, όπως δήλωσε ο προπονητής Μίλτος Μηλιάτης, «τόσο η διοίκηση του συλλόγου μας, όσο και οι προπονητές με τις αθλήτριες, αισιοδοξούμε και φέτος ότι η πορεία μας θα είναι αντάξια των προσδοκιών μας και γιατί όχι και καλύτερη και από πέρυσι».

(Από την επίσημη ιστοσελίδα του Πιερικού Αρχελάου.)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: ΑΥΡΙΟ (16.00) ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

Την Ολυμπιάδα Πατρών αντιμετωπίζει αύριο στις 16.00 στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2009-10. Η ομάδα της Κατερίνης, μετά τη νίκη-πρόκριση επί της ΜΕΝΤ το Σαββάτο, φιλοξενεί τους Πατρινούς που είναι από τα φαβορί της Α2 Κατηγορίας και ο Δημήτρης Γαλάνης βλέπει το παιχνίδι ως ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας εν όψει του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Ο ταλαντούχος τεχνικός έχει στη διάθεσή του όλους τους καλαθοσφαιριστές εκτός του Τσαϊτουρίδη.

Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν αρκετοί φίλαθλοι του Πιερικού Αρχελάου για να δουν για πρώτη φορά εντός έδρας την ανανεωμένη ομάδα που φέτος στοχεύει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περυσινή επιτυχημένη σεζόν.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι κ. Πανταζής και Σιμητόπουλος.


Όπως ανακοινώθηκε από το Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου, στο αυριανό παιχνίδι οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας της ομάδας για τη σεζόν 2009-10 στην τιμή των 50 και 100 ευρώ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Πιερικός-ΑΣ Ολυμπιακός Β. παιχνίδι που θα κλείσει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί 2-3-4-5 Οκτωβρίου, ωστόσο μετατέθηκε κατά μια εβδομάδα λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Το παιχνίδι, εξάλλου, Πιερικός-Εργοτέλης για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης στις 28 Οκτωβρίου, στις 14.15.

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ KATERINISPORT!

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ KATERINISPORT.
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤO katerinisport@gmail.com

28.9.09

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΤΑ ΓΚΟΛ.

Για όσους δεν τα είδαν, τα γκολ από το παιχνίδι Δόξα Δράμας-Πιερικός 2-1.

http://www.goal4replay.net/VideoWatchF.asp?ID=31950&Ln=Gr

ΣΤΗ 2Ν ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ Ο ΤΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

Καλεσμένος του Κυριάκου Καλπακίδη στην εκπομπή "Στα γήπεδα..." είναι αυτή τη στιγμή στη 2Ν Τηλεόραση ο τεχνικός του Βατανιακού Τάσος Ιωαννίδης.

Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Στην εκπομπή "DERBY" του TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τον Κώστα Χήτα είναι καλεσμένος, αυτή τη στιγμή ο τεχνικός του Πιερικού Μάκης Κατσαβάκης. Μαζί του είναι οι Θανάσης Ακριβόπουλος (πρώην πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Γιάννης Γούναρης (παλαίμαχος ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού-προπονητής) και οι δημοσιογράφοι Σταύρος Κόλκας, Χρύσανθος Τσαλτίδης και Γιάννης Καραλής.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής η κουβέντα μέχρι τώρα "περιστρέφεται" γύρω από τη διαιτησία.
Μερικές από τις ατάκες του Μάκη Κατσαβάκη.
  • Ήμουνα νιος και γέρασα κι ακόμα ακούω για διαιτησία.
  • Οι καλοί διαιτητές δεν αξιολογήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα παροπλίστηκαν. Στη θέση τους προωθούνται άλλα παιδιά.
Όσον αφορά στην αθρόα εισαγωγή ξένων ποδοσφαιριστών στα εθνικά πρωταθλήματα, ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε την αναγκαιότητα να μπει φραγμός στον αριθμό των ξένων που παίζουν στη Super League, όπως γίνεται και στη Β' Εθνική (έξι Έλληνες-πέντε ξένοι).

Πάντως, την παράσταση κλέβει η Αγγελική Καλαϊτζή, Μις Ελλάς 2008 που έχει αναλάβει την ανάγνωση των sms των τηλεθεατών!

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

ΑΕ Δρυάνιστα-Απόλλων Λιτοχώρου 4-2
Αριστοτέλης Καταχά-Μεθώνη 1-1
Δίας Δίου-Όλυμπος Βροντούς 0-0
Όλυμπος Λεπτοκαρυάς-Θερμαϊκός Κορινού 2-2
Αναγέννηση Σφενδάμης-ΑΕ Καρίτσας 1-1
Πίνδος Άνω Αγιάννη-Ερμής Εξοχής 3-1
Ακαδημία Πλαταμώνα-Αιγινιακός 4-1
Δόξα Μοσχοχωρίου-Γεωργάκης Ολύμπιος Λόφου 0-2

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

Μακεδόνες Πιερίων-Κεραυνός Μακρυγιάλου 6-0
Ελπίς Κατερίνης-25η Μαρτίου 2-5
Άρης Κοκκινοπλιτών-Πιερικός Αρωνά 3-1
Καλλιθεακός-Πιερικός Κάτω Αγιάννη 0-3
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα 2-1
ΠΑΟ Κάτω Μηλιάς-Μακεδονικός Νέας Εφέσου 3-2
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Ελπίς Ανδρομάχης 2-4
Αναγέννηση Κολινδρού-Διγενής Αλωνίων 4-1

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

1ος όμιλος

Αετός Καταλωνίων-Εθνικός Νέας Τραπεζούντας 1-5
Ταύρος Ελάφου-Πιερικός Ρυακίων 6-0
Αετός Καστανιάς-Πρόοδος Παλαιού Κεραμιδίου 2-2
ΑΕ Τόξου-ΑΕ Κούκου 1-3
Διαγόρας Σεβαστής-Ηρακλής Χράνης 1-1

Ρεπό είχε ο Μέγας Αλέξανδρος Τριλόφου.

2ος όμιλος

ΑΟ Παραλίας-Αναγέννηση Σβορώνου 1-1
Απόλλων Ράχης-Δίας Αγίου Δημητρίου 5-1
Αετός Καρυών-Παύλος Μελάς Κονταριώτισσας 1-2
Δόξα Λιτοχώρου-Ορφέας Φωτεινών 2-5
Κεραυνός Ολύμπου-ΑΕ Περίστασης 0-6

Ρεπό είχε ο Ατρόμητος Κατερίνης.

27.9.09

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το κατερινιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Σβορώνο και την ΑΕ Ποντίων, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος. Τις νίκες του ζευγάρωσε ο Εθνικός Κατερίνης που επικράτησε με 2-1 της ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου στο "Γιάννης Καλλιανίδης" ενώ ο Βατανιακός πήρε τους πρώτους του τρεις βαθμούς νικώντας με 1-0 εκτός έδρας τον Κάστορα.

Τα αποτελέσματα:
Σβορώνος-ΑΕ Ποντίων 2-2
Εθνικός Κατερίνης-ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου 2-1
Κάστωρ-Βατανιακός 0-1
Μακεδονικός Φούφας-Εθνικός Βατερού 2-3
Νάουσα-Απόλλων Αμμοχωρίου 5-2
ΑΕΡΑΤΑ-Αλεξάνδρεια 0-2
Νίκη Αγκαθιάς-Ένωση Αποστόλου Παύλου 3-2
Φλώρινα-Σιάτιστα 1-0

26.9.09

ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ-ΑΡΧΕΛΑΟ 66-59 ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΝΤ.

Με το "δεξί" ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο Πιερικός Αρχέλαος ο οποίος στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος επικράτησε της ΜΕΝΤ στη Θεσσαλονίκη με 66-59.

ΜΕΝΤ - Πιερικος/Αρχελαος 59-66
Διαιτητές: Παντελίδης - Φακίτσας.
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-38, 47-53, 59-66.
ΜΕΝΤ (Μουρατίδης): Κοντόπουλος 8 (2) Κανακιδης 8 (2), Σφέικος 11 (2) Χατζηπετρου 6, Κοκολιός 4, Μπενάς 2, Μπρόζος 9, Μακρής 10, Λυμπέρης 1.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Χρυσανθόπουλος 5 (1), Μητσακης 6, Παπαμιχαήλ 4, Ράπτης 6, Γκογκίδης 19 (2), Ροδόστογλου 8, Κερος 2, Τσουκ 16.

Η ομάδα του Δημήτρη Γαλάνη θα φιλοξενήσει στην Κατερίνη, στις 30 του μήνα, στο πλαίσιο της β' φάσης του θεσμού, την Ολυμπιάδα Πατρών που επικράτησε του Άργους εκτός έδρας με 84-73.

ΝΕΟΙ ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ-ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 1-2

Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων ο Πιερικός νικησε με 2-1 την ομάδα της Δόξας Δράμας σε αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της Πετρούσας. Το σκορ για την ομάδα της Κατερίνης άνοιξε ο Ντόσης στο 10' ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 47' με τον Κομπρόγλου. Το νικητήριο γκολ για τον Πιερικό πέτυχε και πάλι ο Ντόσης με σουτ στο 65'.

Τον αγώνα διετήτευσε ο Χαλκιδικιώτης Τσακριλής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΝΕΟΙ ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ: Παπαδόπουλος, Καρατζόγλου, Νόβες, Γραικός, Τσιμπλίδης (46’ Βασιλειάδης Αντώνης), Ορφανίδης (73’ Κασάμαπλης), Βασιλειάδης Μίλτος, Κανετίδης Κώστας, Κανετίδης Γιάννης (65’ Βασιλειάδης Γιώργος), Κουμπρόγλου, Δούμπλατζης

ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ: Τσιντώτας, Κραγιόπουλος (57’ Καμπερίδης), Καραγκούνης, Νίκου, Κωτσιόπουλος, Μπαγέκας, Τσικαδέρης (80’ Τσιάνης), Μετενίδης, Σεχολάρι, Μίγκος, Ντόσης (85’ Παναγιώτου)

25.9.09

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.



Κώστας Βασιλακάκης (Τεχνικός Δόξας Δράμας): Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο για την πολύ σημαντική σημερινή νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο με υψηλούς στόχους. Προερχόμασταν από δυο αποτελέσματα που δεν μας ικανοποίησαν και ήταν άμεση η ανάγκη της νίκης για να ανακάμψουμε βαθμολογικά , κυρίως όμως για την ψυχολογία όλων μας. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του, χρειάζεται υπομονή και συσπείρωση.

Μάκης Κατσαβάκης (Τεχνικός Πιερικού): Συγχαρητήρια στην Δόξα για την νίκη της. Σήμερα είδα μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ηλιούπολη. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, δεχτήκαμε δύο γκολ σε στιγμές που καταρρακώνουν την ψυχολογία. Μετά το 2-0 λειτουργήσαμε καλά, υστερήσαμε όμως στην τελική προσπάθεια. Δεν υπάρχουν φαβορί στην κατηγορία πιστεύω πάντως ότι ομάδες όπως η Δόξα αλλά φυσικά και η δική μας αξίζουν να είναι στις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Σούπερλίγκα.

Μάρκο Μαρκόφσκι (Ποδοσφαιριστής Δόξας Δράμας):
Πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο που σήμερα αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια στάθηκε δίπλα μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ο προπονητής αλλά και ο κόσμος, έκαναν σήμερα το χρέος τους και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Χαίρομαι που σκόραρα περισσότερο όμως που κερδίσαμε.

Τάσος Παστός (Ποδοσφαιριστής Πιερικού): Ήταν μια καθαρή νίκης της Δόξας. Όταν ξεκινάς με γκολ από τα αποδυτήρια τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Προσπαθήσαμε αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ο Πιερικός και η Δόξα είναι ομάδες που τις χρειάζεται η μεγάλη κατηγορία. Θα δουλέψουμε και στο επόμενο παιχνίδι θα πάρουμε την νίκη στην έδρα μας.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

Αυτή τη φορά δεν έφτανε το γκολ του Θάνου.

Είναι δύσκολο για μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ από τις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης να συνέλθει γρήγορα και να ξαναμπεί στο κυνήγι του θετικού αποτελέσματος. Κι η αποστολή της γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν έχει «στηθεί» από τον προπονητή της με στόχο καταρχήν να διαφυλάξει το «0» στην άμυνα. Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσει κανείς και την αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι ο Πιερικός από το 3’ του αγώνα με τη Δόξα Δράμας είχε να «ανεβεί ένα βουνό». Ήταν τότε που ο Μάρκο Μαρκόφσι εκμεταλλεύτηκε τη…γλίστρα του Εξουζίδη και την ολιγωρία του Μανουσαρίδη στη σέντρα του Μουρατίδη από τα δεξιά και βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στέλνοντάς την στα δίχτυα του Κοτταρά (1-0). Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τα πόδια των «γηπεδούχων» μεταφέροντάς του στο «πιερικό» στρατόπεδο. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την κεφαλία του Μαρτίνεζ η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρατζιοβαλή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέντα στο 5’ ενώ στο 20’ ο Αργεντινός κατέβασε όμορφα τη μπάλα, τροφοδότησε τον Ντεμπελέ αλλά το δυνατό σουτ του Γάλλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής των «μαυραετών» πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η επιθετική δραστηριότητα του Πιερικού στο πρώτο ημίχρονο εξαντλήθηκε στο 28’ με το απελπιστικά άστοχο σουτ του Παντελιάδη από τα πλάγια, ενώ οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, επισκεπτόμενοι μόλις μια φορά τα «καρέ» του Κοτταρά με τον Γκίκα στο 38’ να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από απόκρουση του γκολκίπερ του Πιερικού. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη είχε τη μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της αλλά από ουσία…λίγα πράγματα.

Στην επανάληψη, ο Σερραίος κόουτς του Πιερικού έκανε την ομάδα πιο επιθετική αποσύροντας τον Παστό και περνώντας στη θέση του τον Θάνο (επίσης ο ευέλικτος Τσιτλακίδης αντικατέστησε τον βαρύ Ολγκίν), όμως το «έργο» με το γρήγορο γκολ για τη Δόξα Δράμας επαναλήφθηκε στο 54’. Ο Τόνι Γκονζάλεζ με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το έμμεσο φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και ζευγάρωσε τα τέρματα της Δόξας στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κοτταρά (2-0). Οι Δραμινοί που είχαν απειλήσει στο 46’ και το 52’ με τους Γκονζάλεζ (σουτ άουτ) και Τσουκαλά (απέκρουσε ο Κοτταράς) είχαν πλέον την πολυτέλεια να δώσουν χώρο στον Πιερικό και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Φρέντερικς στη θέση του Ντεμπελέ έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή του Πιερικού με τους Κατερινιώτες ωστόσο να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ της Δόξας. Ο Τάσος Θάνος στο 71’ με απευθείας ωραία εκτέλεση φάουλ έβαλε ξανά στο «κόλπό» τον Πιερικό αλλά το γκολ του 25χρονου επιθετικού δε στάθηκε αρκετό για να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα της Κατερίνης καθώς από το σημείο αυτό και έπειτα οι παίκτες του Πιερικού δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Καρατζιοβαλή Οι Δραμινοί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Πιερικός άφηνε ανοιχτούς χώρους και στο 79’, σε μια κόντρα-επίθεση έφτασαν κοντά στο να τελειώσουν το παιχνίδι όταν πρώτα ο Κοτταράς είπε «όχι» σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία (με τον Κοτταρά εξουδετερωμένο) το δεξί κάθετο δοκάρι «εξοστράκισε» τη μπάλα σε κεφαλιά του Τσουκαλά προ κενής εστίας. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε και πάλι στη Δόξα με τον Εξουζίδη να απομακρύνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σαμαρά.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, (ύστερα από δυο ισοπαλίες) και αυτούς του Πιερικού να αποχωρούν απογοητευμένοι. Οπωσδήποτε το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, και η έδρα της Δόξας θα είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο, όμως η απόδοση της κατερινιώτικης ομάδας θα πρέπει να ανεβεί πολύ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα που χρειάζονται για να συνεχίσει με πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό «μαραθώνιο».

Ο ρέφερι της συνάντησης Κομίνης (Θεσπρωτίας) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Παπαθανασίου, Πακάλτση, Μουρατίδη και Τσουκαλά από τη Δόξα Δράμας και τους Ολγκίν και Φρέντερικς από τον Πιερικό.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 2500-3000 χιλιάδες φίλαθλοι, μεταξύ αυτών περίπου 80-100 φίλοι του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Γαλακτερός, Σαμαράς, Πακάλτσης, Μουρατίδης Χ., Γκονζάλες (56' Μπαξεβανίδης), Γκίνας (74' Εν Ντουρ), Πινδώνης, Χλωρός (44' Τσουκαλάς), Μαρκόφσκι.

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Παστός (46' Θάνος), Εξουζίδης, Τασίδης, Μαρτίνεζ, Μανουσαρίδης, Πέντα, Ολγκίν (46' Τσιτλακίδης), Ντεμπελέ.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

  • Στις κερκίδες του "Αντώνης Καστρινός" βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σάκης Τσιώλης (τεχνικός ΑΣ Ολυμπιακού Β.), Μάκης Ευθυμιάδης (διαιτητής στο αλήστου μνήμης ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2001-02), Μιχάλης Λεοντιάδης (παλαίμαχος ΠΑΟΚ), Πέτρος Θεοδωρίδης (πρόεδρος ΠΑΕ Πανσερραϊκός) Γιάννης Ξανθόπουλος (παλαίμαχος Ιωνικού). Μάλιστα οι δυο τελευταίοι είχαν "τετ-α-τετ" στην ανάπαυλα του αγώνα.
  • Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός Γιάννης Ντούμος πριν την έναρξη του αγώνα βρισκόταν στην θύρα 1, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ελευθεριάδη, ωστόσο μετά από πρόσκληση των παραγόντων της Δόξας, "μετακόμισε" δίπλα τους, στα "επίσημα" του γηπέδου.
  • Ωραίο το "match program" που μοιράζει πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα η δραμινή ΠΑΕ.
  • Νερά και φρούτα προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στα δημοσιογραφικά θεωρεία.
  • Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε και η 5η Μοίρα Καταδρομών!

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

ΜΕΝΤ – Πιερικός Αρχέλαος για το κύπελλο ανδρών

Επίδοξος Τεχνική ΕΠΕ και ΥΔΡΩ, νέοι χορηγοί

Το Σάββατο η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Πιερικού Αρχελάου για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στις 5 μ.μ. αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη στις 5 μ.μ. για το κύπελλο Ελλάδος τη ΜΕΝΤ και ο αγώνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ο κατερινιώτικη ομάδα είναι πλήρως ανανεωμένη και οι απαιτήσεις των φιλάθλων είναι και αυτές φέτος αυξημένες.

Τον αγώνα ορίσθηκαν να διαιτητεύσουν οι κ.κ. Τσούντσουρας και Φακίτσας.

● Με 60-59 νίκησε στο φιλικό παιγνίδι, στο Λιτόχωρο, ο Πιερικός Αρχέλαος τον Αίολο Τρικάλων, έναν αγώνα που τον παρακολούθησαν και αρκετοί φίλαθλοι.

Δύο νέοι χορηγοί πλαισιώνουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου. Πρόκειται για την ΕΠΊΔΟΞΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ του συμπολίτη μας κ. Σίμου Συμεωνίδη και για το Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών Πιερίας - ΥΔΡΩ, όπου με πρωτοβουλία του δραστήριου διευθυντή της κ. Γιάννη Κλιγκόπουλου άρχισε η συνεργασία με το σύλλογο.

● Το Σάββατο στις 4 μ.μ στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης για το κύπελλο ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ, η θυγατρική ομάδα Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Λιτοχώρου, ενώ την Κυριακή στις 6 μ.μ,. στο Λιτόχωρο, θα αντιμετωπίσει το Μ. Αλέξανδρο Λεπτοκαρυάς.

● Επίσης, το Σάββατο αρχίζει και το πρωτάθλημα παμπαίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ, όπου στις 12 το μεσημέρι ο Πιερικός Αρχέλαος φιλοξενεί το ΓΑΣ Κορινός, ενώ στις 3 μ.μ. η Αναγέννηση Λιτοχώρου αγωνίζεται με την Κατερίνη 2008.

Την Κυριακή αρχίζει και το παιδικό πρωτάθλημα για το οποίο στις 12 το μεσημέρι ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Λιτοχώρου και στις 11 π.μ. ο Αιγινιακός την Κατερίνη 2008.

● Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης ξεκινάει την αθλητική περίοδο με μια μεγάλη εκδήλωση. Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια διεθνώς, το τέταρτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η MAXIDAY. Όπως μας πληροφορεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Maxibasketball (FIMBA), η Maxiday είναι η Παγκόσμια Μέρα για την προβολή και τη διάδοση της αθλητικής κατηγορίας «maxi». Η κατηγορία «maxi» ξεκινά από την ηλικία των 35 ετών για τους άντρες και των 30 ετών για τις γυναίκες. Το πρόθεμα «maxi» είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο (maxibasket, maxisports, maxigames κτλ). Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Maxibasketball (FIMBA) συντονίζει τον εορτασμό της Maxiday προωθώντας τη διοργάνωση αγώνων maxibasketball σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.

Έτσι λοιπόν, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις της FIMBA οργανώνει όλη τη μέρα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου, αγωνιστικές δραστηριότητες. Περίπου 100 βετεράνοι καλαθοσφαιριστές, μέλη κα μη μέλη του Συνδέσμου θα αγωνιστούν αυτή τη μέρα συμμετέχοντας στον εορτασμό της Maxiday.

Θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας 2 και το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

12.00 Βετεράνοι Θεσσαλονίκης – Βετεράνοι Νικήτης Χαλκιδικής

17.00 Αγώνας γυναικών βετεράνων Θεσσαλονίκης

18.30 Αγώνας ανδρών μεταξύ μελών του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης

20.00 Αγώνας ανδρών μεταξύ μελών του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης

● Τέλος, ιδιαίτερες προσπάθειες καταβάλει η τεχνική εταιρία «ΕΝΙΠΠΕΑΣ» για την αποπεράτωση του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Άλλωστε η ευαισθησία του εκπροσώπου της Θόδωρου Γαλανού για το μπάσκετ είναι γνωστή και δεδομένη, όπως και του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη που πήρε στα «ζεστά» την υπόθεση, ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να είναι έτοιμο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμφισβήτητα, υπάρχει και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Λιακόπουλο που είναι και μέλος του δ.σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος που μαζί με τον πρόεδρο του ΑΟΔΗΚ κ. Γιώργο Γκοτζαμανίδη, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία των εργασιών.


(Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του ΣΦΚ Πιερικός-Αρχέλαος)

24.9.09

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κομίνης Γ.

ΕΠΣ

Θεσπρωτίας

ΒΟΗΘΟΣ

Καλφόγλου Γ.

ΕΠΣ

Θεσπρωτίας

ΒΟΗΘΟΣ

Καρβούνης Β.

ΕΠΣ

Θεσπρωτίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κωνσταντινίδης Γ.

ΕΠΣ

Μακεδονίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Παντελέρης Χ.

ΕΠΣ

Χαλκιδικής

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

25η Μαρτίου-Αναγέννηση Κολινδρού 4-1
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-ΠΑΟ Κ. Μηλιάς 2-1
Διγενής Αλωνίων-Άρης Κοκκινοπλιτών 0-2
Ελπίς Ανδρομάχης-Ελπίς Κατερίνης 6-1
Κεραυνός Μακρυγιάλου-Καλλιθεακός 2-4
Μακεδονικός Νέας Εφέσου-Μακεδόνες Πιερίων 4-1
Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 2-2
Πιερικός Αρωνά-Πιερικός Κάτω Αγιάννη 2-1

Η βαθμολογία (σε 3 αγωνιστικές).

1) Καλλιθεακός 9
2) Πιερικός Αρωνά 7
3) Άρης Κοκκινοπλιτών 7
4) Ελπίς Ανδρομάχης 6
5) Πιερικός Κάτω Αγιάννη 6
6) Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 6
7) ΠΑΟ Κ. Μηλιάς 6
8) 25η Μαρτίου 4
9) Μακεδονικός Νέας Εφέσου 4
10) Εθνικός Νεου Κεραμιδίου 4
11) Αναγέννηση Κολινδρού 3
12) Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα 2
13) Κεραυνός Μακρυγιάλου 1
14) Διγενής Αλωνίων 1
10) Ελπίς Κατερίνης 1
16) Μακεδόνες Πιερίων 0

23.9.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΠΑΕΖ! ΜΕ 20 ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.

Χωρίς τον Σέρτζιο Αριέλ Παέζ είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με τη Δόξα Δράμας ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο Σερραίος τεχνικός είδε τον Αργεντινό μπακ-χαφ να παραπατάει κατά τη διάρκεια της χτεσινής προπόνησης και να τίθεται νοκ άουτ για το ματς με τους Δραμινούς. Ο λατινοαμερικανός ποδοσφαιριστής χτύπησε στο δεξί γόνατο και εκφράζονται φόβοι ότι έχει πειραχτεί ο μηνίσκος του. Ασφαλέστερα συμπεράσματα βέβαια θα βγουν μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

20 στην αποστολή.

Όπως είναι φυσιολογικό ο Παέζ αποκλείστηκε από την αποστολή του Πιερικού για τον αγώνα με τη Δόξα, στην οποία περιελήφθησαν είκοσι ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Κοτταρά, Καρακούτση, Χατζηζήση, Καλλιμάνη, Παντελιάδη, Γιαζιτζόγλου, Παστό, Τασσίδη, Αγγελόπουλο, Εξουζίδη, Μανουσαρίδη, Μαρτίνεζ, Κόιτς, Πέντα, Ντεμπελέ, Φρέντερικς, Τσιτλακίδη, Θάνο, Γκουγκουλιά και Ολγκίν.
Εκτός αποστολής τέθηκαν, εκτός από τον Παέζ, ο Λαναρής που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι του Κυπέλλου, ο Μακρής που προπονείται κανονικά, ωστόσο θα προφυλαχθεί λόγω του τραύματος στο κεφάλι που αποκόμισε από το παιχνίδι με την Ηλιούπολη, οι Τόσκας και Σουλίδης, ο τρίτος τερματοφύλακας Κουδουνάς, και οι τέσσερις νεαροί Κωτσιόπουλος, Μίγκος, Νίκου και Τσιντώτας (θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την Παρασκευή).
Οι παίκτες θα προπονηθούν χαλαρά αύριο το πρωί και εν συνεχεία, αφού η ομάδα φάει, θα αναχωρήσει το μεσημέρι για τη Δράμα όπου και θα διανυχτερεύσει.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

O Pierman προσφέρει για άλλη μια φορά το αρχείο του στους αναγνώστες του katerinisport και παρουσιάζει την προϊστορία στις αναμετρήσεις Δόξα Δράμας-Πιερικός.

Η Δόξα Δράμας ιδρύθηκε το 1918 και έχει παίξει 20 φορές στην Α' Εθνική. Καλύτερες χρονιές το 1959-60 (6η θέση) και 1960-61 και 1990-91 (7η θέση). Άλλες 20 σεζόν συμπληρώνει φέτος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ενώ έχει παίξει και 7 σεζόν στην Γ' Εθνική, αλλά και 4 στην Δ' Εθνική, θύμα και αυτή των οικονομικών δυσκολιών των τελευταίων ετών. Πάντως την δεκαετία του '50 έχει σπάνιες διακρίσεις για επαρχιακή ομάδα, μιάς και έπαιξε σε 3 τελικούς Κυπέλλου, χάνοντας ισάριθμες φορές από τον Ολυμπιακό, ενώ έχει φτάσει άλλες 3 στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε, και άλλες 4 φορές αποκλείστηκε στα προημιτελικά.
Χρωματά της το μαύρο και άσπρο, οι παίζουν στο γήπεδο της Δόξας Δράμας βορειοδυτικά στην πόλη κοντά στην είσοδο από Θεσσαλονίκη και προς τον δρόμο για Σέρρες και Προσοτσάνη. Το γήπεδο χωράει περίπου 7.000 θεατές και η κερκίδα γυρίζει γύρο από το γήπεδο σε σχήμα αφήνοντας μόνο ένα τέρμα από πίσω χωρίς κερκίδα.
Την σεζόν 2007-08 υποβιβάστηκε από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής όπου έπαιζε για το Περιφερειακό με πολλά οικονομικά προβλήματα, όμως με μιά κίνηση σωτηρία η ομάδα συγχωνεύτηκε και απορρόφησε τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου (τον πραγματικό Ολυμπιακό Βόλου) και η ομάδα ξαναέπαιξε στην Γ' Εθνική κερδίζοντας την άνοδο για την Β' Εθνική όπου συμμετέχει τώρα.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

1963-64.....Α.....5-1...2-3
1964-65.....Α.....4-1...1-0
1972-73.....Β.....2-2...1-0
1973-74.....Β.....6-0...0-0
1974-75.....Β.....1-0...1-1
1978-79.....Β.....2-0...0-1
1984-85.....Α.....0-3...0-4
1987-88.....Β.....0-1...1-2
1991-92.....Α.....1-0...2-1
1992-93.....Α.....1-0...0-1
1995-96.....Β.....0-0...0-2
2005-06.....Γ.....1-3...1-2
2006-07.....Γ.....1-0...0-0

Συνολικά 13 σεζόν βρέθηκαν αντιμέτωποι Δόξα Δράμας και Πιερικός. Από αυτές 5 ήταν για την Α' Εθνική, 6 για την Β' Εθνική (τώρα είναι η 7η), και 2 για την Γ' Εθνική. Μέσα στην Δράμα σε 13 παιχνίδια, ο Πιερικός νίκησε 3 φορές και έχασε 7 φορές, ενώ 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τέρματα 9-17 υπέρ της Δόξας. Στο σύνολο εντός - εκτός ο Πιερικός νίκησε 11 φορές, η Δόξα 10, ενώ 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τέρματα 33-28 υπέρ του Πιερικού.

2-2-64 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-2 (2-1) Α' (19η ΑΓΩΝ.)
Η Δόξα ήταν τελευταία και ο Πιερικός 6ος και καιγόταν για την νίκη την οποία πέτυχε. Στο 17' ο Τσοκαταρίδης θα κάνει το 1-0, και στο 31' ο Ιωάννου θα κλέψει την μπάλα από τον Ταξίδι κάνοντας το 2-0. Ο Σιδηρόπουλος στο 37' και ο Χριστοφορίδης μετά από ωραίους συνδυασμούς στο 65' θα κάνουν το 2-2 για να δώσει το φιλί της ζωής ο Λεπτίδης στο 85' 3-2, μέσα στους έξαλλους πανηγυρισμούς των 4.000 και πλέον φιλάθλων της Δραμινής ομάδας. Τελικά η Δόξα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό για έναν βαθμό.

11-4-65 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-1 (0-0) Α' (24η ΑΓΩΝ.)
Μια από τα ίδια με την Δόξα να ισοβαθμεί στη ζώνη υποβιβασμόυ και ο Πιερικός να είναι 5ος. Ο Πιερικός δε θα χαριστεί και θα κερδίσει 0-1 στο 52' με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φουλίδη μετά από ανατροπή του Φελεκίδη. Στο 89' θα γίνει μια φάση που θα σημαδέψει τον αγώνα όταν ο Ιωάννου της Δόξας σε κενή εστία θα πιάσει κεφαλιά ψαράκι, και η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι και σε κάποιο σώμα η χέρι. Ο Γερμανός διατητής το αγνόησε και μπήκαν οι φίλοι της Δόξας μέσα με στόχο τον διατητή και τους παίκτες του Πιερικού. Αιμόφυρτος θα μεταφερθεί εκτός γηπέδου ο Ιωάννου! Ο Πιερικός τελικά θε τερματίσει 5ος και η Δόξα υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική.

17-12-72 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-1 (0-1) Β' (11η ΑΓΩΝ.)
Ο Πιερικός ήταν πρωτοπόρος ενώ η Δόξα 13η, και πέρασε και από την Δράμα με νίκη. Ήταν ανώτερος σε όλο τον αγώνα και νίκησε με σουτ του Χρυσαργύρη που σημάδεψε πρώτα το δοκάρι αλλά πήρε το και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Πιερικός θα τερματίσει τελικά 4ος και η Δόξα 5η ενώ την άνοδο πήρε ο Απόλλων Καλαμαριάς.

4-11-73 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0 (0-0) Β' (6η ΑΓΩΝ.)
Δόξα Δράμας και Πιερικός θα ανταγωνιστούν σκληρά για την άνοδο. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι κορυφής και πολύ νευρικό. Τελικά και οι δυο θα χάσουν την άνοδο καθώς ο Πιερικός θα τερματίσει 2ος και η Δόξα 3η και την άνοδο κέρδισε η Καστοριά.

22-6-75 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-1 (1-1) Β' (38η ΑΓΩΝ.)
Τελευταία αγωνιστική σε ένα αδιάφορο παιχνίδι ο Πιερικός πήρε την ισοπαλία με γκολ του Βαβουλίδη και τερμάτισε πρώτος με 9 βαθμούς διαφορά από την 2η Νάουσα, και ανέβηκε στην Α' Εθνική. Η Δόξα τερμάτισε 3η.

11-2-79 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0 (0-0) Β' (22η ΑΓΩΝ.)
Η Δόξα ήθελε νίκη για να πιάσει τον Πιερικό στην κορυφή και τελικά την πήρε με μια κεφαλιά του Ταντσίδη στο 78'. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τον Πιερικό καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο και την Δόξα στην επανάληψη. Το παιχνίδι παρακολούθησαν 10.000 θεατές. Την χρονιά εκείνη ο Πιερικός τερμάτισε πρώτος αλλά κατηγορήθηκε για δωροδοκία με ψήφους 3 κατά και 2 υπέρ, και υποβιβάστηκε τελικά στην Εθνική Ερασιτεχνική και την άνοδο πήρε στην θέση του η Δόξα Δράμας!

28-4-85 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 4-0 (2-0) Α' (25η ΑΓΩΝ.)
Δύσκολη χρονιά για τον Πιερικό και υποβιβασμός χωρίς αντίσταση. Η Δόξα νίκησε εύκολα με 4-0 με γκολ των Κασδοβασίλη στο 3', Τσελέπη στο 39', Υφαντίδη στο 72' και Λιούμοβιτς στο 84' και χειροκροτήθηκε από τους 2.000 θεατές. Η Δόξα σώθηκε χωρίς προβλήματα.

4-10-87 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1 (1-0) Β' (5η ΑΓΩΝ.)
Αν και νωρίς στο πρωτάθλημα, η Δόξα ήταν ψηλά και ο Πιερικός πολύ χαμηλά. Ο Παπαθεοδώρου με καφαλιά στο 42' το 1-0. Στο 77' κεφαλιά του Σβέτκοφ 2-0. Μείωσε Ο Πιερικός με τον Καραϊσκο στο 90' με πέναλτι. Η Δόξα θα τερματίσει πρώτη και θα ανέβει Α' Εθνική, ενώ ο Πιερικός θα τερματίσει 8ος.

26-1-92 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-2 (1-2) Α' (17η ΑΓΩΝ.)
Δόξα και Πιερικός θα σωθούν τελικά. Το 0-1 στο 3' ο Ραγγέλοβιτς που βγήκε και 3ος σκόρερ της κατηγορίας με 15 γκολ, πίσω από τον Δημητριάδη της ΑΕΚ και τον Σαραβάκο του Παναθηναϊκου. Στο 19' το 1-1 ο Αλεξανδρίδης και την νίκη στον Πιερικό χάρισε ο Πάτε στο 44΄.

6-12-92 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0 (0-0) Α' (12η ΑΓΩΝ.)
Σε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε σε πολλές λεπτομέρειες, η Δόξα νίκησε τον Πιερικό με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Ιορδανίδη στο 88'. Ο Πιερικός νίκησε τα τελευταία 7 παιχνίδια του στην Κατερίνη, όμως κάποιος παίκτης του Ηρακλή είχε διαφορετική γνώμη και τελικά έπεσε ο Πιερικός ενώ η Δόξα σώθηκε 2 βαθμούς πάνω απο την ζώνη.

16-10-95 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-0 (0-0) Β' (7η ΑΓΩΝ.)
Πιερικός και Δόξα ήταν στα χαμηλά. Η Δόξα νίκησε εύκολα με 2-0 με γκολ των Πουρσαϊτίδη στο 68' και Παναγιωτίδη στο 90'. Η Δόξα τερμάτισε 5η και ο Πιερικός έπεσε πάρα πολύ εύκολα στην Γ' Εθνική.

24-11-05 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1 (1-0) Γ' (10η ΑΓΩΝ.)
Σε μια καλή χρονιά και για τους δυο, ο Πιερικός 4ος και η Δόξα 6η, η Δόξα νίκησε δύσκολα τον Πιερικό μέσα στην βροχή με 2-1. Στο 14' ο Καπαγιαννίδης με πέναλτι το 1-0, και στο 18' ο ίδιος το 2-0. Το γκολ του Πιερικού που μείωσε σε 2-1 ο Μπουτογιάννης στο 8ο λεπτό των καθηστερήσεων.

17-1-07 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0 (0-0) Γ' (18η ΑΓΩΝ.)
Ολα μηδέν στην Δράμα. Ο Πιερικός πρόσθεσε ακόμη έναν βαθμό μπροστά σε 800 θεατές και πήρε τελικά στο τέλος την άνοδο στην Β' Εθνική.


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια μόνο φορά βρέθηκαν αντίπαλοι Δόξα Δράμας και Πιερικός για το Κύπελλο Ελλάδας σε 2 αγώνες πριν 47 χρόνια. Ήταν ο Πιερικός αφού δεν είχε συμπληρώσει ούτε χρόνο από την ίδρυση του! και έπαιζε ως ομάδα Β' Εθνικής και η Δόξα Α' Εθνικής. Κατάφερε να αποκλείσει την Δόξα παίρνοντας στην Δράμα ισοπαλία 1-1, ο Τζαφέρης το 1-0 ενώ ισοφάρισε ο Φουλίδης πηγαίνοντας το παιχνίδι σε επαναληπτικό στην Κατερίνη. Εκεί ολοκληρώθηκε η έκπληξη και ο Πιερικός νίκησε με 3-1, 1' 1-0 Αμανατίδης, 9' 1-1 Ναλμπάντης, 52' 2-1 Θεοδωρίδης, και 85' 3-1 Αμανατίδης.

Pierman

Accuweather Forecast