30.6.09

ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ.

"Από παλιά, η Πιερία είχε ένα αστέρι. Κι αυτό το αστέρι ήταν ο Πιερικός. Που μεσουρανούσε στον ποδοσφαιρικό ουρανό της Ελλάδος και έκανε πανελλήνια γνωστή την πατρίδα μας κι όλοι εμείς χαιρόμασταν να βλέπουμε την ομάδα μας να αγωνίζεται. Εύχομαι ο Πιερικός να επιστρέψει ξανά στα "σαλόνια" της Α' Εθνικής". Τα λόγια του παπα-Τσέλιου, εφημερίου του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κατερίνης (δεν παρέστη ο Μητροπολίτης κ.κ. Αγαθόνικος όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση) συμπυκνώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις σκέψεις όσων βρέθηκαν στον αγιασμό με τον οποίον άρχισε και επίσημα η νέα ποδοσφαιρική σεζόν για τον Πιερικό. Στην τελετή εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα, παρέστησαν οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ, Γιάννης Ντούμος και Δημήτρης Ελευθεριάδης, σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πιερικού Κώστας Παπαδόπουλος, παράγοντες του αθλητισμού, της πόλης και του νομού καθώς και αρκετοί ενθουσιώδεις φίλοι των "μελανολεύκων".

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πιερικού Γιώργος Γκουγκουλιάς ήταν παρών στον αγιασμό και εν συνεχεία γυμνάστηκε για πρώτη φορά, μαζί με τους συμπαίκτες του στα βοηθητικά γήπεδα του Α' ΔΑΚ υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη και των συνεργατών του. Μοναδικός απών και από τη σημερινή προπόνηση ήταν ο Στάντον Φρέντερικς ο οποίος λείπει δικαιολογημένα καθώς το προηγούμενο Σαββάτο παντρεύτηκε, ωστόσο δε θα αργήσει να φτάσει και να ξεκινήσει προπονήσεις.

Η διοίκηση "χρωστάει" την παρουσίαση στα ΜΜΕ τόσο του Γιώργου Γκουγκουλιά όσο και των Κώστα Μανουσαρίδη και Γιώργου Λαναρή, και δεν αποκλείεται αυτή να συμβεί απόψε ή μια εκ των επομένων ημερών.

Στο μεταγραφικό μέτωπο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις της ομάδας, με του υπευθύνους του Πιερικού να περιμένουν την άφιξη του Αργεντινού Πέντα ενώ παράλληλα να συνεχίζουν τις επαφές τους με υποψηφίους μεταγραφικούς στόχους που αγωνίζονται στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ.

Σήμερα το απόγευμα, στις 18.00, στο Α' Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης θα τελεστεί ο αγιασμός εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς 2009-10 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτή Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικο. Στην επίσημη έναρξη της περιόδου 2009-10 αναμένεται να παραστούν οι αρχές της πόλης και του νομού καθώς και φίλαθλοι της ομάδας. Στον αγιασμό και στην προπόνηση που θα ακολουθήσει θα είναι παρών και ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Γιώργος Γκουγκουλιάς ενώ μάλλον θα βρίσκεται για πρώτη φορά μαζί με τους συμπαίκτες του για να γυμναστεί υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη και ο νεόνυμφος Στάντον Φρέντερικς.

29.6.09

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ!

Τη λύση στο χώρο της επίθεσης που έψαχνε, βρήκε ο Πιερικός στο πρόσωπο του Γιώργου Γκουγκουλιά. Ο υψηλόσωμος φορ που σε τρεις μέρες κλείνει τα 26 του χρόνια, και τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο στόχαστρο ουκ ολίγων ομάδων της Β' Εθνικής, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός απόψε, μαζί με τον μάνατζέρ του, (επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του "katerinisport") και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους με τους "μελανολεύκους". Η παρουσία του Γκουγκουλιά στο ρόστερ ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή "κρούσης" του Πιερικού, σύμφωνα και με την επιθυμία του τεχνικού Μάκη Κατσαβάκη. Ο ποδοσφαιριστής θα παρουσιαστεί αύριο στα ΜΜΕ.

Η καριέρα του:
Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Γερμανία όπου για τρία χρόνια φόρεσε τις φανέλες των Σβάινφουρτ, Γκρόσμπαρντορφ και Ροϊτλίγκεν. Πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο Παύλος Μελάς Σταυρούπολης (2005-06) όπου πέτυχε σε 26 αγώνες 7 τέρματα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Εκεί τον είδε ο Άρης και τον ενέταξε στο δυναμικό του. Στους "κιτρονόμαυρους" είχε μεγάλη συμβολή τη χρονιά της ανόδου από τη Β' Εθνική στη Super League, σκοράροντας σε 23 παίχνίδια 7 φορές. Τον επόμενο χρόνο (2006-07), ο Γιώργος Γκουγκουλιάς αντιμετώπισε έναν τραυματισμό αλλά και τον ερχομό άλλων παικτών και περιορίστηκε στις 5 συμμετοχές και 1 γκολ. Το 2007-08 είχε μόλις 2 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη και τον Ιανουάριο του 2008 μεταπήδησε στον Πανσερραϊκό (Β' Εθνική). Στα "λιοντάρια" που προβιβάστηκαν τότε, έκανε καταπληκτική χρονιά σκοράροντας 13 γκολ σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος. Τη σεζόν 2008-09 έπαιξε σε 11 παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό, στη Super League, χωρίς να σκοράρει και τα Χριστούγεννα μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί σκόραρε 2 φορές σε 6 αγώνες.

Ο ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Γιώργος Γκουγκουλιάς βρίσκεται μαζί με τον ατζέντη του αυτή τη στιγμή στην Κατερίνη και διαπραγματεύεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πιερικό. Το "katerinisport" θα σας κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ.

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του Πιερικού εν όψει της νέας χρονιάς με διπλές προπονήσεις. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη γυμνάζονται πρωί και απόγευμα, πρόγραμμα που θα διατηρηθεί τουλάχιστο μέχρι την Παρασκευή, ημέρα αναχώρησης της αποστολής για τα Τρία-Πέντε Πηγάδια όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από το σημερινό πρωινό πρόγραμμα, βέβαια, απέιχαν οι οκτώ νεαροί ποδοσφαιριστές που κρίθηκε σκόπιμο να μην καταπονηθούν όπως οι υπόλοιποι μιας και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε προετοιμασία επαγγελματικής ομάδας.

Στην απογευματινή προπόνηση συμμετείχε κι ένας αλλοδαπός επιθετικός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που όμως δεν ικανοποίησε το τεχνικό επιτελείο. Παράλληλα, δοκιμάστηκαν ορισμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές από το Νομό Πιερίας αλλά και γειτονικές περιοχές. Δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να "τσεκαριστούν" εκ νέου από τον Κατσαβάκη και τους συνεργάτες τους.

Αύριο, είναι προγραμματισμένος και ο Αγιασμός του ποδοσφαιρικού τμήματος που θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικο. Αναμένεται να παραστεί σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, τοπικοί παράγοντες και πολλοί φίλαθλοι του Πιερικού.

28.6.09

Και ο Γιάννης Ροδόστογλου προστέθηκε στο δυναμικό του Πιερικού Αρχελάου.

Με τα χρώματα και τη φανέλα του Πιερικού Αρχελάου θα αγωνίζεται στη νέα περίοδο 2009-2010 και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Ροδόστογλου. Το νέο απόκτημα της κατερινιώτικης και πολλά υποσχόμενης στον υπέροχο φίλαθλο κόσμο της, είναι 26 ετών, παίζει στη θέση γκαρντ (2-3), έχει ύψος 1,97 και στην προηγούμενη χρονιά αγωνίζονταν στην ομάδα του ΚΑΟ Δράμας (Α2). Εκεί, σε 30 αγώνες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας αφού πέτυχε 354 πόντους.

Την περίοδο 2000-2001 ήταν στον Παναθηναϊκό, το 2003-2004 στον Κεραυνό Αιγίου(Γ εθνική), το 2004-2005 στον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας (Α1), το 2005-2006 στον Ολυμπιακό Βόλου (Β εθνική), το 2006-2007 στον Μίλωνα Νέας Σμύρνης (Α2), το 2007-2008 στο Παλαιό Φάληρο (Α2) και το 2008-2009 στη Δράμα.



Ο Γιάννης Ροδόστογλου αμέσως μετά τη συμφωνία του με τον Πιερικό Αρχέλαο, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο τρόπος που ο προπονητής μου μίλησε για το αγωνιστικό και η διοίκηση για τον σχεδιασμό, συνολικά, της ομάδας, με έκαναν να θέλω να είμαι αμέσως μέλος της. Είναι μια ομάδα με φανατικούς οπαδούς που γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε αγώνα και θέλω να παίζω σε μία τέτοια έδρα. Η διοίκηση έχει όραμα και είναι από τις ομάδες που ξέρουν όλοι ότι λειτουργεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς».



Τέλος, από τη διοίκηση του Πιερικού Αρχελάου δηλώθηκε ότι: «Και η μεταγραφική αυτή μας κίνηση εντάσσεσαι στα απαραίτητα βήματα για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα μας. Είναι μια ηθική υποχρέωση απέναντι στους υπέροχους φιλάθλους του μπάσκετ της Κατερίνης, οι οποίοι όχι μόνο κατακλύζουν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο, αλλά δημιουργούν πάντα μια πανηγυρική ατμόσφαιρα που κάθε Κυριακή που γίνεται αγώνας στην Κατερίνη, είναι και το γεγονός της ημέρας».


(Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Πιερικού Αρχελάου).

27.6.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ-ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργομετρικών εξετάσεων, οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού επιστρέφουν στις προπονήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν στην Κατερίνη μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί από 3 ως 16 Ιουλίου στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Οι παίκτες θα γυμναστούν το απόγευμα του Σαββάτου (19.00) υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη και των συνεργατών του ενώ το πρωί της Κυριακής το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη. Από τη Δευτέρα αναμένεται να ανεβούν οι ρυθμοί με τις προπονήσεις να γίνονται πρωί και απόγευμα.

Όσον αφορά στο μεταγραφικό μέτωπο, δεν υπάρχει κάτι νεότερο προς το παρόν, μετά την απόκτηση των Κώστα Μανουσαρίδη και Γιώργου Λαναρή που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, στην "πρώτη" της ομάδας, ωστόσο συνεχίζονται οι επαφές με υποψηφίους "στόχους" που αγωνίζονται στο χώρο της επίθεσης αλλά και του κέντρου.

26.6.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ.

Σε εξειδικευμένο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σαββάτο οι παίκτες του Πιερικού προκειμένου να υποβληθούν σε εργομετρικές εξετάσεις εν όψει της νέας σεζόν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η διάρκεια της εξέτασης για κάθε ποδοσφαιριστή θα είναι μια ώρα και οι παίκτες θα εξετάζονται ανά ζευγάρια από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη θα επιστρέψουν στην Κατερίνη και θα συνεχίσουν τις προπονήσεις μέχρι την 3η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση της ομάδας για τα 3-5 Πηγάδια όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εν όψει της νέας σεζόν μέχρι τις 16 Ιουλίου.

ΤΡΕΙΣ ΩΣ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ

Τρεις ως πέντε επιπλέον προσθήκες στο ήδη υπάρχον ρόστερ αποκάλυψε ότι θα γίνουν ο Μάκης Κατσαβάκης, μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης του Πιερικού για τη νέα σεζόν προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει ισορρόπία σε όλες τις γραμμές για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του "μαραθωνίου" της Β' Εθνικής κατηγορίας και να είναι μια από τις ομάδες που θα πάρουν το "εισιτήριο" ανόδου για τη Super League. Δεδομένη είναι η συμφωνία με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό Μαρσέλο Πέντα, ο οποίος δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την τωρινή του ομάδα. Αναμένεται πάντως να τεθεί στη διάθεση του τεχνικού τιμ του Πιερικού στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές με παίκτες που αγωνίζονται στη γραμμή κρούσης, Έλληνες και αλλοδαπούς με την περίπτωση του Σέρβου Μίτροβιτς να μην προχωρά και τον Ηλία Ιωάννου να παραμένει "διακαής πόθος". Επίσης, στα υπ' όψιν παραμένει, για τη δεξιά πλευρά του κέντρου και της επίθεσης, ο Σλοβένος Μίρνες Σίσιτς, ειδικά μετά τη μη συμφωνία του με τον Παναιτωλικό.

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

  • Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις από τον αθλητικό εξοπλισμό της ιταλικής "mass" η οποία θα "ντύνει" τον Πιερικό την νέα χρονιά. Οι παίκτες φορούσαν ολόλευκη εμφάνιση ενώ ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε μπλε φανέλα και μαύρο σορτσάκι. Μπλε πάνω-κάτω φορούσαν οι συνεργάτες του Σερραίου τεχνικού, Κώστας Παπαδόπουλος, Τάκης Τσακαλίδης (γυμναστής) και Παναγιώτης Νάσης (προπονητής τερματοφυλάκων) ενώ πορτοκαλί φανέλα και μαύρο παντελονάκι φορούσε ο φυσιοθεραπευτής Παναγιώτης Σιαπάκας και ο φροντιστής της ομάδας Γιώργος Θεοδοσιάδης.
  • Τυχεροί ήταν οι παίκτες του Πιερικού καθώς ο συννεφιασμένος ουρανός αλλά και η σχετική δροσιά έκανε πιο εύκολο το "έργο" τους, σ' αυτή την πρώτη προπόνηση της χρονιάς.
  • Τη...μερίδα του λέοντος στις επευφημίες των οπαδών πήραν οι...συνήθεις ύποπτοι Θάνος και Ντεμπελέ (με new look-ξυρισμένο κεφάλι) και ο νεαρός Τσιντώτας (λόγω της δραστηριότητάς του και στην...κερκίδα καθώς είναι εν ενεργεία μέλος του "club-μελανόλευκοι").
  • Μετά το "ζέσταμα", οι τέσσερις τερματοφύλακες, ο "παλιός" Καρακούτσης και οι "νέοι"Κοτταράς, Βασιλειάδης και Τσιντώτας γυμνάστηκαν κάτω από τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Νάση.
  • Από ένα μπρελόκ με το σήμα του Πιερικού περίμενε τους "πιστούς" φίλους των "μελανολεύκων" που επέλεξαν να περάσουν το απόγευμά τους στην πρεμιέρα των προπονήσεων της αγαπημένης τους ομάδας. Ωραία ιδέα, που είχε ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Χρήστος Τσικούρας.
  • Μάλλον όμως οι ιθύνοντες του Πιερικού περίμεναν λιγότερο κόσμο από όσον ήλθε τελικά μιας και τα μπρελόκ δεν έφτασαν για όλους. Τη διανομή ανέλαβε ο Γιώργος Γκιάτας, νεοεκλεγέν μέλος του Ερασιτέχνη Πιερικού.
  • Απουσίαζαν οι μεγαλομέτοχοι του Πιερικού Γιάννης Ντούμος και Δημήτρης Ελευθεριάδης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παρών ήταν ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Σατσίδης.
  • Αν ήταν Τετάρτη, σίγουρα ο κόσμος θα ήταν περισσότερος καθώς αρκετοί φίλαθλοι δε μπόρεσαν, αν και ήθελαν, να παρακολουθήσουν την "πρώτη" λόγω του εργάσιμου της ημέρας.
  • Σε καλή, σχετικά, κατάσταση ήταν το χορτάρι του γηπέδου, ωστόσο εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσο θα παραμείνει έτσι μετά τις συναυλίες που αναμένεται να "φιλοξενηθούν" στον αγωνιστικό χώρο του Α' ΔΑΚ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα είναι ό,τι χειρότερο να επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο με τον άθλιο αγωνιστικό χώρο.

"ΧΑΛΑΣΕ" ΤΟΥ ΣΚΕΝΤΟΥ!

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός είχε ανακοινώσει μαζί με τη μεταγραφή του Σάββα Εξουζίδη και τη συμφωνία με τον Στέφανο Σκέντο, ο 22χρονος Κατερινιώτης αμυντικός δε θα αγωνιστεί τελικά υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη. Η απουσία του νεαρού ποδοσφαιριστή από την πρώτη προπόνηση των "μελανολεύκων" δεν πέρασε απαρατήρητη, και όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση προέκυψε διάσταση απόψεων ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και της ομάδας με αποτέλεσμα να "χαλάσει" η μεταγραφή.

ΓΑΜΠΡΟΙ ΟΙ ΠΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΦΡΕΝΤΕΡΙΚΣ!

Δικαιολογημένα έλειπαν από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ο Τάσος Παστός και ο Στάντον Φρέντερικς οι οποίοι δε μπορούσαν να...αφήσουν το γάμο για να "πάνε για προπόνηση" (έστω και χωρίς πουρνάρια)! Ο μεν Τάσος Παστός εγκατέλειψε το "κλαμπ" των εργένηδων πρόσφατα ενώ ο "Στίγκα" παντρεύεται το ερχόμενο Σαββάτο, την εκλεκτή της καρδιάς του Γκουινέβερ Σίμπσον με την οποία ήδη έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον "Σκόκο". Το "katerinisport" εύχεται στον Τάσο Παστό αλλά και στον Στάντον Φρέντερικς "βίον ανθόσπαρτον", "καλούς απογόνους" και άνοδο στο τέλος της σεζόν!

Εκτός από τον νεόνυμφο και τον μελλόνυμφο, δεν ήταν στην πρεμιέρα και ο επίσης δικαιολογημένα απών Σάββας Εξουζίδης, ο οποίος αναμένεται όπως και οι άλλοι δυο παίκτες να ενσωματωθεί τις επόμενες ημέρες στις προπονήσεις του Πιερικού και να τεθεί υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη.

27 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

27 ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το πρώτο προπονητικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς για τον Πιερικό το οποίο μάλιστα ήταν αρκετά κουραστικό. Όσοι περίμεναν ότι...λόγω της ημέρας οι παίκτες θα γυμνάζονταν χαλαρά πλανήθηκαν μιας και ο Μάκης Κατσαβάκης με τους συνεργάτες του προπόνησε τους παίκτες σχεδόν για δυο ώρες, με ολιγόλεπτα διαλλείματα.

Οι παίκτες που συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση της σεζόν ήταν οι Καρακούτσης, Τασίδης, Παέζ, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Μαρτίνεζ, Θάνος, Κόιτς, Τόσκας και Ντεμπελέ από το περυσινό ρόστερ, Βασιλειάδης, Κοτταράς, Αγγελόπουλος, Τσιτλακίδης, Καλλιμάνης, Λαναρής και Μανουσαρίδης (οι δυο τελευταίοι ανακοινώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης) από τα νέα αποκτήματα καθώς και οι νεαροί Βασιουρής (Απόλλων Λιτοχώρου), Βεϊδαμενίδης (ΑΕ Ποντίων), Κωτσιόπουλος (Νέοι Πιερικού), Μίγγος (Σβορώνος), Νίκου (Βατανιακός), Ντόσης (Νέοι Πιερικού), Τσιντώτας (25η Μαρτίου-Σάρισσα) και Τσιτσιώνης (Νέοι Πιερικού). Οι οκτώ νεαροί θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της ομάδας και κατά τη διάρκειά ή μετά τη λήξη της ο Μάκης Κατσαβάκης θα αποφασίσει ποιοι είναι σε θέση να ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: 16 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ!

"16 χρόνια ήταν αρκετά, Α' Εθνική ερχόμαστε ξανά" ήταν η ιαχή που δονούσε την ατμόσφαιρά στην πρώτη συγκέντρωση του Πιερικού εν όψει της νέας σεζόν στην οποία μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή στα "μεγάλα σαλόνια" του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Περίπου 200 φίλαθλοι του Πιερικού βρέθηκαν στην "πρώτη" των "μεναλονεύκων" χτες το απόγευμα στις 18.00 και παρά το...στήσιμο μιας ώρας (οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη βγήκαν για προπόνηση στις 19.00) δεν απώλεσαν ούτε στιγμή τον ενθουσιασμό τους και με συνθήματα, χαρτάκια και καπνογόνα "ζέσταναν" την ατμόσφαιρα.

Και ο Γιάννης Ευαγγελινός στον Πιερικό Αρχέλαο.

Και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Ευαγγελινός που στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο έπαιζε στην Αναγέννηση Φλόγα ανήκει, πλέον, στον Πιερικό Αρχέλαο.

Ο γνωστός και έμπειρος μπασκετμπολίστας που συμμετείχε σε αγώνες εθνικών κατηγοριών, έχει ύψος 1,80 μ., αγωνίζεται στη θέση γκαρντ και είναι 29 ετών. Ξεκίνησε το μπάσκετ το 1995 από τον Α.Ο. Πολυγύρου και συνέχισε την καριέρα του στις ομάδες: 1996-99 Απόλλων Αρναίας (Γ' Εθνική), 1999-2000 Ε.Α. Λάρισας (Β' Εθνική), 2000-1 Εκπ.Μαντουλίδη (Β' Εθνική), 2001-2 Π.Α.Ο. Βούλγαρη (Β' ΕΚΑΣΘ), 2002-3 Μακαμπί (Γ' Εθνική), 2003-5 Ερμής Λαγκαδά (Β' Εθνική), 2005-6 Α.Ο.Κ Γουμένισσα (Γ' Εθνική), 2006-7 Ίκαροι Σερρών (Β' Εθνική), 2007-8 ΙCBS (A2 Εθνική) και 2008-9 Αναγέννηση Φλόγα (Β' Εθνική).

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πιερικού Αρχελάου το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιάννης Ευαγγελινός έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι: «Έρχομαι στην ομάδα της Κατερίνης με ιδιαίτερη χαρά, αφού γνωρίζω μάλιστα ότι στο σύλλογο επικρατεί ένα πολύ διαφορετικό κλίμα συνεργασίας και ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζω αρκετούς από τους συμπαίκτες μου και όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επίτευξη των στόχων του Πιερικού Αρχελάου».

(Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Πιερικού Αρχελάου)

25.6.09

ΣΤΑ "ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΑ" ΛΑΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ.

Δυο μεταγραφικά "χτυπήματα" επεφύλασσε η σημερινή "πρώτη" του Πιερικού (ρεπορτάζ για την πρεμιέρα αργότερα) καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε την απόκτηση των Κώστα Μανουσαρίδη (στο μέσο) και Γιώργου Λαναρή (δεύτερος από δεξιά) ένα και τρία χρόνια αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Λαναρής που συμπλήρωσε σήμερα τα 30 του χρόνια, θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή του Πιερικού και το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στον Αετό Σκύδρας. Έγινε βέβαια γνωστός από τη θητεία του στη Βέροια ενώ μετά τους Βεροιώτες έπαιξε και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ακόμη έχει περάσει από Νάουσα, Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Ποντίους Βέροιας.

Ο 22χρονος Κώστας Μανουσαρίδης αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κέρκυρας ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ το τελευταίο εξάμηνο του 2008-09 ενώ πριν έπαιζε στον Πανσερραϊκό επίσης ως δανεικός από το "δικέφαλο του Βορρά". Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα νέων του ΠΑΟΚ και αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 Η "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΕ...ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ...ΝΕΟΥΣ.

Μια σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες για τον Πιερικό ξεκινάει επίσημα σήμερα το απόγευμα στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης. Η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Πιερικού για την ποδοσφαιρική σεζόν 2009-2010 έχει οριστεί για τις 18.00 και αναμένεται να παρευρεθούν εκτός από τους παίκτες, προπονητικό τιμ και παράγοντες και αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας. Ερωτηματικό είναι πόσοι παίκτες θα δώσουν το "παρών" στην πρεμιέρα του Πιερικού καθώς εκτός από τους ήδη "μελανολεύκους" Αγγελόπουλο, Βασιλειάδη, Εξουζίδη, Καλλιμάνη, Κοτταρά, Σκέντο και Τσιτλακίδη δεν αποκλείεται οι ιθύνοντες της κατερινιώτικης ΠΑΕ να "αδράξουν την ευκαιρία" και μέσα στο πανηγυρικό κλίμα της "πρώτης" να ανακοινώσουν επίσημα κάποια μεταγραφή από αυτές που "είναι στα σκαριά". Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η άφιξη του 24χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού Μαρσέλο Πέντα ενώ κοντά στον Πιερικό φέρεται να είναι και ο 22χρονος μέσος Κώστας Μανουσαρίδης, άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, της Κέρκυρας και μέχρι πρότινος του Πανσερραϊκού. Δεν πρέπει να αποκλειστούν εξελίξεις και με άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο χώρο της επίθεσης μιας και εκεί έχει πέσει πλέον όλο το βάρος της αναζήτησης από τον Μάκη Κατσαβάκη.

23.6.09

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ.

Διακοπές...τέρμα για τους παίκτες του Πιερικού, παλιούς και καινούριους οι οποίοι θα έχουν την Πέμπτη στις 18.00 την πρώτη συνάντηση με το νέο προπονητή Μάκη Κατσαβάκη. Ξεκινάει λοιπόν η προετοιμασία για μια σεζόν της οποίας οι στόχοι είναι πρωταγωνιστική για την ομάδα της Κατερίνης μιας και φιλοδοξία όλων είναι στο τέλος του νέου πρωταθλήματος να πανηγυρίσει ο Πιερικός την άνοδο στην Super League. Όπως αναμένεται, την "πρώτη" του Πιερικού, στο Α' Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης θα "τιμήσουν" αρκετοί παράγοντες αλλά και πολλοί ένθερμοι οπαδοί των "μελανολεύκων.
Μέχρι στιγμής, το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς αναμένονται κι άλλες προσθήκες, με την ΠΑΕ πάντως να βρίσκεται διαρκώς σε συζητήσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Όπως αποκάλυψε η "mikriliga" υπήρξε επαφή Κατσαβάκη-Μπούσι, με τον Αλβανό επιθετικό πάντως να αρνείται. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην επιφάνεια βγήκε και το όνομα του Σλοβένου Μίρνες Σίσιτς ο οποίος φέρεται να έχει προταθεί στον Πιερικό ενώ όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ηλία Ιωάννου που όμως μάλλον προτιμά την παραμονή του σε ομάδα εντός Αττικής.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ.

Λήγει σε λίγα λεπτά η 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ που προκηρύχθηκε αιφνιδιαστικά χτες μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για κλείσιμο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" και του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5. Αφού, το "katerinisport" εκφράσει κι αυτό τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους που είναι πλέον άνεργοι έχει μερικά ερωτήματα να θέσει:

α) Γιατί η ΕΣΗΕΑ δεν προκήρυξε ανάλογες απεργίες όταν έκλεισαν οι αθλητικές εφημερίδες "Ώρα Για Σπορ" και "Derby";

β) Στους πεντακόσιους περίπου εργαζομένους στον Ελεύθερο Τύπο που έχασαν τη δουλειά τους, συμπεριλαμβάνονται και όσοι εργάζονταν δωρεάν, ή με πενιχρές απολαβές της τάξεως των 100-200 ευρώ το μήνα; Κι αν ναι, τι "αποζημίωση" θα εισπράξουν όλοι αυτοί μιας και κανείς δεν είχε προσληφθεί από την εφημερίδα; Αν δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος που να δουλεύει στον "Ελεύθερο Τύπο" χωρίς να είναι ενταγμένος στο μισθολόγιο, το "katerinisport" ζητά συγγνώμη για την εν λόγω ερώτηση και θεωρεί ότι η εφημερίδα πρέπει να ξανανοίξει ως μοναδικό μνημείο φερεγγυότητας προς τους υπαλλήλους της.

γ) Γιατί ποτέ η ΕΣΗΕΑ δεν προκήρυξε μια απεργία ή έστω στάση εργασίας για όσους εργάζονται χωρίς αμοιβή, με πενταροδεκάρες ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών ("μπλοκάκι") σε ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ;

δ) Πώς και γιατί, οι διοικούντες την ΕΣΗΕΑ δέχονται την εκμετάλλευση των νέων δημοσιογράφων και πως επιτρέπουν τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης;

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι άρχισε η διάθεση των καρτών διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου 2009 – 2010.

Οι κάρτες θα πωλούνται από τα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός στην Πλ. Ελευθερίας 1.

Σειρά προτεραιότητας θα έχουν οι περσινοί κάτοχοι καρτών διαρκείας οι οποίοι και θα μπορούν να αποκτήσουν την ίδια θέση με την περυσινή επιδεικνύοντας την παλαιά τους κάρτα μέχρι και την 15 Ιουλίου 2009.

Υπενθυμίζουμε ότι διατηρούνται οι ίδιες τιμές με την προηγούμενη χρονιά και όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η αγορά - εξόφληση μπορεί να γίνει και μέσω Πιστωτικής Κάρτας VISA ή Master Card

Τέλος να σημειωθεί ότι η είσοδος σε παιδιά και μαθητές έως 17 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες είναι Δωρεάν. ( Η προμήθεια της ειδικής Κάρτας εισόδου θα γίνεται από τα γραφεία της Π.Α.Ε. Πιερικός )

Οι τιμές των καρτών διαρκείας έχουν ως εξής:

VIP PLATINUM
Θύρα VIP
Τιμή 400 Ευρώ

Κάρτα White
Θύρα 3
Τιμή 200 Ευρώ ( σκεπαστή )

Κάρτα Black
Θύρες 5 – 6
Τιμή 100 Ευρώ

Κάρτες Ladies
Θύρες όλες
Τιμή 50 Ευρώ

(Δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Πιερικός)

22.6.09

Με...ιταλική φινέτσα οι νέες εμφανίσεις του Πιερικού.

Η ιταλική εταιρία MASS "υπογράφει" τις εμφανίσεις και το υπόλοιπο αθλητικό υλικό του Πιερικού για τη νέα σεζόν όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ με δελτίο τύπου. Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την συνεργασία της με την Ιταλική εταιρία αθλητικού υλικού mass η οποία στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την TST Sports.

Η εταιρία mass ντύνει πολλές Ιταλικές ποδοσφαιρικές ομάδες όπως η Cesena, η Reggiana, η Ravenna αλλά και κυπριακές ομάδες όπως η Α.Ε.Κ. Λάρνακας, η Α.Ε.Λ., η Πάφος κ.α.

Η ιστοσελίδα της εταιρίας βρίσκεται στην διεύθυνση www.massport.it

21.6.09

Πέντα θα "σερβίρει" Μίτροβιτς θα σκοράρει;

Μπορεί το "μυστήριο" με την ταυτότητα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού να λύθηκε, όμως δεν έχει συμβεί το ίδιο με τον Σέρβο στράικερ που αποτελεί τον δεύτερο ποδοσφαιριστή από το ντουέτο που έχει "κλεισμένο" ο Πιερικός και αναμένει από μέρα σε μέρα στην Κατερίνη. Σε φύλλο του "Φιλάθλου", αναφέρθηκε το όνομα του Ντάλιμπορ Μίτροβιτς, επιθετικού που κλείνει τα 32 του χρόνια τον ερχόμενο Νοέμβριο και τη φετινή σεζόν φορούσε τη φανέλα της Ραντ που αγωνίζεται στην Α' κατηγορία του σερβικού πρωταθλήματος.
Ο Μίτροβιτς έχει αγωνιστεί στη Σερβία (Ραντνίσκι Νις 1997-98, Ραντ 2003-06/2007-09), στο Βέλγιο (Κλαμπ Μπριζ 1998-2000, Βέστερλο 2000-01, Σιντ Τρουίντεν 2001-03), στη Γαλλιά (Αζαξιό 2003-04) και στη Ρουμανία (Αρτζές 2006-07).

Εκτός από τον Σέρβο επιθετικό, το ρεπορτάζ του "Φιλάθλου" έκανε λόγο και για τον 22χρονο μέσο Κώστα Μανουσαρίδη, που γνωρίζει ο Μάκης Κατσαβάκης και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στον Πανσερραϊκό.

20.6.09

ΜΑΡΣΕΛΟ ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΠΕΝΤΑ Ο "ΕΚΛΕΚΤΟΣ".

Μαρσέλο Αλεχάντρο Πέντα. Αυτός είναι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που προορίζεται για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής στον νέο Πιερικό του Μάκη Κατσαβάκη. Το "katerinisport" σας είχε αποκαλύψει πρώτο τα πάντα γι' αυτόν από χτες το βράδυ. Ή...σχεδόν τα πάντα. Απέμενε το σημαντικότερο στοιχείο, το όνομα. Κάποιοι φίλοι ανταποκρίθηκαν στην...πρόκληση του blog και βρήκαν την ταυτότητα του παίκτη χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο (ένας από αυτούς θα κερδίσει και το συμβολικό έπαθλο του ιδιότυπου διαγωνισμού).
Μάλλον δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή σε σχέση με όσα γράφτηκαν χτες τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ εκτός φυσικά από το ότι αναμένεται από μέρα σε μέρα στην Κατερίνη προκειμένου να επισημοποιηθεί η συμφωνία του με τον Πιερικό.

Προς το παρόν οι φίλαθλοι του Πιερικού μπορούν να πάρουν μια "γεύση" από τον βιρτουόζο Πέντα από κάποια βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.




19.6.09

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ...;


"Λύθηκε", τουλάχιστο κατά 50% το "μυστήριο" που περιέβαλε τις "ταυτότητες" των δυο ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Πιερικό και αναμένονται από μέρα σε μέρα στην Κατερίνη. Μπορεί ο εικονιζόμενος ποδοσφαιριστής να μη "λέει" τίποτε στους Κατερινιώτες και γενικότερα στους Έλληνες φιλάθλους, ωστόσο, αν επιβεβαιώσει τις πολύ καλές "συστάσεις" του ο 24χρονος Αργεντινός, σύντομα θα συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Το "katerinisport" έψαξε και εντόπισε τον βιρτουόζο μεσοεπιθετικό που προορίζεται για αντικαταστάτης του Σερζίνιο.

Γεννήθηκε στην πόλη Ροζάριο, στις 26 Αυγούστου του 1985 και σε ηλικία 19 ετών εντάχθηκε στο δυναμικό της φημισμένης ομάδας της γενέτειράς του, Νιούελς Ολντ Μπόις. Τις σεζόν 2004-06 αγωνίστηκε με τη Νιούελς στα πρωταθλήματα Απερτούρα και Κλαουζούρα. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε να αλλάζει ομάδα και κατηγορία αλλά όχι και πόλη μιας και "μετακόμισε" στη "συμπολίτισσα" Τίρο Φεδεράλ που αγωνιζόταν στη Β' Κατηγορία Αργεντινής. Πέρυσι και φέτος, φόρεσε τη φανέλα της Τσακαρίτα Τζούνιορς, με την οποία πριν λίγες μέρες πανηγύρισε την άνοδο στην Α' Εθνική Αργεντινής. Συνολικά, ο ύψους 1,75 και βάρους 71 κιλών αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε 76 παιχνίδια του αργεντίνικου πρωταθλήματος σκοράροντας 3 τέρματα ενώ έχει και δυο συμμετοχές με τη φανέλα της Νιούελς στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Έχει εξάλλου χριστεί διεθνής με την εθνική Αργεντινής κάτω των 20 ετών (15 συμμετοχές). Το σκοράρισμα είναι το μοναδικό του μειονέκτημα καθώς δε φαίνεται να έχει καλή σχέση με τα δίχτυα. Ωστόσο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια...βελτιωμένη περίπτωση Σερζίνιο κι αν επιβεβαιωθούν σίγουρα ο Πορτογάλος θα αποτελέσει γρήγορα παρελθόν από τη μνήμη των φίλων του Πιερικού.

Όσο για το όνομα του 24χρονου ποδοσφαιριστή; Δεν πρέπει να έχετε παράπονο, έχετε αρκετά στοιχεία στη διάθεσή σας. Στείλτε τις απαντήσεις σας μέχρι αύριο το μεσημέρι στο katerinisport@gmail.com και ένας τυχερός θα κερδίσει, μετά από κλήρωση μια φιάλη κρασί! Μια...καλοκαιρινή προσφορά από το "katerinisport".

Υ.Γ.: Όσον αφορά στον Σέρβο στράικερ, επιφυλασσόμαστε για...νέο διαγωνισμό!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Μπορεί οι επαφές του Πιερικού με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους να προχωράνε με άκρα μυστικότητα, ωστόσο, φαίνεται πως τελικά φάνηκε "φως στον ορίζοντα". Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του "katerinisport" οι "μελανόλευκοι" συμφώνησαν με δυο ποδοσφαιριστές που αναμένονται τις επόμενες ημέρες να αφιχθούν στην Κατερίνη προκειμένου να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας.

Ο πρώτος είναι Αργεντινός, 24 ετών και αγωνίζεται σαν αριστερός μεσοεπιθετικός. Έχει θητεύσει σε μια από τις σπουδαιότερες ομάδες της Αργεντινής παλαιότερα και είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου.

Για τον δεύτερο ποδοσφαιριστή λιγότερα στοιχεία "είδαν το φως της δημοσιότητας" προς το παρόν. Είναι σέντερ φορ, προέρχεται από τη Σερβία και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας της χώρας του. Όπως είναι κατανοητό, θα καταλάβει την τρίτη θέση ξένου παίκτη στον Πιερικό.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι δυο παίκτες δεν έρχονται να δοκιμαστούν ή να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή τους, αφού οι επαφές έχουν ολοκληρωθεί, συνεπώς, μόνο τυπικές λεπτομέριες απομένουν για να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και η συμφωνίες δεν πρόκειται να χαλάσουν εκτός κι αν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα δραματικά.

Για οποιεσδήποτε εξελίξεις, το "katerinisport" θα σας ενημερώσει.

18.6.09

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΧΡΥΣΑΦΗΣ!

Για διακοπές ή για μεταγραφικούς λόγους βρίσκεται στην πόλη της Κατερίνης ο Γιάννης Χρυσάφης; Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός που ανήκει στον Παναιτωλικό έγινε αντιληπτός να περπατάει στο κέντρο της πόλης και αμέσως η παρουσία του γέννησε ερωτηματικά. Μόνο για λόγους αναψυχής επισκέφθηκε την Κατερίνη ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ή πίσω από την έλευσή του "κρύβεται" το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Πιερικό; Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χρυσάφης αγωνίζεται με ευχέρια στην αριστερή πλευρά του κέντρου και της επίθεσης, θέση για την οποία οι ιθύνοντες του Πιερικού αναζητούν μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου Σερζίνιο. Το αν ο Χρυσάφης απασχολεί όντως τον Πιερικό ή βρίσκεται στην Πιερία για ταξίδι αναψυχής θα φανεί τις επόμενες ημέρες, μιας και κατά την προσφιλή τους τακτική οι άνθρωποι της ΠΑΕ Πιερικός όσον αφορά στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τηρούν "σιγήν ιχθύος". Δεν αποκλείεται πάντως, ο παίκτης να βρέθηκε στην πόλη μας για ολιγοήμερες διακοπές, προσκεκλημένος του συμπαίκτη του στον Παναιτωλικό, πρώην παίκτη του Πιερικού και συμπατριώτη μας Ηλία Μανίκα.
Το "katerinisport" θα σας ενημερώσει για τυχόν εξελίξεις.

(Η φωτογραφία προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναιτωλικός www.panetolikos.gr)

17.6.09

Ο καλαθοσφαιριστής Ανδρέας Ψαρόπουλος στον Πιερικό Αρχέλαο.

Ο 23χρονος καλαθοσφαιριστής Ανδρέας Ψαρόπουλος που στην περσινή περίοδο αγωνίζονταν στην ομάδα της Χαλκίδας, από χθες ανήκει στην οικογένεια του Πιερικού Αρχελάου.

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας έχει ύψος 2,03 μ., αγωνίζεται στη θέση Power Forward και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη Νικαίας, για δύο χρόνια ήταν στο Περιστέρι, και συνέχισε στο Δούκα και στην Ε.Α. Καβάλας.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πιερικού Αρχελάου παρουσία του προέδρου Αποστόλου Πόδα και του γενικού γραμματέα Μάκη Γιαλένιου, ο Ανδρέας Ψαρόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Άκουσα τα καλύτερα λόγια για τον Πιερικό Αρχέλαο και ότι εδώ γίνεται μια σοβαρή δουλειά. Αποτελείται από επαγγελματίες που στηρίζουν το άθλημα, γι΄ αυτό και επέλεξα να έρθω στην Κατερίνη που θα κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο και για φέτος να βάλουμε όλοι μαζί στόχο που να είναι πολύ πιο πάνω από την περασμένη χρονιά».

Τέλος, την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος είπε: «Τον Ανδρέα τον ξέρω και από την Καβάλα. Θεωρώ ότι η ομάδα μας πήρε ένα φέρελπι αθλητή ο οποίος έχει όρεξη για μπάσκετ και να βελτιώσει τον εαυτό του. Ο χρόνος και η διάθεση του παίκτη θα δείξουν αν πράξαμε σωστά. Εύχομαι το καλύτερο και υγεία σ΄ αυτόν».


(Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Πιερικού Αρχελάου).


16.6.09

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή το καλοκαιρινό τουρνουά της σχολής μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.

Δώδεκα ομάδες και πάνω από εκατόν πενήντα μικροί αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στο καλοκαιρινό τουρνουά που διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία η σχολή μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.

Στη διοργάνωση αυτή, όπως τόνισε και ο υπεύθυνος της σχολής γυμναστής και προπονητής κ. Μίλτος Μηλιάτης, δόθηκε η ευκαιρία σε όλα τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου, να πάρουν μέρος σε αγώνες που κυρίαρχο στοιχείο ήταν η προσπάθεια, η συλλογικότητα και η αγωνιστική διάθεση στο μπάσκετ.

Οι αγώνες έγιναν στα γήπεδα του ΔΑΚ Κατερίνης και τα παιγνίδια απόλαυσαν όχι μόνο οι αθλητές, αλλά και οι γονείς με τους φίλους των παιδιών που παρακολούθησαν το τουρνουά.

15.6.09

Ο Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΙΕΡΙΚΟ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΦΚ Πιερικός όπου μετά τον απολογισμή της απερχόμενης διοίκησης, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου. Πρόεδρος, όπως ήταν εδώ και μέρες γνωστό, μετά την απόφαση του απερχόμενου προέδρου κ. Αλέκου Κουτσή να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος που επιστρέφει και επίσημα στην "οικογένεια" του Πιερικού ύστερα από τη σεζόν 2006-07 όταν και ήταν μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ Πιερικός αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ. Εκτός από τον Κ. Παπαδόπουλο, εξελέγησαν και τα υπόλοιπα 15 μέλη του 15μελούς (+1 αναπληρωματικός) συμβουλίου του σωματείου. Αυτά είναι (αλφαβητικά): Αμβροσιάδης Μ.,
Αποστολόπουλος Κ., Γκιάτας Γ., Γκουντοβάς Δ., Εξίζογλου Γ., Ζαζόπουλος Κ., Ζάννας Γ., Ζήσκας Ν., Καλαϊτζής Δ., Ναρίνογλου Γ., Παπαγιάννης Χ., Σουλτανίδης Ν., Τσιαμπέρας Θ., Τσικαδέρης Φ. και Τσιτηρώκης Π.. Το "katerinisport" συγχαίρει το νέο πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης.

Γ.Σ. ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΙΕΡΙΚΟ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ!

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στην αίθουσα "Εκάβη" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης η τακτική Γ.Σ. στον "ΣΦΚ Πιερικός" με θέματα:
ΘΕΜΑ 1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης.
ΘΕΜΑ 2. Απολογισμό απερχόμενης Διοίκησης του Ερασιτέχνη και εκλογή νέου Δ.Σ.
Σε περίπτωση κατά την οποία και κατά την παραπάνω ημερομηνία δεν υπάρξει απαρτία τότε, σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου, θα γίνει επαναληπτική Γ.Σ. στις 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 19:00.

Όπως είναι γνωστό ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός Αλέξανδρος Κουτσής παραιτήθηκε από την προεδρία του σωματείου και δε θα διεκδικήσει εν νέου την επανεκλογή του. Έτσι, μοναδικό ψηφοδέλτιο θα είναι αυτό με επικεφαλής τον κ. Κώστα Παπαδόπουλο, δικηγόρο, που παλαιότερα υπήρξε μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Πιερικός, και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ (ένωσης Β'-Γ' Εθνικής).

Οπωσδήποτε, ο πιερικός κόσμος, στη μεγάλη πλειοψηφία του, ανεξάρτητα από τις όποιες συμπάθειες και αντιπάθειες, χαιρέτισε την απόφαση του Αλέκου Κουτσή να μη διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία καθώς στον ιστορικό σύλλογο της πόλης μας δεν υπάρχουν πολυτέλειες για εμφύλιες διαμάχες.

Το "katerinisport" επέλεξε να παραμείνει αμέτοχο καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μη θέλοντας επ' ουδενί να επηρρεάσει την κρίση των επισκεπτών, που πολλοί εξ αυτών ενδεχομένως να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Ερασιτέχνη Πιερικού.

Το σημερινό "μελανόλευκο" ακροατήριο της Γ.Σ. δίνει μια θαυμάσια ευκαιρία στους διοικούντες την ΠΑΕ Πιερικός, να ανακοινώσουν τη συμφωνία με παίκτες εν όψει της νέας σεζόν. Άραγε, αυτή η ευκαιρία θα αξιοποιηθεί; Τα ονόματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι πολλά, κάποια εκ των οποίων μάλιστα, έχουν προκαλέσει αίσθηση στο φίλαθλο κόσμο. Μένει να δούμε, αν οι ιθύνοντες του Πιερικού εκμεταλλευτούν την αποψινή περίσταση και προβούν σε ανακοινώσεις ή...παρατείνουν την αγωνία των φίλων της ομάδας.

Ερωτήσεις προς τον κ. Κάκκο.

1) Σας άρεσε η τούρτα-έκπληξη; Ήταν του γούστου σας;
2) Αν έχει διαφορές το ζευγάρι, θα αναλάβετε το ρόλου του διαιτητή;

Ο διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκκος, βρέθηκε προ ημερών στην πόλη μας γιατί ήταν καλεσμένος σε ένα γάμο και στο γαμήλιο γλέντι, κάποιοι επίσης καλεσμένοι είχαν την έμπνευση να τον κεράσουν μια τούρτα η οποία είχε πάνω της το σήμα του ΠΑΟΚ!

Το "katerinisport" εύχεται στον Κερκυραίο ρέφερι αμερόληπτες και πετυχημένες διαιτησίες και στους νεόνυμφους "βίο ανθόσπαρτον" και "καλούς απογόνους.

12.6.09

Άρχισε το καλοκαιρινό τουρνουά της σχολής μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.

Άρχισαν οι αγώνες του καλοκαιρινού τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνεται κάθε χρόνο με επιτυχία από τη σχολή μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου. Συμμετέχουν με 12 ομάδες εκατοντάδες μικροί μαθητές και μαθήτριες.

Στους φετινούς αγώνες που γίνονται στους χώρους του ΔΑΚ Κατερίνης, θα πάρουν μέρος οι παρακάτω ομάδες:

1. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Τσάλμπουρης): Βαβατσιούλας Δ., Ταρενίδης Α., Φανούλης Μ., Μέλλιος Α, Γρηγοριάδης Β., Βατός Θ., Ζαΐμης Π., Ζησόπουλος Π., Τζαμακλής Ι., Θεοδώρου Χ., Σμιλίδης Γ., Τσουτσλής Γ., Τσαβδαρίδης Π., Ράλλης Δ., Ράλλης Κ.και Κομπατσιάρης Α.,

2. ΣΩΚΡΑΤΗΣ (Τσάλμπουρης): Δεληγιαννίδης Θ., Βατός Ι., Καραμούζας Δ., Ταρενίδης Γ., Γρηγοριάδης Θ., Χαλαϊτζίδης Δ., Ζησόπουλος Ι., Γιαλίδης Β., Κουκάρας Δ., Μέλλιος Δ., Τσιμπονίδης Α., Τσιούπρος Α. και Μπαλιάκας Α.

3. ΚΛΕΙΩ (Δόβα): Τενζεράκη Μ., Πετρίδου Μ., Γιαλίδου Κ., Γατσιού Γ., Στοφορίδου Α., Κακάνη Ο., Λιανού Ρ., Καρόζα Δ., Μπίνια Μ. και Μαρτόγλου Ε.

4. ΟΥΡΑΝΙΑ (Κασιμίδου): Κωτίδου Χ., Τσολείδου Ε., Πούλιου Φ., Νταρλαγιάννη Χ., Βλασταρά Μ., Παταρίδου Ε., Βούλγαρη Μ., Παπαδοπούλου Ρ., Γκιμπριξή Ε., Χαραλαμπίδου Μ. και Παπαδοπούλου Α.

5. ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Ξηρομερίτης) Χοτοκουρίδης Γ., Πολυχρονίου Γ., Σαϊδές Ν. Χατζηκωνσταντίνου Δ., Κωστόπουλος Π., Νικολαΐδης Α., Λιακόπουλος Α., Τσιάμης Χ., Μπούσμπουρας Γ., Κορμέντζας Φ., Γήτσας Γ., Δαλαλάκης Θ., Μπατσίλας Ν. και Παντελιάς Χ.

6. ΣΑΠΦΩ (Καραγιάννη): Τάκου Δ., Μπατάλα Α., Μπίλλα Ε., Χριστουλάκη Α., Φυτιλή Ρ., Παπαϊωάννου Ε., Μπενέκου Λ., Καρατσόγλου Ε., Καρατζά Ε., Μπαμίχα Ε. και Βερβενιώτη Μ.

7. ΠΟΛΥΜΝΕΙΑ (Καραγιάννη): Μπουρονίκου Φ., Καρμίρη Φ., Βαϊτσοπούλου Μ., Μπαλούκα Κ., Νιώτη Κ., Καραμέλλιου Μ., Καραϊσαρίδου Φ., Ξενίδου Φ., Τοψικιώτη Γ., Πατσιαλή Ε., Πατσιαλή Α. ΚΑΙ Χατζηαγοράκη Ε.

8. ΣΟΦΟΚΛΗΣ (Ζουγκουρίδου): Τσακαλίδης Ν., Μαρινόπουλος Κ., Τότσικας Γ., Τσολακίδης Κ., Παλάγκας Κ., Παπαδόπουλος Β., Παπαδόπουλος Ν. Παυλίδης Ι., Κελέμης Δ., Φτεργιώτης Δ., Μαυρίδης Χ., Κωνσταντόπουλος Λ. και Χαρισόπουλος Γ.

9. ΕΡΑΤΩ (Ζουγκουρίδου): Σαμαρά Χ., Μπουτζέτη Θ., Δαλαμπή Μ., Ρούστα Α., Ζαντοπούλου Β., Σαββίδου Α., Καρρά Σ., Παναγιωτίδου Α., Χελιδώνη Μ., Ξυγωνάκη Ρ., Μαρκοπούλου Λ. και Αλεξανδρίδου Γ.

10. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (Ζουγκουρίδου): Παππά Ι., Μαυρίδης Σ., Χούγκας Φ., Μπίνιας Κ., Αμανατίδης Φ., Τζιοβάρας Σ., Αδαμίδης Ν., Κακουλίδης Κ., Σαπίδης Ι., Καρατόλιος Μ., Φωτίου Δ., Τερζόπουλος Γ. και Αγγελής Λ.

11. ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ (Μυρωτή): Καζανάρης Λ., Βαχλής Χ., Γαγανέλης Σ., Γκουζγκούρης Δ., Ζυγοαγιάννης Κ., Κατσιαμήτας Κ., Κελαδίτης Ρ., Κεραμιδιώτης Χ., Μαγιόπουλος Χ., Μαυρόπουλος Δ., Μαυρόπουλος Ι., Μπουμπουλέντρας Β., Σεϊταρίδης Κ., Συμεωνίδης Σ. και

12. ΠΕΡΙΚΛΗΣ (Μυρωτή): Αγγέλης Μ., Βαφείδης Σ., Εξίζογλου Α., Κατωνίδης Κ., Κατωνίδης Κ., Κλαπάνης Γ., Κοκκινοπλίτης Γ., Κοντζές Δ., Μπαζάκος Σ., Μπάναλης Α., Πάππας Χ., Πασχούλης Δ., Σαββίδης Π., Σαμαράς Β., Σκαμπαρδώνης Θ., Σταυριανίδης Ι. και Χασάπης Δ.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, ώρα 11,00 Πλάτων – Σωκράτης, ώρα 12,00 Πλάτων – Αριστοτέλης και Σαπφώ – Ερατώ και ώρα 13,00 Κλειώ – Σαπφώ.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009, ώρα 16,00, Περικλής – Σοφοκλής και Σαπφώ – Πολύμνεια και ώρα 17,00 Ουρανία – Κλειώ και Προμηθέας – Πυθαγόρας.


(Δελτίου τύπου από το Γραφείο Τύπου του Πιερικού Αρχελάου)

11.6.09

Ένας χρόνος Πιερικός Αρχέλαος - Μια Ομάδα - Ένα Όραμα - Μια Πόλη Ενωμένη

Ένα χρόνο συμπλήρωσε η ιστορική συνένωση των δύο μπασκετικών συλλόγων της Κατερίνης. Του Πιερικού και του τμήματος μπάσκετ του Αρχελάου. Το 2008 ήταν χρονιά ορόσημο στα αθλητικά δρώμενα της Πιερίας, αφού η δυναμική αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών προχώρησε στο εγχείρημα της δημιουργίας ενός μεγάλου συλλόγου.

Και από ότι δείχνουν τα πράγματα ο σκοπός υλοποιείται, αφού εκτός από την ανδρική ομάδα που πέτυχε στην περσινή περίοδο το στόχο της παραμονής στη Β΄ εθνική κατηγορία, εκατοντάδες νέοι και νέες, θωρακισμένοι με πίστη και αγάπη για το άθλημα, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο αθλητικό ήθος, την αγωνιστική πειθαρχία και κύρια, στο ήρεμο κλίμα που υπάρχει στις ομάδες υποδομής. Αξιοσημείωτο είναι και το ενδιαφέρον των γονέων που πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου.

Η εκπλήρωση των υψηλών στόχων που απαιτεί χρόνο, χάρη στη δυναμική συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της Πιερίας που το αμείωτο και συγκινητικό ενδιαφέρον του για το σύλλογο που εκδηλώνεται πανηγυρικά τις Κυριακές στους αγώνες του πρωταθλήματος, θα είναι πιο εύκολη.

Με δεδομένη αυτή τη συμπαράσταση, η υπόσχεση του συλλόγου ότι η ομάδα θα σταθεί με ήθος και πολιτισμό μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους και θα χαρίσει σημαντικές στιγμές στο φίλαθλο κοινό, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει τηρηθεί. Η κοινή συνισταμένη για την αγάπη προς τη νεολαία της περιοχής και το Ενωμένο Πιερικό Μπάσκετ, δημιούργησαν μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που τα αποτελέσματά της έχουν ήδη γίνει ορατά.

Με την ολοκλήρωση του πολυπόθητου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και την υλοποίηση των εξαγγελιών για άλλους νέους αγωνιστικούς χώρους, η αθλητική μπασκετική δραστηριότητα θα είναι στο μεγαλείο της. Και αν η συνεργασία με τις αρχές της πόλης και του νομού που βρίσκεται σε καλό επίπεδο, είναι πιο γρήγορα αποτελεσματική και ουσιαστική, τότε θα έχουμε στο πιερικό μπάσκετ τις επιθυμητές συνθήκες και αυτό όχι μόνο δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι πολύ απλό και λογικό.

Τέλος, εντυπωσιακή και ελπιδοφόρα χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Πιερίας στις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου, αφού σ΄ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η συνεισφορά του με τη μορφή της χορηγίας ήταν και είναι λίαν ικανοποιητική.

Και από ότι φαίνεται το μέλλον του Πιερικού Αρχελάου είναι ευοίωνο. Το ενωμένο πιερικό μπάσκετ που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο καλύτερα χέρια και συνθήκες, τώρα πρέπει να πάει ακόμη πιο ψηλότερα. Εκεί που το αρμόζει.

(Δελτίου τύπου από το Γραφείο Τύπου του Πιερικού Αρχελάου)

"ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ" Ο ΣΕΡΖΙΝΙΟ!

Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας θα είναι ο επόμενος σταθμός του Φελίπε Ντίαζ Ριμπέιρο Σερζίνιο. Ο Πορτογάλος μέσος που πριν από δυο βδομάδες απετέλεσε παρελθόν από τον Πιερικό, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του "katerinisport" θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του σαουδαραβικού πρωταθλήματος. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με σύλλογο της αραβικής χώρας για διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά περίπου το ποσό των 350.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Σερζίνιο που προς το παρόν απολαμβάνει τις διακοπές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ενδιαφέρθηκαν δυο ομάδες της Βορείου Ελλάδας από τη Σούπερ Λίγκα και με τη μία μάλιστα λίγο έλειψε να προκύψει συμφωνία. Τελικά όμως, η..."παντρειά" χάλασε για λεπτομέριες και ο παίκτης επέλεξε την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας για την καριέρα του.

10.6.09

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.

Μετά την ανακοίνωση του δ.σ. του Πιερικού Αρχελάου για την ανανέωση της θητείας του προπονητή Δημήτρη Γαλάνη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010, ο κόουτς της ομάδας έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση:«Πρώτα απ΄ όλα χαίρομαι που συνεχίζω στην ομάδα της Κατερίνης. Πιστεύω ότι πέρυσι κάναμε μια προσπάθεια για να μπορέσει η ομάδα να σωθεί. Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης, έτσι ώστε την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Τα βήματα που πρέπει να γίνουν δεν είναι μόνο οργανωτικά, αλλά και η στελέχωση της ομάδας με συνεργάτες και αθλητές».

(Δελτίου τύπου από το Γραφείο Τύπου του Πιερικού Αρχελάου)

ΠΗΡΕ ΕΞΟΥΖΙΔΗ ΚΑΙ ΣΚΕΝΤΟ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Στην απόκτηση των Σάββα Εξουζίδη (το "katerinisport" είχε από χτες αναφέρει ότι βρίσκεται στο "στόχαστρο" των "μελανολεύκων" http://katerinisport.blogspot.com/2009/06/blog-post_10.html) και Στέφανου Σκέντου προχώρησε ο Πιερικός. Οι δυο παίκτες βρέθηκαν σήμερα στην Κατερίνη και συμφώνησαν με τους διοικούντες τον Πιερικό να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας, ο πρώτος για ένα χρόνο και ο δεύτερος για δύο.
Ο Σάββας Εξουζίδης αγωνίζεται κυρίως στο κέντρο της άμυνας και σπανιότερα σαν αμυντικός μέσος και έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή. Προηγούμενες ομάδες του είναι ο Απόλλων Λεμεσού, ο Πανιώνιος και η ολλανδική Βαλβάικ. Μάλιστα, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε στα γραφεία της ΠΑΕ όπου υπογράμμισε πως ο ερχομός του στον Πιερικό με τίποτε δεν αποτελεί "πισογύρισμα" στην καριέρα του μιας και θεωρεί τον Πιερικό ένα "γωνιακό μαγαζί" και πιστεύει ότι υπό τις οδηγίες του...παλιού του γνώριμου Μάκη Κατσαβάκη, θα μπορέσει να πανηγυρίσει με τους Κατερινιώτες την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Όσον αφορά στον Στέφανο Σκέντο, ο 22χρονος αμυντικός και γιος του παλιού άσου του Πιερικού Γιώργου Σκέντου, επιστρέφει σε...πάτριο έδαφος μετά τη θητεία του σε Λάρισα (για δυόμιση σεζόν) και Καστοριά (για ένα χρόνο) από την οποία έμεινε πρόσφατα ελεύθερος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι άρχισαν οι προεγγραφές για τις κάρτες διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου 2009 – 2010.

Σειρά προτεραιότητας θα έχουν οι περσινοί κάτοχοι καρτών διαρκείας οι οποίοι και θα μπορούν να αποκτήσουν την ίδια θέση με την περυσινή επιδεικνύοντας την παλαιά τους κάρτα.

Διατηρούνται οι ίδιες τιμές με την προηγούμενη χρονιά αποδεικνύοντας έτσι ότι στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο, ώστε να βοηθήσουν και αυτοί με την σειρά τους έμπρακτα, την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Επίσης όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η αγορά - εξόφληση μπορεί να γίνει και μέσω Πιστωτικής Κάρτας VISA ή Master Card

Τέλος να σημειωθεί ότι η είσοδος σε παιδιά και μαθητές έως 17 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες είναι Δωρεάν. ( Η προμήθεια της ειδικής Κάρτας εισόδου θα γίνεται από τα γραφεία της Π.Α.Ε. Πιερικός )

Οι τιμές των καρτών διαρκείας έχουν ως εξής:

VIP PLATINUM
Θύρα VIP
Τιμή 400 Ευρώ

Κάρτα White
Θύρα 3
Τιμή 200 Ευρώ ( σκεπαστή )

Κάρτα Black
Θύρες 5 – 6
Τιμή 100 Ευρώ

Κάρτες Ladies
Θύρες όλες
Τιμή 50 Ευρώ

Το

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

της Π.Α.Ε. Πιερικός

ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ.

ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες απο την ημέρα που αποφάσισα να υποβάλλω γραπτή παραίτηση απο το Δ.Σ του Βατανιακού και απο υπεύθυνος των Ακαδημιών της ομάδος τα τελευταία χρόνια.
Δέν είχα καμμία πρόθεση να δημοσιοποιήσω τους λόγους παραίτησής μου.Ομως μετά τις επίμονες ερωτήσεις , γονέων παιδιών, φιλάθλων και κατοίκων του ΒΑΤΑΝ, οφείλω δημοσίως να πώ κάποια πράγματα.
1.Εδώ και 5 χρόνια με υπεύθυνο αρχικά απο το ΔΣ τον Τάκη τον Πουλικίδη και στη συνέχεια τα 4 τελευταία χρόνια με εμένα και κάτω απο την τεχνική καθοδήγηση του άξιου προπονητή Κώστα Μυστακίδη, οι ακαδημίες του Βατανιακού (που είχαν κάποια σχετική υποδομή), είναι κοινώς αποδεκτό (όχι μόνο στο Νομό αλλά σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα χωρίς καμμία υπερβολή) ότι έφτασαν σε ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο οργανωτικό αλλά ιδιαίτερα αγωνιστό.Η συμμετοχή των ακαδημιών σε δεκάδες τουρνουά, εντός και εκτός Νομού, οι πρωτιές και τα κύπελλα σε όλα τα τουρνουά, δημιούργησαν ένα πραγματικό μύθο σε ολόκληρη την επικράτεια για μία ακαδημία που προέρχεται απο μία μικρή συνοικία της πόλης μας.
2. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η πρόταση συνεργασίας με τις ακμάζουσες ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Μία συνεργασία που έγινε με δική μου πρωτοβουλία (παρά του ότι προσωπικά είμαι οπαδός του ΠΑΟ) που κρατά έως και φέτος τελαυταία χρονιά σύμφωνα με τη σύμβασή μας. Συνεργασία που έφερε πολλά παιδιά να δοκιμάζονται στον Ολυμπιακό..
Σημειωτέον δέ ότι απο την ποιότητα δουλειάς και με τον τίτλο του Ολυμπιακού (επειδή μόνο ομάδες superlig συμμετέχουν) παιδκό μας τμήμα κλήθηκε και θα συμμετάσχει στις 17 Ιουλίου σε τουρνουά στη Γερμανία, με τη συμμετοχή ομάδων superlig της Γερμανίας. Το τμήμα κρίθηκε κατάλληλο και εφάμιλλο αγωνιστικά για ένα τέτοιο τουρνουά απο απεσταμένο εκπρόσωπο - μάνατζερ του τουρνουά αυτού.
3.Η εύρρυθμη λειτουργία των ακαδημιών μας συνεπικουρείτο και απο τη συνεχή συνδρομή των μελών της Διοίκησης του Βατανιακού, αλλά ιδιαίτερα απο τον πρόεδρο της ομάδος τον Γεράσιμο τον Πουτουρίδη.Μάλιστα πέρισυ, επειδή η ομάδα ανήλθε στην Δ Εθνικη κατηγορία, δημιουργήσαμε θυγατρική ομάδα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας για να αγωνίζονται νεοι και παιδιά του παιδικού, αφού δέν ήταν δυνατόν να χωρέσουν στην μεγάλη ομάδα.Παρά ταύτα αυτό δέν έγινε πραγματικότητα, γιατί ο τ΄΄οτε και νύν προπονητής της ομάδος θεώρησε καλό να επιβάλλει με τον τρόπο του στην απομάκρυνση παιδιών, που σκορπίσαμε απο εδώ και απο εκεί και έτσι δέν υπήρξε δυνατότητα επάνδρωσής της απο αθλητές.
4.Το προηγούμενο καλοκαίρι το ΔΣ, με το δίλημμα Ιωαννίδης ή Μυστακίδης, έκανε βήμα διάλυσης των ακαδημιών, παρασυρόμενο απο τις απαιτήσεις του προπονητή της μεγάλης ομάδος. Τελικά το ΔΣ έκανε πίσω σκεπτόμενο το καλό των ακαδημιών και αφού εγώ υπέβαλλα παραχρήμα και τότε την παραίτησή μου.
Απο αυτό το γεγονός και μετά τα όσα συνέβησαν και τη φετινή χρονιά, νιώσαμε στο πετσί μας όλοι όσοι ασχολούμασταν με την ακαδημία, ότι δεν έβλεπαν ή δέν ήθελαν να δούν καποιοι στην ομάδα - οτι ακαδημίες μας ήταν σε άριστο επίπεδο - ενώ ήταν αποδεκτό απο όλους εντος και εκτός νομού, στάση που μας προκαλούσε ιδιαίτερη πίκρα και στενοχώρια.
5.Η φετινή χρονιά ήταν ένα μαρτύριο, η λειτουργία των ακαδημιών κρατείτο σε ένα καλό επίπεδο, με βαριά καρδιά απο μέρους μου, και παρέμεινα μόνο και μόνο για το Σωματείο, τους γονείς, τους προπονητές αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά με τα οποία έχουμε δεθεί ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια.Οι λόγοι ήταν η συνεχής προσπάθεια απο τον προπονητή της πρώτης ομάδος δημιουργίας προβλημάτων (που δέν τα έβλεπα μόνο εγώ αλλά όλα τα μέλη του Δ.Σ και ιδιαίτερα οι γονείς των παιδιών που ήταν κοντά στην ομάδα). Προβλήματα που έβλεπε και η Διοίηκση και έφεραν πολλές φορές σε δύσκολη θέση ιδιάιτερα τον πρόεδρο του οποίου ουσιαστικά επιλογή ήταν ο προπονητής.
6. Ετσι χρόνο σύν το χρόνο και ο πρόεδρος της ομάδος συνέκλινε με την φιλοσοφία του προπονητή της πρώτης ομάδος.. ότι η ομάδα θα στελεχώνεται κυρίως με παίκτες (αμοιβόμενους για να μήν πώ μισθοφόρους) με μεγάλη εμπειρία, με αναγκαστικό παραμελισμό των ταλέντων που ομολογουμένως διαθέτει η ομάδα προερχόμενα απο τις ακαδημίες της. Πέρυσι έφυγαν αρκετά παιδιά.Φέτος έμειναν πίσω αγωνιστικά (λόγω της μή συμμετοχής σε αγώνες) υα καλύτερά μας ταλέντα, που είναι μέλη των μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ, παιδιά που αγωνίστηκαν ευτυχώς σε αγώνες της ΕΠΣΠ και σε φιλικά και πολλά τουρνουά που η ακασδημία ποδοσφαίρου συμμετείχε.
7.Ετσι διαισθανόμενος (αφού γνώριζα την πρόθεση του προέδρου) ότι θα είναι ο ίδιος προπονητής και πάλι στην ομάδα ,για να μήν δημιουργήσω πρόβλημα στον πρόεδρο και με δεδομένο ότι και οι προπονητές της ακαδημίας, μετά τα περσινά και μετά τα φετινά γεγονότα στη διάρκεια της χρονιάς δέν θα ήταν στο tim (αφού ο υπεύθυνος Κ.Μυστακίδης υπέβαλλε εγκαίρως την παραίτησή του), υπέβαλλα γραπτώς την παραίτησή μου, με την δέσμευσή μου να είμαι δίππλα στις ακαδημίες ώς το τέλος των υποχρέωσεών της, τη φετινή χρονιά.
Ετσι συνοψίζοντας αναφέρω ότι οι λόγοι της παραίτησής μου αφορά αποκλειστικά και μόνο, τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία που επέβαλλε ο προπονητής και επικρατεί πιά στην ομάδα, εξ αιτίας της οποίας να μήν έχουν καμμία εξέλιξη νέα παιδιά που προέρχονται απο τα σπλάχαν της ομάδος τα τελευταία δύο χρόνια.Αυτούς τους λόγους εξήγησα ουσιαστικά με τη γραπτή μου παραίτηση στο ΔΣ και για αυτούς τους λόγους ουσιαστικά παραιτήθηκαν και άλλα δύο μελη του Δ.Σ.
Εύχομαι ολόψυχα στους εναπομέιναντες που προσφέρουν στην ομάδα, να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και επειδή ουδείς ναντικατάστατος, να βρούν το δρόμο τους οι ακδημίες, με βασική βέβαια προυπόθεση να αλλάξει νοοτροπία και να επανέλθουν στην προ διετίας λογική και προγραμματισμό.
Με τιμή Καλαιτζής Δημήτρης
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Accuweather Forecast